- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
addikt
Jön bárki VMworld Europe-ra idén?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
MrSealRD
veterán
Chrome. Majd csinálok róla screenshot-ot... De nem flashel van baja, hanem JavaScriptel.
Igazából meg tudom kerülni, így annyira nem fáj, csak meglepő egy kb 2 perces telepítéstől.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
tag
válasz kraftxld #3888 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült az elmúlt pár napban a témát kicsit körbejárni - Lenovo T400 ESXi és Kernel-based Virtual Machine (KVM), Intel VT-x/EPT támogatás témában. Gondoltam megosztom Veletek, hátha más szeretne hasonlót megvalósítani.
Röviden: az derült ki, hogy a Lenovo T400 (BIOS-ban is állítható módon) valóban támogatja az Intel (VT-d) virtualizációt (esetembern egy Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8400 @ 2.26GHz CPU-val), de NEM nested virtualizáció esetén. Vagyis, ez a következőket jelenti:
• Ha a T400-on telepített Vmware ESXi fut, akkor sajnos a VM-ek NEM kapnak KVM és VT-x támogatást, így az esetemben tervezett GNS3 emulátor futtatása céljából az ESXi nem opció.
• Ha a T400-on VMware Workstation fut Windows 7 vagy Ubuntu alatt, akkor a helyzet ugyanaz: a VM-ek nem kapnak KVM és VT-x támogatást.
• Ha a T400-on Ubuntu fut és arra közvetlenül csomagként telepítettem a GNS3-server-t / EVE-NG-t (QEMU alapú network virtualizációs platformok), akkor szépen működik - a GNS3-ban futó QEMU VM-ek ki tudják használni a CPU virtualizáció támogatását. Pedig a T400 a mai teljesítményekhez képest már azért elég soványka, a QEMU VM-ek sebessége még így is többszöröződött a KVM támogatással
@kraftxld - Az Általad említett "Virtualize Intel VT-x/EPT" opció a VMware Workstation-ben ott van ugyan, de sajnos hiába van engedélyezve, a VM nem indul el, amíg a paramétert le nem tiltod. Ha letiltod, akkor fut ugyan, de KVM support nélkül.
Üdv,
Bélabácsi[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Bigdaddy22
újonc
Sziasztok!
Felraktam az ESXI 6.5-t. Olyan problémám lenne vele, hogy nem enged létrehozni 64bit-es virtuális gépet. Vagy is engedi létrehozni de amikor el akarom indítani akkor kidob egy CPUID hibát és nem indul el. A 32bit-es rendszerekkel nincsen probléma azok szépen elindulnak csak azoknál ugye 4gb ramnál többet nem enged hozzárendelni. A gép amin fut tudja a 64bit-es rendszert. Alaplap: intel s5000xvn, Proci: E5405, Ram: 32gb ecc. Valaki találkozott már ilyen problémával?[ Szerkesztve ]
-
válasz Bigdaddy22 #3907 üzenetére
Bios frissítés, meg a BIOS-ban a virtualizáció normálisan engedélyezésé, plusz egy teljes power cycle.
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
6.5 U1 megjelent, lehet tolni az upgrade-t
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
rii
nagyúr
sziasztok
egy os telepítés miatt a vmware-t ajánlották
wm-ware_player: install gyorsan szalad, de a progress bar megall 95%-nal kb, és 20-30 percen at semmi, több win 7 alatt is probaltam ugyanazon a gépen (i7-7700K, ascrock z270 k4)
később adminként is ezt írta
The system adminstrator has set to prevent this insataqllation.wm-ware_workstation_pro:
ez némi hercehurca után tullépett a progress bar-on, de aztan az első _next_-et nyomnám, és ezt mondja:the installation can not continue until the following processes are shutdown: vmware.exe
win 7 enterprise 64 bit - sp1
a gép nincs még hálón
tűzfal tiltva teljesen----
esetleg a defender?
vagy az sp1 a gond?[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
-
-
rii
nagyúr
válasz kraftxld #3911 üzenetére
heyy .. most látom elősszörre jól írtam
de tény, hogy mindig rosszul akarom írni .....
(#3915) kraftxld :
mindkét próbálkozás a 12-essel történt ....
(vagyis próbálkozás már számtalanszor volt)probáltam keresni system reqirementsizét .... de semmit se találtam
dotnet framework esetleg?
win 7 sp2? (xp -t használtam utoljára, ott sp3 volt az utolsó, w7 nem gtudom hogy hol tart sp ügyileg)
registry?[ Szerkesztve ]
-
-
rii
nagyúr
válasz kraftxld #3917 üzenetére
egy felhasználó van, az az admin
passwd nincs, mert amit én akarok jelszónak, az neki nemjó ...jobb klikk
run as administrator
uac -nak: yes
95%-ig elszalad a bitkolbász 2 mp alatt
majd vár 20 mp-et, figyeli ahogy kezd megfagyni az ereimben a vér, hogy ez is megáll már itt
de aztán hirtelen továbblép:
Welcome to the WMware Workstation Pro Setup Wizzard
ablak üdvözöl, bla-bla-lala szöveg, alatta Next vagy Cancel gombok hitetik el velem, hogy vége minden szenvedésnek, jön a kánaánNext, ------ és a pofámba röhög .....
hogy: váhááhháá .. f.szt képzeltél te magadról ... teeee ... teeeeee ...gondoltam kéne a képre még a task manager - miután éementettem már, de csak azt látni, hogy fut a vmware.exe *32
(gondolom a 64 bites win-nek nem baj, hogy 32 bites a vmware ... )
-
rii
nagyúr
-
-
MrSealRD
veterán
Eddig Workstation-be telepítgettem a ESXI-t gyakorlás képpen, most viszont gépre szeretném tenni. Mekkora hely kell neki? Mekkora I/O igénye van? (Tényleg elég lehet egy pendrive?) Érdemes SSD-re, vagy HDD-re tenni?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bpx
őstag
válasz MrSealRD #3924 üzenetére
Vagy fél évig használtam egy 16 GB-os USB3-as pendrive-ra telepítve, működött tökéletesen. Most SSD-n van, semmi különbség nincs sebességben, értsd: ugyanolyan szar lassú így is a webes felület (6.5), amit nem a háttértár korlátoz.
Lehet egyébként nyugodtan SSD/HDD-re is tenni, az elejéről lecsíp magának pár GB-ot, a maradék pedig használható simán másra.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Persze, mert csak a boothoz használja, ha menet közben kihúzod alóla, akkor is vígan működik tovább, max sír, hogy nem tudja írni a logot meg az esetleges coredump-ot.
Szóval a boot device típusa kb. semmit nem befolyásol performancia téren. Viszont azt nem árt figyelembe venni, hogy ha megdöglik (és erről egy USB/SD eszköz esetén lehet hogy nem is fogsz tudomást szerezni), akkor nyilván nem tud a host bootolni többé róla.
-
Konflikt
addikt
válasz MrSealRD #3924 üzenetére
kb zero az igeny. egy barmilyen 4GB USB stick eleg. (van olyan test ESXi, ahol 5 eve fut egy repi USB stick problema nelkul)
a logokat erdemes atiranyitani valami kozponti megoldasba, ne az USB-re irja.
SSD-t, HDD-t ilyenre nem erdemes pazarolni.Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
MrSealRD
veterán
Köszi mindenkinek!
Tehát elég egy egyszerű pendrive, de a logokat át kell irányítani és akkor a pendrive sem döglik meg hamar. Ez eddig jól hangzik.
Mi történik ha mégis behal a pendrive. Van bármi config/meta adat amit itt tárol? Szóval elég ha fogok egy másik pendrive-ot és teszek rá egy ESXI-t és kész?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
válasz MrSealRD #3928 üzenetére
Backup:
Using the ESXi Command LineTo synchronize the configuration changed with persistent storage, run this command:
vim-cmd hostsvc/firmware/sync_config
To backup the configuration data for an ESXi host, run this command:
vim-cmd hostsvc/firmware/backup_config
Note: The command should output a URL in which a web browser may be used to download the file. The backup file is located in the /scratch/downloads directory as configBundle-HostFQDN.tgz
Restore:
Using the ESXi Command Line:Note: When restoring configuration data, the build number of the host must match the build number of the host on backup file and UUID (can be obtained using the command "esxcfg-info -u") of the host should match the UUID of the host on backup file.
Use numeric 1 as force option to override the UUID mismatch.
Example: vim-cmd hostsvc/firmware/restore_config 1 /tmp/configBundle.tgzPut the host into maintenance mode by running the command:
vim-cmd hostsvc/maintenance_mode_enter
Copy the backup configuration file to a location accessible by the host and run the command:
In this case, the configuration file was copied to the host's /tmp directory. For more information, see Using SCP to copy files to or from an ESX host (1918).
vim-cmd hostsvc/firmware/restore_config /tmp/configBundle.tgzNote: Executing this command will initiate an automatic reboot of the host after command completion.
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
MrSealRD
veterán
-
.Farkas.
tag
Sziasztok!
Van egy HP 8300(i5 3570, 16gb ram, GTX 750Ti) gepem otthon amit most epp Windows10es NASkent hasznalok + hetente 1-2 Dota 2 ot jatszok.
Szoval utana olvasgattam az ESXI-nek, es elinditottam bennem vmi mokolasi kenyszert
Amit: szeretnek
1. Xpenology NASnak
2. Windows 10 ha Dotazni akarok
3. valami linux ha epp probalgatni akarok vmitSzerintetek ezzel a hardware-el megoldato? Igazabol csak a Dota2-tol felek, hogy nagyon nagy lesz a kulombseg.
-
addikt
válasz .Farkas. #3931 üzenetére
Én inkább egy VMware Workstation-t javasolok a Windows 10-re. Passthrough valószínűleg nem lesz problémamentes egy Nvidia kártyával.
-
bugizozi
őstag
válasz .Farkas. #3931 üzenetére
Szvsz ez kicsit ágyúval verébre.
Maradj a fizikai gépen Win10-nél, ott megy a Dota meg a NAS is (DLNA, fájlmegosztás stb).
Virtuálisan meg telepíts egy linuxot játszani VMware player-re vagy Workstation-re. De ha nagyon mókolni akarsz kipróbálhatod virtuálisan az Xpenlogy-t is.Az a baj, ha erre a fizikai gépre feltelepítesz egy ESXi-t akkor egy kell egy másik gép amiről majd menedzseled, illetve eléred a VM-eket.
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
.Farkas.
tag
válasz bugizozi #3934 üzenetére
Igazabol az nem olyan nagy baj, mert egesz nap kb notirol vagyok otthon, csak akkor ulok a gephez ha neha jatszok + inkabb munkabol szoktam csinalni az ilyeneket ha unatkozom, RDP-vel.
Mondjuk nem tudom, hogy mivel jobb az Xpenology-s NAS megoldas mint igy siman, megosztott mappa..
-
sto1911
veterán
válasz .Farkas. #3937 üzenetére
RDP-n szerintem max a passziansz megy at
Ha a jatekos videokartyat meg billentyuzetet+egeret passthrough at tudod adni a jatekos VM-nek, akkor elvileg tudsz rajta jatszani ugy, hogy a jatekos VM virtualizalva van.
De pl. ki kell talalni, hogy a VGA egyaltalan atmegy-e passthrough, nagyon ugy nez ki, hogy az nvidia nem engedi.
-
Adamo_sx
aktív tag
Kis segítségre lenne szükségem ESXi, datastore témakörben. Adott a következő rendszer:
ESXi - SD kártyáról fut
1 virtuális gép (OMV) egy SSD-ről és tartozik hozzá egy 4 TB-os HDD (legyen mondjuk WD40 néven), amit raw device-ként ér el.
Lenne 1 másik virtuális gép, aminek viszont 1 TB-os az image-e, így nem fér el az SSD-n. De, van egy másik HDD (2 TB-os, ez meg WD20), amin létrehoztam egy 1,1 TB-os partíciót, ebből csináltam egy datastore-t és erre felkerült a virtuális gép (workstation-ből upload-dal). Mind a 2 gép működik is.
A WD20 HDD, azonban maradt ugye kb. 900 GB partícionálatlan terület, amit szeretnék felhasználni, hogy az OMV elérhesse, mint adat területet.
Mi lenne erre a legjobb megoldás? Jöhet az is, hogy mit kellett volna másképp csinálnom, még csak most tanulgatom a virtualizálást... -
bugizozi
őstag
válasz Adamo_sx #3940 üzenetére
Az OMV nevű virtuális géphez hozzá tudsz adni plusz egy hard disk-ket?
Ha igen, akkor lehetne azt, hogy létrehozol egy másik 900GB-is datastore-t (vagy a meglévő 1,1 TB-osat kibővíted kettőre) és amikor létrehozod az új diszket (900 GB v kisebbet hogy kényelmesen elférjen) akkor kiválasztod ezt a datastore-t amin van a szabad hely, az OMV-n belül meg azt csinálsz vele amit akarsz.VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz bugizozi #3941 üzenetére
Igen, hozzá tudok adni további hard disket. És úgy tűnik, az lett volna a megoldás, hogy a 2TB-os HDD-t egyben csináltam volna meg datastore-nak, és akkor azon lehet csinálni másik hard disket, amit odaadhatok az OMV gépnek.
Nos akkor a következő kérdés, hogy hogyan tudom a meglevő datastore-t kibővíteni úgy, hogy az adatok ne vesszenek el róla:
Adott egy 2 TB-os HDD, amin van egy 1,1 TB-os partíció, amiből készült egy datastore (és ezen van is egy rendszer), és most szeretném a maradék ~0,9 TB-ot is hozzáadni ehhez a datastore-hoz. -
addikt
válasz Adamo_sx #3942 üzenetére
ESX host/Configuration/Storage/Datastore/Properties/Increase gomb ha még thick kliens.
Web clienten meg Configure/Datastores/Actions/Increase Datastore Capacity."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok Vmware téren, viszont most adódott egy olyan lehetőség, hogy beszerezhetek egy szervert, amire szerintem érdemes lenne vmware-t tenni a jobb kihasználás miatt.
Valami hasonló szervert szeretnék venni: [link]
15 fős irodába lenne a cucc, futna róla egy weboldal, fileservernek is jó lenne, mailserver, vpn, stb.
A kérdésem az, hogy egy ilyen szerverhez milyen Licencet érdemes vennem ha fel szeretnék tenni rá egy ESXi-t? Illetve ha jól tudom létezik vagy létezett valamilyen ingyenes licenc. Az hogy működik?
Előre is köszönöm!
Üdv.,
almi -
addikt
Jó lesz az a gép, bár max 32GB ram megy bele, szóval számold ki mennyi kell kb.
Szerk.: fasz az az oldal, 64GB ram a maxItt egy jó leírás
Ja igen, nagyon ajánlott SSD-t tenni a VM-ek alá, nem próbálkozz ilyen 2x4TB 5400rpm SATA megoldásokkal
[ Szerkesztve ]
-
almi
senior tag
Igen, ezt én is néztem, hogy max 32 GB. Bár Xenon E3-as procinál ez a max, ha jól tudom.
Xenon E5-ös procival szerelt szerverek pedig már elég jó áron vannak sajnos.Szerk.: Most láttam csak, hogy szerkesztettél. Akkor ezek szerint mehet bele a 64 GB is. Az jó hír.
Ó, ez elég jól hangzik, de így további kérdéseim vetődnek fel.
Van ez a sor, hogy: Free ESXi cannot be added to a vCenter Server. Tehát így nem tudom majd kezelni vSphere Client-en keresztül? Ez esetben csak az a webes felület van, ami a cikkben is látszik és ott tudom kezelni a rendszert? Ez valami hasonlóan néz ki, mint vSphere Client?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem tudod vCenter-hez kötni (aminek most örülj, amíg Flash kell neki addig szar marad ).
De tudod használni az ESXi Embedded Host Client-et ami HTML5 és már gyárilag benne van az új verziókban:
(https://labs.vmware.com/flings/esxi-embedded-host-client)https://esxihostodcíme/ui oldalon tudod elérni.
-
almi
senior tag
Most egy kicsit utána olvastam és elvileg vCenter nélkül is tudok kapcsolódni vSphere klienssel közvetlenül az ESXi szerverhez.
Ha ez így ingyen van, Nekem valóban tökéletes lenne. Majd, ha a későbbiekben fejlődik, bővül a cég, akkor lehet, hogy lesz értelme beruházni vCenter licenszre is, de így fölösleges.Ez egy kicsit már off ide, de arra esetleg van valamilyen hasznos tipped, hogy hogy érdemes haszálni az SSD + HDD kombót?
Köszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok, csere on
- Pc játékok (szép állapotban)
- Xbox Game Pass Ultimate / Core / PC előfizetés 1-36 hónap AZONNALI KÉZBESÍTÉSSEL!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN licenckulcsok - kedvezményes ajánlatok (frissítve: 2024. 10. 01.)
- Windows 10, 11 Professional, Home, Enterprise licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akció!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest