Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz Parci #12844 üzenetére

    Szerintem az érvelésemet indokoltad meg. Két lehetőség van.

    1. Őszig nem lesz olyan új mutáció, ami jelentősen befolyásolná a mostani vakcinák hatásosságát. Ekkora már legalább 70%-os lesz az átoltottság, mivel a gyerekek egy rész is megfogja kapni az oltást. A maradék emberek jó része pedig átfertőződik, azaz ők is védettek lesznek. Azaz a nyájimmunitás "gyenge formája" (kvázi nyájimmunitás) védeni fog. Ez miatt a járvány kisebb lesz mint a második hullám volt.

    2. Új mutáció keletkezik ami a vakcinák hatásosságát jelentősebben csökkenti, de nem nullázza le. Azonban az emberek jó része eleve beoltott és/vagy megfertőződött, ezért a járvány ebben az esetben is kisebb lesz mint ami a 2. hullám esetében volt, mert akkor a fogékony emberek közül senki sem volt védett (nem volt vakcina) és az átfertőzöttség is sokkal kisebb mértékű volt. Azaz a nyájimmunitás "gyenge formája" itt is védeni fog, éreztetni fogja a hatását. Rendes nyájimmunitás valószínűleg nem lesz. Lásd komoly topikban a linkelt nature cikket [link] . Ilyenkor úgyis szükséges egy 3. lövés.

    Amiről eredetileg vitatkozunk (mikor adassuk be a 2. astrát) az néhány százalékról szól csak, viszont most a fertőzés veszély sokkal nagyobb, mint amilyen ősszel lehet, a rosszabb lehetőséget figyelembe vételével is (érvelést lásd fentebb). Ezért mondom, hogy inkább most alakítsunk ki nagyobb védelmet, mert most nagyobb szükségünk van rá, mint egy esetleges őszi erősebb védelemre, mert a járvány most veszélyesebb, mint amilyen valószínűleg ősszel lenni fog.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák