Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24595 üzenetére

    "Ha a többségi kormány megvalósítja egy 1%-os kisebbség programját"
    Opcionális, lehetőség, nem szükségszerű. Mi pedig a lehetséges jog-alkotásról beszéltünk ("meleg házasság").
    Mit akartál ezzel mondani?

    "A Biblia szerinted élhető társadalomra ösztönöz, mégis rendszeresek az összeütközések."
    Mik, mikor, hol, miért?

    "Mi az a keresztény értékrendben, ami nem közös a jólét/boldogság maximalizálása épülő (az élhető társadalom alapja) értékrenddel, és csont nélkül el tudod fogadtatni egy nem hívővel?
    Gyanítom hogy egy csomó kérdés amiben a szerinted a "normális többség" harcol a deviánsokkal az pont ebbe a kategóriába esne, de valamiért mégsem így működik."
    Ennyire általános - gondolatolvasói szakvizsgát igénylő - fogalmazásmóddal milyen diskurzust akarsz az öncélú vitán túl??
    Nem vázolod a saját rendszered - korábban alig tudtam valami konkrétumot kihúzni a szekuláris világ-rendszer kapcsán -, akkor hogyan válaszoljak? Tippeljek? Jó...
    Az élet. A mértékletesség. A felelősség. A bűn. Az erény. Ezek többnyire teljesen eltérő meghatározottságú fogalmak egy keresztény és egy relativista-szekuláris közösségben. (Ezért a "csont nélkül el tudod fogadtatni" részt nem értem a mondatban...)

    "miért vitáznak ezen ennyit (pl. a hülye lengyel nők miért hisztiznek az abortusztörvény miatt), már közelebb kerültünk a megoldáshoz."
    Más az élet értéke keresztényeknél, és más nem hívők esetében.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák