- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz gumisxxx #128650 üzenetére
Valószínű jól van bekötve az osztó, de ettől még érdemes ellenőrizni, hogy a lakásba bejövő kábel legyen az in bemenetben. Érdemes lenne áramtalanítani a modemet pár percre, hogy újra kezdje el számolni a csomagokat. Ipv6-ot kapcsoltasd ki, ha nem javul próbáld meg modem üzemmódban hátha stabilabb, ha úgy sem jobb érdemes venni gigabites routert.
[ Szerkesztve ]
-
gumisxxx
tag
válasz kabelmania27 #128651 üzenetére
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz gumisxxx #128652 üzenetére
Rendben vannak az értékek, mert nagyon kevés a post.
Előző hsz-hoz úgy értettem, hogy amennyiben modem üzemmódban stabilabb a kapcsolat és szükséged van vezeték nélküli átvitelre (modem üzemmódban a bekapcsolást követő első három vezetéken csatlakoztatott eszköz kap ip címet) érdemes venni routert, mert a saját eszközön a szolgáltatói eszközhöz képest több beállítási lehetőség van.[ Szerkesztve ]
-
gumisxxx
tag
válasz kabelmania27 #128653 üzenetére
Köszönöm!
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
cocka
veterán
válasz Kicsirics77 #128635 üzenetére
Nem én várom el, hanem a szolgáltató. Ne rám legyél mérges, hanem a vodkafonra.
Az ÁSZF-ben is benne van, hogy szerintük csak az alap szarokat kell nyújtaniuk és semmi egyebet, a többit úgy mond ajándékként kell felfogni. Hogy egyetértek-e vele, hát nyilván nem, de a nem egyoldalú szerződésmódosítás annyiban kimerül (mint ahogy az összes nagyobb cégnél ez lenni szokott), hogy vagy megszoksz vagy megszöksz. A lehetőséget adunk a menekülésre szerintük nem egyoldalú módosítás.
TV-nél ugye nekik úgy mond csak a "lineáris" műsorszórást kell biztosítaniuk, minden más csak hab a tortán. Mondjuk azt nem értem, hogy mi a francnak van két csomag (mármint abban az értelemben, hogy nem extra, mint pl. az HBO-k és a Filmboxok) az Alap meg Családi, amikor az a duma, hogy a kisebb csatornákat a kutya nem nézi, akkor elvileg nagy szükségük lenne a nézettségre, de ilyen "letiltunk csatornákat a kisebb csomagban" koncepciók miatt ez nem jöhet létre, tehát elég lenne egy alapcsomag is, amiben az összes benne van, ami most a Családiban.
Internet: Szerintük nem kötelesek biztosítani a kínált sebességet, csak a garantáltat.
Előbbi két szolgáltatásnál ráadásul szolgáltatói eszközöket vagy kénytelen használni, mivel feltehetően saját 3rd party modemmel nem lehet náluk internetezni, a TV-nél meg vehetsz ugyan 3rd party set-top boxot, de fontos, hogy CI+-os legyen és ha több dolgot is akarsz egyszerre felvenni, akkor minimum 2 foglalatosnak kell lennie tehát máris horribilis összeget kell költeni csak a set-top boxra plusz felár a 2. Nagra kártyára. Tehát igazából a kódolt csatornák miatt jól nem jársz. A kódolatlanokat meg egy filléres szar DVB-C-s vevővel is tudod nézni.
Vezetékes telefon: Nagy kegyesen engednek saját eszközt használni, de arra is láttunk már példát, hogy valaki kénytelen volt lecserélni (amúgy ez sem olyan elhanyagolható tétel, ha nem akarod egy hónap után földhöz vágni a nem működés miatt) a DECT telefonját, mert valahogy a UPC/voda hálózatával nem volt kompatibilis.
-
cocka
veterán
válasz kezo0 #128637 üzenetére
hajnali 5h-kor. Akkor is, ha épp nézek valamit.
Igen, az időpont nagyjából stimmel.
ha a visszavonást, akkor kb. 20 percig vár, és akkor hajtja végre, ekkor már kérdés nélkül,
Jajj de rendes, egyem a szívét.
Mondjuk nálam a végén nem kapcsol ki, hanem az utoljára nézett csatorna jön be.
Hát én éppen nem figyeltem, csak azt láttam, hogy kikapcsolt a box magától.
-
cocka
veterán
Jó csakhogy ez a jelenség úgy vettem észre hetek óta fennáll. És pont, hogy felvehető/visszanézhető műsorokról van szó.
Kell egy PVR képes Tv kártyával.
Ezért nem fogok TV-t venni.
Azt veszel fel amit akarsz
Ez most is igaz, meg még azt is, amit nem engednek. Csak nem mindegy, hogy hányszor kell ugyanazt felvennem, hogy utána mehessen a DLNA szerverre.
egy box a visszanézéshez
De egy VTV box most is van.
-
boborján2
aktív tag
Évek óta atomstabilan működő telekom koaxot szeretném voda net+tv -re cserélni.
Nagyobb (főleg) feltöltésre lenne szükségem a jelenlegi 250/10 helyett. Egyébként kb. fél évig 1000/25 volt , azt is stabilan tudta.
Csak ha csomagban felváltok a telekoméknál ,megszűnne a jelenlegi spec kedvezményem és nagyon vastagon fogna a toll a számlán. Voda jöhet szóba , digi a környéken sincs, ex UPC sem volt itt soha)
Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1, Mivel minden úgymond ki van építve ,jól gondolom hogy nem lesz fúrás faragás ,csak eszközcsere és jónapot?
2, Mennyire stabil a net és iptv (3 mediaboxal) szolgáltatás , ha a jelenlegi telekommal az?
(gondolom csak nem másznak el a kábelmodem értékek éa stabil maradhat :-) )
3, Az 500-as csomaghoz itt is 22 -t adnak feltöltésnek?
4, Pontosan milyen wifi modemet telepítenek?
(A telekomost az elején bekonfigoltam és azóta se láttam a felületét, csak teszi a dolgát)
5, Ha minden kötél szakad és saját routert kell használnom , a tv mellett ezt át lehet rakatni bridge módba.
6, Egyáltalán merjem bevállalni ???Köszönöm!
Minden véleményt szívesen olvasok!ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz boborján2 #128659 üzenetére
Ugyanazokat a letöltési és feltöltési csatornákat fogja használni az új modem, hasonló tipus lesz mint ami most van, viszont társszolgáltatói területen nincs modem (bridge) üzemmód, ha a modem oldalán van dmz funkció akkor a saját router cimét (érdemes a modem oldalán fixre beállítani) betudod írni.
Modem üzemmód csak saját területen van illetve médiacard is csak saját (csak saját területen van dvb-c szolgáltatás) területen érhető el.
Összehasonlítással kapcsolatban ITT tudsz segítséget kérni.[ Szerkesztve ]
-
Ledi
aktív tag
válasz boborján2 #128663 üzenetére
Telekom területen (GPON) a Internet 1000 vario csomag max. 1000/1000 Mps tud.
[Internet-hozzáférési szolgáltatások leíró táblázata] 5. oldal.
Koaxos területen ott nincs 1000 net.
[ Szerkesztve ]
-
-
cocka
veterán
válasz boborján2 #128670 üzenetére
Hát azt írta kábelmánia, hogy nincs bridge mód. Ha a HGW routerként viselkedik, akkor lényegében kizárólag a szolgáltatói eszközön múlik, hogy milyen portokat enged ki. (legalábbis én így tudom)
Szerintem router módban valami NAT-olt trágya IP-t osztanak. Amögül meg elég érdekes lehet otthoni gépről vagy egyéb hálózati eszközről szolgáltatásokat futtatni.
És itt jön képbe az érdekes rész:
A szolgáltató (jelen esetben a voda még akár kivétel is lehetne az alacsony feltöltési sebességeivel) felháborodik azon, ha te szolgáltatásokat akarsz futtatni otthonról, de közben adja a 300-as, 1000-es feltöltéseket. Akkor kérdem én, mire? Mert egy esetleges 1000-es feltöltést nem fog neked kimaxolni semmilyen webes szolgáltatás se. Feltehetően Google Drive-ra sem engednek 1000-rel feltölteni.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz cocka #128672 üzenetére
Akár igaz is lehet. De én nagyon furának tartanám ha natolt cím lenne és még kérésre sem raknak át publikus tartományba vagy esetleg nincs port átirányítás a hgw-ben.
Egy nas vagy egy kamera elérés azért működjön már.
Itthonról (otthoni csomaggal)meg nyilván nem akarok 1500 főt kiszolgáló szervert üzemeltetni.
(ha jól tudom ez egyébként is szerződésszegés kb. mindenhol)[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz cocka #128678 üzenetére
Nézd én nem tudom mi számít üzleti és mi otthoni felhasználásnak. Én és a család csak kamerát és nas-t használunk.
Nem fogok és nem is akarok pl. a nas-al 15 embert kiszolgálni.De nem is ez a lényeg ,hanem publikus ip van vagy sem...
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Toth_Jani
őstag
Az imént néztem Az anya című filmet a virágboltból, az is csak 1900 körül van és Dolby Vision, igaz csak FHD felbontás, de teljesen vállalható minőség volt, alig 2,5 gigán.
Sokszor a TV adás nem éri el ezt a minőséget, az SD-csatornákról meg ne is beszéljünk.[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Olyan helyre fogok költözni, ahol csak vodafone otthoni internet van.
Azt szeretném megtudni, hogy mennyi esély van arra, hogy NAT-olt IP címet fogok kapni és lehet-e kérni, hogy publikust adjanak.
Van egy kamerarendszerem meg egy kis NAS-om és publikus IP nélkül nem tudom elérni ezeket.
Ha ez problémás akkor inkább kihagynám őket és mobilnetet használnék.Köszönöm.
-
Sziasztok! CH7465VF port nyitás lehetősége van-e, mert én eddig nem bírtam vele. UPnP-t bekapcsoltam semmi. Egyeláltalán lehet ezen kaput nyit? Nincs DMZ. A kézi "Port filtering" működik valakinek? Ha működik valakinek legyen szíves dobjon be egy képet róla. Esetleg ezen a darabon csak a modem mód marad?
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Brogyi #128687 üzenetére
Üdv!
Bár nekem nincs ilyen eszközöm, és nem is volt soha, de biztos vagyok benne, hogy működik a forward, mert ha nem így lenne, annak már hatalmas visszhangja lett volna itt a topikban is. Mit, és hogyan állítottál be? A megcélzott kliens IP címe biztosan fix és stimmel? Mi alapján mondod, hogy nem nyitott a port? Ugye nem annyi, hogy valami torrent oldal passzívnak mutat?
-
mani8106
junior tag
válasz boborján2 #128680 üzenetére
Vario területen ipv4et kapsz es nincs bridge mód illetve csak vtv jöhet szóba. Koaxnal fekete allo sagemcomot adnak modemnek. Ha nem vario hanem voda core akkor natolt ds litet kapsz azt keresre at tudjak tenni ipv4re de külön jelezni kell h publikust szeretnél mert alapértelmezetten privát
Hol volt Gondor, mikor Nyugatvég elesett? - Ember akkor jöttünk ki a templomból
-
pjen
félisten
válasz gduck #128693 üzenetére
Valamit akkor sem értek, fórumtárs szerint mikor elindult a VTV rendszer 12 megával jöttek a csatornák és bőven elfértek az analógok is. Folyamatosan ment a sírás, ha lekapcsolnák az analógokat mekkorát fejleszthetne a Voda. Most lekapcsolták az analógot és 5 megával megy az adás. Fejlesztés sehol.
-
Masato
tag
válasz cocka #128672 üzenetére
Azért nem ennyire drámai ez ma már sztem. Az összes portomat bezártam és Zerotier. Eddig jó tapasztalat van vele és így kisebb a támadási felület is. Már céges környezetben is igyekszem olyan megoldásokat találni, ahol egyáltalán nem kell a routerhez nyúlni. A portnyitások kora - javarészt - lezárult.
-
pjen
félisten
Szevasztok, kis segítség kéne. A mobil havi előfizetés díját banki átutalással fizetem. A telefonos app on érkezik a befizetési határidő. Én a határidő napján utalom az összeget. Már másodszor fordul elő, hogy még 3 nap múlva is tartozás szerepel az appon és felszólítást kapok, hogy tartozom. Felhívtam at ÜFSz t, azt mondták az ÁSzF ben benne van, hogy banki átutalásnál 3-5 nappal a határidő előtt kell utalni. Felhívtam a bankot, azt mondták én járok el helyesen. Ha valaki mégis tudja hol szerepel ez az ÁFSz ben, megköszönném ha elküldené.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest