Aktív témák
-
Sándor -P20-
senior tag
Az tuti hogy elég lenne, de krómos, csillogó felületet ne várj tőle, és a taperolásra rettenetesen érzékeny. A felület nagyon könnyen sérül, mattul.
[link]
Ha a linken kinagyítod, (amennyire lehet) látni, hogy a blokkon a festék azért már eléggé viseltes.
Mod: Na azért.. Valahogy így kellene kinéznie a lentinek is.....
A fene sem érti...
[Szerkesztve]40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
rob210
nagyúr
válasz Sándor -P20- #101 üzenetére
Akkor nekem ez se jó
Az a textil minek van a gépedben?
Jó kis GeiL ramok régen nekem is volt ilyen ramom remekül vitték az 500Mhzet
/sajna csak 2Tvel/Renault power
-
Sándor -P20-
senior tag
Azért írtam le, hogy tudd mire számíthatsz.
Nekem a blokkora jó, mert csak addig van taperolva amíg bekerül, megaztán úgysem sokat nézegem..
A ''batyuban'' vannak a vízzel hűtött winyók.
[link][link]
A filc + a zajszigetelés...
Sajna az én GeiL-jeim 450-nél megadják magukat.... Most 440 -en mennek..40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
cs_gaborka
tag
válasz Sándor -P20- #103 üzenetére
Kellemes a kinézete Megkérdezhetem, ez mivel van forrasztva?
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz cs_gaborka #104 üzenetére
Folyasztószer mentes ónnal, amit a fűtésszerelők használnak. Folyasztószernek Degufit 3000 lett használva.
Itt jó az ónnal történő forrasztás is, mivel a forrasztott felület, kb 15-20 szor nagyobb, mint a forrasztás után a lemeznek a vastagsága amin keresztül a hő a csövekhez kerül.
Remélem érthető voltam...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
cs_gaborka
tag
válasz Sándor -P20- #105 üzenetére
Köszi, érthető. Én is (eddig is) sima ónnal (na, cinnel) forrasztottam, ami kb 1cm vastag téglatest alakú és Degufit-et használtam hozzá
-
cs_gaborka
tag
válasz Rob_Taylor #87 üzenetére
''Megj: Cin ez az elnevezés is a hülye angoloktól van ( tin = bádog ) és semmi műszaki tartalma nincs''
Számomra ez érzelmi kérdés nagyapámtól így hallottam gyermek koromban, Ő így nevezte. Tudom, hogy forrasztóón, az iskolában is így kellett hívni pl. elektro gyakorlaton, stb. de nekem akkor is mindig cin marad
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
Én se vízben haználtam, egyszerűen amikor ''levegőtlenítettem'' akkor kimentem a szobából, és egy pici vízet folyamatosan ugye a buborékok miatt kinyomott. Mikorra visszamentem akkor már láttam, hogy kisebb mennyiség lefolyt az oldalán, de nem foglalkoztam vele. Mivel nem gondoltam volna, hogy nincs leszigetelve. Láttam, hogy jó működik a víz, ezért összeraktam a rendszert, majd kapcsoltam be a gépet. És csak nézem, a BIOSban, hogy valami nem stimmt merta cpu hőmérséklete folyamatosan emelkedik, megnézem a pumpát, hát mondom vazz ez nem műküdik. OK, gondoltam, biztos a tápnak az az ága meghalt, ezért áttettem egy másikba. De azon se ment. Jó kiszedtem vga-t, hogy hozzáférjek a pumpához, ekkor érzem, hogy iszonyatosan forró. Ezután leengedtem a vizet, hogy menzézzem, nem-e a a blokkban vagy a radiban elvan akadva a víz, és emiatt nincs áramlás. De nem, nem ez volt a hiba. Végül leszedtem a pumpa kupakját, ekkor már éreztem, hogy itt a baj (ugye a szigetelés hiányában) és látom, hogy nedves belülről. És hogy elszineszödőtt, ha tetszik leégett az áramkör egyik része.
[Szerkesztve] -
Rob_Taylor
tag
Kihaltunk ?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
master(én)
tag
válasz Rob_Taylor #109 üzenetére
felélesztem a topicot..csináltam képet a radiátoromról
-
OC
őstag
válasz master(én) #110 üzenetére
Pofás. Viszont kíváncsi lennék, hogy hol fogod elvezetni a csöveket. Mert eléggé rossz irányban vannak a csonkok. Egy-egy 90fokos idom ráforrasztása megoldaná a problémát.
-
master(én)
tag
először is veszek világitós háztalpat...az kb 4cm-er el megemeli a házat..és még a gépházam alját is kivágtam oda is szintén egy iylesmi radi kerül csak arra 1db 12cm-es ventit lehet tenni...nah de a lényeg h ott merev rézcsővel fogok lemenni a házaljáig és végig menni a ház alján.
-
djadji
senior tag
válasz master(én) #110 üzenetére
Nekem ugyan egész más rendszerű a cuccom, de szerintem a radid alá kellene tenni valami távtartót, ami távolabb tartja a háztól a radit, mer így nemigen fog tudni közötte ármalani a levegő...
UI elég merész piros! de nem rossz....http://djadji.fw.hu
-
iCeAgE
tag
válasz master(én) #117 üzenetére
Vízszintesen elhelyezve, mondjuk a ház tetején, természetes úton is tudna szellőzni, ami a legtöbb esetben elégnek bizonyul.
gondolkozz.com
-
OC
őstag
válasz master(én) #117 üzenetére
Kevés bizony. Lealáb vagy 2 centi kéne hogy legyen.
-
matyee
őstag
Gondolkodóba estem, egy vízhűtés összeszerelésénél, megkérdem tőleted is, mi a véleményetek a felvetésről. Inno dual radit tennék a házba, eddig felülre akartam tenni, ahol 2db 12cm-es szívná ki a levegőt. Mi lenne ha a radit a ház aljára tenném kívülre, mivel a ház kerekeken áll így elférne, és a ház aljára tenném belülre a 12cm-es ventikat amik lefele fújnák ki a levegőt a házból, keresztül a radin? próbált már vki hasonlót? Igy a radi is kikerülne a házból, venti is átfújná őket... várom véleményeket.
[Szerkesztve] -
matyee
őstag
tudom, hogy rohadnál meg (persze csak vicc). Arra fájt a fogam nekem is, de időm nem volt elmenni érte, ez van, jól jártál vele. Felülre nem akarom tenni, mert nem tetszik úgy a dolog. hűtőhatásban lhet vmi differencia? (1-2 fok belefér)
-
OC
őstag
Azért durván nem szép ebben az állapotában az a radi, lesz vele meló, csak még nem fogtam neki. De árban még így is jól járok vele.
Vízhőben jobb a lentre szerelés, mert a házon kívüli levegőt szívja át a radin. Ezzel azért pár fokot lehet nyerni. Amiért viszont rosszabb ez a megoldás, hogy növeli a ház belső hőmérsékletét. -
-
deter
aktív tag
Ettől függetlenül ez jó pumpa. Jobb mint az Eheim Station II 12v. Ma kaptam, meg az újat, /ugyanilyet vettem, pegid a történtek miatt gondolkoztam a válltáson /, de most már használat előtt gondosan leszigelem saját magam. Egyébként abszolulte hangtalan. És mások tapasztalati szerint, hoszú távon is nagyon megbízható.
üdv:
deter -
djadji
senior tag
Szerintema lenti radi nem a legjobb megoldás. A gépház aljában van a ''friss'', ''hűvösebb'' levegő.. és at nyomnád ki a radin keresztül. A házban meg maradna a fölső meleg, amit a tápnak kellene kivinnie. Bár persze ha vízzel hűtesz akkor e benti levegő nemigen melexik fel....
MIndenesetre ha a szönyegre nyomod a levegőt a vantikkel, az tuti nagyobb port csinál a helyiségben.http://djadji.fw.hu
-
OC
őstag
válasz master(én) #130 üzenetére
Egyrészt gratulálok a sok ventihez, másrészt az utolsó mondatod, pontosabban másfél sorod nem értem.
-
-
OC
őstag
válasz master(én) #132 üzenetére
Aham, így érthetőbb.
-
R.Zoli
őstag
BMW-t akarsz összevetni egy Suzukival?
Kb. ennyi a különbség a galaxy és az általam adott basic set között...
Namajd beszélek a őh-sokkal ,hogy hozzunk össze egy tesztet mert fingja sincs senkinek milyen erős setek adok ilyen ''olcsó'' pénzért...Az olcsó pénzt úgy értem ,hogy egy sokkal gyengébb watercjhill majdnem 2-szer ennyibe kerül... -
R.Zoli
őstag
válasz afterburner_ #137 üzenetére
Nem voltam net előtt...Ilyenkor hívjatok fel telón...Most válaszoltam amúgy
-
R.Zoli
őstag
Sokszor viszont azt érzem ,hogy ''lenézik'' sokan azokat akik gyári cuccokból építkeznek...Most nem rád gondolok ,csak itt a barkácsolás öröme alatt sokan azt érzik egy gyári cuccot aki összerak az láma és mivel láma ezért nem tud otthon magának bármit kitalálni...
Most rakok össze egy fullos gépet egy ismerősnek, teljesen gyári alkatrészekből és most tarthatok úgy a 100. munkaóránál olyan szinten bonyolult rendszer... Szal szerintem ha valaki emellé még barkácsolni is akar akkor csak ezzel kell foglalkoznia szinte főállásba...Szal a legtöbb embernek mint pl. nekem is nincs időm ilyenekre és tudom ,hogy annyi időt venne el egy gyári cuccal hasonló szintű összehozása ,hogy 3-4-szer többe jönne ki mint a gyári és a teljesítménye még mindig kérdéses... -
djadji
senior tag
te Zoli... ez egy nagyon jó cucc... MO-RA 2 Core
Nem is értem hogy az a csillagmintázatú melette, ami lényegesen drágább, mit keres ott ennyiért. Én tuti ezt venném meg!!
1/4es csatlakozó az mit jelent? ez a belső átmárő? vagyis az 6 mmes belső átmérőt jelent? Az jo kicsi....http://djadji.fw.hu
-
R.Zoli
őstag
Az a csillagmintázatú Cape Cora a létező legjobb passzív radiátor szal ezt keresi ott mellette Ár/teljesítmény mutatóra jobb a mora2 de teljesítményre nem...
Amúgy igen az 1/4'' a menet...De castitól függ ,hogy milyen a belső járat átmérője...Most kaptam az XSPC-túl olyan csatit ami 1/4''os menettel van és VÉGIG 1 centis a járat a csatiban!
Ergo csak ilyen csatikból nagyon ütős rendszert lehetne összehozni... -
R.Zoli
őstag
Semmi értelme amúgy a felvetésnek...Ha vízhűtésről beszélünk akkor a legnagyobb hőtermelők hője (CPU,VGA,Chipset,HDD) a vízben van tehát a házon belül mitől lenne meleg? Ezért a házból beszívott és a radikon átnyomoott levegő nem meleg levegő hanem a szobahőmérsékletnél kb. 1-1,5 fokkal magasabb hőmérsékletű levegőcske...A lefele fujó ventik közel sem dolgoznának olyan hatékonyan mint a felfele nyomk ,főleg mert a radi lamellái közül a meleg levegő amúgy is felfele szállna így a venti rásegít...
-
afterburner_
őstag
na gyerekek elkezdtem mericskelni a dolgokat.
szoba hőmérséklete, a xaser 3-as hazam szerint 25.5C a viz 1.5 óra hasznalat utan sem melegedett feljebb mint 29C ha a ventiket kikapcsolom, akkor kemenyen felkuszik 36 C-re (addig neztem) is a víz s sztem feljebb is....
amin teszteltem az egy prescott 2.8 , nem tudom hogy az ic7 mer e felul mert nekem zalman 7000 Cu-val teljes terhelesnel 3 ghz-en 80 fokot is elerte (ami eleg erdekes, vagy tenyleg ennyire melegedne? ) lényeg most ezzel a vizhutesemmel 3.4 ghz-en 60C a max, egy ordasi blokkal.
sajnos a 12 V / 1200m A-s adapter durvan melegszik ami taplalja a 6 ventit, szal sztem azt nem igazan fogom ideiglenesen sem rarakni mert az egy hubé, és nem akarom hogy tönkrevagja>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
hummerdikk
őstag
válasz afterburner_ #144 üzenetére
Hany amperesek azok a ventik?
-
afterburner_
őstag
válasz hummerdikk #145 üzenetére
0,16, de ez a ventire van valoszinu meg plusz a 4 led ventillatoronkent, most 3 ventillatort hajtok vele így alig melegszik az adapter.
amugy ha lekapcsoloma ventiket felkuszik 40 C -re is s sztem akkor ezekszerint meg feljebb, szal nekem jól jött eza ventis dolog rá.>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
hummerdikk
őstag
válasz afterburner_ #146 üzenetére
hat akkor kb 2-3 venti korul van szegenynek a tureshatara, meg ha azt is beleszamoljuk h azert raszamolnak a gyartok egy kicsit a tapokra nehogy leegjenek. (remelhetoleg)Mert a kajak nagy reszenel ezt csinaljak, megallapitjak meddig jo es levesznek egy honapot belole kb h akkor se legyen baja az illetonek ha nem nezi meg h lejart de pl 4 nappal lejarat utan megeszi. Persze ez a husokra es huszkeszitmenyekre nem igaz.
-
afterburner_
őstag
válasz hummerdikk #147 üzenetére
s szted hol tudnek venni adaptert? ami nekem megfelelo lenne?legalabb egy ilyesmi fajta csak 12 V / 2000mA ? vagy 2400mA?
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
hummerdikk
őstag
válasz afterburner_ #148 üzenetére
Elektronikai boltban. Bar eleht jobb lenne ha te csinalnal egy home made tapot. Ha kell majd kotrok elo neked kapcs rajzot.
-
Reac^
őstag
Hajjaj!
Én sem gondoltam, hogy ilyen hamar el fog készülni a dfi (sli) chipset blokkom prototípusa. De 1 nap alatt elkészítette az ismerős!
- Tető 10mm viztiszta polikarbonát lesz
- Szigetelés gumicsíkkal
- 1/4 '' -os csonk mentekkel.
- Pont befér a vidikarik alá minden alaplapon!
- Kifejezetten nf4-es sli chipsetekre terveztem!
És akkor beszéljenek a képek
[link]
[link]
[link]
[link]
Kérdés a szakikhoz: Szeretnék CPU és VGA blokkokat is csinálni!
Először is megkérdezném, hogy milyen belső kialakítás az optimális ilyen ''kockás'' esetben. Itt 2x2x2mm -esek a kockák. Nem lenne jobb ha 3mm magasak lennének?
Azaz nem fogja nagyban visza a 8/10es csöves rendszer áramlását a 2mm-es belső mélységű blokk? Milyen vastag legyen a talp, most 5mm-es a réztömbb és 2mm-es a mélység.1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mozilla Thunderbird
- Revolut
- Elektromos autók - motorok
- Gaming notebook topik
- BMW topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest