Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
Hali,
A sok W11-es dologba belerondítok akkor egy W10-es kérdéssel
Adott egy rohadt régi noti, amin W10Px64 fut jelenleg. 2 mag 1,2 Ghz és 2GB DDR2. Nyilván elég kaki, de célnak megfelel, amire használva van. A legújabb build van rajta, merthogy eredeti, és rendszeresen kapja a frissítéseket. Az SSD elment legelni, kapott egy újat. Azonos buildet próbálnám felrakni, de aszondja, hogy nem éri el a követelményeket
Tudja valaki, hogyan lehet megkerülni ezt a dolgot a telepítéskor?Nyilván, ha minden kötél szakad, akkor felteszem az SSD-re egy másik gépen, csak ripityára kell szedni ezt a szemetet, hogy kivegyem belőle, így most nem lenne kedvem hozzá.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
King Unique
titán
válasz BlackSoft #135901 üzenetére
Azt nem írtad, nem mellékeltél screenshotot, hogy a telepítésnél pontosan mi a gondja a telepítőnek, mit hiányol, azonos ISO mit jelent (21H1?), honnan lett letöltve, stb...
Egyébként megnézed a rendszerkövetelményeket, ami a CPU-kra vonatkozóan külön is részletezve van.
Ahol egyrészt a processzoroknál W8.X, 10 rendszereknél követelmény az NX, PAE, SSE2 támogatása, ami pl. a Coreinfo programmal is ellenőrizhető, vagy ott van a CPU-Z, stb. Sőt, még blogbejegyzés is íródott erről. Viszont ha eddig ment ezen a laptopon a W10 21H1 (az most a legújabb), akkor elvileg rendben lehet.
Másrészt ha ilyen ergya a laptop, hogy csak 1,2 GHz CPU és 2 GB RAM, akkor 64 bites helyett lehet inkább 32 bites Windows 10-zel kellene próbálkozni, vagy az előbbihez pl. a RAM-ot bővíteni 4 GB-ra a normális használathoz hiába min. 2 GB a hivatalos követelmény.[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
válasz King Unique #135902 üzenetére
Nem mondja meg, hogy mi a nyígja, csak linket dob az MS oldalára az ezzel kapcsolatos FAQ-hoz. Legfrissebb media creation tool által készült a telepítő.
Az a baj, hogy only 64 bit a progi, ami megy rajta, ezért nem opció az x86 Bővíteni ezen meg már nincs mit. De elvileg megfelel mindennek (1Ghz+ CPU, 2GB ram, 30GB+ HDD).
zolee001: Köszi, ezt kipróbálom holnap
Doky586: Csak 64bites OS-en megy a progi, ami lesz rajta
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Chalez
őstag
A retek
kdurva anyját már annak, aki miatt megint nem látja a win 10-em az xbox kontrollert.
Gondolom az új win frissítés ignorálta a múltkori akciót, miszerint az isten háta mögötti helyről leszedett driverrel rendben ment... -
Armagedown
őstag
Hogyan lehet ezt a tálcás hírek appot törölni?
Nem az elrejtésre gondolok, hanem végleges törlésre.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
ooszi
senior tag
Sziasztok vásároltam a Hardverapron 2 db Windows 10 kulcsot, az egyiket magamnak a másikat a haveromnak, most az én gépemet újra telepítettem de nem tudom hogy melyik kódot adtam meg a havernak, esetleg tudtok valami megoldást?
BY ooszi
-
lipothp
tag
Megoldódott a problémám!!!
Nvidia GeForce Experience programot kellett firssíteni és most már tökéletes a jobb klikk...
Agyf@sz...Köszönöm!
S23 Ultra
-
PROTRON
addikt
válasz ooszi #135916 üzenetére
Miért érdekes a kód kérdés?
Amennyire én tudom elméletben ha nem cseréltél mindent a gépedben (ami esetben nem is beszélünk "újra telepítésről") akkor a windows aktivációs központnak minden gond nélkül fel kell ismernie a gépedet anélkül hogy megadnál kódot.
Ehhez csak a "később adom meg a kódom" részre kell nyomni telepítéskor (én legalábbis biztos ami biztos alapon mindig lehúzott net kábellel telepítek) majd a telepítés végeztével amikor már mindent személyre szabtál és felmész netre(ha van pl egyedi vírusírtód az is), ott rányomsz az aktiválásra.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
King Unique
titán
válasz Armagedown #135915 üzenetére
Egy korábbi válaszban szemléltetve, linkelve vannak a lehetőségek. Ahol nem világos mégis mi értelme lenne a linkelt válaszban lévő opciókon kívül erővel megpróbálni törölni a widgetet, ha eleve a rendszer része és pár kattintással eltávolítható a tálcáról, kb. zéró...
-
Cs1csó
félisten
válasz Armagedown #135915 üzenetére
Lehet törölni az UWP appokat: [link] (görgesd le powershell-t futtatod rendszergizdaként bemásolod a kódot futtatod és kész.
-
Cs1csó
félisten
válasz King Unique #135921 üzenetére
Ez az izé is valami UWP app nem?
-
King Unique
titán
válasz Cs1csó #135922 üzenetére
Az a leírás a beépített UWP appok eltávolításánál nem taglalja a tálcán lévő új widget eltávolítását, vagyis az utóbbihoz értelemszerűen nem feltétlen jó. De nem mintha annyira kellene amikor a tálcamenüben eleve adott a kikapcsolás/elrejtés lehetőésge, + registry és csoportházirend szinten is kikapcsolható, lásd a linkelt válaszban lévő leírásokat, ezért is felesleges szvsz egyéb módon nekiállni törölni.
-
Cs1csó
félisten
válasz King Unique #135923 üzenetére
-
westlake
félisten
válasz Executioner #135926 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést, örülök neki.
Mástól pedig azt hallottam, hogy a /compat ignorewarning "kapcsoló" sajnos nem működik. Legalábbis a Windows 11-es telepítőnél.Play nice!
-
isti732712
aktív tag
válasz westlake #135927 üzenetére
Nekem az eredeti telepítővel ment fel a win11,semmi gond nálam! Már azt is sikerült a registrybe megoldanom hogy a tálca ne legyen ilyen órmótlan vastag
Azóta tesztelgetem semmi instabilitás,semmi inkompatibilitás megy szépen....
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Cs1csó
félisten
válasz isti732712 #135929 üzenetére
Egyre gyanúsabb nekem a "miért" nem volt kb. semmi újítás az elmúlt két build-ben a f.ngreszelésen kívül. Ezen dolgozott a brigád nagyobb része.
Gratulálok:
- a lekerekített ablakokhoz
- a bal oldalról jobb oldalra áthelyezett tálcaikonokhoz
- az új hangokhoz
- az animált csempék száműzéséhez (amik persze még ott vannak ha jól értem) -
Doky586
nagyúr
Egy egyszerű kérdés:
El lehet indítani a PowerShell-t a telepítő pendriveról? (hasonlóan mint a CMD-t shift+f10 el)
-
Geth
veterán
-
isti732712
aktív tag
válasz Cs1csó #135930 üzenetére
Nem kiforrott rendszer ez még! Az alap az win10 ez lett egy kicsit átvariálva,de ha nagyon ráfekszel a dologra símán lehet egy win10 kinézetet csinálni ebből a win11 es valamiből! Kiváncsian várom a 24-ei bejelentést.mert ez amit a (win11) be látunk ez símán belefért volna egy 21H2 be
-
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy asztali gép, benne egy kingstone ssd és egy régebbi hitachi hdd. BIOS látja mind a kettőt. Windows telepítésnél, amikor ki kell választani, hogy hova kerüljön a rendszer még ott is látszik mind a kettő. Windows feltelepül, és a hdd "eltűnik", ott már nem látszik.
Van erre valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet? És hogy lehetne helyre hozni?
-
Cs1csó
félisten
válasz isti732712 #135933 üzenetére
Mint ha bő éve döntötték volna el és ezrét is "húzatták be" a féket a brigáddal, hogy legyen 2 himbilimbi build. Ha a legutóbbi két build-be bepakoltak volna mindent amit akartak volna ez a Windows 11 még nagyító alatt sem nézne ki egy önálló oprendszernek.
-
Cs1csó
félisten
válasz isti732712 #135937 üzenetére
24-én kiderül, hogy ez tényleg Windows 11-e, és milyen TÉNYLEGES újításokat tartalmaz. Mert egy akár teljesen más GUI-t pikk-pakk össze lehet hozni, és idáig ez nem tűnik többnek.
-
isti732712
aktív tag
Látom ez a meleg mindenkit megvisel
-
westlake
félisten
válasz Cs1csó #135938 üzenetére
Nem tudom, neked (vagy bárki másnak) miért kell ahhoz a 24-ei bejelntés, hogy kiderüljön bármilyen fontosabb dolod a Windows 11-ről. Egy öt napja letölthető telepítő nélkül még érteném, de így nem igazán. Nyiván a kiadásra szánt verzióig majd lecserél mindent a Microsoft, hiszen ez teljesen logikus lenne.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Nahh ez a sz@r lefrissítette magát, pedig mindent tiltottam.
Hogy rohadna meg.
A tálcán megjelent egy hírek, időjárás valami.
Mi fogad bent.
Apu és apu egy magyar szivárvány család története.
Ez aztán kell a népnek.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
PitLee
őstag
válasz Cs1csó #135930 üzenetére
Itten van egy rövid vidinyó a Win11-ről, aki esetleg kíváncsi, hogy kb miről is van szó.
"Felraktam a Windows 11-et!"
Tech2.hu
https://youtu.be/0Fxf7PGsIFQEngem az első lépések nagyon emlékezetnek az android 5-re, (más androidom nincs) valószínűleg ez a multi platform erősítése is szerepelhet a fő célkitűzések között.
-
King Unique
titán
válasz westlake #135945 üzenetére
Ennyi erővel adott fordítva is a dolog, mégis miért gondolja azt bárki, hogy csak azért mert letöltött és kipróbált egy előzetes verziót, már mindent tud az új Windowsról és nem szükséges a továbbiakban semmilyen bejelentés, hírközlés a Microsoft részéről. Meg ugye 24-én vélhetően csak az fog kiderülni, nyer hivatalos megerősítést, hogy lesz új Windows, mi az új irányvonal stb., nem az új Windows megjelenési dátuma lesz, meg ez a 21996.1 build nem az RTM, hanem csak egy előzetes Dev Channel build (mint kb. W10 esetén a korai Technical Preview változtok), stb.
-
King Unique
titán
válasz moongoose #135946 üzenetére
Ha az előző válaszokban linkelt útmutatókban, screenshotokon lévő beállítások megtörténtek volna mind, illetve csak ami éppen szükséges, akkor nem frissített volna csak úgy automatán a rendszer, vagyis ha esetedben igen, akkor nyilván nem történtek meg, ennyi.
A normális működés meg nyilván a szükséges biztonsági és egyéb frissítések telepítése, nem pedig azok tartós letiltása, végleges mellőzőse, éppen ezért nem kellene butaságokat írni, lásd minek frissítette magát naprakészre a rendszer. Illetve ha esetedben ekkora probléma mindennemű frissítés, akkor bár nem javasolt de adott a lehetőség visszaállni a korábban említett és már EOL/EOS W7-re, aztán akkor arra már amúgy sem jönnek új frissítések...
Arról meg ugye már volt szó itt többször (példa), hogy a tálcán megjelenő hírek és érdeklődési területek widgetet hogyan lehet szükség esetén kikapcsolni, eltávolítani onnan ha nem kell a usernek, csak pár kattintás. A tartalmát, a hírcsatornát illetően pedig amúgy vannak személyre szabási lehetőségek, elrejthetők az adott cikkek stb., ez sem újdonság.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest