- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
válasz MrChris #31749 üzenetére
Igazsàg szerint erről van egy diplomàm is. Csak eddig nem mozgatott.
Most ülók le a gép elé megnézni a tesztfotókat. Attól paràzok, hogy visszasírom az mft-t. A le se tojt 14 f2,5-nek is olyan képe van, hogy az valami észvesztő. Sok hülye teszter meg lesajnàlta....Rajzban, hordozhatósàgban biztos visszalépés lesz, viszont sok dologgal meg màr tele volt a tököm mft fronton. Vàltani kellett. -
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #31751 üzenetére
No, ránéztem a képekre gyorsban. Lesz komplett teszt róla, de amit eddig láttam az alapján ez a 20-60 jobb mint a fixek az extrém sarkokban is. Egyértelműen több a részlet.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy 300%-os nagyításban, tehát ezt inkább a szenzor javára írnám, de ügye rendszert vizsgálok.
Normál nézetben, két klikkes utómunkával nem mondod meg melyik mivel készült. A két klikk azért kell, mert a 20-60 lágy, míg a fixek nullás élesítéssel is felhasítják a retinád.Nem biztos, hogy tudni akarom milyen ez a 24-es Sony szenzor Pana fixekkel. Kezdődne az objektív hörcsögés elölről. Egyelőre jól elleszek ezzel a kitobival.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31753 üzenetére
Le fogsz döbbenni mikor kipróbálsz fullframen egy fixet.. én azt hittem a tamron 28-75-öm penge… aztán mikor megvettem a 85 1.8-at, rájöttem hogy van még feljebb… kovsol tudna erről regélni, tette is évekkel ezelőtt mikor vette a 200-600zat.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31755 üzenetére
Ha ELŐBB előfizetsz a gopro előfizetésre 25 euroért, akkor szumma (előfizu + gopro + 2 aksi) kijön 375 eur-ból a Hero 11.
Bár most ahogy a honlapon nézem a fenti összeg az még a 450 eur-os alapárral volt számolva, szóval lehet 325 eur azaz kb 130k.
Képminőségben, stabiban verhetetlen. Megbízhatóságban még mindig pocsék
Insta360 nekem a képminősége miatt esik ki, az 1" 360 verzió meg elképesztő pénz. De ott legalább már tuti a kép.Ejnye bakker, 130ért nekem is kéne venni
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31756 üzenetére
Az a baj, hogy this week only. Én meg sokáig nem leszek az országban. Telefont fogom áztatni, ha úgy hozza...
Most olyanoknak örülök, mint fénymérés csúcsfényekhez. Gyakorlatilag nem kell foglalkozni az expoval egy kicsit is kontrollált környezetben. 422 V-Log oszt had szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31755 üzenetére
Insta360 forgatós futkározós mókához.
#31753hibavissza:
"Normál nézetben, két klikkes utómunkával nem mondod meg melyik mivel készült"
Nyári időszakban 19-20óra környékén, érdekelne az a teszt.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31758 üzenetére
Nem a zajra voltam kíváncsi hanem arra, hogy optikailag visszalépés e a kitzoom. Szerencsére nem. A mögötte lévő szenzor bőven ledolgozza a hátrányt. Mind a kettő gép képét 2048 pixelre méretezve, fészen, 6 colon visszanézve soha senki nem mondaná meg melyik fotót mivel csináltam. Ilyen téren egy top mobil is bőven hozza a kötelezőt.
Szolgáltatás terén brutális az előrelépés. Egyelőre nagyon elégedett vagyok. Főleg, hogy 20 ezerbe fájt a váltás.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Sony a6700-nak hivjak az uj budget kinget
Egy FX30 keresővel, venti nélkül 1400 dollárért.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Miért nem volt jó Narumonnak az S5 peakingje?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31761 üzenetére
Mert nem látta rendesen maxos állásban sem mikor vlogban ment eskuvon, sötétben.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31762 üzenetére
Vlogban néztem, monokrómra váltott kijelzővel, vörös peakinggel és murva jól látszik. Fel is tettem a kérdést, hogy ezzel és a lineáris fókuszgyűrűvel teljesen felesleges az af....majd még tesztelem élesben is. Lakásban sok az egyenes.
Meg nem találom a long expo noise reductiont a menüben. Nyilván én vagyok vak.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Egy töltéssel olyan 1000 kép lőhető. Viszont nem kell dummy akksi.
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #31698 üzenetére
Sziasztok,
Szóval eljött a kérdés ideje, mivel a Sony 600e + 45e-ért javítaná meg a SELP18200 objektívemet (azt már hozzá se teszem, hogy 500e-ért kapható mindenhol), ezért alternatíva után néznék. Egy Sony NEX-EA50-re menne, főként falusi rendezvények rögzítésére lenne használva, esetleg néha egypár esküvő, de semmi nagyon extra.
Kaptam ajánlást már innen erre a Tamron 18-300-asra (kovsol ), esetleg van más opció is? Ez így árban megfelelne, ahogy nézem tudásban jobb mint a régi - javítsatok ki ha tévedek.Köszönöm!
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
vond
MODERÁTOR
Kávézó/fesztivál promó videó egy klipforgatás részeként. Két héten belül elvileg jön a klip is. Remélem, kész is leszek időre.
Megint nem voltak ideálisak a körülmények (kolléga kórházban, én meg esküvőről estem be két óra alvás után), de valahogy azért csak megoldottam.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Kukcaman
senior tag
Ismerősömnek van egy Lamax w 10.1 akciókamerája, éppen memória kártyát keresgél hozzá – Support for microSDHC and microSDXC cards up to 64 GB (U3 cards recommended).
Valamelyik gyártót jobban preferálja ez a kamera? Vagy mindent megeszik, csak legyen az U3 kategória és már megy is a 8K. -
vond
MODERÁTOR
Közben kész lett a rendes, hosszú klip is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #31770 üzenetére
Köszi!
Hát, ez lényegében egy videóklipbe oltott promó a kávézónak, egy helyi zenekar Deep Blue Something - Breakfast At Tiffany's feldolgozására, és abból inspirálódva. Sok értelmet nem kell keresni benne, a lényeg, hogy lejöjjön a hely hangulata, ez a művészies miliő. Volt valami kis koncepció féleség, hogy a verzék alatt bemutatás, zenélés, festés, kinti evés, stb. megy, a refrének alatt meg a fürdőköpenyes csávó akar rendelni, de mindenhol a zenekar zenél, a végén meg kint várják a tulajok. Ha nem úgy esek be 14 óra esküvőzés és 2 óra alvás után, meg nem két nappal előtte tudom meg, hogy egyedül kell csinálnom, akkor biztos, hogy variáltam volna rajta, meg több mindent eltervezek előre. Ez most így jött össze.
A nem elegendő motion blur-t sajnos én is látom sok helyen. Nem vittem ND szűrőt, és halálra rekeszelni sem akartam a cuccot. Utólagos javításra meg most nem volt idő, így is később került ki a videó, mint terveztük. Holnap utcaművészeti fesztivál lesz Szombathelyen. Az előtt akarták jól megpromózni a helyet, meg magát a rendezvényt.
-
hibavissza
veterán
-
Tuninger
Topikgazda
Dolgoztam esküvőn júni elején, minden a szokásos, nem volt semmi gixer, átlagos esküvő volt.
Viszont a pár átlagon felül szép emberek.
Az eredmény: youtubeon 6600 megtekintés 3 hét alatt, így magasan a legnézettebb videóm lett.
Mivel a videó színvonala ugyanolyan mint a többié, nem az én húdemájer cinematigraphym vonzotta be az embereket. Tény, a családnak nagyon tetszett és elkezdték rá nyomkodni a like gombot youtubeon. Emiatt az algoritmus elkezdte idegen embereknek is bedobni ajánlóba. Szóval amikor azt szajkózza az összes youtuber hogy "like and szubszkrájb) az tényleg számít. -
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #31773 üzenetére
spoiler: az a kutya hatalmas! gondolom neked is újdonság volt.
btw. a drón képe nagyon éles a Sony-hoz képest. Nem akartál tenni rá egy kis blur-t?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
hibavissza
veterán
Megint egy első HSZ kérdés. H264 422-t mibe érdemes konvertálni, hogy ne legyen jelentős veszteség, de a Davinci jobban vigye. Prores 422 hq?
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31777 üzenetére
Csináld meg a saját tesztjeidet, én nem láttam semmi különbséget a ProRes 422LT és a 422HQ között, méretben meg valami 4x....
Vagy simán proxyzol.Viszont az M1-nek lazán kéne vinnie a h264 422őt. Legalábbis 1080p timelineon, vagy 4K Timeline Proxy Half Rezzel, 4K forrás esetén. 6K-t még nem próbáltam.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #31778 üzenetére
Tettem alá egy kis zajszűrést és úgy már akad 1080p-vel is. Rengeteg rövid klip van, témakörönként leválogatom, kivágom a hibás részeket (stabi, fókusz) és csinálok egy rendert külön-külön témakörönként amiben már az összefűzésre, vágásra kész klippek vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31779 üzenetére
Értem, ProRes422HQ lenne a visually lossless megoldás, de én egy teszkósabb h265 10 bites exportot tolnék magas (200) Mbps-en. Még 600%-os nagyításban is sasolni kell nagyon hogy meg tudd mondani a különbséget, képkockánként nézve. Sőt, zajszűrt forrásnál 4k 25p-höz már a 100Mbps-es h265 is bőven elég, akkor is ha V-Logban marad és utána gradelsz.
-
Kukcaman
senior tag
Frankó lett Ez a gimbalos ráfordulás nagyon megy neked.
Tényleg nagyon jó a kivitelezés, de már a felénél ideges lettem túl sok a mozgás, sőt rengeteg - pont a múltkor Tuninger mutogatott statikus jelenetekből összepattintott videókat, aztán letettem a hajam de tényleg alig volt mozgás csak ami a képernyőn történt és kész . Elvileg egy nyugodt hangulatú kávézós téma. Még a zene is illene alá, de így utólagosan mondva szokás szerint.
A klippes hangulat az rögtön beugrott, de nem a linked alapján, hanem csak sima érzetre. Mondanivaló nekem sem jött át.
U.I.: nem illik dekoltázst belerakni -
Kukcaman
senior tag
Egy kis hyperlapse teszt ismételten [link] - G80+12-60mm Kit.
-
hibavissza
veterán
Készül az L mount vs. MFT tesztem. Durván sok meló van vele. Irgalmatlan szöszmötölés az egész, hogy a végén legyen valami konklúzió.
-
Kukcaman
senior tag
Köszi.
A vadkan 89db kép, a kastély meg 84db. Na peersze, AI-val biztos megoldható.A barber shopos-ra már megírtam a megoldás, ha azt megcsinálod, akkor mindenre tudod alkalmazni már. Letöltöd az AHA music - Song finder-t a chrome-n belül - vagy amelyik beépülő neked jobban tetszik. Aztán már csak annyi a dolgod, hogy lejátszod a videót hanggal és már ki is írja.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31787 üzenetére
Fent van, persze, meg a felrakás napja is ott van, mint bizonyíték, már ha egyszer számítani is fog egyáltalán
-
hibavissza
veterán
Resolve Fusion-t 720p Timeline-nal nyúztam. Kész van, ki akarom renderelni, átállítom UHD-ra és összef ssa magát. Eltűnt pár órás meló. Fusiont csak kimeneti felbontáson...az ügye 4k...ahhoz 4090+i9 kell. Tehát Fusion számomra megszűnt.
Akkor inkább FinalCut....költöztethetem vissza az agyam.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #31789 üzenetére
Néha kell egy reboot. Én most az x265-ös fileokkal futottam bele hogy agyon szaggatja magát a timeline. Az ujratömörített VBR fileokkal. Aztán reboot után meg jó.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #31784 üzenetére
Kíváncsi vagyok, én várom. Ahogy a G9mk2-t is.
-
Márton
nagyúr
ZV E10-et használ vki bulivideóra?
Kizárólag piros/lilás fények esetén elég gyengén muzsikál. (de gyanítom az összes 6xxx modell ilyen) Mintha nem lennének részletek, átmenetek ilyen színek esetén. Amint megjön egy kis zöld fény is, hibátlan a kép. De a fénytechnikus dolgába mégsem szólhatok bele..
Lehet ezzel valamit kezdeni? Utólag gondolom nem sokat, de esetleg a köv. felvételnél?
PP módok, stb? Ez alap volt: PP off, Creative Style 0-án, DRO level1.
kösziEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #31792 üzenetére
A az alap picture profileal könnyen clippelnek a színek, vagy menj PP10-ben és rakd át a gamutot 2020ról 709re, vagy marad a jó öreg SLOG2-sgamut3.cine. ott nem fognak kiégni a színek. Ha mindenképp maradnál a kontrasztos profilnál akkor Movie gamme, sgamut3.cine gamut +32-es szaturációval, de ez a legrosszabb megoldás, igaz jobb mint a PP off
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #31793 üzenetére
köszi
még olyan tippeket találok hogy auto wbről menjek 9900 kelvinre és majd utólag korrigáljam a színeket..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #31795 üzenetére
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #31796 üzenetére
Na majd letesztelem alaposan, csak kéne itthon ilyen fényforrás
Akkor azt mondod ez marhaság.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Márton #31798 üzenetére
meglepően ügyesen tudta korrigálni. De maradnék a pontos WBnél és gamut növelésnél.
Ha pl beltéri 2800K-s lámpafény mellett van ilyen LED és feltolod a WBt 9900-ra, a normál lámpa sárgája által megvilágított dolgok színét teljesen elveszted, nem fogod tudni korrigálni. -
hibavissza
veterán
válasz Kukcaman #31797 üzenetére
[link] Bocsi. Le kellett szednem, mert össze vissza mondtam alá a gyutávokat. Egyszer ekvivalens egyszer natív méreteket soroltam. 15:15-től tettem nyilvánossá, azt írja addig végez a renderrel.
Előre lenézést a szar angolomért. Vírus óta csak melóban tárgyalok nagy ritkán. Jó volt visszahallani magam. Sürgősen el kell kezdenem ismét angolozni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs