Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ringman

    nagyúr

    válasz Parci #25968 üzenetére

    nagyon úgy tűnik, hogy önmagában a delta ellen a korábban magasnak számító átoltottság + a már túl vagyunk rajta hozzáállás arra jó, hogy alacsonyabb halálozási rátával (az oltottak körében), de ugyanúgy kialakul a járvány, az oltás meg kockázatot csökkent.

    csak halálozásra kihegyezve: [link]
    ---
    így másfél év és oltások után el kellene felejteni azt, hogy a halálesetekben gondolkozunk, mert az esetek mérhető részében (talán 10%-ában) krónikus betegség lesz a fertőzés vége (gyerekek kétharmada még mindig nem oltható). (ami a személyes tragédiák mellett kurva drága megoldás, persze ha kezelni is akarjuk az eü-problémákat)

    persze nyilván le lehet szarni azt, hogy az oltatlan gyerekeken átmegy (zéró kampány volt nyáron, majd nyár végén kapnak oltást úgy, hogy az iskolapadba nem védetten ülnek be), aztán max longcovidolnak határozatlan ideig, meg azt is, hogy megint műtéteket kell elhalasztani, vagy nem ér ki a mentő, illetve arra is lehet játszani, hogy minél gyorsabban meglegyen a "hibrid immunitás" lásd briteknél (szerintem ez btk-s történet).

    nem gondolnám, hogy a beltéri maszkhordás preventíve visszaállítása olyan hatalmas teher lenne, de megint megvárjuk azt, hogy már késő legyen, kontaktkutatás ismét kizárva.

Új hozzászólás Aktív témák