Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    Sokszor felmerült, gondoltam belinkelem, "A vakcinázásra adott immunválaszt befolyásoló tényezőket" Nagy a katyvasz e téren is. Azt elöljáróban, hogy nincs összefüggés az oltási reakció és az immunválasz erőssége között. Ez egy elterjedt tévhit.

    [Factors That Influence the Immune Response to Vaccination]

    "Az oltásra adott immunválaszban jelentős eltérések vannak az egyes egyének között. Ebben az áttekintésben áttekintést adunk arról a rengeteg tanulmányról, amelyek a humorális és celluláris vakcinaválaszt befolyásoló tényezőket vizsgálták emberekben. Ezek közé tartoznak az intrinzikális gazdaszervezeti tényezők (például életkor, nem, genetika és társbetegségek), perinatális tényezők (például terhességi kor, születési súly, táplálási mód és anyai tényezők), valamint extrinsikus tényezők (például a már meglévő immunitás, mikrobióta, fertőzések és antibiotikumok). Továbbá környezeti tényezők (például földrajzi elhelyezkedés, évszak, családméret és toxinok), viselkedési tényezők (például dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás és alvás) és táplálkozási tényezők (például testtömegindex, mikrotápanyagok és enteropátia) is befolyásolják, hogy az egyének hogyan reagálnak a vakcinákra. Ezenkívül a vakcinatényezők (mint például a vakcina típusa, készítménye, adjuváns és dózisa) és a beadási tényezők (ütemezés, beadás helye, módja, módja, az oltás időpontja, valamint az együtt beadott vakcinák és más gyógyszerek) is fontosak. Mindezen tényezők és hatásuk megértése a vakcinavizsgálatok tervezésében és a vakcinázási ütemtervekre vonatkozó döntésekben lehetőséget kínál a vakcina immunogenitásának és hatékonyságának javítására."

    Csessze meg, egyszer már egy másik folyóiratból [link] belinkeltem. Az ábra gyanús volt. Bocs. Dehát az ismétlés a tudás anyja. :D

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák