Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz llll #18021 üzenetére

    Jézus és az Atya egyek, az van ígérve, hogy mi is egyek leszünk az Atyával. Helyre áll a kapcsolat Isten és ember között. A legnagyobb csoda az hogy a kapcsolat helyreáll és abból következik az összes többi csoda, ami úgymond már gyerekjáték, hiszen az embert már nem választja el semmi Istentől, velevaló kapcsolat szabad.

    Megint oda lyukadunk ki, hogy a törvényt persze hogy magyarázhatod Isten "nélkül" de a törvény eredetét nem tudod, és pont arra próbáltalak sarkalni a példáimmal, hogy próbálj elképzelni egy másképp rendezett világot, de te csak a jelenleg rendezett világból indulsz ki, és ha csak picit engednél a jelenlegi világ felépítéséből mindjárt nem lenne annyira triviális, hogy a világ rendezett és nem az anyag természetéből jön a rendezettség, hanem a mögött van valami. Ha neked derogál akkor ne nevezd el, de ne tegyél úgy mintha nem lenne.

    Persze, hogy a fény kettős természete... De ez honnan van? És miért pont így és miért nem a fény hármas természetéből? a természettudósnak ennyi is elég hogy tudjon számolni, de ettől nem ad logikus magyarázatot hogy ez miért van így. Miért vannak ezek a kapcsolatok? Tehát ha te ezt azzal lezárod, hogy nesze semmi fogd meg jól, az nagyon tudományosnak tűnhet, de nem ésszerű. (ja és persze hülye aki a fény kettős természetét nem érti, tudja és csóró keresztyének meg szapulva vannak a szentháromság tan miatt...)

    Eddig csak nagyon felületes kiragadott, szövegkörnyezettől függetlenül magyarázott érveket hallottam ateisták, keresztyén kritikusok részéről. Tehát nem a homlok egyenes hozzáállásal van a baj, hanem az alapossággal. Valaki csak olyan mint te, hogy olvasta valahol, hogy ... és szerinte ez felháborító. A jobbak már képesek idézni is, de normális leírást, érvet és cáfolatot még Dawkinstól se hallottam. (persze, tudom, hogy mindenki tesz rá hogy ténylegesen mi van benne, de jó szapulni azt amit nem is ismer...)

    "ööö...és mi is lenne ez az ok, ami csak a bibliában olvasható?"
    Szerinted miért ilyen az ember? A választ már ezerszer leírtuk :)

    A megtapasztaláshoz annyit, hogy majd még megtapasztalhatod. De emiatt szubjektív kitalációnak ítélni valamit elég meredek. A keresztyénség egy létező, objektív "dolog". Az emberek megváltozott élete nem kitaláció, hanem tény.

    A héten a doktori házi védésre készülök, jövőhéten megnézem Azazel-t.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák