- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz KAMELOT #59199 üzenetére
Nekem csak az eleje csokken, amig utan nem razom. Utana mar soha, nem volt meg arra pelda, hogy ratoltottem a regi rendszernel. Ezen mondjuk en is meglepodtem. De ez a Masterkleer cso volt.
EK csovekkel mar tapasztaltam, hogy volt csokkenes, de minimalis. Szerintem itt a folydek is kozrejatszik.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz rup1u5 #59202 üzenetére
Jol megkevertem, de Neked megis atjott. Pont forditott sorrendben irtam forditott csovel. Szoval az EK -val eddig rendben van, maxon van mindket tartaly, es a vizszint sem igazan csokkent. Masterkleer -nel, amivel a regi rendszeremet csoveztem, ott volt lathato fogyas, 2 ev alatt tobbszor is ratoltottem, de minimalis mennyiseget.
Don't Tread On Me
-
xyvalaki
aktív tag
A pasztell folyadékból lerakódó trutyit hogy lehet kipucolni? Főleg a VGA érdekel. A többit szét lehet szedni. De a kártya elég csúnya. Az életben többet sose veszek ilyen pasztel szart! Gondoltam Alphacool és minden jó lesz.
https://www.twitch.tv/hnh_neutrale/
-
h.adam.92
őstag
válasz MPowerPH #59171 üzenetére
Végül csak úgy tettem, ahogy javasoltad...
Ment rá lakk... és csak ráraktam a folyékony fémet is. Belekerült vagy 45 percbe, mire szépen egyenletesen elpamacsoltam mindenhol (kupak alatt/felett és blokkon)
De egyértelműen megérteA levegős "problémámhoz" visszatérve pedig az volt, amit sejtettem. Most addig forgattam a házat, míg az összes levegő bekerült a tartály tetejére. Elindítottam és az áramlás egyszerűen felnyomja a levegőt a radiba. Így marad
[ Szerkesztve ]
-
h.adam.92
őstag
válasz F e Z o #59214 üzenetére
Lehet, hogy kissé érthetetenül fogalmazok, ezért bocsi.
Azt írtam, hogy mivel a tartály a legalsó pontom a rendszerben és letekerném a tetelyét légtelenítés gyanánt, akkor a víz szépen kifolyna.
Ezért, hogy ez ne torténjen meg, felemelem a tartályt, hogy az legyen a legmagasabb ponton, majd beindítom és úgy légtelenítek. Valami nem stimmel a tervvel? -
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #59170 üzenetére
Kozben mar kezd korvonalazodni a dolog, ami meg hianyzik hogy milyen/mekkora tartaly legyen. A leheto legcsendesebb mukodes nagyon fontos lenne, meg tudnatok erositeni hogy a D5 pumpa az nyero valasztas?
Illetve a helyhiany miatt eleg nehez lenne a legkisebb EK tartaly-motor kombot is bepasszirozni, egy XSPC D5 Tank Reservoir mennyivel jelent angyobb hatranyt, csak a feltoltesnel szamit? -
rup1u5
nagyúr
válasz h.adam.92 #59216 üzenetére
Jól sejted! Nekem volt legalsó ponton a tartály. Leveheted a tetejét, amíg a körben máshol nem engedsz be levegőt addig nem fog kijönni alúl. Én egyszer elfelejtettem visszatenni a tartály tetejét és úgy csavartam ki a legfölső zárócsavart a radiátoron. Lett is szép szökőkút a gépben rögtön.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
törölt tag
Ha a fedél helyett a tartálynál fogva rögzíteném a tartály/pumpa kombót, akkor vajon kevésbé rezonálna magas fordulaton?
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek mekkora gáz, ha egy ilyen alu hőszenzort építek be a réz rendszerbe?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Vartanus
őstag
válasz MPowerPH #59222 üzenetére
Maga a hűtőközeggel érintkező rész meg eszem a nem létező kalapom ha nem pom/acetal. De persze ez csak erős tipp a részünkről.
h.adam.92: maga a ház van acetalból, a mérést végző szenzor meg ebben foglal helyet...szerintem, de még egyet sem láttam belülről. Szvsz nem lesz pontatlanabb.
varmi2: én a Barrowot venném, olcsóbb is, de funkció eltéréseket nem néztem meg.
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
holczy
aktív tag
válasz #65675776 #59227 üzenetére
Nem lenne jobb megoldás ha egy d5 tartóba tennéd? Annak a gumiágya elég sok rezgést képes elnyelni. De még a jelenlegi felfogatás alá ha teszel egy olyan vékony gumilapot amit az enermax neochanger-hez szoktak mellékelni. Nekem amíg nem volt felrakva a tartó, addig azon pihent a pumpa. Csak a csövek tartották, meg pihent a gumilapon.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Van aki rakott össze épített vizet NZXT H440-es házba?
Tapasztalatok és lehetőségek érdekelnek, mit lehet kihozni a házból,
vagy éppen bele gyömöszölni.“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
apollo12
veterán
Hali változott a konfigom
Ryzen 2700 lenne gtx 1080al mekkora radik kelhettnek normális hűtéshez? Házat meg nem döntöttem el mit vegyek
-
Cseneles
őstag
válasz apollo12 #59231 üzenetére
Szeva!
Nalam egy 360/30 es egy 240/45os alphacool radi vigan huti, gpu folyekony femmel es cpu is. Gpu 2100@1v, cpu 3850@1.3v nellett gpu max 39c cpu jatekok kozben max 43c tesztek alatt 51c
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Demo07
aktív tag
Nem tudom mi lehetett... elmúlt 2 rendelésem is mind megjött 4-5 napon belül.
A legutóbbi 2 nap alatt a rendelés eladásától számítva megjött, pedig volt két olyan dolog is benne ami ASAP(folyadék, 4-es fitting pack) volt, és nem volt raktáron amikor kifizettem, a legolcsóbb DPD-s postával kértem. (Kedden reggel rendeltem,kifizettem,délután feladták, majd csütörtökön délbe hozta a DPD)
Mondjuk nálad ahogy látom volt benne hétvége is.
-
Joshi
titán
válasz TESCO-Zsömle #59236 üzenetére
+holczy
+Demo07A rendelés leadása 8.-án volt, és igen a posta nem sieti el nem az EK a hunyó. Az a röhej, hogy 15.-e 3:18 óta a győri logisztikai elosztóban van és ma se jött meg. Remélem holnap kihozzák nem megy át a jövő hétre.
-
Demo07
aktív tag
Nyugodtan hívd fel a postát! Nekem volt hogy rajta ültek úgy a csomagon hogy még értesítőt sem küldtek, amikor bementem személyesen rákérdezni egyből tudták miről van szó, és el tudtam hozni.
Még 2 napot ha vártam volna, visszaküldték volna az eladónak, sajnos legtöbbször itthon csúszik el a dolog, és tovább tart mint a külföldről ide szállítás, b@sztatni kell a postát, sajnos, bár nyilván van kivétel is.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
24 órán belül átadták a csomagot, szerintem ennyi bőven belefér, csak mert azt írtad, hogy az EK nem sieti el. A POSTA meg POSTA... Őket is érinti az általános munkaerőhiány. Oda nem vehetnek fel egy halum ukrán vendégmunkást, akik a címzést se tudják elolvasni...
sz: Haver amit rendelt csomagot, azon csak a győri központig szólt a követés, ő azért nem látta, hogy jön.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pakmara
őstag
Sziasztok!
Lassan elkezdem összerakni a saját vizemet, de valami orbitális user errort produkálok Gondoltam mielőtt gépbe rakom a blokkat házon kívül letesztelem őket, hogy rendben van-e a tömítés mindenhol. Építettem egy-egy mini kört amiben csak a szívattyú (aqualis D5 100 ml, G1/4 tartály [link] és egy vario D5 szívattyú[link]) ill a blokk (HEATKILLER® IV [link]) volt.
Feltöltöttem a "rendszert" tápra kötöttem, a szívattyú elindul. Ahogy állítom a variot úgy változik a fordulatszám (hang alapján), de a víz meg sem mozdul. A tartályon ha minden igaz nincs áramlási "menetirány" legalábbi a leírás/ábra nem határoz meg in/out pontokat. Felső in-re a merlinnél rákérdeztem, azt mondták nem probléma. Lent a középvonalba eső nyíláson van a cső, a másik lezárva.
Tuti valami nagyon alapvető dolgot battyúztam el. Mi lehet a gáz?
A blokk legalább nem ereszt
Köszi, Pakmara
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pakmara #59242 üzenetére
Ha levegős a rendszer akkor nem fogja elkapni a pumpa a vizet csak ha ki/be kapcsolgatod. Amikor elkapja a vizet akkor le kell állítani és utántölteni egészen addig, amíg a keringés megy már, de a tartályból már nem fogy a folyadék. Fekvő tartály nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz abridabri #59244 üzenetére
Igen, igazad van . Tudtam, hogy bennem van a hiba. Kicseréltem, teker most ahogy kell. Remélem nem nyirtam ki azzal hogy 3 cm3 helyen pumpáltattam vele a vizet. A vga block honlapján is sikerült megtalálni mi a menetirány meg a cpu-nál is. A tartálynál nem.... Most csak azt kell kifundálnom, hogy tervezem át a cuccost, mert a középső portra méreteztem mindent.
-
Pakmara
őstag
válasz F e Z o #59246 üzenetére
A tartály és a radi házon kívül lesz, az asztalba építve. A rögzítési pontokat már hétvégén kifúrtam. A szívattyútól a radiba a csövet egy ponton át kellett vezetnem az asztal hátsó lapján. Körkivágóval csináltam lyukat rá. Ez volt a középső porthoz igazítva. Közben meg is oldódott EK-s szívattyú rögzítőm van amiben tudom forgatni a D5-öt. Kicsit elforgattam így kényelmesen befut a lyukon. Annyi, hogy nagyobb ívben hajlik a cső a radiba bemenet. Ha kész töltök fel képet, úgy jobban érthető.
-
Pakmara
őstag
válasz F e Z o #59246 üzenetére
Íme így talán jobban érthető mit hablatyolok itt
A gépház alatti kivágáshoz kerül a D5 tartályostul. A 4 kis lyuk a rögzítés a kivágás pedig a rossz helyre került lyuk. Középen van és mint kiderült nem oda kellett volna. A tartály alsó szögletes része el lett forgatva kicsit, így nem párhuzamos az asztal szélével. Mindegy, működni így is fog esztétikailag nem zavaró mert ebből a nézetből nem fogja senki látni (nem falra van rátolva, van elég hely a levegőnek) úgy van elhelyezve az asztal.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest