Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #18039 üzenetére

    Amúgy még azon gondolkodtam el, hogy te nem vagy hajlandó használni nagy és kis betűt. Lehet hogy eddig teljesen félre értettelek... :) Meglehet, lehet hogy teljesen félrevezettél, pedig a magyar nyelv még használ a nagy betűket... vagy lehet csak nálad játszik a kettős mérce.

    Elvileg akármi lehetsz :) Ebben kiegyezhetünk.

    Isten tökéletesen átültette a mondani valóját. Az más kérdés, hogy te azt nem vagy képes elfogadni :)

    Mivel régóta ugyan olyan képzés van a teológián, mint bármelyik egyetemen és olyanok is jelentkeznek akik csak melegedni járnak magam is tanúsíthatom, hogy vannak olyan lelkészek akik még egyszer se olvasták el magyarul a Bibliát és héberül se tudnak.

    A bibliaolvasás nem olyan hogy csak leülök és olvasok, utána járást, gondolkodást igénylő folyamat :) Számomra is vannak olyan részek amiket nem értek, de fogom magam és utána nézek, de szerintem ebben nincs semmi különös. Akkor lenne baj, ha az ember nem használná az eszét Biblia olvasás közben.

    Kétségbe vonhatod a zsidók dolgait is, de úgy látom te mindent kétségbe vonsz :) Ezzel nincs is baj, járj utána és döntsd el neked mi az elég. De érdekes módon fele ennyi dolog alapján az evolúciót, az emberi ösztönöket nem vonod kétségbe. De már megbeszéltük a dac dolgot. :) Tehát ha mást elfogadsz és ezt nem én pedig ezt fogadom el ugyan annyi érv és bizonyíték alapján akkor ennyi.

    Az apokrif nem ad választ arra, hogy mi a fene az az azazel... Max annyi, hogy te azt fogadod el és nem azt ami a Bibliában van :)

    ""csupán tulajdonnév lett 1 köznévből, ami kicsit sem félrevezető
    de biztos az én készülékemben van a hiba
    (bezzeg azon, hogy a JT-k pl egyel arrébb tettek 1 vesszőt, kisebb vallásháború tört ki és rögtön "kényük-kedvük szerint ferdítgatják a bibliát"...)

    Álljon meg a menet. Az eredeti szöveg nem változott semmit, itt is csak az a helyzet, hogy te kötöd az ebet a karóhoz és próbálsz olyat állítani ami nem is igaz. az azazel szóról senki nem mondta, hogy tulajdon név lett volna. Annyi, hogy egy apokrif tulajdonnévként használta... persze ezen lovagolj nyugodtan, de ettől még az eredeti héber szöveg nem változott egy jottányit se :)

    Kezd nyugodtan húzogatni a strigulákat.

    Lelehet söpörni a keresztyénség történelmi bizonyítékait.
    Nekem biológusként, muszáj foglalkoznom az evolúció bizonyítékaival is, nem söpörhetem le. Megtettem sőt teszem napról napra, és megalapozott módon nem tudom elfogadni. De ez egy picit más hozzáállás, mint hogy nem foglalkozok a keresztyénséget alátámasztó bizonyítékokkal, mert még véletlen kiderül, hogy tényleg megállnak. De ha te nem így teszel akkor oké, csak a védekező reakciódból azt vettem le, hogy hárítasz, mert nincs kedved utána járni. (Korábban pocokxx is belinkelte a különálló forrásokat, sok ókori uralkodó nem rendelkezik ennyivel... amik nem a BIBLIA)
    Egyébként ha következetesen rosszul használsz egy definíciót és szerinted ezt a rossz definíciót más emberek is értik (ők is rosszul használják?) akkor hogy lehetne normálisan beszélni erről? Egyébként én teljesen el tudom fogadni azt, hogy egyesek nem tudják elfogadni az Istent :) Ezen az alapon érthető, hogy körmükszakadtáig ragaszkodnak egy Isten nélküli magyarázathoz és azt logikailag is jól fel tudják építeni (ez minden modell alapja). Tehát számomra egy dínó fog bizonyítja, hogy élt egy dínó, de azt nem hogy van evolúció, de akinek ez kell annak ez jó "bizonyíték".

    Tehát azt mondod, hogy amit te rossznak és gonosznak gondolsz (a bellinkelgetett, dolgok amiket Isten cselekvőképtelenségének bizonyítására hoztál) azok teljesen normálisak az emberi élet és természet része?
    Egyébként, ha valami kérdésre nem válaszolok te is jelezd nyugodtan, próbálok mondatról mondatra haladni, de egy hosszú bejegyzésnél elveszítem a fonalat. Mire nem válaszoltam? Ja ha ez volt: akkor a dinoszauruszok léteztek.

    és azt is, hogy ENGEM ott megtévesztettek még a saját érzékeim is?
    vagy esetleg az idő által megszépített emlékeim az esettel kapcsolatban?
    hogy még azoknak sem hihettem?
    ...nálad ugyanez teljességgel kizárt?

    Megtéveszthetnek persze a saját érzékeim, az emlékek megszépülhetnek. Bár olyanra nem emlékszek, hogy valamire azt kellett, hogy mondjam, hogy meg se történt. De az Istennel való kapcsolat nem egyszeri, régen történt dolog. Persze a múltban kezdődött, de az ma is tart. A megtérés az egy időpont, de az Istennel való kapcsolat folyamatos. Az ember ha valakivel kapcsolatban van az folyamatos korrekciókat igényel. Ez így van minden kapcsolatnál, ha bunkó vagyok, akkor a környezetemben lévők éreztetik velem, hogy nem úgy viselkedek, ahogy kell. Tehát az érzékem megcsalhat, hogy én egy kedves ember vagyok, de a valóság visszaránt a talajra, hogy azért mégis megbántok másokat. Az Istennel való kapcsolat is pont ilyen, az érzékeim megcsalnak, de van Aki helyre rakjon.

    Vissza azazelre. Tehát az azazel szó jelentése: "elvevés". A hegy szó azért szerepel a károliban dölt betűvel mert az eredeti szövegben a "hegy" szó se szerepel (ahogy az angyal se). ( [link] a teljes héber szöveg... ide rakok egy másik fordítást is, a héber szöveg ugyan az: [link])
    Ha megnézted visszatérhetünk a kérdésedre és az állítólagos nagybetű kisbetű témára... nyilván meglehet tenni, hogy egy szót nem fordítasz le és azt elkezded egy angyal neveként használni, de szerintem, ha az ember tényleg a szöveget összefüggésében nézi, szövegkörnyezetében akkor nem lehet nagyot tévedni. De persze neked ezt se fontos figyelembe venned, ha ragaszkodsz egy Azazel nevű angyalhoz, hát ragaszkodj.
    Tehát nincs semmi maszatolás, Isten még a szöveg megváltoztatását se hagyta, csak annyit, hogy aki akadékoskodni akar még az is tudjon akadékoskodni, nem szuper? Csak véletlenül se kelljen az eszünket használni :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák