-
PROHARDVER!
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri173
csendes tag
Nekem is megvan így. Tegnap a rendeléseim közt is volt valami érthetetlen anomália, de az rendeződött és már csak a több éves rendelésem látom újra.
-
zzola
titán
válasz Elektrosokk #127700 üzenetére
Akkor méghis megvan?
-
mrlujoak
veterán
válasz vigyory71 #127677 üzenetére
...lenne benne hangszóró?!
Furi.
Nálam csak csicsereg (inkább cicereg) amikor tölti be a noti az oldalakat, azaz adatot ad... Persze azt is csak halkan, alig hallhatóan...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
spider23
aktív tag
válasz kabelmania27 #127706 üzenetére
-
spider23
aktív tag
válasz kabelmania27 #127708 üzenetére
22 sor van ott
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz spider23 #127709 üzenetére
Ennyi letöltési csatornával rendben kellene lennie a letöltésnek.
Vezetékes kapcsolattal is ennyit mérsz?
Ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
spider23
aktív tag
válasz kabelmania27 #127710 üzenetére
Ahha vezetékmentesen mértem mobilon.
Kábelen megy rendesen a 350/30. Ezek szerint akkor okés a dolog. Köszönöm. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz spider23 #127711 üzenetére
Vezeték nélküli kapcsolatot nem garantálják a szolgáltatók.
Ha veszel gigabites routert használhatod a modemet modem üzemmódban.
Saját eszköznél több beállítási lehetőség van.
Modem értékek jónak tűnnek, ha megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax meg tudjuk írni, hogy lehet-e javítani az értékeken.[ Szerkesztve ]
-
spider23
aktív tag
válasz kabelmania27 #127712 üzenetére
Úgy használom. Modem üzemmód és saját Archer AX20 router.
Az elosztón ezeket látom: PCT-1000-3V 3-way SPLITTER 5-1000MHz -120dB RFI -7.5dB -
válasz vigyory71 #127677 üzenetére
Nekem 2016 szeptemberétől 2022 márciusáig két fehér CB-m is volt. Egyik sem produkált ilyet.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Dave567
addikt
3 hete szóltak, hogy jönnek bekötni a lakosságit, az üzleteit meg ki kötik.
2 napja felhívtam őket, nem tudnak be azonosítani, fáradjak be egy boltba….
Ezek is nagy viccek.. -
Methalist
csendes tag
Sziasztok! Lehet rossz helyre irok de nem találtam más topikot ahova illene a problémám. Tegnap nem volt netem a gépemen, majd router ujrainditásnál azt vettem észre, hogy konkrétan meg van olvadva az internet kábelem. Ebből adódóan valószinű kapott az alaplapi hálókártya, mert másik kábellel se kép se hang, ma veszek egy pcie-t. Viszont nem értem ezt az egészet mitől lehetett, esetleg szar minőségű kábel volt? Vagy lehet a jó vodafonos modembe nem oké valami? Érdemes lenne kihivni őket nézzenek rá? Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
dadam93
újonc
Sziasztok!
Az alábbi probléma kapcsán kérnék segítséget: adott egy gigás Vodafone internet, a modem Arris TG3442DE. 2 évig használtam router módban, a kábeles része rendben volt, de a wifi gyengélkedett benne, ezért pár napja beszereztem egy routert (Asus RT-AX86S), az ügyfélszolgálatot felhívtam, kértem, hogy állítsák be a modemet bridge módba, készségesen segítettek is, újraindult, és a rádugott router szépen működik is. Alapvetően a rendszerrel semmi gond, a router router üzemmódban van, kb az alapértelmezett konfigurációjával fut, nem nagyon nyúltam bele a beállításaiba. Az internet a routeren keresztül kábelen és wifin is működik, hozza az elvártat. (Ez esetleg hasznos információ lehet: Ha a gépet rádugom közvetlenül a modemre, akkor viszont nincs rajta net, de nem is állítgattam semmit a gépen. A modemet elérem a 192.168.100.1 IP címen, ha a közvetlenül rádugott gépnek beállítok egy hasonló IP-t, pl. 192.168.100.254. A modem felületén kb. semmi beállítási lehetőség nincs.)
A problémám az, hogy a routeren az internet visszajelző lámpa folyamatosan villog, illetve a modem hátulján is az ethernet csatakozó mellett (amelyik a router WAN portjával van összekötve; a modemen a többi csatlakozó ugye üres) a zöld lámpa szintén folyamatosan villog. Kérdésem, hogy ez normális-e? Olyan, mintha folyamatosan az internettel komunikálna, akkor is villog, ha nincs semmilyen eszköz a routeren, se kábelen, se wifin, tehát semmi megy internetre. Normális ez, vagy valamilyen beállítást még meg kell tennem? Próbáltam rákeresni, annyi lejött, hogy ez a villogás nem normális (???), de értelmes megoldást nem találtam sehol, kb csak azt, hogy indítsam újra a routert, modemet, cseréljem ki a kábelt, stb, ezeket a basic dolgokat természetesen megpróbáltam. Előre is köszi ha valaki tud segíteni :-) -
kabelmania27
Topikgazda
válasz dadam93 #127720 üzenetére
Üdv!
Modem üzemmódban a bekapcsolást követő első három vezetékesen csatlakoztatott eszközön lesz kapcsolat, a negyedik eszköz nem kap ip címet, ilyenkor csak annyi a teendőd, hogy pár percre áramtalanítod a modemet. Ethernet portnál a zöld lámpa villogása normális.
Ha megírod a modem jelszint értékeket meg tudjuk írni, hogy rendben vannak-e az értékek és kell-e a jövőben szakadástól tartanod. Amennyiben megírod, hogy milyen osztóval van elosztva a koax kábel és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító ki tudjuk számolni, hogy milyen a bejövő jelerősség. -
Methalist
csendes tag
válasz Gyurka6 #127722 üzenetére
Igen, pont azon agyaltam, hogy 12 meg 5 voltok nem csinálnak ilyet... A modem felöli rész volt jobban megolvadva, ha jol emlékszem.. de müködik a modem.. a gépem is szerencsére.. Esetleg lehet zárlatos a modem tápja, és az produkált ilyet? Mert ha a hálózatba lett volna gebasz le kellett volna oldani a firelének.. De a gépbe a tápnak is védenie kéne a tulfessz ellen ha a gépből jott volna a lökés nem?
[ Szerkesztve ]
-
Thunderbolt
tag
Sziasztok! ASUS AC57U v3 routerem van, előtte Vodafone Connect Box modem módra állítva. Egy ideje olyan probléma jött elő, hogy naponta többször is elment az Internet, és csak a Vodás modem újraindítás segített. Hívtam a Vodát többször is, majd kijöttek és kicserélték a modemet. Az újjal is ugyanaz volt a probléma. Kijött még egy szerelő, és visszaállította a Vodás modemet router módba, az ASUS-t kiiktatta, hogy próbáljuk ki így pár napig, mert lehet hogy a saját routerem okozza a gondot, kilövi valamiért a modem konfigját. Napokig így ment és nem is volt probléma. Aztán eszembe jutott, hogy az ASUS routeremre betöltöttem a legújabb firmware frissítést, és kb azóta voltak a gondok. Nagy nehezen az ASUS Restoration Tool programmal visszatöltöttem az előző firmware-t, és most úgy tűnik minden ok. Másnak nem volt esetleg ilyen gondja az ASUS legújabb firmware-ével?
-
rushmoon
csendes tag
válasz kabelmania27 #127721 üzenetére
Modem üzemmódban a bekapcsolást követő első három vezetékesen csatlakoztatott eszközön lesz kapcsolat
Ez a három eszköz egyszerre is működhet? -
válasz dadam93 #127720 üzenetére
Letöltésben tudja ezt az 1000-es Vodafone-neted? Feltöltést nem érdemes nézni, azt nem tudja
Nekem is ASUS RT-AX86S routerem van
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
dadam93
újonc
válasz GoodSpeed #127727 üzenetére
Szia!
Letöltésben kb tudja, 800 alatt nem szokott lenni, általában 900 fölött mérek rajta. Letöltést pedig 40-et, de aszt hisen 40-es vagy 50-es a csomag, úgyhogy az ok.
Ha Neked is ilyen routered van, akkor talán tudsz segíteni: Neked is folyamatosan villog rajta a WAN visszajelző? Nem tudom ez normális-e, mintha folyamatosan internet forgalmat bonyolítana le, akkor is, ha nincs rajta eszköz, értsd, fizikailag ki van húzva, eszközökben wifi off. Router módban használom. Megy rajta az internet egyébként rendben, csak ez a villogás fura nekem. -
válasz dadam93 #127729 üzenetére
Helló.
Abban az esetben csak annyiszor pulzál, amennyiszer az ONT-tal kommunikál. A WAN port nálam csak akkor villog hevesen, ha tényleges adatforgalom zajlik az ONT és a Router között. Egyébként csak néha villog. Ha kikapcsolom az Ontot valószínűleg egyáltalán nem villogna.
[ Szerkesztve ]
-
Methalist
csendes tag
válasz Gyurka6 #127728 üzenetére
Annak én is. De nincs semmi más kár illetve egyik percrol a másikra ment el a net és nem volt semmi elöjele csak akkor még eszembe nem jutott megnézni a kábeleket mert hát vodafone, gondoltam csak a szokásos. Nem vagyok egy nagy villanyguru de tulfessz védös ajzatba van dugva a modem, a gépembe minöségi táp van, mindenféle védelemmel. Szóval csak a modemre tudok gondolni, hogy zárlatos a tápja vagy ilyesmi, mindenesetre kihivtam öket nézzék meg..
-
válasz dadam93 #127732 üzenetére
Igen
-
Zemanov
csendes tag
Sziasztok,
Tegnap lettem Vodás de azóta az utorrent feltötlés nem megy,a segítségeteket szeretném kérni hogy mi lehet a baj. Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Zemanov
csendes tag
válasz Thunderbolt #127735 üzenetére
Szia!Upnp-t engedélyeztem de úgyanúgy semmi.
-
válasz dadam93 #127737 üzenetére
Nos én már a DIGI-nél vagyok, nekem Huawei EchoLife HG8121H ONT-om van.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Vodafone TV-t valahogy lehet okostv-re feltenni? Mert ez a retek szar boxuk ma frissitette magát aztán azóta csak xarakszik. Az biztos ma fogok irni nekik, hogy ez minden csak nem működő szolgáltatás.
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
válasz Elektrosokk #127742 üzenetére
Sok okos Tv n megy böngészőből.
-
-
kezo0
addikt
Nyilván működik, csak felesleges az a része, hogy már áramtalanítás előtt benyomjuk a gombot. Értelmetlen lenne, hiszen nem lesz a box áram alatt, ezért nem is tudja figyelembe venni, hogy előtte benyomtál egy gombot.
Tehát elég csak simán áramtalanítani, ezután benyomni a gombot, majd a gomb nyomva tartása mellett újból áram alá helyezni a boxot. Nálam – és szerintem mindenkinél – így is működik.[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
zzola
titán
A jövőben (is) minden 0-s számla ki lesz küldve, úgyhogy senki ne lepődjön meg ezen.
-
gduck
addikt
válasz gduck #127644 üzenetére
Azt írják, hogy az 5G hálózat miatt került le minden 700Mhz alá... Mivel a Diginél még analóg csatik is vannak, így viszonylag kevés frekire sűrítettek be mindent, nagy bitráta csökkentéssel:
[minden mennyiség MBit/s -ban megadva]
m4 HD: 5,3 --> 5,3 (kb. nem változott!)
RTL HD: 10-11 ->> 4,5-5
Comedy Central: 3 --> 1
Film+ HD: 11 ->> 4
Eurosport HD: 9 ->> 4,5-5
SAT1: 3 --> 1Mindenki panaszkodik, a minőségromlás szembetűnő. Remélem itt nem ez lesz a tendencia
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest