Aktív témák
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
zsír ... nem is vettem észre ...
már csak azt nem értem ... ( ) hogy a blokk Csatlakozó: G1/4''-os menettel míg a pumpa (Laing D5 1/2'') csatlakozók: G1/2''
szóval mi az a G1/2'', G1/4'', illetve ezeket hogy lehet összehagolni?
egy adott cső, csak az egyik végére G1/2''-os, a másik végére meg G1/4''-os csatlakozó kell?
és persze köszi a segítségeket ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ByB
addikt
Sziasztok! SOS kérdés: most fejeztem be egy Zalman Reserator 2 összeszerelését, már szép áramlik a trutyi, de a CPU blokkját (ZM-WB4 Gold) csak félig tölti fel, a felső részben csak levegő van és eléggé úgy tűnik, hogy ez így is marad! Hogyan lehetne full feltölteni lével?
üdv
Bence -
rob210
nagyúr
válasz Rob_Taylor #1282 üzenetére
Nekem a vízben van fagyálló a fagyálóban van kenőanyag így nem nagyon van gondom vele.
Renault power
-
rob210
nagyúr
-
Rob_Taylor
tag
Szia !
''hgy lehet G1,2''-ről leszűkíteni G1/4''-re?''
Elmész egy víz/gáz/fűtés boltba és megkérded van e ilyen idomuk.
''mijaza gyorscsatlakozó, illetve colmenet?''
gyorscsatlakozó: egy menettel ellátott, könnyen bontható, tömlőcsatlakozó
[link]
Előnye, hogy szivárgás mentes tömlőcsatlakozást biztosít amellett, hogy esztétikusabb is mint a csonkra ráhúzott tömlő amit bilinccsel rögzítesz.
Colmenet: Egyszer volt hol nem volt... Vannak a menetek Na komolyra fordítva a szót létezik metrikus menet és a hülye angolok által kitalált col vagy inch vagy mindegy minek nevezed értelmetlen mértékegység szerinti menet fajták. Menetemelkedések, profilok méreteit adják meg a gyártók. Úgy alakult, hogy a víz/gáz szerelvények mind ''col'' menettel és méretekkel rendelkeznek, míg a csavarok/anyacsavarok stb. mind metrikus méretekkel (többé kevésbé).
Párhuzamosítás: Dettó mint az áramkörökben az áram folyása. Párhuzamosan kötött alkatrészek és sorosan kötött alkatrészek. Csak emlékszel középsuliból.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Rob_Taylor
tag
''12 V-os tápkábelen hogy vesz fel 24 V-ot?''
Sehogy Éppen ezért neked 12V-on valószínűleg 15W-ot fog fogyasztani. DC/DC konverterrel és egy külön áramkörrem megoldható, hogy 12V-ból 24V-ot csináljunk de felesleges neked a 3000L/h (ha jól olvasom akkor 12V-on 1500L/h a D5)
''ez mit jelent? A vizoszlop hosszát, amit mozgatni képes?''
Ha jól emlékszem előző vízhűtés topicban többször volt fejtágítás ezügyben (Reset Elek ha miondenigaz ) A lényeg az, hogy a szállítómagasságot úgy értelmezd, hogy ha lenne egy függőleges csöved akkor a szivattyú által nyomott víz 3,7m magasságban álna meg.
''hűtőközeg: víz, víz-/Glykol-keverék (desztillált víz is lehet?)''
Magyarul nem kőolajra van kitalálva hanem víz vagy víz+glykol keverékére. A glykol megtalálható pl. a gépkocsiknál is használatos fagyálló szerben. Megakadályozza az alien-ek támadását a rendszerben. (Sándor után szabadon... ) És igen desztillált víz is lehet, sőőőt...
''de kényes ..... a többinélá nincs ilyen kikötés.... innovaprotekt adalék-ot lehet neki adni? .....''
Kényes ???? A rendszeredben 40°C-os vízzel sem (De a Te baszom nagy radiátoraidnál aztán még 30°C-os vízzel sem ) fogsz találkozni. Innovaprotekt adalék meg majdhogynem ugyanazokat az anyagokat tartalmazza, mintha fagyálló+desztvíz+korróziógátló keveréket alkalmaznál. De asszem a fagyálló+desztvíz keverékbe nem is használnak mást plusszba.
Remélem a válasz kimerítő volt. Javaslom a vízhűtés elméleti alapjaival foglalkozó oldalakat, kezdésnek : [L]mono.uw.hu[/L]Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rii
nagyúr
válasz Rob_Taylor #1322 üzenetére
huhhh ... köszönöm a kimerítő válaszokat ...
cserébe 150 giga dokumtum filmet tudok felajánlani ...
még emésztem az általad írtakat ... lehet lesz még egy-két elenyésző kérdésem ... de köszke mégeccer ...piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rob210
nagyúr
válasz Rob_Taylor #1322 üzenetére
Jól nyomod
Hihi-nekem is lehet egy kérdésem, miért nem ad nekem senki el egy jó vga blokot ami nem 100.000.- be kerül
Na viccet félretéve szépen nyomod.Renault power
-
excalibur36
senior tag
sziasztok!
tudom, hogy nem ide tartozik, de nem tom hol megkérdezni..
tehát nézzétek el nekem off+minden
muszáj vok platformot váltani, mert elszállt a deszkám(asusp4p800e deluxe)
csak azt nem tom, hohy intel v. amd?
Az amd konfig igy nézne ki: Alaplap: Asus M2N SLI Deluxe
Proci: AM2 3800+
Ram: Kingmax DDR2 2X512/800
VGA: Gigabit Geforce 7300GT
Jó e ez (teljesitmény, megbizhatóság, stabilitás stb.)
vagy inkább intel, de akkor mit ajánlotok?
És mégegyszerAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
rob210
nagyúr
válasz excalibur36 #1328 üzenetére
[link]
Ide tedd fel a kérdésed barátom
Egyébbként mi lett a lappal
Meglepődve hallom hogy elszálltRenault power
-
rob210
nagyúr
válasz excalibur36 #1328 üzenetére
Egyébbként a lapból nézz mást amúgy nem rossz csak a vga gyengusz de gondolom nem a játék az első
Renault power
-
djadji
senior tag
Hello!
Kíváncsi lennék arra ki hogyan rögzíti (rögzítené) a bordákat különböző helyeken. Gondolok itt arra, hogy pl víznél nem árt 1-2 alkatrészre, chipre feltenni +bordát, hogy jobban hüljön, ha már nincs szélvihar a házban. Spec nálam a VGA memeket nem vizezem, szval arra lehet nem ártana egy kis +borda..
Hogyan lehetne rögzíteni? a pillantragasztó nem bírja a tágulást, a szilikon vacak hővezető... 2oldalú 3M ragasztószalagot (ami a gyárí ''pót-bordákon'' van) meg nem lehet kapni.. (pontosabban én még nem találtam soha, pedig kellene nagyon..)
Ötletek?http://djadji.fw.hu
-
shteer
titán
ha 2oldalú 3M ragasztószalagot nem is lehet kapni, tesa-t igen
szobatársam hozott egyszer a cégtől ahol dolgozott, én akkor azzal raktam fel - sajna elfogyott :S
a pillantragasztó nem bírja a tágulást - minek kell ott tágulnia? kis felület és gyárilag ragasztott bordák is vannak
[Szerkesztve]szerintem jónak tűnik..
-
dbius
veterán
Nézd át ezt a topicot, én is innen vettem az ötletet pont olyan célhoz, mint Te is szándékozol! [link]
Egy cégtől már megkaptam a mintát - amit fel is használtam - , 3m pedig ha minden jól megy küld....
Érdemes még az itt található linkeket is átnézned: [link]
És ezekben a topicokban is hasznos tippekre lelhetsz: [link], [link]
üdv,
dbius -
ByB
addikt
Kértetek nem régen Zalman Reserator 2 hőfokokat, íme: alap állapotban a CPU (E6600) - 25C a GPU (X1900XTX) pedig - 38C!!! Elég kellemes... A processzor hőfokában kételkedem, Asus Probe II mellett mással is megpróbálom majd lemérni. Az északihíd viszont elég forrófejű lett!
-
LukE
veterán
válasz Rob_Taylor #1343 üzenetére
vagy egy hofokot a gyari hutessel, mert terheles nelkul egy E6600 inkabb hut, mint fut
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
-
Zull
senior tag
Hellosztok!
Azugyben kerdezoskodom hogy durva tuningra adtam a fejem, es kene hozza egy jo kis vizhutes... Namarmost kellene nekem egy oan vizhutes ami tartalmazza ezeket:
Blokk
Radi (eleg a single kezdetnek)
Tartaly
Pumpa
Csovek, meg ienek
+ Chipsetblock (ez csak felteteles)
Erre mind van ugy 40-45e forint. Szeretnem durva, minosegi elemekbol osszrakni, teljesitmeny mindenekelott... Viszont nem akarok megvenni ''muprofi'' cumokat amiknek csak az aruk nagy, nem a teljesitmenyuk. Leccives segitsetek! Koszonom! -
ByB
addikt
válasz Rob_Taylor #1343 üzenetére
A szobában 21.7-22.2 fok között mozog a hőmérséklet!
shteer - Nekem is a mostfet-borda baromi meleg, lehet bekötöm azt is a keringési rendszerbe! De előtte még megpróbálkozom egy csöndes ventivel hátha!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest