Aktív témák
-
rob210
nagyúr
Nem dobsz rá egy polikarbonát tetőt?
Jobban jársz olcsón van polikarbonát esztergáltatsz bele menetet és nincs vele gondod.
A plexi nem jó ilyen célra erre más Samprassék is rájöttek
Én két havernak is cseréltem már a plexit a hunfroston, azóta zsírul megy nekik.
Mert polikarbonát nem reped csak nagy erőhatásra.Renault power
-
excalibur36
senior tag
-
vedini
őstag
Van valakinek ilyen vga blokkja?
thermaltake cl-w0038:[link]
Mi a véleményetek róla, azt írják jó minden ati-ra meg nvidia-ra, de nem igazán hiszem, jó lehet 6800GT-ra?
ennek is műanyag a teteje, de profi a lefogatása, ez is szétrepedhet?
köszi
vediniworkworkwork...
-
excalibur36
senior tag
mit tudtok mondani elox 997 kérdésére?
Egyébként ez engem is érdekel!Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
vedini
őstag
válasz excalibur36 #1007 üzenetére
köszi a választ, asszem egyelőre lecserélem a fedelet, aztán meglátjuk mi lesz
workworkwork...
-
vedini
őstag
válasz excalibur36 #1012 üzenetére
azt hiszem a polikarbonát opálos, de lehet hülyeséget mondok
workworkwork...
-
excalibur36
senior tag
akkor megnyugodtam
vettem samprass-tol 3 blokot ( cpu, chipset, vga ) nagyon jó árért
tartalékba, vagy hátha összerakok még egy gépet alapon
de akkor ezeken a blokokon már polikarbonát van( ámbár ö is ezt mondta)
mert valóban egy kissé opálos és a vágott részén nem áttetszö a felület, hanem sötétebb tónusúAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
rob210
nagyúr
válasz excalibur36 #1014 üzenetére
A polikarbonátot a plexitől uv fényben a legegyszerűbb megkülömböztetni
Ezt nekem a polikarbonátos gyerek be is bizonyította.Renault power
-
rob210
nagyúr
Hát izé meg hozé nem igazán van olyan menet fúróm ami a 10/8 as csonk menetét be tudja vágni amúgy meg tudnám neked csinálni 500Ft.- ért.
A jövő héten lehet veszek egy menetvágót és akkor megcsinálom neked, meg lepostázom.
De erre ne vegyél mérget, mert kint vagyok a modtech kiállításon és lehet nem lesz időm semmire.
Illetve bízom benne, hogy nem lesz semmire időmRenault power
-
rob210
nagyúr
válasz excalibur36 #1019 üzenetére
Ez egy aquacomputeres cucc erős koppintása
Az egyedüli gyári dolog benne a csatik meg a fedlap már mint ami a gépből kifelé fog nézni
Na elindultam kiállításra majd este leszek mégRenault power
-
excalibur36
senior tag
-
didyman
őstag
Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy az aláírásodban található link és az ezzel összefüggésben általad nyitott téma és utalt hozzászólások mögött van valami üzleti megállapodás a PH! vezetőségével, melynek értelmében Te itt a fórumon a fent jelölt módon reklámtevékenységet folytathatsz?
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Akheron
senior tag
válasz didyman #1023 üzenetére
Ha nincs még ilyen megállapodás, illene lennie, mert úgy tűnik, hogy valóban korrekt áron és korrekt hozzáállással teszi azt, amit tesz.
(Anno érdeklődtem nála vízhűtéssel kapcsolatban, és nyomban felajánlotta, hogy végigmutogatja magánál személyesen a termékeket, illetve segít kiválasztani és összeállítani a megfelelő rendszert.)
[Szerkesztve]"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
rob210
nagyúr
Na emberek mars ki mindenkinek a mod-tech kiállításra.
Nagyon jó a felhozatal.
Sok érdekességet és szép dolgot lehet kint látni.
Még szerdán is kint leszek ezért képeket majd csak utánna teszek fel de higyétek el megéri.Renault power
-
Petya25
őstag
Szeretne valaki egy egyedi késztésű plexi tartályt?
Űrtartalom 2dl, 10x11x4cm a külső mérete.
Szigetelve biztonságosan, ki és bementi L alakú 10/8-as csatikkal.
Aluminium lapot, profilt adok hozzá, amivel a ház megfelelő pontjához rögzíthető.
[link]
[link]
[link]
Akit érdekel keressen priviben.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
shteer
titán
válasz excalibur36 #1030 üzenetére
thx, 51-52 fok fölé nem mászott ma a proci full csöndben
a cpu, nb, hdd blokk saját gyártmány, a gpu-ra egy alutetővel ellátott hunfrost blokk kerültszerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
MTH-on volt egy érdekes hűtésű gép, paszív vízhűtéssel, hőleadó nélkül(!)
beszélgettem az építőjével és mint kiderült, kikisérletezte, h 7 liter vízzel nem kell radi, csak a gép tetejére helyezett tartály
vélemények?
szvsz a tartály működhet mint hőleadő csekély hatásfokkal, és úgyebár már kitárgyaltuk, hogy nincs az a vízmennyiség ami ne melegedne fel
ha kell dobok be képetszerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
[link]
erről van szó, ha jól emlékszem aluból van a tartály
igen, mint látható, működik a gyakorlatban, de szvsz nem ''hülyeség'' - megnézném 7/24 működéssel komoly munka alatt, h mire képes
az biztos, hogy 5letes és egyedi konstrukció
szerk: és nem a működésről várok véleményeket hanem a hatásfokról
[Szerkesztve]szerintem jónak tűnik..
-
04ahgy
nagyúr
Hello!
Merész vízhűtéses ötletem támadt...
Vannak a majd' 2m magas és kb. 15-20cm átmérőjű designos átlátszó, vízzel (folyadékkal) töltött lámpák. KiKa-ban is asszem kapni ilyet. Én arra gondoltam, hogy egy ilyenből, mint hűtőtorony kéne vízhűtést barkácsolni. Nyílt rendszer, az aljába egy erősebb akváriumi szivattyú menne, ami a specifikációk szerint 3m-es nyomómagassággal is megbirkózik. 1200 l/h a szállítási teljesítménye, ez menne a torony aljába. A gyári világítást kicserélném valami UV-re, sőt, hogy a 230V-tól mentesítsük a lámpát, néhány UV LED-re, amik 12V-ot kapnának, a szivattyú tápellátásáról. A hűtőfolyadék desztillált víz lenne, némi etanollal és fluoreszceinnel ''megvadítva''. (Erre kifogást nem akarok hallani, vegyészhallgató vagyok...)
Az a kérdés, hogy azt a kb. 100W-ot, amit a proci lead, megfelelően el tudja-e majd a ''hűtőtorony'' disszipálni? Vagy még a VGA is belefér esetleg? Adatok a konfigomnál.
Ne tessék lehurrogni, mint feltűnhetett, ez a vízhűtés nem a tuningról akar szólni. Nem is a csendről. (19 venti van a gépemben, tehát nem számít...) Nem is arról, hogy hideg legyen a rendszer... Ez a szépségről és magáról a VÍZHŰTÉSRŐL szól.
Tehát az sem zavar, ha a proci 60°C-ig kúszik fel, ha már beállt a hőleadási dinamikus egyensúly. Itt tehát a lecke, okoskodjuk ki, mekkora lehet ennek a toronynak a hőellenállása R(th), és mekkora szobahőmérséklet kell ahhoz, hogy kb. 60°C-on tarsa a procit, vagy alatta...
Esetleg a VGA is belefér-e a körbe...
Egy kis adat és számítás: a torony felülete kb. 0,7-1,2 m2 lehet.
A térfogata: kb. 25-60 liter... Vegyük úgy, hogy ha a CPU 60°C-os, akkor a víz 55... A szobában pedig pl. 25°C van. dT=20°C. A víz fajhője 4200 J*kg^(-1)*°C^(-1), tömege itt: 25 kg minimum. Ennek felmelegítéséhez 20°C-kal kell: 2100000 Joule hő. Az 100W disszipált teljesítménnyyel számolva is 21000 másodpercig tart, azaz kb 5 óráig. A számítás reális, hiszen a bojlerek is 1200W-tal 5-8 óráig melegítik a vizet a teljes felfűtésig... De itt nálam ugyebár a ''hűtőtorony'' külön nincs hőszigetelve.És a 25 literes térfogat is az alsó határ, mert ennél valószínűleg nagyobb a tartály térfogata. Tehát saját számításaim alapján teljes hőszigeteléssel is órákat mehetne a gép ezzel a hűtéssel. De a torony még a természetes hőáramlás által is hűl... Én úgy számítom, hogy a torony teljes mértékben elegendő lesz az elégséges hűtéshez. a konvencionális vízhűtésekkel szemben én itt a vízre nem, mint hőátadó közeg, hanem mint hőfelvevő puffer támaszkodom, éppen a nagy vízmennyiség miatt...
Várom a véleményeket és hozzászólásokat... (De csak az szóljon hozzá, aki tudja, miket számolgattam...) (Q=c*m*dT; Q=P*dt; stb...)
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Most látom csak, visszaolvasva. Ez a kis fizika alátámasztja azt, amit shteer fórumtárs is próbál veletek megérttetni néhány HSZ-sal feljeb, csak nem hiszitek el...
Amúgy szép az a vízhűtés, amit linkeltél korábban. Baromira tetszik az elektroncsövekkel kiírt vízhőmérséklet...
Peace!
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Petya25
őstag
Hát én nem vagyok egy fizikus, de azok nem elektroncsövek.
Kb olyan ezeréves kütyü, mint ma a 7 szegmenses digitális kijelző.
Egymás mögött több izzószál van elhelyezve, a számok formájának megfelelően, és azon vezetnek keresztül áramot, amit ki szeretne a tulaj világítani.
Természetesen megfelelő vezérléssel akár óraként is használható.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
Reac^
őstag
Látom nagyon vágod a témát. Az is leesett még , hogy valamiféle floureszkáló oldalttal teszed a vizet uv érzékennyé.
A kérdésem: Melyik sarki boltba kapok olyan löttyöt (vagy akrámit) amivel uv-kék re szinezhető legalább 2-3 liter viz.
Tudom hogy létezik ilyen 50ml-es uv adalék, de az durván 1 liter vizhez elég és 2500ft.
Így már értitek a problémát, nem akarok annyit kiadni azé hogy kék legyen...1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
excalibur36
senior tag
sziasztok!
ma vettem zolitol ezt a ventit: Scythe S-FLEX SFF21E - 1200 rpm
hát fiuk nem jutok szóhoz, hogy mire képes ez a venti
ajánlom mindenkinek akinek egy nagyon jó venti kell a radijára
nagyon megéri az árát!!!Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
erre a vga blokra van szükségem
zolinál nincs!(minnimum 2 hét mulva csak)
akinek van eladó SOS-ben vegye fel velem a kapcsolatot, minden megoldás érdekel!
köszönömAz ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
excalibur36
senior tag
nem sikerült belinkeljem a képet
tehát erröl lenne szó: GPU WAK ''Black-serie''Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
dbius
veterán
válasz excalibur36 #1045 üzenetére
Így már ok: [link]
Nem engedi berakni magát ide a kép, úgyhogy marad a link...
[Szerkesztve] -
excalibur36
senior tag
naa itt nézzettek körül....
aszem le fog esni az álatok..(nekem leesett...)
[link]Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
Rob_Taylor
tag
Szia !
''Vegyük úgy, hogy ha a CPU 60°C-os, akkor a víz 55... A szobában pedig pl. 25°C van. dT=20°C.''
Nem akadékoskodni akarok de dT nem inkább 30°C ???
UI: Persze ha a kerti medencét kötöd a rendszerbe akkor 3 hétig melegítheted a kis procikáddal az 50m3-es vizet 100% terheltséggel .
[Szerkesztve]Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest