- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #31151 üzenetére
Az épített vizes rendszert már a gépházban kell feltölteni, vagy ugyanúgy kell vele szórakozni - pl. fel-le rázogatni a radiátort a megrekedt légbuborékok miatt -, mint az AIO esetében?
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #31152 üzenetére
Fel lehet így is, úgy is. Mivel itt nagyobb teljesítményű szivattyúkról van szó, így azok azért könnyebben lelégtelenítik a rendszert. Persze komponensek elhelyezésétől függően, légtelenítéskor van, hogy fordítgatni, rázogatni kell a házat. Pl mint nálam, ugyanis nekem a ház tetején is van radi a legmagasabb ponton, s onnan függőlegesen jön vissza a tartályba a víz.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Vigneau
félisten
válasz Speed® #31149 üzenetére
No, pumpa már elvileg van, agyalok a CPU blokkon, hogy milyen legyen. Amúgy ha kikapom a motoros lapátot, akkor elvileg elég üreges lesz a Silent Loop blokkja. No meg FeZo-tól kell majd két csatit még betarhálnom...
Egyébként a motoros lapát kerreg valami miatt, azt vettem észre kiszerelés után.
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #31155 üzenetére
Van még 4db kínai +1db EK tartalék csatim.
Nekem Phobya UC2-LT blokkom van kiszedett jet plate-tel, mert így sokkal nagyobb az áramlás és alacsonyabbak a hőfokok...
(#31157) Vigneau : Ordasi féle blokkom van egy pár...Gondolom az nem jó. Egyébként egyenlőre nézd meg a mostani blokkal is, s ha nem kell, akkor feleslegesen ne vegyél..
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
-
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #31168 üzenetére
Látom, vannak itt érdekességek, ami 6 éve is terelte a beszélgetéseket. Itt pl. fordított a sorrend, mint amit én használtam.
Bár egyesek szerint tökmindegy az irány, csak a pumpa és a tartály kapcsolata az igazán lényeges.
-
smiti
veterán
Boldog Vince napot a ma ünneplőknek!
-
Mercutio_
félisten
Happy VVin
10Ce napot!Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Vigneau
félisten
válasz philoxenia #31175 üzenetére
Köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz F e Z o #31179 üzenetére
Fura amúgy a fizika azzal, nem is értem. Elvileg a leghatékonyabb akkor lenne, ha a lamellák elején lenne az in és a végén az out..ehhez képest a gyártó szerint közepén be és két irányban ki a nyerő. Nem lehet, hogy pumpafüggő is, mi a jobb? Erősebb pumpa valószínűleg az ő elvük mentén lenne hatékonyabb.
-
F e Z o
veterán
válasz Speed® #31181 üzenetére
Egy Alphacool VPP655-ös pumpám van EK tetővel, ami gyakorlatilag egy matricázott d5-ös. Csak 2-es fokozaton hajtom, de ha a plate bentvolt 4-es fokozaton voltak ilyen hőfokaim, de ott már azért van a szivattyúnak is hangja.
(#31182) Vigneau : Ha engedi az időd, teszteld le mindkét megoldással.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Vigneau
félisten
válasz Vigneau #31184 üzenetére
Ha próbaösszerakás után feltöltitek a vízkört, ki az, aki nem a gépből kiszedve teszi, hanem a gépbe beszerelt állapotában? Aki így csinálja, hogyan oldja meg, hogy csak a szivattyú menjen, a gép maga nem? Láttam egy kapoccsal összekötött 24-es ATX csatlakozós módszert is. Hááááát...
Tudom, alap kérdés, de most a kereséstől próbálnám megóvni magam. No meg érdekel a saját tapasztalatotok. Annál több időm marad a dipómunka körmölésre/kutatásra...
-
F e Z o
veterán
válasz Vigneau #31185 üzenetére
Összerakom a rendszert, s vagy a gép tápját lehúzva mindenről vagy külső táppal a 24-es ATX csatiban a sötét zöldet bármelyik feketével összekötve indítom a tápot, feltöltöm a rendszert a táp kis és bekapcsolásával, majd papírzsepivel, kéztörlővel nézem, hogy nem-e ereszt valahol, mjad kb 1 órás tesztüzem, utána mehet élesben, ahol kapásból bios/uefi, s megnézem a hőfokokat. Mivel nekem molex csatim van így könnyű, Neked gondolom 3 pines venticsatid van szivattyúhoz, oda kell molex -3 pin átalakító.
(#31184) Vigneau : Jó munkához idő kell. Tavaly talán 3 hónapig csak gyűjtöttem az alkatrészeket, mire összeállt a víz, de ha jól számolom ezen már túl vagyok Te is.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #31190 üzenetére
Igen, igen, a képek is megvannak korábbról. Csak olyan jól beépítettem és rögzítettem a csatlakozókat a házhoz korábban, hogy elkezdtem szívni a fogam. Ráadásul fejjel lefelé van, bár elvileg feliratos fehérrel minden egyes vezeték. Csak kissé merevebb fajta és ki kell majd forgatni.
Köszi szépen a csatikat!
smiti:
No, erre az elegáns megoldásra gondoltam még. Kérdés, mikor tudod majd átadni és meddig tudod majd nélkülözni?Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
-
Vigneau
félisten
válasz F e Z o #31193 üzenetére
Sebaj, de ez az, amit igazán kerestem:
Szvsz rendelek majd valamilyet, és le van a gond.
A kapcsolós verzió még elegáns is, ali-ról, vagy ebay-ről pedig be is szerezhető pikkpakk.
Mod.: Tudsz élni! Biztosan jól is néz ki!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest