- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Aktív témák
-
shteer
titán
rossz, kopott, kiselejtezett szivattyúrotorja van vkinek?
szerintem jónak tűnik..
-
R.Zoli
őstag
válasz #72042496 #405 üzenetére
Akkor még nem is létezett más itt Europában ami megvehető volt
Az a rettenet tudod ,hogy éntőlem akik veszik a vízhűtést már elsőre jó cuccokat kapnak jó áron, de én anno kifizettem 300 eurot csak egy proci hűtésére és sem VGA sem NB blokk sem semmi nem volt benne és most egy léghűtő tudja azt amit akkor az a cucc tudott és nem is volt csendes mert a 1046-os Eheim úgy búgott mint az ökör...
Szóval iszonyatos nehéz dolog ez... Most ,hogy több mint 5 éve foglalkozom vele ,látom azt ,hogy tudom elérni azt a gépet amit akkor elterveztem... Közben mindig lettek újabb és újabb alkatrészek aztán végül nekem is nőtt a tapasztalatom... De nagyon sok cuccra kell ,hogy rálátása legyen az embernek ha komoly vízhűtést akar... -
vedini
őstag
én is fokozatosan csinálom, 2000-sel befejezőleg, de úgy is még mattul tükröződik, ezt a papírzsepis módszert még nem próbáltam, de itt az ideje
ja tudom, hogy jó pár óra, nekem 3 blokk kitartott egy napig, mert pl az egyik hiába tükröződött, hullámos volt mint a fene
Zoli: Tec protect plus mellé is kell aranyozásworkworkwork...
-
R.Zoli
őstag
Igen,nincs olyan adalék ami a rezet megvédné az oxidációtól sajnos... e ez inkább a réz hibájamint az adalékoké... Ha rezet csak megfogod kézzel már pár óra múlva látszik az oxidáció nyoma.... Azért a réz oxid nem tudja úgy vezetni a hőt mint a tiszta réz... Természetesen nagyon vékony réteről van szó de akkor is...
-
BioNiCMaN
addikt
Ehhez az összeállításhoz mit szóltok (konfig az adataimnál, ugye )?
Pumpa: Eheim Station 600 II 12Volt 16.500 Ft [link]
Radiátor: Nexxxos Extreme III 13.500 Ft [link]
Chipset: NBX-A 7.500 Ft [link]
RAM: RAM Micro 8.500 Ft [link]
CPU: Nexxxos HP Pro Socket 754/939/940/AM2 7.500 Ft [link]
GPU: GP2X-N 8.500 Ft [link]
Összesen 62k + csövezés + egyéb ''apróságok''.
[Szerkesztve]Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
R.Zoli
őstag
válasz BioNiCMaN #415 üzenetére
Nem rossz ,de az Eheim Station 600-nál van jobb szivattyú is az ajánlatban már csak még nincs fennt a shopban... Hamarosan legkésőbb holnap felrakom... Ez különálló szivattyú lesz ,de csendesebb mint az Eheim 600 Station és nem berezonál úgy mint az....Illetve sokkal időtállób és profibb darab mert külön kiegyenlítővel sem lesz annyiban mint az Eheim...Jah a kiegyenlítőt ami lesz hozzá azt már láthatod is a honlapomon, Noise Isolator névvel...
-
-
BioNiCMaN
addikt
Igazándiból a ramok nagyon nincsenek húzva, a GPU az, amit jobban rángatok. Meg én VGA-t sűrűbben váltogatok, és sose tudom milyen irányba, szal túl sokat nem akarok rákölteni. Valszeg továbbra is lesz légáramlat. Köszi! És kiváncsian várom a pumpa felpakolását az oldalra.
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
A polírozáshoz kell egy fasza sík felület.
Mondjuk valami vastagabb edzett üveg.
De még így is elég jól le lehet csiszolni a sarkait a blokknak.
Aztán kell egy minőségi tolómérő. és azzal meg lehet nézni a polírozás után, hogy mennyire egyeneltlen a felület.
Inkább legyen valamelyest domború, mint homorú.Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. "Chasing Spiders and overheat"
-
Reset Elek
aktív tag
Úsztatott üveg kell, mert a tükör sem mindig torzításmentes üvegből készül.
Befejezésként pedig mindenkinek ajánlom a krómtisztító paszta+rongy kombinációt.Az elmélet és a gyakorlat viszonyának elméletét már jól ismerjük a gyakorlatból. Indoklás nélkül a hozzászólásod csak a ''vélemény'' szintjét éri el...
-
dtss
tag
Hali
Érdeklődnik hogy Heatkiller GPU-X X1800/1900+MOSFET blokkot milyen pasztával érdemes feltenni és hogy 10/8-as kék csövet hol lehet kapni illetve olyan átlátszót ami nem törik meg olyan könnyen.ASRock Z270 Fatal1ty Gaming K4, Intel Core i7-7700K, G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ RGB KIT, Sapphire R9 290X + Heatkiller gpu X3 blokk, Patriot Blast (SSD) 240GB, Antec Twelve Hundred, Corsair 850TXV2EU
-
matyee
őstag
nézegettem R.Zoli által belinkelt kiegyenlítő tartályt, ami valóban nagyon jónak tűnik, de felmerült bennem egy kérdés. Miért jó, hogy a felső kivezetés a kiegyenlítőn ennyire felül van? Nem vágom igazán gyakorlatban, hogy ilyenkor tele kell önteni a kiegyenlítőt, hogy a felső csonkot is lepje el a víz, vagy az nem gáz ha az nincs teljesen víz alatt. Lehet fura a kérdés, eddig nekem csak olyan tartályaim voltak, amiket ha félig öntöttem vízzel, és így is mindkét kivezető csonk víz alatt volt. na szakértsetek kicsit! kiváncsi vagyok gyakorlatban hogy megy ez.
[Szerkesztve] -
OC
őstag
A Zoli gépén lévő XSPC kiegyenlítő abban a rendszerben teljesen nem kiegyenlítő szerepet tölt be, csupán hőcserélőként szolgál. Teljesen mindegy, hogy az alsó vagy a felső részen van-e a beömlő, mindenképpen színg lesz vízzel a tartály, tehát légmentes lesz.
-
OC
őstag
Örömmel látom, hogy nem csak engem foglalkoztat a Laing DDC-k buta keresztmetszetei: [link]
-
ttt1
őstag
Vki segitsen. Asetek extreme pumpám van és idönként leáll(menet közben) ergo a gép ujraindul ,mert a cpunak melege lesz.De ezt csak akkor produkálja ha a pumpa a ház belsejében van, ha kiveszem a gép mellé akkor nem nagyon.Lehet hogy a pumpa vezérlö elektronikája légszállitás hiányában tulmelegszik? V táp hiba lenne? 12 v-on nem stabil ?V egyszerüen a pumpa szar ?
-
rob210
nagyúr
Ha valaki szeretne kész vgat-illeszteni egy vízhűtő rendszerbe.
[link]Renault power
-
OC
őstag
Így elsőre szivattyú hibájának tűnik, sokaknak van bajuk az Asetek szivattyújával. Viszont az érdekes, hogy gépen kívül nem produkálja a jelenséget, ez nekem inkább véletlennek tűnik. Az én tippem az, hogy a szivattyú szar. A táp hibája kizárható, max. a csatlakozásokat kell ellenőrízni, hogy nem kontakthibáról van-e szó.
-
boygabi_
aktív tag
Segítsetek légyszi.Most szeretném megcsinálni ill.csináltatni az első homemade blokkom a procimra.A Chipseten és a vga-n már van hűtés.Mondjatok már egy befoglaló méretet a blokkra én 40*40 esre gondoltam de kicsillem.Olyan megoldást szeretnék elrendezésileg mint djadji blokkja asszem.Réz talp plexi tető 2-es o gyűrű tömítés a négy sarkán 2-es vagy 3-as imbusz csavarok.Ja plexi asszem csak 8-as van.Elég vastag?
-
Oly
őstag
Radiátor bekötve... pár órája már kering benne a víz. Most pedig jöhetnek a blokkok!
Holap jönnek a képek!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
ttt1
őstag
Nem garis sajna,me a nagy leárazásba vettem,(eddig nem volt vele baj , dehogy ennyit birjanak az furi ...Ill azért érdekes,mert ha kikapcsol és visszakapcsolok akkor azonnal alindul söt , van ugy hogy 3 4 napig nem jön elö a jelenség..(legalábbis én a pumpára gyanakszom,mert kikapcsol de visszakapcsola müxik.Na már most nem tudom éjjel nappal figyelgetni(relative halk, szal csak ha megfogom akkor érzem müxik-e).
[Szerkesztve] -
djadji
senior tag
Engem érdekelne egy VGA blokk.. de az én VGAmra nincsen blokk. Még Zoli se tudodtt rá mondeni .. Pedig van 1-2 ami tetszik... de sajna marad a home-made megoldás.
CPU blokk méretei: nekem 50X51es van.. de akrtam csinálni 40X40est helyette, mert kicsit majdnem nagy... VIGYÁZZ! Nehogy a CPU környékére (okosan) szerelet cuccoktól ne férjen rá a CUPra a lapod miatt!http://djadji.fw.hu
Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Crypto Trade
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Weblap készítés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?