Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nagy is, gyors is ez az új SSD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
XFX Type 1 Bravo: a PC házak piacára is belépett a gyártó
Nektek tetszik?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Cheesy
üzenetére
Ha kisebb házban lenne a cuccod mehetne az asztallapod aljára, valami hasonló csak a szükséges helyeken lyukas profil és néhány csavar segítségével.
Persze valami gumi-alátát nem árt az asztallap és a profil közé, hogy az esetleges rezgéseket ne adja át. -
Cheesy
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezt a nyomorult por-kérdést nem tudom megoldani. A körülmények:
- padlószőnyeg (3 éves), heti porszívózás
- gép a padlón
- felül lévő szellőzőnyílásokat blokkoltam, legalább ott nem megy be a por (hőmérsékletet nem befolyásolja túlzottan)
- tetőtéri szobaFogalmazódik bennem egy terv, miszerint csinálok egy zárt dobozt, az elején 1-2 réteg porszűrő szivacs mögött 2 halk venti szívná be, hátul pedig ugyancsak 2db fújná ki a levegőt. A gép ebben a hangszigetelt dobozban foglalna helyet, így a portól is el lenne zárva és a hangját se hallanám. Valahogy a power gombot ki kéne vezetni egy kapcsolóval és még nyitogatni sem kellene. A kábelezést egy gumis kivezető nyláson át lehetne a dobozból kivezetni.
Szerelni mondjuk nyűgösebb lenne... -
-
Mercutio_
félisten
válasz
Cheesy
üzenetére
Inkább félpasszívat vegyél, abban nem megy a venti, csak ha elér egy bizonyos terhelést/hőfokot, arra meg a passzívnál is szükség lenne hasonló körülmények között, csak ott ugye nincs
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
embe: Ez egy elég sokváltozós dolog sajnos, és az se biztos, hogy a táp hibázik. Lehet, hogy az eddigi tápod nem működött megfelelően, mert ugyanezt kellett volna művelnie a jelenlegi beállítások mellett

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Dugj bele hőmérőt.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha olyan a táp, akkor igen. Corsair AX760i például mutatja.
És még sok minden mást is. -
JanR
addikt
válasz
Cheesy
üzenetére
Na ennek a témának én is nekiestem egyszer, de csak a nyűg.. Corsairt hybrid-et vettem volna, de panaszkodtak rá, hogy cicereg. Addig-addig jártam utána, hogy már annyi tápot leszóltak inkább vettem egy Seasonic-t, de ez eddig nagyon jó és nagyon halk. Hybrid és egyáltalán nem cicereg! Leginkább ha totál passzív tápot akarsz, akkor tudom azt a típust ajánlani, amit radi nem rég árult, azt a Seasonic Platinum 400-t.
(#15029) kovy29: Miért akarsz te táp hőmérsékletet ellenőrizni, ha szabad tudnom?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cheesy
üzenetére
Alaplapod energia gazdálkodási menüjében van ErP vagy hasonló opció? Ha van ilyen állítási lehetőség, akkor elvileg nem fog ciceregni a táp.
BIOS set up to ENABLE ErP/EuP (S4~S5)
BIOS set up to DISABLE Audio Always OnDe minek neked passzív táp? Ez az utolsó zajforrás a gépedben? Egy jobb tápnak gyakorlatilag 0 hangja van. Vagy az zavar, hogy szedi a port?
-
embe
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Itt több dolgot is találtam, ami éjjelre van belőve. De ez a régi beállítás. Meg ettől bekapcsol a gép?
Régen nem kapcsolt be. Őszintén megmondva nem is tudtam hogy ilyen létezik, soha nem is barangoltam itt a feladatütemezőben.Túlfeszes elosztóm van, abban a konnektorban ahol régen nem csinált az előző házzal és táppal ilyet.
-
Cheesy
őstag
Passzív tápon török a fejem... végülis 1 ventivel (lehetséges zajforrás) kevesebb lenne.
De ezek is hajlamosak ciceregni, szóval ebből sem szabadna gagyit...
Recommended passzív táp? -
JanR
addikt
Esetleg egy másik konnektorban nem próbáltad? Sima hosszabbítóba dugtad, vagy van valami túlfeszültséges elosztód? Minden esetre én megnézném egy másik fali konnektorba is. Nem hiszem, hogy a tápod lenne a ludas (néztem milyen típus az adatlapodon), bár az ördög sosem alszik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nézd meg a feladatütemezőt, nincs-e beállítva valami ellenőrzés éjjelre.
Ha nincs semmi, akkor az alaplap BIOS-ában kell a sleep/suspend módot átkapcsolni valami másikra. (mondjuk nem sleep-be rakod a géped, de hátha)
Ja, hogy másik táp van benne? Akkor simán lehet a táp a ludas, de ki kellene próbálni egy másikkal.
Használtan vetted?
-
embe
nagyúr
Nem azonnal kapcsol be. Néztem, volt úgy hogy eltelt x idő, és semmi. Neten egy hasonló jelenségre valaki a táp készenléti ágának hibájára tippelt.
Néztem kikapcsolt állapotban "piszkáltam" a bekapcsoló gombot, de nem reagált semmit, csak normálisan benyomva indul.
Előző tápnál háznál nem tapasztaltam ilyet. Szerintem az előlapi kábelek ( hdd led, reset, stb. ) jól vannak bekötve. Tehát nem azonnal indul újra, hanem reggelre. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Véleményetek szerint mi okozhatja azt, hogy éjszaka a gép bekapcsol magától? Lecseréltem a tápot, és a házat, az adatlapomon lévőre.
Amikor hazahoztam a házat és a tápot, akkor este csak a tápot raktam be a régi helyére a régi házba. Amikor leállította, kis idő múlva újraindult. Azt hittem először, hogy csak az újra indításra nyomtam a leállítás helyett.
Másnap beköltöztem az új házba. A gép egy főkapcsolós elosztóból kapja az áramot, amit leszoktam kapcsolni.
A múltkor feltűnt, hogy reggel működik a gép. Gondoltam a gyerek úgy hagyta, mert melóztam akkor éjszaka. De a fiam tagadott.
Most éjszaka direkt nem kapcsoltam ki a főkapcsolót az elosztón, és reggel bekapcsolt állapotban volt a gép.
Szünetmentes tápom nincs. A költözés során nem állítottam a gépen semmit sem.
Valami tippetek van? Lehet a tápom vacakol?
Vadi új a táp és a ház is. Pontosabban 1 hetes.szerk
Win 7 ultimate 64 bitesÁramszünet sem volt, mert a tűzhely órája nullázódni szokott akkor azonnal.
-
Cheesy
őstag
-
smiti
veterán
Hello Mindenki!
Valami ilyesmit nem lehet Hazánkban beszerezni? Indeed Class T Amp Tripath TA2021
-
-
Bjørgersson
félisten
Sajnálom, hogy egyre több ilyen és ehhez hasonló szakértő tevékenykedik az oldalon.
-
Speed®
titán
válasz
Cheesy
üzenetére
Csak azért értetlenkedtem, mert én nem azzal kezdek egy beüzemelést, hogy szétszedem az adott dolgot..az alapvető funkcionalitásáról meggyőződök a megfelelő eszközzel, aztán esetleg. Egyébként nekem is volt olyan, hogy több azonos típusú tápot árultam és az egyikről készítettem csak képet, lévén típusazonosak voltak, eltérő használati idővel max. Ott simán előjöhetett volna egy ilyen "probléma", mégsem jött. Igaz, ami igaz, csomagolás előtt mindegyik kapott egy kis kompresszoros szellőztetést..esetetekben ha ezt nem rest elvégezni a kolléga, lehet mai napig elégedetten használnád a tápot..kellemetlen szitu, na. De emiatt nem zsörtölődnék évekig, max visszaküldtem volna neki azt IJB..aztán, lehet mások vagyunk, eltérő a véleményünk/hozzáállásunk is ;p
Ahogy tanult bpi kolléga írja, nem is olyan nagy az aréna..sarki közért kb

-
Cheesy
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Hozunk rossz döntéseket, hogy egy ennyire megkímélt tápot esetleg alkalmazzak. Utána újat vettem. Nem 3 hónapja használták, nem a képen szereplő termék volt, nem akartam kockáztatni, kb. lesz*om, hogy esetleg működött volna, vagy ha nem, akkor azt legfeljebb néhány alkatrész bánja ugye, de legalább elmondhattam volna, hogy "há'deénkipróbáltam!".
Az átverésen szerintem nem változtat, nem is rágódom rajta, csak példaként hoztam fel.Más:
Ma hazafele jövet Szántódról megálltunk Aréna Plázában, életemben nem voltam még ott, rohadt nagy komplexum, meg akartuk nézni kollegákkal, hogy milyen is a Sportsdirect áruház, mert neten már rendeltünk onnan (brit).
Vettem is frankó teniszcipőt, csuklószorítót, meg fallabdát. Még 4 alkalom és kapok magamtól ajándékba egy fasza kis squash ütőt
Balaton fele nem semmi jégpáncél volt az autópályán, még ennyi kisodródott autót mint amit láttunk az M7 mentén...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!

- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Óvodások homokozója
- Path of Exile (ARPG)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Futás, futópályák
- Házimozi haladó szinten
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vadi új a táp és a ház is. Pontosabban 1 hetes.