- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zitronensaft
aktív tag
Kaon sa900cpo. De én nem találtam semmit róla a neten,gondolom más se fog. Egyetlen román fórumot kivéve,ahol tavaly ősz tesztelésről van szó,aztán semmi további.
De itt is csak teszt LESZ a közeljövőben.
Egyébként lesz benne wifi de modem nem,tehát csak kliens módban megy a wifi és a lan is rajta. -
blakey
titán
Kiváncsi leszek, hogy hányan fogják ilyen tv-net-telefon egybekütyüre cserélni jelenlegi eszközeiket, én biztos nem, eszem ágába sincs ilyen eszközt beüzemelni és minden eszközt a tv-hez költőztetni, ráadásul most cseréltem le az egyik boxot kártyára és a másikat is cserélni fogom. A Horizon Go, ahogy én látom már nem csak egy szolgáltatás hanem ez lesz a boxokon a firmware is, tehát ha valamit elrontanak akkor az hatással lehet a műsorokra is, főleg, hogy egyelőre nem vállalnak érte felelősséget és eléggé instabil a szolgáltatás. Én tableten használom, szeretem, de tv-n nekem ilyen ne legyen. A netet se biztosítsa egy ilyen kütyü, jobb ha az külön eszközön van.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gduck
addikt
válasz Zitronensaft #45202 üzenetére
Na ahogy látom egyre pontosabb infók jönnek
-
blakey
titán
válasz 4Grider #45204 üzenetére
A kettő együtt lesz, meglátjuk, hogy sikerül megírni a firmwaret. Mondjuk én csak olvasni fogom, mert nincs rá szükségem, de ha valakinek szüksége van ilyenre annak nem árt, hogy megbízható legyen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz #99546112 #45207 üzenetére
Az miért jó, hogy a tv, erősítő, lejátszók közeléből jöjjön a wifi jel? Csak kérdezem, mert nekem eszem ágába sincs olyan helyre tenni a routert ahol ennyi zavaró eszköz van.
-
Zitronensaft
aktív tag
Megfogdostam,megnézegettem..ennél pontosabb infot nehéz szerezni
Érdekes látni,hogy van aki nem rajongana a wifis,modemes ,telefonos egybe-boxhoz...
Más meg másodrendűnek érzi magát a hiánya miatt...A jó hír,hogy mivel nem lesz benne modem,sokkal stabilabb eszköz lehet....
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz #99546112 #45207 üzenetére
Wifi csak kliensként lesz benne,tehát neked mindegy milyen gyors,az interaktív szolgáltatások használatára szolgál,aminek elsődleges eszköze a lan csatlakozás lesz,a wifi nem ajánlott státuszt kap majd. Mivel bizonytalan az átvitel..
Az itteni mentalitással kb. úgy képzelem,hogy a 6000. olyan hibajegynél,ami arról szól majd,hogy a szomszéd kerület mekis wifijén szakadozik a videotár ingyen filmje,egyszerűen letiltják majd a wifit a fw-ben.. -
Zitronensaft
aktív tag
válasz Zitronensaft #45210 üzenetére
Ezenkívül szerintem mindenki kezdjen barátkozni az analóg adás megszűnésével..Az idén épülő új hálózatokon már nem is lesz..
-
kezo0
addikt
válasz Zitronensaft #45202 üzenetére
Ööö, azt most nem teljesen értem, hogy nem találtál róla semmit, hiszen az imént (#45199-es hsz) tett be ide gduck is egy linket róla, ami a részletes cseh kezelési útmutatója a szóban forgó Kaon boxnak, és hát korábban is felkerült már ide az a link, meg külön néhány "kifotózott" részlet is abból a pdf-ből.
Ezt a kliens módot nem értem. Azt jelenti, hogy wifin keresztül rá tud csatlakozni a netre, tehát van benne egy wifi vevő, és ennyi?
"Érdekes látni,hogy van aki nem rajongana a wifis,modemes ,telefonos egybe-boxhoz...
Más meg másodrendűnek érzi magát a hiánya miatt..."Ha a második mondattal megint engem próbálsz megtalálni, akkor megint nem értetted, amit korábban írtam. Nekem csak az lenne a fontos, hogy végre lehessen egy eszközzel legalább két, egyidőben futó tv-műsort rögzíteni, miközben ad abszurdum egy harmadikat nézek (ahogy a Philips-szel ezt meg lehetett tenni régen). Tehát ezért kéne az "erősebb" fajta Horizon box.
Viszont az, hogy ugyanott legyen az egész lakást kiszolgáló modem/router, egybeépítve egy mediabox-szal (már ha mi magyarok kapnánk ilyen eszközt is - tehát NEM a Kaont!), szerintem sem szerencsés. Ahol optimális egy boxot elhelyezni, ott nem szerencsés egy wifi-routert, de ezt korábban írtam is.
Ezért vagyok felemás állásponton a kérdésben. Örülnék a több tunernek a boxban, de nem örülnék neki, ha ezzel rámerőltetnék, hogy a tévé közelében legyen egy HGW (vagy a tévétől messze a box? ezek az opciók).[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gduck
addikt
válasz Zitronensaft #45211 üzenetére
VÉGRE!
-
gduck
addikt
Az még a 700-as modell, nem a 900-as, de kb. a wifi vevő lesz amivel többet tud.
(#45208) blakey: Ezért: "A beltéri egységből három típus létezik, a legnagyobb tudású dobozba bepakolták a modemet (VoIP-telefon képességekkel), egy vezeték nélküli (802.11a/b/g/n, 2,4 és 5 GHz-en egyaránt) és vezetékes kapcsolat létesítésére egyaránt alkalmas routert és egy hatcsatornás kábeltunert. A legnagyobb Horizon beltéribe egy 500 gigabájtos merevlemez kerül, ebből 400 gigabájt áll rendelkezésre a felvételek tárolásához. A kisebb egységek a központi beltérivel vezetékes és vezeték nélküli kapcsolattal egyaránt kommunikálhatnak, lejátszhatják a merevlemezén tárolt tartalmakat, elérhetik rajtuk keresztül a platform összes funkcióját."
De nincs miért "aggódnod", ilyet a Kaon nem tud
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Bár még mindig előfizethető az analóg bronze, 12 hónapos szerződéssel.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Zitronensaft #45214 üzenetére
Jogos, a számot tényleg elnéztem. Akkor ezek szerint ez megint egy másik variáns lesz, pfff...
-
blakey
titán
Engem hidegen hagy, kártyával elégedett vagyok.
-
Zitronensaft
aktív tag
Nem találtalak meg,csak tényleg érdekes hogy van aki még a médiakártyát is rühelli,van akinek meg kéne a box..bár ez az egész a kódolás miatt van,ha a négybetűs szolgáltató modelljét nézzük,ott aztán tényleg olyan tudású boxot vesz mindenki amit csak a zsebe enged .
Bár én a helyedben körbenéznék a ci+-os boxok közt.Csak van olyan,ami soktuneres és hajlandó a upc-s kártyát kezelni.. -
gduck
addikt
válasz Zitronensaft #45216 üzenetére
Ha jól számolom 8 éve van digitális adás a UPC-nél. Az analóg csatik számát folyamatosan csökkentették, majd bevezették a kódolatlan digitális csatikat. Szerintem senkinek egy rossz szava nem lehet... El kell fogadni, hogy azon a szerencsétlen koax kábelen rengeteg helyet elfoglal - most már feleslegesen - az analóg adás
(#45220) Zitronensaft: én már próbáltam keresni, de olyan szuper 3 tunereset mint a PHILIPS nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz Zitronensaft #45220 üzenetére
A tévém pl. két tuneres, és tehetnék bele 2 db kártyát is, mivel 2 db CI+ modulfogadó is van rajta. Most csak az egyikben van kártya, így egyidőben fel tudok venni 1 db kódolt + 1 db kódolatlan adást is a tévére dugott külső HDD-re. A probléma csak az, hogy a kártyához csak egynapos EPG jár, ami nekem kevés... És ugyanez lenne a helyzet bármilyen, nem UPC-s box-szal. Szóval kell az az egyhetes EPG is, amit a UPC-s boxok tudnak, mert sokszor kell több napra előre programoznom a felvételeket.
Én már csak ilyen csodabogár vagyok.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
str8
tag
válasz Zitronensaft #45222 üzenetére
Igazán leszaladhatna a plusz boxok ára ezzel egy időben.
-
veterán
-
törölt tag
válasz blakey #45208 üzenetére
Nem mondtam, hogy máris azonnal kell, ha jó lesz csak akkor. Mellesleg meg nekem most is a bix mellett van a modem és eemmi baja. Sőt a mélyláda is ott van, persze nem egy házimozi erősségű.
zitro: Ki használ még analóg adásokat, illetve az új hálózat kiépítése alatt mit értesz? Minket az úgysem érint, bár az analóg adásoknak témyleg nincs mr értelmük. Felszabadulna a csatorna amivel nemtudom mit kezdene a upc.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz #99546112 #45229 üzenetére
A UPC előfizetőinek bő fele családi házban lakik. Nálunk pl. 5 tv működik, ebből még kettő képcsöves, azaz esélye sincs a dvb-c-re. Persze ha Digi-féle kódolatlanság lenne itt is a csatornák többségén, akkor megérné dvb-c boxokat vásárolgatni ezekhez a tv-khez, így viszont kényszer lesz.
-
őstag
válasz #99546112 #45229 üzenetére
"Felszabadulna a csatorna amivel nemtudom mit kezdene a upc."
Ha máshoz nem, Eurodocsis 3.1 bevezetéséhez mindenképp szükségesek az így nyert csatornák. Itt a 17. oldalon szépen látszik, hogy miért.
De úgy tudom, hogy a Eurodocsis 3.0 esetében is tudja hasznosítani a felszabaduló frekvenciatartományt további feltöltési ill. letöltési csatornák bevezetéséhez. (De én személy szerint kétlem, hogy az analóg csatornák megszüntetése után végre korrekt feltöltési sávszélességet kapnának a csomagok.)Épp ideje lenne lelőni az analóg csatornákat. A Telekom ezt tudtommal már tavaly nyáron meglépte. Akik még használtak analóg csatornákat, azok 1 db digitális boxot ingyen kaptak, az ezen felüliekért fizetni kellett.
[ Szerkesztve ]
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
blakey
titán
válasz 4Grider #45230 üzenetére
Látom senki nem gondolkodik úgy, hogy kihasználja a Horizon Go app előnyeit, venni kell egy androidos sticket, fel kell telepíteni a HorizonGo-t (vagy bármilyen más app-ot) és ha megfelelő a wifi-hálózat akkor elég sok adó fogható és nálam egyelőre jóminőségű a szolgáltatás, tehát nem kell box, kártya, bármi. Én így cseéólekszem ha megszűnik a többi tv-n az analóg, nem fogok fizetni + ezreket, inkább veszek sticket ami másra is használható, de még tv is van.
#45231) proradeon
Most "lőtte" le, bár nem tudom, hogy teljesen-e vagy sem, de a mamának most küldték a boxot, eddig volt analóg szolgáltatás is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz 4Grider #45233 üzenetére
Mentségemre, már nem gondolkodom képcsőves tv-ben (8 éve megszabadultam az utolsótól is), de ezekhez nem USB kell hanem HDMI.
RF meg minek, wifiről, Horizon Go app-on keresztül megy az az 50 körüli adó, ehhez wifi és app kell, RF nem.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz blakey #45232 üzenetére
"Most lőtte le"
Nem hiszem, hogy előzetes figyelmeztetés / értesítés / hírverés nélkül csak úgy lelőnék. Az pedig milyen már, hogy csak úgy "küldenek" mamádnak egy box-ot, bármiféle indoklás nélkül? Illetve elvárják tőle (és a többi analóg TV ügyféltől), hogy üzemelje be?
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
blakey
titán
válasz proradeon #45235 üzenetére
Nem volt szó arról, hogy nem indokolták volna, nem szóltak volna ill. arról sem, hogy megkértek, hogy üzemeljem be. Tehát nem értem a hsz-edet. Mindenről tájékoztatták és nekem szólt, hogy menjek segíteni.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz proradeon #45237 üzenetére
Miért kellett volna írnom? Semmi összefüggés nincs azzal amit írtál. Jeleztem, hogy megszűnt, megszűntették. Általában ennyi elég szokott lenni.
Igen, felhívták a figyelmét, hogy most már véglegesen megszűnik. Hogy világos legyen, Telekomról van szó, arra reagáltam, tehát tavaly még nem szűntette meg az analóg szolgáltatást.[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz kabelmania27 #45169 üzenetére
Koszi neked is.
-
4Grider
nagyúr
válasz blakey #45234 üzenetére
Ja, hdmi sincs a képcsöves tv-ken. De akkor ugorjunk újabb tv-kre: Láttad már a Horizon Go adását egy kisebb (mondjuk 27 col körüli) LCD/LED tv-n? Láttad már ezt úgy, hogy ilyen mini pc jelenítette meg? Mert nem hiszem, hogy az így elérhető minőség jobb lenne, mint egy analóg adás képcsöves tv-n...
-
blakey
titán
válasz 4Grider #45240 üzenetére
Láttam 26"-on, tablet volt rákötve HDMI-vel, nálam teljesen jó volt, mindenképp jobb volt az analóg adásnál, sőt a HD meg nagyon jó volt. Napi szinten használom 23"-os monitoron, és tökéletesen nézhető, szerencsére nálam nem kockásodik. Nem ajánlanám ha nézhetetlen lenne, analóg adásra gyakorlatilag már nem tudok ránézni, szerintem már rég elmúlt felette az idő.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz canniball #45242 üzenetére
Jaj, nem már, androidos stickre és a Horizon Go app-hoz minek. Comprende?
-
canniball
nagyúr
válasz blakey #45243 üzenetére
Hogy 4Grider rá tudja kötni a CRT TV-re. Csak emiatt jött elő, hogy nincs rajtuk RF:
"...képcsöves tv-ken nem szokott lenni usb bemenet, ezeken az eszközökön meg nem szokott lenni rf kimenet..."
Az új készülékekhez valóban nem kell. Nekem meg egyébként sem, mert abszolút nem mozgat a téma.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kezo0
addikt
válasz Multibit #45228 üzenetére
De, természetesen lehetséges, csak kényelmetlen. Csatorna sorszáma, felvétel napja, kezdés időpontja, befejezés időpontja – ezeket ugye mind megadni manuálisan... És akkor ehhez persze előzetesen ki is kell valahol MÁSHOL nézni, hogy mit szeretnél felvenni. Szóval azért ennél egy "kicsivel" egyszerűbb lenne az EPG-ből programozni a felvételt.
-
4Grider
nagyúr
Erre én is kíváncsi lennék, mert böngészőből teljes képernyőn nézve egy 24 colos led monitoron elég fos felbontást produkál a Horizon Go. Persze minden relatív, hiszen az analóg tv képe sem szép egy ilyen monitoron, ellenben egy crt monitoron az analóg adás képe sokkal szebb, mint a pixeles/szétmosott Horizon Go-é led-es monitoron.
-
blakey
titán
iPad-en ill. Mac-en Safarival. ritkán androidról, nálam nagyon jó a képminőség, akadozás már rég volt, mostanában nem találkoztam ilyennel. Nem tudom, hogy más készülékeken milyen.
Még kipróbálhatom azt, hogy Airplay-el árküldöm az Apple TV-re és megnézem a tv-n hogy milyen, de retina iPaden is nagyon jónak tűnik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Új, bontatlan Samsung Galaxy S24 valamint S24+ 128GB// 256GB// 512GB Samsung garancia
- !Új! Samsung S24 Black 256 Gb Euronics vétel 2027.10.18-ig garanciás KARCMENTES
- Seagate Momentus 5400.6 - 500GB
- ÚJ Bontatlan Samsung Galaxy A55 5G 256GB jegeskék színben - 2 év Samsung garancia
- Kingston HyperX Fury 2 x 8GB DDR3-1600 memória
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest