Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz tisn #32914 üzenetére

    Számomra inkább hangzik kicsit szerencsejátéknak, de mindegy. Kínai oltás – van hatékonyabb, de mégsem teljes kudarc. Miért? | Forbes.hu
    Én örülök a kevés info sino vajon van elég védelem stresszt az öregeim elkerülték, a pár héttel tovább várakozás pfizerre kevesebb stresszt jelentett. Mivel mindegyik vakcinának kell idő is, szerintem ugyanolyan kritikus volt a megfelelő járványkezelés is. Amúgy a leszólt, kevés, nincs belőle pfizer nélkül mennyi plusz halottat tippelsz? Mert pfizerrel oltottak január eleje óta. Azzal oltották a leginkább krónikusokat, legöregebbeket, aztán a várandósokat. Emlékszem a heti 120K pfizer kevés, havi 500K sino hurrá propagandára is.
    A már kórházba kerülő kövér cukros dohányost nem biztos menti a sino, mert még ideje se volt egy február végén beadott vakcinának hatni. (sinonál ha jól tudom nagyon fontos a 2. dózis után alakul ki egyáltalán védelem, lehet tévedek ebben ez kékest topiktárs asztala, a pfizernél volt adat már első dózis is komoly) Én nem mondom nem ért semmit a kínai, hanem csak azt mondom más EU, európai ország nélküle is el volt és grafikonok alapján nem is rosszul, akkor nem biztos a kínai volt a kulcs. De mindegy már, mert ez akkor volt. Most az van, amit említettem: mRNA bőség Európában, nyugaton 75-80% átoltottsággal kanyarodtak az őszbe és van kormányzati ösztönzés az oltásra. Nálunk mi van... izzadunk hónapok óta a 6 millióért és szinte ölbe tett kézzel várjuk a 4. hullámot.

    Más ex-keleti blokk országnak is ugyanolyan probléma az emberek eü-i állapota nyugathoz képest. Tök jó, hogy sinos saját zsebből méricskélők is mutatják van antitest, jó hír működik. Az nem jó, akinél nem volt elég és akkor mi legyen. Ha azt csinálják vállald be február végén a sinot és pár hét múlva ingyen labor és ha gond május elején mehetsz pfizerért, akkor nem lett volna ennyi vita. Helyette sokan agyaltak most mi legyen, hol a tájékoztatás, jobb híján kirándulás a románokhoz. Egyébként a nyugati AZ kapcsán is ugyanezt gondolom, ha azt mondják aki bevállalta a márciusi, áprilisi vérrög parák közben, akkor ahogy nyugaton itt is a nyári 2. dózis helyett már kérhetett volna mRNA-t. Nem igazán foglalkoztak ezzel se.

    Ha a nyugati gazdagságot felhozod, azért úgy emlékszem tesztekben a csehek is jól nyomták, szlovákok előbb maszkoztak politikus példamutatással, most a szlovének mertek kötelező oltást elrendelni legalább állami szektorban, ne csináljunk úgy minden csak pénz kérdése lett volna. Jobb tájékoztatás, transzparencia nem pénz kérdése. Mennyi pénzt költött a kormány mindenfélére amúgy, ha jól emlékszem még a kifejezetten járványalapból is csoportosítottak át baromságokra pénzt... EU járványalapból kevesebb pénz lehívás, lehívható Modernából nem mind stb. az osztrák teszt és FFP2 maszk se valami drága nyugati hóbort szerintem. Egyébként azért hasonlítok, mert a kormány is hasonlított nyugathoz. Persze csak akkor és olyan mutatóban, amikor éppen mi voltunk a jók. Plusz döntsük el hova is akarunk tartozni. Ezt így nem folytatom, nem győzzük meg egymást. :N

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák