- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
GODx
tag
Sziasztok! Számomra teljesen vadnyugat ez a TWS világ, 20k körül szeretnék venni egy párost a következők alapján:
- in-ear kialakítású
- nem feszengek az üzemidő miatt
- nem érdekel semmi korszakalkotó fícsör hogy telepátiával irányítom a hangerőt meg egyebek
- hangzás viszont érdekel természetesen, zenére lenne
- ha egyáltalán van ilyen szempont, akkor iOS-szel legyen kompatibilisTudtok segíteni?
MSI B350M BAZOOKA, Ryzen 5700x, Sapphire RX6650XT, Glorious Model O, Audio Technica ATH-M40x --- CsakANyersAim
-
Yany
addikt
Ma délben(!) megérkezett a cucc, jelentem ez a Jabra Elite Active 75t egy ÁLLAT! A Tronsmart Spunky Beat (igaz, töredékébe kerül) egy vásári bóvli ehhez képest minden fronton. Van ANC (engem ez különösebben mondjuk nem hat meg, de szinte biztos, hogy egy XM4, vagy Bose ebben jobb), illetve van transparency, ráadásul dinamikusan hívás közben automatikusan belövi, a hívás minősége szenzációs és kristálytiszta mély/magas hangok. A fentebb írt 100 eurós ár függvényében erősen ajánlott a cucc. A szoftvere is nagyon szép, használható, gyors. A 65t-hez képest nagyon jó, hogy mágneses a tok, ami egyébként is nagyon elegáns, minőségi. A fizikai nyomógomb pedig úgy kb. 15x használhatóbb, mint a Spunky Beat-en. 10/10.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Kroni1
veterán
válasz RedCactus #8750 üzenetére
kÖSZI! Közben én is olvasom külföldi fórumokon, h samsung telóknál még a drága saját fülesükkel is sokaknak van probléma. A fura h nekem bringán is a kormányra kellett tenni a telót, mert a táskámba gyatyámba már szakadozott. Pedig ott nem sok mindennel interferálhat amikor egyedül megyek a bringauton, legalábbis én ugy sejtem. Elég gáz, lehet próbálok egy másik telót is..
-
patomi
őstag
Második Samu telóm van, plusz páromnak is, mostmár sokéves s8+ van és egyikkel sem volt gond. És, elég sokféle füles megfordult a kezeim közt.
Ez is egy vélemény, vagy tapasztalat..
Mondjuk, ha egy fejmozdításra elmegy a hang, inkább a fülest minősíti.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Meghalt a cégtől kapott szinte legolcsóbb kapható vezeték nélküli fülesem. 20e Ft körüli kategóriában (pl. TWS1 pro) keresgéltem, hangminőségben mennyire jó?
Otthon egy HyperX Cloud-m (vagy CloudII?) van, ahhoz tudom hasonlítani. Nem várok el makulátlan hangzást, de ezt saját pénzből veszem, és telefonkonferenciákon kívül használnám zenehallgatásra is. Mennyire használható erre ez a kategória?Köszi!
-
Yany
addikt
válasz mate543 #8757 üzenetére
Igazság szerint nekem ezek a pici formátumú fülesek sosem akartak kiesni a fülemből, de a Jabránál az "Active" jelölésű termékek pont sportra vannak kialakítva, vannak "Active" jelző nélküli változatok is, amik csak a szigetelés minőségében térnek el a sportolásra kihegyezett változattól. A fizikai gomb pedig a kesztyűben való kezelésben is segít, nálam tuti találat az egész cucc, úgy ahogy van.
-
Yany
addikt
Ismerősöm TWS1 pro-t használ, alaposan kikérdeztem. Nagyon szereti, egyetlen gondja van vele, amikor fut, akkor az izzadság miatt a touch control néha bekavar. Tehát nem sportra találták ki, de hangzásban nagyon kedveli (és nem casual user, viszonylag igényes felhasználó audio témakörben).
-
mate543
tag
Szia!
Köszi a választ! És beszélgetés szintjén hogy teljesít? Illetve mennyire stabil a bluetooth kapcsolat? Olvastam néhány hozzászólást, véleményt hogy egy-két alkalommal valamilyen oknál fogva (interferencia vagy tudom is én mitől) megszakad a kapcsolat, 1-2 másodpercre.
[ Szerkesztve ]
-
mate543
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek és magamnak is néznék vezetéknélküli fülest.
Barátnőmnek androidos telefonja van, nekem pedig Iphone. Barátnőm munkába járás közben hallgatna zenét, néha edzéshez is használná (futásra inkább egyelőre). Én inkább munka közben és néha edzéshez (egyelőre csak futásra) használnám, valamint néha tablethez is.
Ami fontos lenne mindkettőnknek:
-Nem a legfontosabb szempont - nyílván nem is lehet tökéletes - de hívás esetén a mikrofonnal ne legyen gond; jó legyen a beszéd minősége, normálisan halljon a másik fél.
-Fontos viszont, ha futás közben hallgatnánk a zenét, ne kelljen attól tartani, hogy kiesik a fülből.
-Kényelmes legyen (bár ez relatív tudom).
-Megfelelő üzemidő, tehát ne kelljen minden nap feltölteni (barátnőm napi szinten használná, kb munkába járás közben, én inkább munka közben).
-Mivel eléggé botfülem van és érteni se értek hozzá, hangzásban legyen "megfelelő". Szerény véleményem szerint nem biztos, hogy megkülönböztetnék két különböző fülest. Jól szóljon és kész.
-Nem baj, ha vízálló.
-Ár: Barátnőm kb 30-50k max szánna rá, magam részéről kb én is ezt az 50k Ft-t szánnék rá max.
-Csakis újat vennénk.Köszi a segítséget!
Egy-két hozzászólást olvasta már, valaki az airpods pro-t ajánlotta, jópáran pedig a Jabra elite active 75t verziót. A Jabra nekem tetszene pl.
-
mate543
tag
Előzőt már nem tudtam szerkeszteni, sorry érte.
Btw egy hülye kérdés, de jól tudom, hogy az "earbuds" azok a fülkagylóba illeszkednek, az in-ear fülhallgatók pedig az agybadugósok (pl a Jabra elite active 75t is in-ear)? Csak mert látok olyan review-okat amikben earbuds-ként van megemlítve az adott termék de van rajta ilyen gumiharang (vagy mi).
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz mate543 #8765 üzenetére
Ebben az árban, neobuds pro jó választás. Akár apple mellé is, de AAC miatt nem fog "kiteljesedni". Az airpods pro valóban jó döntés lenne, ha a keretbe belefér.
Ha nem félsz kinti rendeléstől Lypertek termékei is jó minőségüek, viszont a Jabra is egy minőségi darab lenne.
Hogy sport közben hogyan fog viselkedni, ezt senki nem tudja neked megmondani.Ja, hogy half in ear lenne a cél akkor scarbir.com (pl) olvass el pár tesztet. De nem lesz olyan hangzás mint agybadugossal.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Dottorei
tag
üdv, haylou w1 fél évig bírta már csak az egyik fele szól. Mit lenne érdemes helyette futáshoz ilyesmi árfekvésben?
-
Geret
csendes tag
Sziasztok
Tegnap vettem egy Huawei FreeBuds 4i-t, az aktív zajszűrés nekem új dolog, az tetszik.
Egyenlőre próbálgatom a gyári M gumiharangal, de lehet az L gumiharanggal jobb nekem, majd kipróbálom. Jól szól amúgy, és a telefonálás is teljesen zajmentes.
A csúszós felület kint hidegben, száraz kézzel vicces volt, mivel a doboznyitás nehézkes a füleseket elsőre nehezen szedtem ki, de van technikája és akkor már könnyű.
Remélem tartósabb darab mint az előző illetve sporthoz pl futáshoz jó lesz.
Xiaomi telóval használom gond nélkül felismerte, de letöltöttem a AL Life appot az akksi töltöttség illetve a zajszűrés állítgatása miatt.Elötte Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 -t használtam amit szerettem, csak a töltésével volt probléma: Az egyik oldal néha nem töltődött, majd teljesen behalt. mindezt 6 hónap alatt.
-
mate543
tag
Jobban átnyálazva az oldalakat, illetve korábbi emlékeimből táplálkozva, rájöttem, hogy talán az earbuds/half in-ear fülesek lennének jók nekem.
Ezeket találtam említésre méltónak:
-Soundpeats air3
-Fiil CC2
-Taotronics Soundliberty 95 (?)Ezek közül valakinek van tapasztalata? Airpods 3-t néztem még, de az szerintem nem éri meg, ahogy a 2 sem. Hangzásilag annyival nem jobbak, hogy 2-2,5x többet adjak érte.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Buds Liveot lehet valahol próbálni? Ismerősöm venne egyet, de fel hogy nem fekszik fel jol/nyomja majd valahol a fülét..
KösziSamsung Galaxy A55 5G
-
NYJ75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó Bluetooth fülhallgatót ezt a kettőt néztem ki:
-Bose QuietComfort Earbuds
-Bowers & Wilkins PI5 True vagy esetleg a
-Bowers & Wilkins PI7 True nem tudom megéri a + 40000ft- ot a PI7 .
Ti melyiket választanátok a három közül?Előre is köszi a segítséget!
-
Tomi229
tag
Sziasztok!
Soundpeats H1-ről jókat hallottam. Utódját, a H2-t próbálta már esetleg valaki? Jobb esetleg? Árban még kedvezőbb is.
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #8699 üzenetére
Hát túl sokáig nem bírta, balos nem tölt. Sajnálom azért. Earfun Free Pro T ezek után be sem merem hozni a kádba. Az legalább még jól működik. Viszont érdekes, most tűnt csak fel, hogy Haylou Gt1 milyen fosúl szól ehhez képest, pedig tetszett az is sokáig. Nem is bírtam hallgatni, most Gt3 szól, de ez is kaka, bár némileg jobb talán, ha begyömöszölöm. Mindkettő halk, dinamikátlan. Kipróbálnám már egy jbra 75-öt vagy egy Sennheiser CX -et. Ami késik, nem múlik.
-
félisten
Sziasztok
10e-ig van hasznalhato vezeteknelkuli fules? Sima telefonalashoz, semmi extra.
Nem nekem kell, es a piacot nem ismerem.
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
Keresnék egy utódot, a Haylou Gt1 pro fülhallgató helyett,
zenehalgatás elektronikus stílus, és munka közben telefonálás..
Nem gond ha használt TWS lenne csak a lehetőség szerint jó minőségű... a Jabra elite 75t néztem használtba.. mi lehetne még, mit ajánlanátok 20-25 körül... -
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, családban 70 lesz anyám élettársa és a minap oda volt rokonnál az AirPods-ért, így úgy döntöttünk, mivel neki is iPhone-ja van, meglepjük egy ilyennel.
- Mik a szignifikáns eltérések a verziók között ?
- Az AirPods 2-es beleférne egy képzeletbeli keretbe, a 3-as már jóval drágább - annyival jobb is ?
- Milyen kütyük ezek amúgy minôségre, zenére ? (Nem audiofil az illetô, de pl. Jean-Michel Jarre-t szereti)
- Közel sem max-on, de kicsit hangosabban használva ôket (~70%-os hallás), hány óráig bírják 1 töltéssel kb ?
- Hány évig lehetnek jó eséllyel problémamentesek, mielôtt újabb modellt kellene majd venni ?
Az iPhone-ja 2 éves, fogalmam sincs, ez mit jelent, kezeli-e mindegyik AirPods-ot, sajnos abszolút nem ismerem az alma ökoszisztémát.
(Ezek amúgy Bluetooth alapú eszközök, vagy valami alma saját protokoll?).
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
NYJ75
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó Bluetooth fülhallgatót ezt a kettőt néztem ki:
-Bose QuietComfort Earbuds
-Bowers & Wilkins PI5 True vagy esetleg a
-Bowers & Wilkins PI7 True nem tudom megéri a + 40000ft- ot a PI7 .
Ti melyiket választanátok a három közül?Előre is köszi a segítséget
-
Janaboy
veterán
-
rappit4
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani kb 120ezerig TWS-t? A hangminőség a legfontosabb szempont. Keresgettem tesztek alapján de inkább személyes tapasztalatokra lennék kiváncsi, plusz a tws világában egyáltalán nem vagyok otthon. Szóval cél a minél lineárisabb átvitel. Zenei stílus nincs kiemelkedő, mindenből van egyaránt. Sony XM4-et néztem, csak első ránézésre eléggé kényelmetlennek tűnik a cucc. Valami olyan lenne jó ami mondjuk futásnál/sétálásnál sem akar kiesni a fülemből.
Minden opciót meghallgatok és ha van olyan ami tényleg király hangminőségben de nem 120 ezer annak meg mégjobban fogok örülni!
Köszi előre is. -
aktív tag
válasz rappit4 #8793 üzenetére
Hali,
Nézetem szerint ilyen célra és ennyiért ne vegyél tws-t, mert tutira csalódás lesz a dolog. Teljesen lineáris karaktere leginkább a profi fülmonitoroknak van - ezek vezetékesek, így dinamika is szorult beléjük, és egy jó usb-dac megoldással ennyiből olyan cuccot ki tudsz hozni, amivel a bluetooth technológia egyszerűen versenyképtelen.Shit happens. Size matters. Time flies.
-
rappit4
őstag
válasz Litván Zongora #8794 üzenetére
Köszi a válaszod. Vezetékes fülesem, meg dac kombóm volt, sajnos meguntam a vezetékkel szenvedést miután néha használtam barátnőm airpodsát. Lévén, hogy munka szinten studió monitorokkal, fejhallgatókkal dolgozom, ezért nem várok csodát és szerencsére a helyén tudom kezelni a bluetooth hiányosságait. Amire ezt a fülest használnám az kb a kutyasétáltatás és tömegközlekedésen utazás alkalmanként. Otthon vannak szerencsére minőségi alternatívák.
Már pár óra videó nézegetés és teszt olvasás után leszűkítettem a Sennheiser Momentum TW2-re és a Sony XM4-re. Egyelőre még nem tudok dönteni, de valamiért a Sony felé húz a szívem, annak ellenére is, hogy pusztán hangminőségre a Sennheisert hozzák ki sokan győztesnek. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz rappit4 #8795 üzenetére
Én akkor bedobnám a saját kedvencemet a Soundcore Liberty 3 pro-t. Összehasonlítási alapom ugyan nincs a másik két esélyessel (Momentum TW2, XM4), de az XM4-el sokszor egy kategóriában említik, így szvsz. itt a helye. Szubj. véleményem szerint egyébként a Liberty 3 az, ami a legtöbb embernek kényelmes tud lenni a kialakítása miatt, és mert a sok különböző méretű gumiharang mellett ugyancsak több méretben jár hozzá olyan "illeszték", amivel úgymond "kitámaszt" a fülben (vagyis nem csak a "harang", ill. a "vetőcső" tartja a helyén a fülest). Az app-ja is tök jó szerintem. Van gyári preset, custom EQ, hear ID, stb., a vezérlés pedig teljesen testreszabható. Van egyszeri-, dupla-, tripla érintés, és hosszan nyomva tartás. Szóval, minden (is) beállítható.
Codec szinten van: SBC, AAC, LDAC. Ja, és tud multipoint-ot.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz <Adamsky> #8798 üzenetére
Hát én nem tudom, de ennyi pénzt rászánni egy ismeretlen márkára? Még a harmincegynéhány dollárt megkockáztattam két ajnározott ismeretlenre, ( amiből az egyik már nem is működik, bírt 3 hetet kb.), de itt már komolyabb tétekről van szó. Ezen az áron kizárólag neves márkákban gondolkodnék. Egyszerűen nem hiszek benne, hogy évtizedes hátrányokat ledolgoznak 1-2 év alatt. Mondjuk ez csak az én véleményem.
Meg aztán ( bár én nem ismerem öket, de ahogy olvasgatok róluk ) ezek a friss márkák a divatos, kiemelt hangzásukkal szerzik a rajongókat, a kérdező pedig kimondottan lapos, kiemelések nélküli természetes hangzást keres.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest