Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    okos ismerősök infói, jórészt tudjátok, de iderakom, hátha valakinek szolgál újdonsággal:

    A kínai vakcinával elölt vírust, tehát fehérjét viszel a szervezetedbe. 5-10 nap múlva megjelennek az ellenanyagok. Nem mindig elegendő mennyiségben, ezért kell újraoltani.

    A Pfizer és Moderna vakcinával mRNS kerül beléd, tehát gyakorlatilag a tüskefehérje kódoló régiója, "tervrajza". Az első napokban a saját szervezeted kezdi legyártani az idegen fehérjét a tervrajz alapján (kb. 1 hét), utána veszi észre egyáltalán a szervezeted, hogy, jé, idegen fehérje van jelen, védekezni kellene! Tehát maga a védekezés 1 hét múlva kezdődik, addig semmilyen védelmed nincs!

    Az AstraZeneca és a Szputnik-V vektorvakcina. Ez azt jelenti, hogy a tüskefehérjét kódoló DNS-t hordozza. A DNS-t a Te enzimrendszered írja át mRNS-sé (1 hét) utána az mRNS-ből előállítod a koronavírus fehérjéjét (1 hét). Ekkor kezdi észrevenni a szervezeted, hogy koronavírus fehérje került a szervezetbe és ekkor kezd védekezni. Körülbelül újabb 1 hét, mire a védekezés teljes lesz. Az első durván 2 hétben nincs koronavírus fehérje a szervezetben, tehát nem is indul be a védekezés. Ha ekkor fertőződsz igazi koronavírussal, simán megbetegszel, sőt, meg is halhatsz.

    Akkor lenne azonnal az oltás után védelem, ha rögtön az ellenanyagot kapnád. Ezt hívják passzív immunizálásnak vagy plazmaterápiának. Ezt kapják a súlyos betegek. Egészséges ember nem kap plazmaterápiát, tehát nem lesz azonnal védett.

    Az aktív immunizálás, az oltások nagyon hatásosak, megelőzik a súlyos megbetegedéseket. De csak attól az időponttól előzhetik meg, amikor már a szervezetedet felkészítették a védelemre! Nagyon veszélyes, ha oltás után úgy érzi valaki, már nem kell óvatosnak lennie.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák