Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Parci #3924 üzenetére

    ide rakok neked két dolgot ezzel kapcsolatban
    1:
    2012, Orvosi Hetilap 152. évfolyam
    " Az aktív D-vitamin számos ponton gátolja a patológiás immunválaszt. A Th1 és Th17 sejteket közvetve és közvetlenül is gátolja. Közvetett hatása annak révén valósul meg, hogy gátolja a monocyták dendritikus sejtekké történő differenciálódását, a dendritikus sejtek (DC) érését és aktiválódását, proinflammatorikus citokin termelését [88, 89]. A D-vitamin megakadályozza a DC-sejteken az MHC II és a kostimulációs molekulák expresszióját, ezáltal az antigén-prezentációt és a T-sejtek aktiválását [90]. A myeloid DC-k apoptózisát idézi elő. Közvetlenül is gátolja a T-sejtek antigén-specifikus stimulusokkal és mitogénekkel való aktivációját, proliferációját [91]. A szuppresszió intenzívebben érinti a CD45RO+ fenotípusú memória-T-sejteket. A D-vitamin gátolja a naiv T-sejtek Th1 és Th17 irányba történő polarizációját, így csökkenti az IL-12, IL-6 citokin termelését, valamint a Th1 és a Th17 sejtek INF-α, TNF-α, IL-2, IL-17, GM-CSF produkcióját és szekrécióját [92]. Az IL-6-termelés csökkentése révén gátolja a B-sejteket is. A D-vitamin a B-sejtekre hatva megakadályozza azok proliferációját, a már proliferációs fázisban lévő B-sejtek apoptózisát idézi elő, gátolja a plazmasejtekké történő differenciálódást és az immunglobulin(de egyúttal az autoantitest-) termelést is. A proinflammatorikus citokinek gátlása mellett serkenti a Th2 típusú, elsősorban antiinflammatorikus jellegű citokineket, például az IL-4-et, az IL-5-öt, IL-13-at. Ezáltal egy Th1Th2 shiftet eredményez és tolerogén hatást közvetít. Érdekes módon a D-vitamin az adaptív immunválaszra gyakorolt szuppresszív, tolerogén hatásával ellentétben az innate immunválaszra serkentőhatást gyakorol [93, 94, 95]. A fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza. Fokozza például a monocyták kemotaktikus aktivitását és fagocitálókapacitását, fokozza az intracelluláris kórokozók elölését. Növeli a savasfoszfatáz-aktivitást és az úgynevezett oxidatív burstöt, továbbá az antimikrobás hatású peptidek, defenzinek és cathelicidin termelését."
    2:
    "Továbbá, ismerve új tanulmányok megállapítását, hogy a dvitamin sejtfalstabilizáló hatású és hatással van az endotél-sejtekre is (csökkentve a covid fertőzés miatti elhalásuk miatt kialakuló micro-trombosis esélyét), valamint macrofag szinten kibocsájtott b-defenzin önmagában megtámadja a vírus ssrns-ét összetartó lipidburkot, megfontolásra került-e már a fertőzöttek számára ezen "vitamin" beadása egyszeri nagy mennyiségben (testsúly függvényében mivel zsírban oldódó természetű), majd folyamatos napi adagolásban, feltornászva a betegek 25(OH)D szintjét 70-80nmol/l érték környékére, ezáltal csökkentve a proinflammatorikus citokinek mennyiségét, közvetlenül pedig a súlyos tünetek kialakulásának esélyét, és az elhalálozás nagyságát (főleg annak fényében, hogy a lélegeztetésre kerülőknek elég rosszak a kilátásaik)
    Amerikai kutatások szerint az IL10 citokin gátolja az IL12 hatását, szóval a fenti orvosi megállapítás biztos talajon áll.
    Amennyire én értem az angol orvosi szöveget, leginkább az IL6 tehető felelőssé a léghólyagocskákat körbevevő erek falán található endotél sejtréteg áteresztőképességének növekedéséért, ami miatt folyadék kerül a kettő közé, akadályozva a normál légcserefolyamatot is."

    A másodikat már én írtam a helyi kórháznak levélben, amiben afelől érdeklődtem, hogy adnak-e 25(oh)d-t a betegeknek, és a fertőzéssel regisztráltaknak.
    Választ persze azóta sem kaptam, pedig amint látható a fenti példákból, lenne értelme.
    A további hasznos hatásairól nem is beszélve, csontritkulás, etc.

    https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/20599/alacsony-d-vitamin-szint

    Ezt a két dolgot kombinálva, miszerint a megfelelő (60-70nmol) érezhetően csökkenti a tünetek komolyságát, valamint a kórházban töltött napok számát, azzal, amit a MOOT közöl, énszerintem elég egyértelmű összefüggéseket lehet húzni.
    És ez az IL-6 nem csak itt, hanem sok, pl krónikus ízületi gyulladásnál is megfigyelhető.
    Szerintem megérne egy próbát.

    Ugyan ez, érthetően elmagyarázva, ábrával.
    [link]
    Nem varázsszer ez sem, de azért na..
    Ja, és mocsok nehéz hypervitaminózis állapotot elérni belőle, mert ahogy nő a szintje, úgy enged ki a vese egyre több olyan vegyületet, ami megköti az aktív formulát...
    Napi 20k NE-nyi-t adtak heteken keresztül önkénteseknek, és ennyivel érték el az amerikai 35ng per ml értéket, ami kb a 90nmolnak feleltethető meg, és 150 a mérgezésnek számító érték legalja.

    [ Szerkesztve ]

    どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Új hozzászólás Aktív témák