- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Volt már? Jön a pana S1/H/R firmware frissítés, megkapják az új AF szofvert: "the enhanced AF technology and performance of the new LUMIX S5 will also be available on the S1, S1H and S1R. The upgraded AF notably excels in detection of people and movement. In addition to eye, face, and body AF, the head is also separately recognised by real-time detection technology to provide even more precise focusing."
•
-
Timyyy
őstag
Sziasztok!
VIDEÓZÁSHOZ keresek gépet.
A fényképezőgépre szánt összeg? Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
180 000 Ft nagyon max, most elsősorban használtat szeretnék, a vállalkozásom felfuttatási fázisában vagyok épp. Ha már meg tudom termelni az árát, később jöhet egy új. Akkor majd újra jövök ide.Felhasználási terület?
80% kültér, 20% beltér. Gyors mozgásokhoz (autók-motorok) szeretném ha 120-240fps-t tudna. Cinematic jellegű videókat készítenék többségében, + a mélységélesség variálásával is szeretnék játszani, vagy pl egy borászat bemutatásánál egy poháron átcsillanó napsugarat felvenni szóval nem mindig csak nagy tereket vennék vele. Naplementében és este is használnám alkalmanként. A fények a kedvenceim, ezeket tudja jól kezelni (kivilágított épületek, autós motoros snittek egy neonfényekkel teli hangárban...)A képminőség az elsődleges vagy inkább a zoom és univerzális használat?
Képminőség (lehetőleg 4K ha belefér), a zoom csak minimálisan fontos, ritkán használnám. Egy kis optikai zoom jól esne, de semmi durva.Méret mekkora legyen? Zsebre vágható vagy a nyakbaakasztós "bridge" kinézet preferált?
Nem számít.Videó mennyire elsődleges?
NAGYON!Érintőképernyő, felhajtható kijelző, átnézeti kereső szükséges?
A kihajtható kijelző jó lenne, de ha csak ez hiányzik a tökéletes gépből, akkor nem probléma, megleszek nélküle is.Egyéb kívánság, speciális igények?
- rögzíthetőség állványra - gimbalra
- ha van beépített stabilizátora, az nagy előny
- mikrofont lehessen hozzá csatlakoztatni (vagy legyen jó a sajátja)Van mellé gopro-m a durvább felvételekhez (pl motor kormányról videózáshoz), illetve 4K drónom is, szóval a "fűszer" megvan, most kell a "főétel" is a teljes videós szetthez.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Timyyy #22202 üzenetére
Tök jó hogy ezt végig írtad. A 4k igény és a 120 fps 1080p 180 ezerért csak egy használt a6300-ba fér el, vagyis a belső stabiról le kell mondanod. Alternatíva még a Pana G80 ééés ki is fogytak a lehetőségek.
Kb dupláznod kellene a kereten, és akkor is csak egy pana G9-cel és egy fuji xt3-al bővülne a szortiment240 fpst jelenleg a Gh5s tud 500ért, a fuji xt4 500ért, és a a7s3 1.6 misiért
Nézegesd az a6300zat.
-
hibavissza
veterán
Én még nem találkoztam olyan budget (több millió ft alatti) kamerával aminek a 120-240 képkockás felvétele ne lenne ocsmány. Ezek inkább érdekességek, de nem tudnád beilleszteni egy eladni kívánt crisp fHD anyagba a jó ízlés határain belül, hacsak nem direkt techdemo valami mozgásról.
Egyébként egy Gopro tudja amit szeretnél. Még a közeliek és a vékony dof is. Hirtelen nem találom, de esetleg Tuninger belinkeli neked az autós áldof-os Gopro videóját. Lehet nem is kell venned semmit csak kicsit fejleszteni az utómunkát. Ha elég a 60 fps 4K akkor FujiXT3-XT4, GH5, G9 léteznek budget hibrid szinten. Egyik sem fér a keretedbe, még használtan sem.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #22205 üzenetére
Ha van fény, akkor a G9 100, 120 fps még azt mondom, vállalható. Persze köze sincs a "rendes" 50, 60 fps-es anyagokhoz. Mostanában kezdtek el kijönni az olyan gépek, amikkel már tényleg szép, éles slomo FHD-t lehet csinálni. A leméretezett Sony A7SIII 4K 100, 120 fps pl. biztos brutál jól néz ki. Csak hát ugye az másfél milla, és még lencse is kell elé.
(#22202) Timyyy: Én is azt mondom, hogy ha tényleg nem fontos a zoom, akkor próbáld megoldani a GoPro-val. Ha mindenképp akarsz venni valamit, akkor azt javasolnám, hogy tegyél még hozzá egy kövér 100-ast, és vadássz használtan egy G9 kitet. Talán abban lenne meg a legtöbb minden azokból, amiket felsoroltál. Vagy ha a stabit elengeded, akkor esetleg A6300, ahogy Tuninger írta.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #22205 üzenetére
A Passatos GoPro videómban ahogy te is írtad csalás a háttérmosás, mivel maszkolással oldottam meg utómunkában. És elég melós.
Szuper a gopro de a "cinematic feelhez" kell a rendes kamera és azért kicsit hosszabb fókusztáv.
Egy jól kifogott 6300 kittobival meg egy 50 1.8 OSSel megvan talán 200 alatt és azzal lehet már szépet lőni. -
_q
addikt
Gimbbalhoz rendeltem egy quick release plate-et. Volt már egy de úgy gondoltam egyiket az állványra teszem másikat gimbbalra és akkor nem kell mindig leszedni ha állványra akarom tenni a gépet. Na meg így gyorsabb is. A másik plate furatban van, viszont ez a mostani így néz ki:
Látszik, hogy a csavart egy zéger gyűrű (vagy ahhoz nagyon hasonló) dolog fogja. Ti rá mernétek így tenni a kamerát erre? Stabilnak tűnik, de azért ez még is csak bármior lepattanhat. Ha az nem lenne ott akkor egy nagy lyuk van, abból persze kiesik a csavar és a kínaiak valamiért így oldották meg.
-
Márton
nagyúr
De hát az eredeti Manfrotto is ilyen..
Nekem az tűnt fel a pár éve rendelt, kínai utánzaton, hogy nincs ez a gyűrű és az egész csavart csak csavarozva tudod a gyorsrögzítőbe tenni, mert az menetes. Egyiktől sem félek, ha meg van húzva, hogy tudna leesni a gép? Vagy mire gondolsz?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
_q
addikt
válasz Márton #22209 üzenetére
Nekem eddig a gyűrű nélküli volt, azt hittem az az eredeti felállás, itt pedig valami félre ment a másolásnál vagy így volt könnyebb kivitelezni. Nem tudtam, hogy Manfrotto is ilyen, de tény nem is kerestem rá, nem tudtam melyik cégnek van a kínálatában.
(#22210) MrChris
Valamiért azt gondoltam, hogy a rögzítésben is szerepe van.(#22211) Lac-coo
Köszi, hogy ezt leírtad. Belegondolva tényleg hogy esne ki, hiszen a csavar a gépben van.Köszi srácok
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Pana GH5 - hoz milyen Sd kartyara van szukseg a gondtalan munkahoz? (nem feltetlen markara vagyok kivancsi hanem a tipusra, sebessegre)
A mostani OMd Em5-ben Sandisk 32GB (3, 10) 90 Mb/s van, ennel valami modernebb, gyorsabb?
Koszonom
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Gravity1234 #22213 üzenetére
Elvileg a 400Mbp-es All-I módhoz kellene a v60-as kártya hiszen az 50MB/s-en fut, ez a max amit a gép tud.
De egy régi, budget v30-es sandisk extreme pro elég hozzáNekem mar 3 ilyen kartyam van itthon kulonbozo meretekban, es eleg volt GH5-be, blackmagicbe is, 70MB/s feletti írást is tud. És nem ördögtől való az sd adapter :P
-
theporcupine
tag
válasz Gravity1234 #22213 üzenetére
Nekem a 95MB/s-os Sandisk Extreme Pro-t és a 100MB/s-os Kingston Canvas Reactot kb. 10 másodperc után köpte kis 400-as ALL-I módban írás hibával. Bár papíron ezeknek is kellene bírni. Ezért egy 300-as UHS-II-es Sandisk Extreme Pro van benne minden esetre felkészülve. Ha nem kell a ALL-I, akkor ennyire nem kényes.
https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/
-
kovsol
titán
válasz theporcupine #22215 üzenetére
Én UHS-II kártyának ADATA -t vettem: [link]
A 64/128GB -os verzió az V90 290MB/s olvasás, 260MB/s írás.
A 256GB verzió viszont lassabb ott V90 275MB/s olvasás és csak 155MB/s írás.Viszont a V90 miatt igazából a 256-os is jó választás lehet.
May the Force be with you!
-
narumon
őstag
válasz Tuninger #22214 üzenetére
De egy régi, budget v30-es sandisk extreme pro elég hozzá
Elméletben igen, de gyakorlatilag nem. Kártyák mérve tudnak 90MB/sec-et mégis kb 15mp után ALL-I 400 írási hibát dob. Ezt már többször jeleztem itt is.https://www.facebook.com/Naruvideo
-
narumon
őstag
Egyébként én azt mondanám ha kezdő vagy akkor panasonic GX80 + egy normális, fényerős obi. Talán még bele is férhet, és akkor a nagy fps-en (meg talán a külső mikin) kívül minden van. Én C kamerának használok ilyet esküvőkre, maga felvétel tök jó vállalható még a nagyobb gépek mellett is.
https://www.facebook.com/Naruvideo
-
Tuninger
Topikgazda
Bar ez vszeg csak engem erdekel ennyire, de:
Ugy nez ki Potato Jet elszolta magat, 3 het mulva gopro bejelentes. Mondjuk ez nem meglepo, minden evben szept vegen van.
A Hero 9 jön front kijelzővel mint a dji osmo actionnél, 41%-al nagyobb aksival, amit el is visz az új szenzor, ami 20MP-s lesz, így 5k 30 fps-re lépünk fel.
Out of box webcamera, és a reelsteadysek által feltuningolt hypermooth 3.0.Egy sony szenzor van 20MP felbontással, az 1/1.8" lenne, de akkor más optika kéne, így szerintem a 24MP-s 1/2.33" lesz. Szuper lenne ha kihasználnák az oversamplinget és okos lenne a zajszűrés mint a sony kameráknál, de a sok létszámleépítés valszeg a mérnököket is érintette..
-
kovsol
titán
Ki tudja lehet végül a DJI durrant valami jó a második generációval korábban is, mint a Hero 10. Meg most nem ugrik be melyik az a moduláris megoldás amiből van 1" szenzoros? Abban látok fantáziát, remélem tovább viszik, mert pár generáció, és lehet belőle jó cucc.
Egyébként a szenzor méretet kellene növelni a Gopronak is.May the Force be with you!
-
_q
addikt
válasz kovsol #22227 üzenetére
Insta360 One R a moduláris megoldás, kár hogy a gyakorlatban nem szerepel olyan jól mint papíron, hiába a nagyobb szenzor.
DJI is lassan hozhatna valamit ha nem szeretne lemaradni, de lehet jövő tavasznál korábban már nem lesz semmi.
A szenzort hasonlóan látom én is, viszont a méret növekedés rovására se kellene hogy menjen. Az is érdekes, hogy most megint lesz egy új aksi, a régen jól bevált egy aksi mindegyikhez megoldás se marad meg, de mondjuk ez a legkisebb hátrány lenne.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Hihetetlen, mi dinamika van ebben az A7SIII-ban. Meg azok a kézből lőtt 4K120-as snittek. Meg hogy ISO 40000-en full tiszta a kép. Áááá...
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz Tuninger #22230 üzenetére
Csináltam is neked egy ISO40000 F4.5 1/200-os SLOG2 példát, mellékeltem is a hozzá való LUT-ot
-
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #22233 üzenetére
Gondoltam.
Nekem ez a grade már sok. Viszont a zajt szépen leszűrted. Sima Resolve, vagy valami plugin? A sima Alister-V look bőven elég, én még abból is visszahúznék egy kicsi kontrasztot. Ott azért van zizi, de nekem (aki akár 6400-on is ereszti a G9-et) az ilyen még bőven belefér.[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Csak szerettem volna mutatni hogy még ilyen nagy fokú változtatásnál is van tartalék a "fh0sch 8 bites alacsony bitrates" fileban. Gyári Resolve zajszűrés, megvannak a bevállt beállítások. A Neat videohoz már évek óta nem nyúltam.
Az ISO6400hoz képest ez +2,5EV! 6400on majdnem ugyanolyan a kép mint 800on.
Na asszem elég lesz mostmár a falloszmutogatásból. -
vond
MODERÁTOR
válasz Tuninger #22235 üzenetére
"Hibátlan" az az A7III, csak egy baj van vele, a 4K25. Nomeg a még mindig elég magas ára. Bár Joy+visszatérítés akcióban igen csak szemeztem vele kb. 530-ért. Na majd jövőre...
...az A7SIII.
Amúgy én sem erőltetem a 10 bitet az 50fps ellenében. Inkább veszek mindent 4K50-ben. Nekem ez hasznosabb, mint a 10 bit. Egyébként a 8-cal is van tartalék bőven a G9 videóiban. Max. brutál utómunkánál bukik ki sávosodásban, blokkosodásban, ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
Vlog-hoz kell csak a 10 bit. Ha megnezed a grades peldamat a 8 bit log es nem hullik szét.
A CineD/naturalhoz elég a 8 bit, sőt, meg se lehet velük mutatni a 10 bit előnyét.
G9-em lenne, tuti vlog-l 1080p 50fps 10 bit ipb-ben mennék mindenhol. Konnyen szerkesztheto, szet gradelheto, rengeteg tartalekkal, kis filemerettel. -
Udv!
Lehet hulye kerdes/rossz topik, de nem volt jobb otletem. vagdosni szeretnek otthon egy kis videot, sajat felhasznalasra, esetleg haverokkal megnezni. Szeretnek bevagni ala par hangeffektet/hangot, olyasmiket, mint pl amik mostanaban mennek tipikusan pl Fall Guys youtube-videoknal, pl a mario-s ugras hang, vagy amikor valami csavo mondja, hogy "Got you, bitch!", office-os "No! No! Noooooo!" meg ilyesmiket. Plusz van egy rohoges, ami nagyon tetszik, kb ugy hangzik, hogy egy csavo mondogatja igy rohogve, hogy "No No No nonononono", aztan felvonyit a rohogestol, de ugy, mintha egy disznot nyuznanak elve.
Tudja esetleg valaki, hogy mik ezeknek a hangoknak a nevei/hol lehet elerni oket?Elore is koszonom!
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Lac-coo
őstag
Egy video file-ról utólag hogy lehet megtudni milyen iso-n , rekeszen stb ... készült a felvétel... Premeir Pro-t használok, más ilyesmi cuccom nincs ....
Köszi !
I love latte-avokado !
-
_q
addikt
válasz Lac-coo #22240 üzenetére
exiftool Windows Executable linket szedd le és nevezd át a zip-ben lévő fájlt exiftool.exe-re. Utána nyiss egy parancssort, tallózd be a mappát ahol a videó fájlod van, majd használd a következő parancsot:
exiftool.exe videoneve.mov
(persze a *.mov lehet *.mp4 stb. is).
[Köszönet érte taranis fórumtársnak].(#22239) opr
Én leszedném a videót youtuberól és kivágnám azt a részt, ahol a szükséges hanganyag van.[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Libec bevetés közben: [kép] ( a6600 + sigma 50-100), így elég stabil , és a fluid fej sokkal jobb mint a manfrotto-féle. Like
•
-
En is gondoltam ra, de az a baj, hogy benne hagyjak a hatterhangokat is, plusz meg extran effektezik is az eredeti hangot, igy meg kivagva undorito lenne szegeny sajnos.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Márton
nagyúr
-
aznem
tag
válasz Márton #22245 üzenetére
[Libec TH-M Series Monopod]
Árukereső szerint partnerei nem forgalmazzák már.
Videókon látszik, összecsukva stabil akár videózáshoz is, kihúzva már figyelni kell rá -persze túlmutat a normál monopodokon így a teszteket nézve.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
-
-
MrChris
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Diablo IV
- Xbox One
- Helló, Android 15, merre vagy, Hyper OS 2?
- Filmvilág
- Melyik tápegységet vegyem?
- Life is Strange: Double Exposure - Már játszható az alap kiadás is
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest