Új hozzászólás Aktív témák
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #26202 üzenetére
35mm-es érdekes képet ad. Jupiteren én is gondolkoztam, végül nFD 135 f2.8 lett. Eddig csak fotóra használtam, de ott tetszik. Viszont a kedvenc továbbra is az nFD 50 f1.4, néha Helios 44M-4, a legkevesebbet viszont az nFD 70-210 f4-et használom. Mindenesetre jó hogy vannak, ha már elegem van a tamron AF-ból
-
_q
addikt
válasz Kukcaman #26205 üzenetére
Rossz fényviszonynál nehezebben találja el a fókuszt, feljebb kell vinni az ISO-t, ami 6400 után már látványosabban zajosodik vagy fényt kell vinni az éjszakába Én több manuálissal nem tervezek, "játszósnak" lefedi amire szükségem lehet. a 70-210-et stabilan kitartani nehéz egyébként, nem tudom a 28-200-at te is vond hogy oldottátok meg, kovsol 600mm-ről nem is beszélve
Egyébként jupiter 85 mm is szuper a youtube tesztek alapján. Nekem a canon vonal jött be, elvileg nem radioaktív az nFD széria, számomra is ez is szempont volt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Rakman #26207 üzenetére
Változtatott pár snittet a menya és nem akartam hogy a csatornán kétszer szerepeljen ugyanaz. Itt a final elfogadott verzió
-
vond
MODERÁTOR
Nem emlékszem pontosan, de nagyjából 1600 és 6400 között mozgott (f/2.8 - 5.6). Hatezernégyig simán lehet ereszteni, még elég tiszta a 8000 és a 10000 is, 12800-on már kezd bejönni a számomra is zavaró zsizsi, de ha kell, azt még bevállalom. Plusz ugye utómunkában lehúzod egy kicsit a feketeszintet, adsz neki kontrasztot, és máris még jobb a helyzet.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kukcaman #26202 üzenetére
Ja, szerintem lett sok jó snitt. Legalábbis remélem.
Néha feljön a gondolat a buksimban, hogy nem kellett volna inkább a 28-75-tel indulni, a fix f/2.8 miatt. De aztán meglátom, hogy milyen képeket tudok lőni 5-6 méterről, és megnyugszom: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] 30-40 méterről meg ilyet: [kép]
A 100-110mm környékiek is elég jók (itt ugye f/4.5-öt tud a 28-200): [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Itt van még pár nagyobb látó: [kép] [kép] [kép] [kép]
Ez meg kegyetlen jól jött ki az oldalról jövő fényben: [kép]
(Mind nyers kép a videókból.)
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #26200 üzenetére
Szó sincs róla. A FullHD-je még mindig nagyon kéne, és persze a 4K50 is. Meg még pár apróság hiányzik belőle. De egyelőre nem lehet mindent. Egész jól kezdem megszokni a Sony kezelését.
A G9 a templomban adta a nagytotált a Sigma 10-20-szal, a GX80 meg az egész alakosat a párról a 12-35-tel (amit jól elfelejtettem kinyitni f/2.8-ra, így f/5.6-on ment, meg a táskák is ott vannak a háttérben). Mikrofonozni is kellett a Rode-dal, meg annyi minden volt, hogy ezt eltosztam. Na mindegy, ha minden esküvőn csak ennyi bibi lenne, boldog lennék.
A totálon ott menőzök egykézzel. Aztán most meg jajgatok, hogy alig bírom felemelni a karomat a tegnapi 12-14 óra folyamatos meló után.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
-
veterán
ha már képek: 35mm samyang f2 környékén, a téma felé sétálás közben (nem, mozgásban nem ilyen béna kompozíció, csak kellett egy olyan kocka, ahol nem a motion blur dominál )
és 12mm f5.6, iso sokmilliárd, végtelen mélységélesség #1, #2
[ Szerkesztve ]
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
Tuninger
Topikgazda
Hinnye de jól néz ki az a compressed look ott a 100mm feletti tartományban, nekem most nincs is olyan obim amivel össze tudnám hozni. Lehet kéne egy olcsó 70-210 F4?
_q: 4K 50 a felvett, 4K 25 az export. Ez még A7s III-al készült. A 35-150-el nem csak az ár lehet a probléma, hanem a méret és a súly is az egész napos használatnál
Most 2 esküvőt is lenyomtam az A7 III-al újra és mellbe vágott mennyivel kisebb a dinamika az s3-hoz képest (értsd: ha nem expózol elég világosra milyen könnyen zajosodik).
A szombati idei utolsó esküvőt én is abban a profilban lőttem mint amiben Vond postolta a fenti képeket és úgy érzem a HLG profil agresszívabb zajszűrése miatt értékelhetőbb eredményt kaptam. Csak már értem miért panaszkodott rá Vond hogy könnyen kiég mármint a kép.
-
_q
addikt
válasz Tuninger #26218 üzenetére
35-150-ről nem láttam még eddig képet, de ez így... hát lehet akkor még se lesz. Pedig hiányzik sokszor a 75-200 közötti tartomány, lehet a 70-180 jobb lenne még is.
70-210 F4 210mm-en: [link] Nehéz kitartani, mert van súlya és hosszú is (tamron után): [kép] Ezért is írtam korábban, nem tudom vond hogy tudta kitartani 200 mm-en a tamront, hogy stabil legyen.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Itt van egy normális, összehasonlítós kép. Nem kicsi, de azért nem is olyan észvesztően óriási. Mondjuk gimbalból biztosan újat kéne vennem hozzá, mert kitolva a 28-200 csőrét, már ezzel is szenved a Weebill S.
-
vond
MODERÁTOR
válasz mihulino #26219 üzenetére
Igazán köszönöm! Kezdünk egyre jobban összeszokni. Szeretem a cuccot. De a "régit" is. Gondom is lesz vele, hogy eladjam. Pedig el kéne, mert elég sok pénz áll benne. Mondjuk most is jól jött a három váz, meg a sok MFT-s obi, de annyit meg nem használom őket, hogy megérje végleg megtartani mindent. Majd még kitalálom, mi legyen. Most is közel 2 milla volt a fotós táskában.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #26218 üzenetére
Köszi, de melyik képre gondolsz pontosan?
A HLG profillal vigyázz, mert ez nálam nem a kovsol féle cucc (amit ezúton is köszönök ), hanem saját gyártmány. Bár sok mindent nem változtattam rajta. Annyit csináltam csak a gyárihoz képest, hogy átböktem HLG3-ra és Rec.709-re, meg adtam hozzá egy pici szaturációt (+4). Igaz, hogy így utólag általában meg kell tolni a kontrasztot, de azt tapasztaltam, hogy ha már a vázban lehúzom a feketeszintet, akkor hajlamos bebuktatni a sötét részeket. Úgyhogy én inkább hagyom azt nullán, és vágáskor adok hozzá kontrasztot, vagy görbítem meg egy kicsit a Curve-öt.
-
vond
MODERÁTOR
Újabb tapasztalás szombatról (amit végülis már eddig is tudtam, csak most megerősített benne): Beltérben, főleg kis táncparketten nagyon szűk a 28mm. Szenvedtem is vele, hogy hogyan komponáljak. Próbáltam a G9 + Sigma 10-20 kombót is, de olyan sötét volt, hogy még az f/2.8 és az ISO6400 is kevés volt, ráadásul már elég zajos is. Ezzel gondban leszek a jövőben, úgyhogy kell valami megoldás.
Talán a legolcsóbb egy Samyang 18mm f/2.8 lenne, csak akkor meg nincs zoom-om, ami azért sokszor nem jönne rosszul. Ha tényleg lesz valami a Tamron 16-70-ből, és megvárom, akkor az is -1 FÉ, mert ugye elvileg f/4 lesz. A Sony 16-35 f/2.8 mocskosul drága, a Tamron 17-28 f/2.8 meg picit rövidke. Bár még mindig talán ez lenne a legjobb megoldás. Vagy a Samyang, és lábzoomolok, meg néha APS-C cropolok, csak ugye az megint ISO, meg dinamika veszteség.
-
Tuninger
Topikgazda
Nekem idén minden esküvőn kellett használnom a 20 1.4-et és a 85 1-8-cat mert sokszor túlságosan sötét volt, annyira hogy már a 28-75 F2.8-at is neccesnek éreztem (ISO12800 1/50 50fps, míg az 1.4-el ISO6400, 1/100 50 fps)
Pedig én is szívesen váltanám le a 20 1.4-et a 18 f2.8-ra, mivel nagy, nehéz és sok pénz áll benne.
-
-
veterán
fogalmam sincs, 6400 talán, de lehet hogy több, nem emlékszem és fogalmam sincs, mivel tudom kinyerni a fájlokból. állítólag a catalyst browserrel igen, de menjenek már a francba a regisztrációs folyamatukkal.
a 12 mm tök jó dinamikussá teszi a táncot, ahogy közeledik-távolodik valaki a képen[ Szerkesztve ]
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
vond
MODERÁTOR
válasz qnadam #26228 üzenetére
Hát ja, magában nem olyan vészes a 28-200, de vázzal, gimballal, mikrofononnal, VND-vel együtt már nem olyan kellemes, főleg 10+ órában. És én még monitort+akksit is akartam rakni a szettre. Óóóópersze.
Egyébként az akkukkal is egész jól beálltam. A gimbal általában elmegy délelőttől a vacsi kezdeztéig. Akár még tovább is, de ott szoktam cserélni. Az A7III három gyári akkuja meg bőven elég egész napra. 30-40% körül cserélek, amikor van 1-2 szabad perc, hogy a hosszabb eseményeket biztosan kibírja. De táskában töltöm is őket egyből, ha esetleg valami gond lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Akartam már kérdezni hogy boldogultok beltéren a kis távolságokkal, de nyugodtan konstatálom, sehogy.
Vhogy én is azt vettem észre, h még fotónál is a döntő többsége széleslátóval készül a képeknek, és gyakran még az ekv 24 is nagyon-nagyon szűk. UWA már használható, de ott meg torzulnak a fejek, ha nem középre komponálsz, szóval jah.Zaj az mennyire valós probléma? Panaszkodott már miatta bárki is a videóson kívül?
-
vond
MODERÁTOR
válasz Teasüti #26235 üzenetére
"Zaj az mennyire valós probléma? Panaszkodott már miatta bárki is a videóson kívül?" - Nem. De én még nem is adtam le nagyon zajos felvételeket. Mondjuk kinek mi az, ugye.
Én próbáltam amerikai, meg olasz plánokkal megoldani a szűk táncparkettet 28mm-en. Néha bementem az asztalok közé, hogy legyenek egész alakos képek is. Meg ugye ha alulról-felülről komponálok, akkor több belefér a testekből. Majd kiderül, milyen lett.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Túlzás nélkül állíthatom hogy Az A7s III +50-al többet zabál az aksiból. Az A7 III-al elmegyek egy esküvőt 3 aksival úgy hogy mindegyiket 30%-on cserélem (tehát technikailag 2 teljes aksi), míg S3 esetén 20%-on cserélek és 4. aksit is becuppantja.
Ez előre vetíti, hogy az A7 IV-nél is azért eshet az üzemidő, pláne ha 24-30Mp-s szenzorról lesz az oversampling a 4K 50-hez, igaz abba már modernebb processzor is kerül, ami meg javíthat az üzemidőn.
-
Kukcaman
senior tag
-
vond
MODERÁTOR
Igen. Mondom, akkor már biztosra megyek. 58k volt a kettő ingyenes szállítással. Nem kevés, de ez azért a tapasztalatok alapján sokáig kiszolgál majd. Meg jó eséllyel pár következő Sony vázba is jó lesz, ha majd egyszer fejlesztek.
Csöppet hülyén néz ki a 82-es VND a 67-es, meg főleg az 58-as obikon, de engem nem zavar. Néha meg szokták kérdezni, hogy a feketén hogyan lát át a kamera. Olyan is volt, aki szólt, hogy nem vettem le az objektív sapkát.
De egyébként az utolsó két esküvőn nem is tettem fel. Olyan kevés gyors mozgás volt napközben, kültéren, sok fényben, hogy nem olyan zavaró a 90, 45, vagy még kisebb szögű shutter. Beltérben, meg este meg már úgyis az ISO-t kell tolni felfelé.
Nem egy könnyű darab a Freewell 2-5, benne van az anyag rendesen. Szegény Weebill S meg már így is szenved az A7III + Tamron 28-200 kombó alatt, ha belerántok a zoomba.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz qnadam #26247 üzenetére
Tudom, de mivel a legtöbbet 28mm-en és környékén használom, azt találtam a legjobb kompromisszumnak, hogy nem a közepén balanszolom ki, hanem az elején. Na, ha még rápakolom a VND-t is, akkor még jobban lehúzza. Lehet, hogy ellensúlyoznom kéne, franc se tudja. De egyébként tervezem, hogy jövőre veszek valami picit komolyabb gimbalt, ezt meg elpasszolom.
A Tamron 35-150 vajon belső zoom-os lesz, vagy változik a tubus hossza ott is? A képekből úgy tűnik, hogy mozogni fog. Bár olyan sokat már nem nőhet a mérete, mert így is elég nagy.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Weebill S elbír 3kg -t is, szóval a plate hátsó felére raksz ellensúlyt az valószínüleg segít, mert inkább a súlypont eltolódása okozza a gondot, nem pedig az, hogy nem bírja el.
Smallrig ajánl is ilyen fajta megoldásokat: [link][ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest