- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyb00
aktív tag
válasz KAMELOT #59392 üzenetére
Nagyon nem egyszerű a helyzetem, mert egyedi a gépház.
Kell 2 nagyon alacsony könyök idom a CPU blokkhoz, mert kevés a hely. (ez kényszer, és nincs más választás)
Ezt csak a Bitspower elemmel tudom megoldani, egyik oldala G1/4 apa, másikon meg anya,
anya oldalra kell szorítógyűrűs (2*19€), vagy a bilincses megoldás. (2*14€)Külső hűtés lesz, így gyors csatlakozósra akarom, abból a Koolance QD3 -at néztem ki (2*39€)
Radi: MO-RA3 420 (már megvan)
A világ legszebb tartálya (nekem, plusz MO-RA3-ra szerelhető) - HEATKILLER® Tube 200 (114€)
Pumpa D5 vagy VPP755 (25.000Ft)CPU - HEATKILLER® IV PRO (90€) vagy EK-Velocity AMD RGB - Full Nickel (99€)
VGA - Barrow (nem létezik másik a kártyámhoz) (90 USD)
Kell kettő forgatható könyök idom a VGA-hoz, itt jön a dilemma, hogy akkor ez milyen legyen, Bitspower, de az drága (2*25€) , de gyönyörű vagy sokkal olcsóbban Alphacool (2*9€), de ez meg totálmásként néz ki.
Ennyi, és nem tudom hol faragjak belőle, mert maximalista vagyok.
-
DigitXT
nagyúr
válasz proci985 #59400 üzenetére
Természetesen. Terhelésfüggő. (És áramlás.) Tehát van értelme 2 vízhőmérőnek.
Szerk: kb. 5 évvel ezelőtt csináltam ezzel kapcsolatban tesztet... majdnem 10 fok.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz KAMELOT #59407 üzenetére
web designer business in the front, industrial cooling party in the back
egyebkent csendes, hatekony es neha kreativnak kell lenni.
Petyb00:egy tipp, ez legalabb egy 500-600 euros megoldas lesz. szoval ha ket elemnel 10 euron gondolkodsz, akkor vedd a dragabbat. sokaig ki fog szolgalni es egy ettermi vacsora ararol beszelunk kulonbsegre.
es vedd a D5ot, egyszeruen az a jobb pumpa.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Petyb00
aktív tag
válasz KAMELOT #59407 üzenetére
Szerintem sosem az a kérdés hogy mekkora a ház, nekem ez van ez tetszik, ebből kell kihozni.
A cél a fontos, nekem mániám a zaj, nem szeretem ha a gép zúg, így én ezért vizezek, nem fő szempont a teljesítmény.Korábbi vízhűtős rendszerem mikor kész lett kiderült hogy a HDD, a legzajosabb, az is kapott hangszigetelt hűtőblokkot, de még így is kicsit hallatszott, majd a teljes ház hangszigetelést kapott, mindezt akkoriban mikor még úgy kellet vadászni a hangszigetelő anyagokat, de a vége az lett hogy néma volt a gép, meg egy "tonna".
Most a 2070 minimális fordulaton idegesítő, de ez még mindig a leghalkabb amit sikerült szerezni, és erre legalább létezik vizes blokk is, más RTX minikre nincs.
Le kellet korlátoznom a teljesítményét a kártyának mert használat közben melegedett, ezért a ventik elkezdtek sokkal hangosabban dolgozni. (így még ki se tudom teljesen használni )A CPU-n van egy nochtua hűtő (az egyetlen ami befér és elég nagy a teljesítménye) amin lecseréltem a ventit egy 12-esre, mert a gyári 9-es gyenge volt, így nyertem valamennyi teljesítményt, de mostanság 50+% körül kell használni a CPU-t és már nagyon kevés a 12-es is.
Először azon gondolkoztam, hogy egy AIO CPU hűtést nézek, és azt ráteszem a gép oldalára, de az csúnya, ez a gépház meg gyönyörű. de akkor még ott a VGA, plusz ezek a hűtések nem biztos, hogy beférnek, kemény a cső, magas a blokk, és korán se biztos, hogy elég halkak (pumpa).
Aztán megnéztem mi az ami ráférne a gép oldalára, 2-es blokk, 280-as nem biztos, hogy elvinné a CPU+VGA-t 0 zajjal.
Ekkor jött egy akciós (féláron) MO-RA, ami tény, hogy ágyúval verébre, de el kell vigye az egész gépet, ha nem is passzívban, de fél-passzívan, a többit leírtam.BARROW fittingeknek átunna néztem, tényleg eléggé ott van, néztem több videót is ahol összevetették őket.
Külön tetszett hogy a barrov esetenként dupla O gyűrűt használ.Köszönöm a tippet a Barrow fittingekhez.
-
agentJ
tag
válasz Petyb00 #59390 üzenetére
Azért írtam hogy szerintem,mert a saját véleményem.
Egyébként pedig elég megnézni a fotókat a termékekről,láthatóan minőségi holmik,nem sorjásak,mérethibásak,sem hasonló olyan problémák,amik a kínai kópiáknál előfordulnak.
Azért ha megnézzük ezek primitív faék egyszerűségű eszközök,ha képen úgy néz ki mint a jól bevállt ismert márkák,akkor nem igazán lehet vele ráfázni,főleg hogy ilyen volumenű cégek mint a Bsyki hülye lenne kockára tenni a hírnevét pár apró bakival.
Egyszerű műanyagok,akrilok meg fémek,egyedül az illesztési pontosságok számítanak,azokkal pedig nem igen lehet problémákat olvasni,elég csak megnézni az Ali-s véleményeket.Nekem jelenleg a rendszerben csak a CPU blokk és a tartály Barrow/Byski,a fittingek és a pumpa és az univezális GPU blokk Vakind,az egyik 240-es radi pedig a legolcsóbb 10 dolláros noname alu.Egyikkel sincs semmi problémám,innentől már csak a 20 dolláros pumpa élettartama a kérdéses,de mivel már fél léve teljesen némán és hibátlanul teljesít 0/24-ben,ezért ki merem jelenteni,hogy nem nyúltam vele mellé.
Egyetlen EK cuccom egy használt 280-as radi horror áron,csak mert türelmetlen voltam.Persze lehet 50 ezerért pumpát venni,meg 5 ezerért folyadékot literenként,de amíg a 6 ezer forintos kínai kavaró meg az 500 forintos Tescos hűtőfolyadék is hozza ugyanazt a szintet,addig nem vagyok a pénzem ellensége
-
CMST2015
tag
főleg amikor 0,3k csatit… 2k árulják
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Valószínüleg új gépet építek majd. A régit gyakorlatilag egy az egyben adom el, így 0-ról kezdek mindent.
Elmúlt 2 évben nem igazán követtem a házakat. Vizezés szempontjából tudnátok ajánlani pár könnyen építhető házat?
Jelenleg egyik régi vágy a tower 900. 2 körösre megépítve, 1-1 560-as radival bármit le kell tudnia hűteni.
Amit még nézegettem a nemrég bemutatott thermaltake level 20 ht. Gyakorlatilag a tower 900 kistesója. 2 dolog nem tetszik így elsőre benne. Egyfelől, hogy a teteje is üveg, foggalmam sincs miért. Másfelől a radiknál lévő teli üveg oldallap hűtés szempontjából nem tűnik egy jó megoldásnak.
-
Demo07
aktív tag
Phanteks Enthoo Primo/SE? Bár nem kimondottan show case kategória mint a Tower900.
De még pár nagy/talán vízezhető kuckó:
Thermaltake core x9,THERMALTAKE Level 20 XT(gyakorlatilag a Core X9 üveg borítással), CORSAIR Obsidian Series 900D, CORSAIR Graphite Series 780T (talán),THERMALTAKE Core X71 TG, COOLERMASTER Cosmos II (talán) THERMALTAKE Core X5 TGHa csak sima házként nézzük akkor én Phanteks Enthoo Primo voksolnék, mert elég sok/ és sokféle képpen rakhatók bele a radik.
----
Másik dolog valaki használ / vagy használt Y adapter fittinget úgy hogy az elmenő vizet 2 radira áramoltatja, majd a meghűtött folyadékot egy újabb Y adapterrel újra közösíti és vezeti vissza a loopba?Van egyáltalán haszna, értelme,hozhat pár fokot vagy veszett fejsze nyele ez az elgondolás?
-
proci985
MODERÁTOR
tower jo cucc, elvileg itt a topikban van. egyetlen baja, hogy ha surun kell cserelgeni a bovitoket (pl VR headset miatt) arra a teto kialakitasa nem optimalis.
corsairbol van az 1000 is, epitett vizre talan az a legjobb hazuk, de a 900dhez hasonloan tul sok gyerekbetegsege van a tudasahoz kepest.
NZXTnek ott a h700(i), az szep de sajnos hutesben visszalepes a korabbi h630/820hoz kepest.
TT X9 es a phanteks primo meg mindig jok altalanos vizes gepnek. utobbi evben mindenre uveget raknak a gyartok ami szep, csak mondjuk prosumer karacsonyfakhoz zaj/hutes szempontbol finoman szolva se jo megoldasok.
ja es a haz tetejere nem akarsz uveget, hacsak nem szeretsz polirozni periodikusan.
-
holczy
aktív tag
válasz Demo07 #59416 üzenetére
Szerintem felesleges y adapterrel bohóckodni. A víz arra megy, amerre könnyebben folyik. Ha sorba kötöd a radikat jobban jársz. Nincs plusz bonyolítás, és plusz áramlást csökkentő kütyü, valamint meghibásodási lehetőség. Valami t megspórolsz 2 y-t 4 fittinget alaphangon.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Demo07 #59416 üzenetére
Próbáltam, semmi értelme... Eleve a radiátorok párhuzamosítottak, felesleges
még egy extra elágazást beiktatni. Persze, ha van kedved kísérletezni, hajrá.holcy: éppenséggel egy y elágazás itt nem áramlás csökkentő, hanem növelő,
hiszen a rendszer eredő ellenállása csökken. Viszont nem igazán jelentősen...
Tehát egyetértünk, hogy nincs értelme vele bohóckodni, csak más okból.[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
Köszi a ház tippeket!
Phanteks Enthoo Primo házam van most. Jó cucc, az eddigi legjobban szerelhető házam. Ha egyben adom el a gépet, akkor váltanék.
Átnéztem az összes ajánlott házat. Ezek jöhetnek szóba.
CORSAIR Obsidian Series 900D Nem rosz, de nem nyűgözött le.
Corsair 1000D se lenne rossz, de max. akkor vennék annyiért házat, ha tényleg 10/10 lenne, de számomra nem az.
X71 TG és Core X5 ami tetszetős. Ezen kívül akkor van a tower 900 és még talán a Lian Li PC-O11.
Nyílván a tower 900 a teljesen kompromisszummentes, csak nagy. Még agyalok, hogy melyikben hogy férnék el.
-
h.adam.92
őstag
Szamomra is szerelhetoseg szempontjabol ott van az enthoo primo. Viszont minosegben (csavarok, csavar ferohelyek, furat poziciok, porszurok minosege, patentok minosege) egyaltalan nem vagyok elajulva. Ennyi penzert nem azt varnam, hogy nehany csavar fejenek a kor alakhoz nincs koze es egyebek..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minap belenéztem a gépbe, először a víz átépítése óta. Minden rendben van, leszámítva, hogy a csövek beopálosodtak. Nem tudom mitől lehet, semmi mást nem bánt a folyadék. Víz, alkohol keverék. 70%-os gyógyszertári alkohol, kb 5%-ban keverve a vízhez. A cső átlátszó hidraulikacső, egyhe kékes beütéssel.
Hőfokok ebben a kezdődő jóidőben: GPU max 48 °C, CPU max 45 °C. Vízhőt nem tudok mondani. Van ugyan egy kécsatornás mérőkészülékem, de a szenzorokat még nem csináltam meg hozzá. Mondjuk csak vennem kellene két 1/4"-es záróanyát, 5 mm-es furatot készíteni a közepükbe, és F.BS-sel kitölteni a belsejüket.
Használ valaki push in szelepet? Mennyire megbízhatóak?
[ Szerkesztve ]
-
holczy
aktív tag
válasz #65675776 #59424 üzenetére
Víznél nem, de levegős rendszerben használok ilyet. Kb 5 éve kidörzsölődött egy 10/8-as levegőcsövem. Azóta egy ehez hasonló toldóval van megoldva. A toldásnál a levegő rendszer nem ereszt 3 légrugó van megtáplálva azon a csövön, és egész nap zötykölődik rajtuk egy kabin. Vizes rendszernél ennél kisebb nyomást kell elviselnie. Nem hinném, hogy gond lenne vele.
-
proci985
MODERÁTOR
corsaireknel nezz korbe az angol forumokon, nagyon sokan panaszkodnak a kritikan aluli minosegre.
primonal sajnos nagyon nincs jobb vizre, de ahogy latom kifutott.
thermaltake w100 ami meg szoba johet, de igazabol a primo belul szvsz meg mindig jobb.
utobbi evekben ahogy meghalt a multiGPU es mindenki rament az uveges-ledes kiallitasi hazakra a szerelhetoseg es a szellozes hatterbe szorult. tetejeben oke, hogy le kell falazni a haz elejet, csak ahhoz at kellett volna varialni a szellozest is (pl CM Cosmos RC1000), ami meg a lefalazott tapalaguttal megint nem mukodik.
-
Enton
addikt
Végülis:
Fémpasztát neki azzal minusz 5 fok legalább.
Pont ma agyaltam hogy lehetne vizhüteni a széket amiben ülök vagy egy polot telirakni 8-16 ilyen bordával."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
--HARDCORE--
senior tag
-
Enton
addikt
válasz --HARDCORE-- #59429 üzenetére
Na jah rendes bypass kábeles táp nem lenne ehhez rossz, android nem hackelhetö ilyenné?
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
--HARDCORE--
senior tag
A régi Samsung S4-emhez volt már rossz akksim, azt szétszedtem és step down adapterrel használom hálózatról. De ez nem minden telefonnál megy sajnos. LG G3-nál bepakoltak pár érzékelőt, ami nélkül nemes egyszerűséggel kikapcsol a telefon. Pedig akkor már azt használtam volna. De annyira nem ástam magam bele, hogy mi kellene hozzá. Ez a bypass kábel nem is rossz ötlet. Már csak a gyártókhoz kellene eljutnia. Nem hiszem hogy elég lenne csak a szoftvereken módosítani utólag. Bár nem lenne rossz.
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
törölt tag
válasz --HARDCORE-- #59431 üzenetére
Nem vagy te magadnál. Így tovább tudnád használni a tönkrement akkujú telefont. Nem véletlenül van már a legtöbbe beleintegrálva az akku, ne is tudd cserélni ha meghal. Vegyél új telefont, és generálj egy rakat szemetet.
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Van valakinek elfekvőben a következő cumó, vagy rendelnem kell: [link]
Érdemi választ előre is köszönöm.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
DigitXT
nagyúr
válasz rambustibi #59434 üzenetére
A kérdésed itt tedd fel. Amúgy nem vennék ilyen blokkot.
-
DigitXT
nagyúr
válasz rambustibi #59436 üzenetére
EK (VGA) blokkokról túl sok rémtörténetet olvastam mostanában, azért.
A minőségbiztosításuk nincs toppon, cserébe legalább a gariztatás is necc. -
ByBeni
tag
válasz Petyb00 #59438 üzenetére
Tapasztalat így 10év tálvatából, CPU blokkokkal max csavarok anyagminősége, alaplapspecifikus monoblokkoknál ez szintén zenész, plusz a pontatlanság! Rampage VI Apex laphoz az EK monoblokk nem pontos, magassági eltérés... Vrm-re ráfekszik ahogy kell de cpu kupakot el sem éri és itt több mm-ről beszélünk. VGA Blokkal eddig talán a régebbieknél volt a nikkel réteg oxidálása/leválása a nem megfelelő felviteli eljárás miatt. Bár láttam a 1080Ti hez blokkot ahol szintén jelentkezett ez a probléma. Inkább rendes réz blokkot vennék nikkel nélkül és nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz rambustibi #59436 üzenetére
Az én 1070-emen így nézett ki a blokk mikor megvettem! link
Fél évet volt használva elöző tulajnál.
Nickel bevonat le van kopva róla több helyen, bleeding mindenhol körbe:
link link link link link.
Tavaly novemberi képek. Hogy azóta hogy néz ki azt nem tudom, mert rá se nézek. Bent van a gépben és teszi a dolgát ahogy kell, úgyhogy nekem pont jó.
Ha ezek nem zavarnak akkor hajrá!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Demo07
aktív tag
válasz Petyb00 #59438 üzenetére
Nem vagy egyedül a dologgal... én még márciusban rendeltem tőlük,VGA blokkot,pumpát(d5 revo) és egy velocity cpu blokkot, a pumpa teljesen jó, a cpu blokkal vannak kifogásaim... a jet-ek sorjásak voltak, kb minden élükön, a talpba meg a hosszanti bevágások sok esetben nem igazán lettek egyenesek.. szinte pici görbület van bennük végig...
Amúgy a acetel-nikkel változatot vettem, de lejjebb rakok be képeket, gyakorlatilag csak a talp és jet fém, a többi műanyag, a full nikkel változat esetében is csak a talp és felső rész meg a jet fém, a köztes távtartók mind műanyag... sajnosMost a J2 jet van bent nekem(pedig 8700K/5ghz) miután lesorjáztam 2000 és 3000 paprírral róla azokat az éleket amit a gyártónak kellett volna... gondolva hátha a laposabb jettel, jobb áramlást tudok elérni a blokkba.
J1 jet 1mm magas, J2 pedig 0,8mm magasAmúgy a talp nikkelezése szép, bár nem néztem hogy mennyire egyenletes, majd átépítés alkalmával megnézem azt is, illetve kipróbálom a J1 jettel, hogy melyikkel hűvösebb...
Amúgy a talp csavarjai elég "egyszerű/szar" minőségű csavarok... éppen hogy meghúztam picit és az imbusz fej már picit csorbult... szóval csak óvatosan még a gyárilag adott kis 3-4 cm-es erőkarú imbusszal is.
A vga blokkról még nem tudok nyilatkozni mert azt még nem szereltem be/1080TI aorus, plexi nikkel blokk, mivel más nem volt hozzá, más gyártónál sem,bánatomra/
Következőleg valószínűleg phanteks blokkok lesznek, ha mást építek majd, vagy rápróbálok egy barrow-ra...
Képek a cpu blokkról: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
rambustibi
őstag
válasz rup1u5 #59441 üzenetére
Megrendeltem, kiderül jó szériát kapok vagy nem
Egyébként esztétikán kívül van károsító hatása, ha így elkezd a nikkel kopni?
A cpu blokkom ekwb csq, azzal eddig nincs gondom. 2 napja van meg
A 480-s radira ezeket a ventiket rendeltem, remélem nem lövök mellé, kiderül mennyire lesz csendes: [link][ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Demo07
aktív tag
válasz rambustibi #59443 üzenetére
Vannak ilyen ventik nekem is, igaz nem a gépben, hanem a rigen. Hűteni jól hűt, a hangjáról nem tudok nagyon nyilatkozni, a kártyák mellett, max annyit hogy ilyen 25 dB környéke per darab, de inkább 27 dB (max fordulaton) leszabályozva szerintem ez is halk lehet.
Amúgy ha van még HDD a gépben az lesz a leghangosabb elem, nem a venti!
Pozitívum amúgy ezzel a ventivel,hogy nincsen olyan szörnyű motorhangja mint a Cooler Master ventiknek! -
veterán
válasz rambustibi #59443 üzenetére
Az F12 szar venti Ugyanennyiert mar az uj static pressure P12 is beszerezheto ,ezt kellett volna venned : P12 pst 5pack
Levideoztam, hogy teljesit a P12 . 45mm vastag Alphacool radivan probaltam : YT[ Szerkesztve ]
-
-
Demo07
aktív tag
Aquaero 5 Pro és XT között mik a lényeges különbségek? Ami az árkülönbséget képzi, a touch controll és a távirányítón kívül?
Illetve a 6-os aquaero mivel tud többet az 5-ös szériával szemben?És az apró, de igen lényeges szempont a beszereléshez használható és rajta lévő konzol levehető? Illetve nélküle is beszerelhető? Gondolok a tartó konzol rögzítési pontjaira, kijelző és a nyák közötti hézagolásra
-
KAMELOT
titán
Vga-ra ma jön a blokk. Milyen fajta és milyen vastagságú thermal pad-et kell rátenni?
RTX2070 + EK vektor a páros. Köszi előre is![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- EA Sports WRC '23
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Házimozi belépő szinten
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- Lexus, Toyota topik