- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
R.Zoli
őstag
Hmm... Mért mire is számítottál??? Antienegriát fog kibocsájtani magából és mindent lefagyaszt a környéken??? Látszik ,hogy rég foglalkoztál léghűtéssel... Légnél minden izzik amit ráaggatsz... Ergo a procit is amikor léggel hűtöd még ha a mag alacsony hőmérsékleten is van ,minden más izzik a környékne... Az alaplap nyákja, a FET-ek, NB,SB... Ezt utálom legjobban a légben... Ez azért van mert hiába szívod ki a házból a hőt házventikkel ,minden cucc bordájáról lejövő levegő melegíti a nyákot, a környezetet és a másik cucc bordáját...Akkor van szarás mikor az egész ház átmelegszik, na ekkor már semmit sem érnek a házventik... kiváncsi lennék mondjuk egy Kentsfield és 8800GTX párosra mondjuk3 vinyó és egy komolyabb alaplap (hőcsöves offkorz) hőmérsékleteire meg zajszintjére... Léggel egyszerűen nem lehet komolyabb konfigot lehűteni normálisan... Ha azt akarod ,hogy semmi se legyen vörösizzáson akkor meg olyan hangos lesz ,hogy meghülyülsz 1 óra alatt a gép mellett...
-
R.Zoli
őstag
Mindjárt jönnek sokan de a Ninja meg az Infinity LOL Hagyjon békén mindenki ezekkel a kacatokkal.... Az ilyen ''alaplapszéttörő súlyú'' ,meg a ''házoldalát vissza nem tudom rakni a CPU hűtővel'' téyleg senki se fárasszon... Hallottam már jópár ventit ... Köztük is volt vagy 30 darab Scythe S-Flex ventim raktáron, kipróbáltam 1-et majd mondom magamban: ''Ez halk? Biztos hibás darabot vettem elő nézzünk egy másikat... Az is hangos volt számomra...'' Na erről ennyit.. .Jah és ez egy 800 RPM-es S-Flex volt... Olyan 500-as fordulaton kezdett alakulni a dolog ahol is akár 1 venti zaját el tudnám viselni még talán... De ha már ebből is kell 4-5 darab mondjuk az már gáz... Ezért jó egy aktív radis vízhűtés mert ott 2 ilyen venti elvisz egy konfigot... Légnél kell ebből legalább 4-5 darab egy jó konfighoz (mert ugye nem via c3-mon akarok gépezni) és akkor is minden izzani fog... Szóval ha lehet inkább ne is beszéljünk az ilyen primitív módszerekről ,hogy léghűtés
[Szerkesztve] -
ttt1
őstag
Nu updateltem az aseek pumpával az infoim Csak induláskor csinálja azt hogy nem indul el, elgo nem kap annyi kakaot az elején ,hogy a motor elinduljon.Menet közben (ha elindul) akkor már nem áll le.Ezt az elindulok nem indulokot hetente 1x 2x csinálja. Én a tápra gyanakszom továbbra is, de amelyik vezetéken van a pumpa azon más nincs.Lehet érdemes lenne pl od-ot rátenni,mert induláskor ugy is megbizdergálja a bios od-t.Hátha segitene neki
-
R.Zoli
őstag
Vagy inkább az OD-től méginkább nem fog indulni Én erre több esélyt látok ha a táptól van... Milyen táp és mennyi idős?
Egyébként az Asetek lassan a Thermaltake Bigwater kategóriájába kezd esni annyi gond van vele... Elvittek már tőlem is jópár cuccot de tizede ennyi panaszt nem halloottam mint ami itt az asetekre megy... -
R.Zoli
őstag
Az egész léghűtés nevetséges már ilyen szintű hőtermeléshez mint a mai komoly VGA-k... Nem véletlen ,hogy vízzel a 5-30 fokkal alacsonyabb hőmérséklet egy ilyen VGA-nál a gyári hűtőhöz képest mindennapos dolog, ha a legjobb blokkot veszed akkor meg 35-40 fok is lehet a difi...
-
Silex
aktív tag
Valakinek esetleg nincs fölös rézcsöve, 10mm-es lenne jó. (10/8-as müacsövekhez) Esetleg, ahol kevesebbet lehet beszerezni nem túl drágán?
-
Silex
aktív tag
A nikkelbevonat megfelelő megoldás lehet a blokkokhoz? Ehhez találtam egy viszonylag egyszerű megoldást...
-
OC
őstag
Egész pofás! Csak kiegészítő darabbal? Na fogadjunk! Csak 3mm-t kellett leesztergálni az egyik oldalból, meg meg 2mm mélyen, 3x3mm-t belemarni az aljába. Ja és a lényeg. Nem érték át a 2mm-es csavarok, tehát a megoldás: megfúrtam a 7300Gt-met! A műtét sikeres, a kari szépen megy, a blokkocska mostmár normálisnak mondható pozícióban van rajta, mert az általad hozzácsomizott leszorítással...hát....nem mertem berakni a gépbe. teljesen keresztben állt, szóval az egy dolog, hogy nem hűtött volna, de lesarkazás és zárlatveszély is komoly lett volna. Szóval a blokk marad, főleg ogy már szarrá esztergáltam
-
Achill3uS
nagyúr
idle-ben 54 fok a 8800GTS-em, ez játékok és 3dmark alatt max 70-72 fokra megy fel, és a venti sem maxon pörög, szval ha mutatsz nekem eredményeket, hogy load 30-40 fokos egy csúcs vizblokkal rendesen szobában nem télen erkélyre kitett vizes cuccal egy ilyen kari elhiszem.. nem kéne ennyit a levegőbe beszélni.. vannak cuccok, amiket hiába hütsz vizzel, ennyire melegek, és valszeg ha igyis adnak rá sok év garanciát és a userek nagyon kis százaléka tesz rá más hűtést akkor bírják is..
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
shteer
titán
vazz... először is grat, hogy megoldottad
ha lett volna egy kis időm, akkor veszek hozzá 2,5-ös csavarokat, amik átérik a blokkot
megfúrtad a karit? nemsemmi...
mi is gondolkodtunk a blokk utólagos megfaragásán, de mivel lett másik, ezért nem kezdtünk hozzá
üzemel is? mit produkál?szerintem jónak tűnik..
-
OC
őstag
-
kidude
csendes tag
vlcvlc kollega már bedobta a Extreme Nova 1080 vs MO-RA 2 kérdést, így ebben már okosak lettünk Zoli által , de volna még egy kérdésem az témakörben: Egy Asetek Xtreme elbír cpu+vga+nb mellet egy MO-RA 2-t?
Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
vlcvlc
tag
Az sajnos még nem derült ki hogy a HEATKILLER® GPU-X Rev2.5 X1800 / X1900 SW felmegy egy ASUS EAX1950XT 256MB kártyára ?
Asus kártyánál pl az X1600XT és X1650XT esetén tök máshol voltak a furatok.
Igy nem tudom hogy X1800/1900XT -hez képest az X1950XT -nél mi a helyzet
16..XT-ből mindkettőm volt ott láttam hogy más, de ezekről nem tudok semmit...
sajnos furattávolságokról sehol nem tudtam info-t guglizni.http://web.t-online.hu/tomika69/machines
-
vedini
őstag
tudnátok segíteni, nem tudom mi lehet a gond
szóval, azt vettem észre, hogyha felrakom a cpu blokkot, minden frankó, belövöm a maximális teljesítményt, szép hőfokok, stabil rendszer, sunshine
általában 1-2 hét után azt veszem észre, hogy pár fokkal megemelkedik a cpu core hőmérséklet (azonos körülmények mellett), a magok közötti hőfok különbség kicsit megnő, és full terhelésnél hibázik az orthos
blokk levesz, újrapasztázás, és minden megjavul
kb. ugyen ez volt a szitu az előző blokkomnál is
2 dologra tippelek:
1. engedhet a lefogatás kicsit
2. fos a paszta amit használokworkworkwork...
-
vedini
őstag
csak újra pasztázom
1. blokk zalmann wb2, annál tényleg ocsmány volt a lefogatás
2. alphacool hp pro, ennek szerintem sokkal jobb a lefogatása, ezt használom most is
a szilikon zsír pedig ilyen [link]
a kék kupakosat használom, vmi 250Ft volt és bazi nagy kiszerelés, lehet olyan hogy a paszta 1-2 hét után veszít a hőátadó kéességéből, vagy esetleg szárad
szerk:
a mostani lefogató nem gyári, erősebb a csavar, viszont a rugó gyári
[Szerkesztve]workworkwork...
-
kidude
csendes tag
Köszi a választ!
Azt gondoltam kb mind1, hogy milyen cpu, vga, és nb van a rendszerben, a lényeg az, hogy ott vannak és generálják az ellenállást.
A cpu egy heatkiller rev2 az nb egy asetek cucc, a vga szintén, de ez utóbbi lassan nyugdíjba vonul és jön helyette egy heatkiller gpu-x2.Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
OC
őstag
Értem. Annak a leszorításnak nem szabad engednie. Ez biztos. Amúgy meg, csak annyi, hogy mikor emelkedik a hő, meg fagyni kezd Orthos alatt, akkor feogod és megnézed a leszoítást, meg húzol rajta és kész. Ha változik + irányba, akkor az volt a bibi, ha nem, akkor más. Én utóbbira tippelek. Az viszont megintcsak kétséges, hogy 2 hét alatt kiszára a paszta. Ha jól látom, akkor az alul lévő, az zalman CSL850, így ránézésre. Azzal is ezt produkálja?
-
kidude
csendes tag
''Viszont az Asetek nb blokkok nem egy dúrvák ellenállás szempontjából (meg amúgy sem)''
Az Asetek cuccokról írtátok már, hogy nem top termékek, de remélem nekem nem lesz bajom velük.
Nos, akkor azt hiszem lassan megtámadom R.Zolit egy MORA 2-ért. Csak még szoknom kell a gondolatot, hogy 12eFt-ot akarok adni egy rácsért..
Köszi az útmutatást.Anybody who plays the stock market not as an insider is like a man buying cows in the moonlight. -Daniel Drew
-
OC
őstag
Egy kis érdekesség a paszták teljesítményéről:[link]
Én Titan Nano Blue-t használok, szal a procihőn már 5-6 fokot tudnék szorítani lefelé pölö egy AS5-tel. -
OC
őstag
Én is 10x8-as csatikkal használom, nem vészes, csak egy-két, amúgy 100%-os menettel rendelkező csatinál. Nagyon szívesen, ha lesz. Nyugdíjasnak is írtam, hogy egy nagyobbacska mennyiséget vittek a hét elején, ami meg érkezett 11x8-as cső, na az katasztrófa. Szóval jövő héten tudok rá mondani valamit. Ha lesz, akkor jövő héten lesz. Csak ugye az ünnepek...
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #813 üzenetére
Ok...
Látom Te a léghűtés kereszteslovagja vagy Mindegy semmi baj kell is a védelem a légnek mert eléggé gyenge
Amiket összeraktam eddig...
7800GTX full load léggel 75 fok... Vízzel HK GPU-X blokkal 47 fok full load
7900 GTX SLI-ben 72 fok full load léggel míg vízzel 45 fok full load...Ez utóbbi full passzív vízhűtés 12 darab Cape Cora profillal a két VGA-ra...
Amiket hallani a 8800 GTX-nél több helyen ,hogy olyan 90 fok környékére felmegy tuningnál és vízzel 50 fokot sem sikerül elérni senkinek... Ezt speckó Danger Den blokkoknál írták többen...
Mellesleg mint írtam a 20-25 fok állandó ,ez azért rohadt sok és neked csak GTS-ed van, egy GTX-nél könnyedén összejön a 30+ fok... Akkora magnál mint a GPU-k manapság röhögve hoz 100 watt esetén 12-13 fokos deltaT-t egy jobb blokk...Szóval nem értem megint mért nem vagy képes felfogni ,hogy vízzel csendben sok fokot nyersz, az ,hogy neked még nem volt egy jól megépített rendszer a birtokodban és nincs igazán tapasztalatod vele attól még nem én beszélek a levegőbe...
Az meg a másik ,hogy légnél nehezen határozod meg a zajszintet míg víznél én ezeket passzívban mértem ,ergo 0 dB(A) tehát még alapod sincs a vitára -
sss
őstag
Zárt rendszerű vízhűtésbe milyen folyadékot érdemes beletenni? Mert sima víz algásodik, az alkatrészek vízkövesednek, stb. Hallottam, h alkoholt meg ecetet szoktak a vízbe tenni.
-
Achill3uS
nagyúr
pff..tuningolt GTX-nél jóhogy összejön ilyen 30 fok, én egy alapon járatott GTS-ről kezdtem el beszélni veled mivel bim-nek is az van, és erre kezdted el, hogy mekkora szar a hűtése..
volt rendesen összerakott vizem, tőled vettem hozzá radit omájgád
csak nekem nem jött be, mert nem 2 évig használok egy konfigot hanem kb 2 hetente vmit változtatok, cserélek, azonkívül nálam a tuning a kompresszornál kezdődik nem egy danger den blokknál erről beszélek, hogy nekedis nekemis meg xy-nak is mások az igényei, aki gyári léggel hajta az akármilyen vga-ját, nem vagyok a lég kereszteslovagja, csak azt nem érted meg soha, hogy nem kell mindenkinek 100k-s vízhűtés (de még 50 se), és ha már nem azt használ szerinted szar.. persze ha énis suzuki-t forgalmaznék minden más szar lenne, csak ezt nem teli torokból ordítanám.. nemtom érted-e, hogy mit akartam ezzel az egésszel tudomásodra juttatni
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #813 üzenetére
Egyébként ennél a mondatnál nagyobb levegőbebeszélést nem is tudtál volna nyomni:
''vannak cuccok, amiket hiába hütsz vizzel, ennyire melegek''
Meg azért nem kis hülyeség sem a mondat... Azt mondod a Kentfielded nálam is olyan meleg lenne mint nálad? Vagy a VGA-d nálam nem lenne jó 20 fokkal hidegebb 0 zajszint mellett??? Miiii vaaaan?
A másik levegőbe beszélés az az ,hogy nem mindenki tesz rá más hűtést... Nézd szerintem itt az egész topik egyre jobban az irányba megy el (ha figyeled) ,hogy a sok gyári szarságot ki akarjuk vágni a gépből.. Sőt már a gyári vízhűtéses cuccok is nálam már csak alapanyagként jönnek számításba mert amit alapból a boltban adnak az mind alkalmatlan számomra egy bizonyos tekintetben... Nézd nekem elegem van abból ,hogy le akarják nyomni a torkomon mindig a szarabbnál szarabb cuccokat és sokan kijelentik ott a garancia mit parázol,ez a tipikus fogyasztói társadalom... Én azt ,hogy az a cucc ami tönkremegy a gépembe az ergo megbízhatatlan cucc és ha akár csak 2 napot nem tudom miatta használni a gépem az nekem már nagy veszteség mert minden nap dolgoznom kell a géppel... Azért a vízhűtés nem mainstream cucc ez egyértelmű a userek fele hülye ahhoz ,hogy vizet rakjon a gépbe a többi nagy része meg nem is látja át a lényegét... Múltkor volt nálam Mikado, meg akarta nézni a gépem Mondja ,azért kapcsoljam is be... Mondom be van kapcsolva Szóval amíg nem látsz nagyon jól megépített vízhűtést addig nem tudod igazából mire képes Ennyi... -
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #839 üzenetére
Igen GTS-ről volt szó de én írtam is ,hogy minimum 20-25 fok a legerősebb kártyánál 30 felett...
Nézd az emberek többségét hallom ,hogy ilyen forró az NB meg ilyen hangos a gép blabla... Mindenkinek egy szinten feltűnik ,hogy a léghűtés már igencsak a végét járja teljesítmény tekintetében...
Ez tény ,hogy a víz nehezen szerelhető...Mindennek van hátránya... A vizedet a mai napig nem értem emiatt ,hogy mért vetted meg ,ezzel szerintem tisztában lehettél akkor is... A kompresszor sem túl könnyen szerelhetők... Szóval Te tudod...
Én nem azt mondom,hogy aki nem vizet használ az hülye hanem nagyon erős kompromisszumokat kell kötnie a melegedés, zajszint tekintetében... És abból van elegem ,hogy itt jönnek sokan a ''hallhatatlan ventiulátorral'' meg az én gépemben 6 venti van de az egész gépnek szinte semmi hangja, mindez léghűtéssel... Meg a proci 4 Ghz-en megy 1,6 Volton és 55 fok léggel... A kentsfieldet lehűtik 3,6 Gigán 1,5 Volton léggel úgy ,hogy szinte meg tudja számolni szemmel a venti fordulatszámát... Pfff...
Az a gond ,hogy itt mindenki össze-vissza beszél... Egy 8centis venti 2000 RPM mellett hangtalan.. Ez az alap szinvonal a fórumokon... Amit kiír a proci hőszenzora az az etalon és az millioomod fokra pontosan mutatja a proci hőmérsékletét... A heatpipeos alaplapok a legkirályabbak és szarrá lehet velük húzni az NB-t és a FET-ek emellett 60 fokosak... De ha lesüti a borda a kezét akkor az mondja: ''Ez az üzemi hőmérséklete''... Szóval ezzel nem lehet vitába szállni... Amíg az emberek többsége ezeket el is hiszi addig sosem lesz a víz elterjedtebb.. Szóval ne is várj mást... -
Achill3uS
nagyúr
hol mondtam, hogy a kentsfield-em olyan meleg lenne nálad mint nálam?
egyébként kétlem, hogy a passziv vized elbirná ezt a procit 1.5v körül egy gtx kiséretében..
''vannak cuccok, amiket hiába hütsz vizzel, ennyire melegek''
jó hogy nem szavakat emelsz ki egy gondolatsorból, mert igy önmagában valóban marhaságnak hangzik, de arról beszéltem, hogy egy csúcs vga bizony meleg és ezt tudomásul kell venni, mert egy danger den blokk-al ellátott vizhütés elég keveseknek lapul a gépében, és h semmi baja nem lesz 70 fokon sem, persze tuningról nem volt szó, de pl erre jó példa alaplapi pwm-ek, mekkora hőt termelnek már, igen ennyire melegek és elmennek évekig! pl hütés nélkül 70 fok, bordával 60, vizzel mondjuk 40, csak, hogy marhára nem lesz értelme egy átlag rendszerben hüteni, de még nálad sem, mert sztem elöbb ütközöl bármilyen más korlátba mint a lapod fsb korlátjába.. ergo nincs akkora értelme mint amennyibe kerül az egész..
de elkanyarodtam, szval vga-m valszeg 20 fokkal hidegebb lenne, de te 35-40-ekről karattyoltál az elején, de mind1..
az előző hsz-emben kifejtettem a többit, h miért kezdtem el vitázni, megértem és elfogadom hogy fasza a vized, és aki fix gépet akar, nem váltogat, nem tuningol durvább szinten vegyen, persze jo az kus van meg minden, de ez nem olcsó játék és nem mindenkinek éri meg
-
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #839 üzenetére
Jah csak még annyit ,hogy én nem is mondom azt ,hogy mindekinek 100K-s víz kellene ,nem is szoktam senkinek sem ajánlani... JElentkezzen az aki jött hozzám és azt mondtam neki neked egy minimum 100 K-s vízhűtés kell mert különben hülye maradsz és eretnek... Mindig az első kérdésem az ,hogy mennyit szán rá és mi az elvárása... Feltéve ha nem tudja már előre mit is szeretne... HA valaki jön ,hogy aktív víz kell nekli véletlen sem akarom rábeszélni a passzívra mert csalódni fog valszeg... Szerinted mért drága a vízhűtés??? Mert kevesen veszik... HA többen vennék akkor közel a high-end víz és egy közepes vízhűtés egy árban lehetne... Az összes számítógép 1% sincs vízzel szerelve...
A Danger Den blokknál az NB-re nem tudom mi erősebbet tudsz rakni de rakj rá kompit Kell az az NB kemény 10 wattjának Egyébként a kompival ez is a bajom , hogy a procit széthajtod vele a többi alkatrésszel meg mi van??? Anno mikor kezdtem a boltot akartam kompit de olyat ami NB-t is hűt meg SLI-ben VGA-t (4 fejjel)... Már meg is állapodtam a gyártóval de sajnos nem volt keretem kb. 1,5 milla ilyen cuccokra... Taiwanból meg nem hozok 1-2 darab ilyen cuccot... Na ebben még lett volna valami... lyen tekintetben egy jobb vízhűtéssel lehet többet hoz ki az ember összességében a gépéből mint te a kompiddal a procin ,mert vízzel tovább húzza a VGA-t meg az NB-t is míg az nálad max léggel van hűtve... Egy játéknál a VGA tuningja többet ér mint a procié... Szóval én a legkevesebb kompromisszumot a vízhűtésben látom... Jobb tuning mint léggel, kisebb zajszint , nincs nagy fogyasztás mint a kompival...Az egytlen hátrány a nehezebb szerelhetőség... -
Achill3uS
nagyúr
persze ebben nyilván igazad van, mindenkinek vize lenne 20k lenne egy highend szett.. de jó is lenne egyébként nem mondtad senkinek h vegyen olyat mint a tied sztem, csak pont ezaz amit teis mindig kérdezel tőlük, ez van a ''vizesek és a légesek'' közötti ellentétben.. mit akar? és mennyiért?
nem érted a lényeget.. nb-t mi a fenének jobban hüteni? énse rakok soha nb-re minuszokat, max vmi thermalright cuccot ventivel, ha vmod van, de nem mindig, pwm-eket főleg nem hütöm semmivel max egy kis venti, mert nem attól fog jobban menni a géped.. ez a nagy ámítás, azt hiszed 300mhz-el kevesebbet fog menni a procid, meg fagyogatni fog a rendszer, a nagy túrót.. le se szarja.. minden a beállítás, és annak az alkatrésznek a tuningolhatóságán múlik, és utána a hűtésen.. vga-ra is állandóra kompit hót fölös és nem is tudnád kiszigetelni.. mivel hajtod azt meg? Doom5? de azonkívül a viz és a lég között tuningolhatóságban nincs annyi amit nem tudsz lenyomni egy kompival hütött procival.. persze játékban lehet kijön 235 fps vs 230 de én meg mondjuk nem ezért teszek a procira kompit.. kül fognám eladnám és vennék egy olyan vizet mint a tied..
de ez megint a felhasználói igények feszegetése mára mentem, bódog nyuszit mindenkinek!
-
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #842 üzenetére
Én a 35-40 fokot a legerősebb kártyákhoz értettem... A GTS erős de a GTX sokkal többet fogyszt és ott össze is jön a 35 fok könnyedén.. DE ha Te tuningolod a GTS-ed (as azért a vizesek nagyrésze tuningos) ott meg lesz nálad is a 30 fok könnyedén... Ezek a GPU-k léghűtése különösen béna léggel.. Gondolj bele ,hogy kis helyre kell elhelyezni egy nagy fogyasztónak a bordáját...
''egyébként kétlem, hogy a passziv vized elbirná ezt a procit 1.5v körül egy gtx kiséretében..''
Mennyi pénzed van erre ? Ezt komolyan kérdezem Én úgy terveztem a vizem ,hogy 2 high-end VGA és High-end procit bármikor elvigyen... A gátat a 2 darab GTX-nek nem a hűtés hanem a táp szab határt ha mindent tuningolok... De ha alapfeszen nyomatjuk a procidat a max órajelig amit ezen bír akkor hozhatsz 2 darab GTX-et is
A FET blokk és RAM blokk nem azért kell mert léggel felmegy 70-80 fokra hanem azért mert légmozgás nélkül ezek a cuccok megsülnének... -
Achill3uS
nagyúr
Ok, a közeljövőben tervezünk Overrel egy nagyobb 3dmarkozást, Kentsfield + GTX SLI @ LN2, ha megvan a hw. kiváncsi lennék a te cuccod valóban elviszi-e passzívan, segéd ventik nélkül.. erősen kétlem, főleg, hogy oké, hogy úgy tervezted, hogy elvigye, de hogy tudsz vmit tervezni ha előtte nem tudod mit fog fűteni? (csak a kentsfield-em közel 80 fok 4 orthos alatt alapfeszen egy Scythe Infinity-vel, mind2 felpolirozva)
-
R.Zoli
őstag
válasz Achill3uS #846 üzenetére
TE most 9 négyzetméter felületről beszélsz ami full a legerősebb radikból áll és 4 vízhűtő körről... A GTX nekem is meglsz nemsokára szerintem illetve most jön 4x1 giga OCZ FlexXLC 800 Mhz-es Cl3-mas memo Az agyamat kigüriztem mire tudtam szerezni ilyen memot , még az USA-ban sem kapható
Hogy tudom úgy tervezni? Úgy ,hogy nem hardware-t hanem wattokat terveztem be... Körönként 2 kör (ami egy egység nálam mert ez egy szivattyúból indul ki és 2 szivattyú van) kb. 240-250 watt terhelhetőség lehetséges és az össz terhelhetőség olyan 400 watt körül van,de ezt így elég bonyolult elmagyarázni majd rakok fel képket és akkor érthető lesz... Namost a Kentsfield még egy NExxxos HP Pro-val és egy dual radival én simán alapfeszem 1000 RPM-es ventikkel 63 fokon volt full load... Ezt még lehetett volna tetőzni jobb blokkal és akkor 56-57 fok is lehetett volna... Azért ez víz nem lég Főleg ilyen nagy magnál mint a Kentsfiled a víz sokkal erősebb mint a lég... Nézd meg ,hogy Apogee GT-vel lazán 1,6 Volton 3,8Gigán nyomnak ilyen 80 fok környéki hőmérsékleteket... -
Achill3uS
nagyúr
hehe, nem rossz, bár én OCZ-t nem preferálom csak a gari ügyintézésük miatt, vannak sokkal bikább ramok náluk, de nem fikázom a 800cl3-mas kitjeidet, jól fognak menni nem is kérdés
Nézd meg ,hogy Apogee GT-vel lazán 1,6 Volton 3,8Gigán nyomnak ilyen 80 fok környéki hőmérsékleteket...
ha ezt GTX SLI mellett tudja akkor emelem kalapom
(most má télleg huzok.. )"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
rob210
nagyúr
Látom megy a nagy vízhűtés high tech
Emelem kalapom a rendszer elött Achill3us
Annyit még, hogy Zoli nem beszél hülyeséget.
Egy több körös vízhűtő rendszer hihetetlen hőt tud leadni egy jó radiátorral.
Up a teszteknek.Renault power
-
hummerdikk
őstag
Sziasztok!
Latom uj topik nyilt! Gratu!
Fiuk, igy tovabb!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest