- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Ahogy felettem írták. Pendrive nem kell hozza, csak a téma miatt ajánlom mert ahhoz mar kell az extra tarhely. Majd betördelem a szövegeket egyszer.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
sec0nd
tag
Arra milyen mód van, hogy a transmission-nel külső HDD-re letöltött fileokat meg tudjam nyitni a TV-n úgy hogy a TV-hez csatlakoztatom a HDD-t?
Jól gondolom hogy ext4-et nem fog olvasni a TV?
Sajnos WiFI-n keresztül nem sikerült 1080p-s tartalmakat átvinni a TV-re gépről streamelve. 5GHz-n sem, pedig ha a TV mellé teszem a laptopomat, azon még menne, lehet gyenge WiFi antennát kapott az LG TV. -
nylon111
csendes tag
Sziasztok!
Kösz a gyors segítséget srácok de időközben rájöttem mi a gond. A wifi-s külső kamera jele zavar be.
Ha lekapcsolom a camot, visszatér a jel és fennakadás nélkül müxik a net minden gépen.
Kamera bekapcs, ismét elmegy a net. Megköszönném ha valaki tudna ebben segíteni hogy mi a teendő ebben az esetben. Továbbra is szeretném használni a wifit is és a kamerát is (megelőzendő azt a választ hogy dobjam ki a kamerát) Mit mire állítsak hogy ne zavarják egymást? Ha egyálltalán tudnak egymás melett müködni. Amugy olyan szinten bezavart hogy vissza kelett tennem a routert a gyári beállításra mert a végén már kábelen sem volt net.
Előre is kösz a válaszokat... -
ZooLee
senior tag
Majd egy idő után rájössz a DLNA korlátaira és építesz egy olcsó HTPC-t.
Ott a pont Mióta van egy XBMC a TV mellett, azóta filmet nézek, nem a netet bújom, hogy a különböző komponenseket reszelgessem. (Na jó, ez kicsit sarkítás, az elején az XBMC-t is össze kellett rakni és beállítani, de csak egyszer, azóta nagyszerűen megy, hozzá sem kellett nyúlni)
-
suste
veterán
Ha dugdosni akarod a vinyót a (router<->tv), akkor NTFS-re formázod, és akkor a TV is olvasni tudja.
Vagy kipróbálsz egy olyan wifis routert, ami tud wifi kliens lenni, és ezt rákötöd a TV-re LAN-on, és a 2 router meg wifin kommunikál. Így gondolom valamennyivel közeleb tudod vinni a kliens routert a másikhoz. Persze messze nem biztos, hogy jobb lesz a helyzet, és csak kipróbálás után tudod meg, hogy megéri-e (megérte-e) a beruházás.
-
Zirowe
nagyúr
Milyen tv?
Mert nekem most egy lg la620s van, 2.4ghz mellett is tökéletes, tegnap váltottam 5ghz-re, és azzal is megy rendesen, akár 25gb-s film is, router a másik szobában.Celtis: vagy veszel egy mediaplayert és nem kell htpc-vel vesződnöd.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
R6s a jó, az szerencsére ismeri a sambát és az nfst, de van egy harmadik mód is azt hiszem, ott egyedül a wifi gyenge, még egy turbosított antennával sem jó, most veszek hozzá megfelelő hosszúságú lan kábelt, és akkor elvileg már minden rendben lesz.
Megy minden jól, köztük a hangsáv és feliratváltás is.
Csak gondoltam, ha már új tv, oldjon meg mindent az, de sajnos nem.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Dlna-n nem, de ez az lg hülyesége, állítólag előző modelleken ment, amíg ki nem vették fw frissítéssel.
De amúgy sem érdemes csak a belső lejátszóra hagyatkozni, mert az pl: nem jeleníti meg 24p-vel, de ez itt már nagyon off.
Router gond nélkül, megy közben a transmission is, akkor kb 6mb-vel lehet elérni a hddt, ha nem töltök, akkor olyan 14mb körül.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Sev!er
aktív tag
Valaki esetleg? [link]
-
Rakman
tag
Segítségeteket kérném...
Kerestem, de nem találtam.
Vargalex firmware-ről hogyan lehet visszarakni a gyári firmware-t?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=rakman
-
cimp
senior tag
Akkor próbáld meg itt a fórumban keresni mert kb 50x le van írva.
Egyébként a web-es felületről ugyanúgy mint a gyárinál. Csak olyat tegyél fel aminek nincs a nevében a "boot" szó.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
Keresel egy olyan gyári firmware-t, amiben nincsen bootloader, vagyis a file nevében nincs benne a boot szó, és azt simán betallózod LuCI-ban, majd feltöltöd!
Ugye WDR3600-ról van szó? Ahhoz itt találsz!
[ Szerkesztve ]
-
Rakman
tag
-
suste
veterán
én még 1043-mal szívtam az NTFS-sel, ott még nagyon megfogta
de ez a vas azért jóval erősebb
persze attólisfügg a dolog, hogy mennyi mindent akarsz a routerrel csináltatni, és azt milyen sebességen
szóval csak akkor tudod meg a tutit, ha kipróbálod
nem nagy ügy leválasztani egy kicsit a vinyóból a próba kedvéért
vagy rádugni egy másik HDD-t
pendrive-val ne teszteld, mert az nagyon csalóka lehet -
arty
veterán
válasz wwenigma #5098 üzenetére
fellőttem a fw-t, ezzel ugyan kapcsolódik (de nem tudom h a beállított wpa2 psk mellett épp AES-e a titkosítás vagy TKIP, hiszen ezt ebben az FW-ben nem lehet állítani), de egy idő után le-lesik az xbox
a másik, nagyobbik gond, hogy az itteni webrevert fw nem megy fel a routerre, mert azt mondja h ez bootos ... (namost a ddwrt-ről ezzel álltam vissza, tehát szvsz nem bootos)
körbenézek még vágott fw után, csak jó lett volna valami megbízható download lokáció
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
válasz Intruder2k5 #5120 üzenetére
sokat kellett visszaolvasnom ... kösz
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
suste
veterán
persze hogy megoldható
annyi partícióra darabolod amennyire akarod, és a partíciókat bármilyen fájlrendszerre formázhatod
a kérdés csak az, hogy az NTFS partícióra mennyire szeret majd torrentezni a router, mennyier terheli le
én tuti nem csinálnék olyan rendszert, ahol állandóan ki/be huzogatom a HDD-t a TV és a router között, de technikailag megoldható -
sec0nd
tag
Akkor majd átmásolom az NTFS-re mielőtt megnézném a filmet. A router csak az ext4-re dolgozna.
Jelenleg ezt tartom a legjárhatóbb útnak, nem szeretnék médialejátszót, és ha WiFin valahogy össze is jönne a stream akkor sem tudnék nyelvet beállítani.
Ha meg a HDD-t TV-re teszem, úgy már tudok audiósávot és feliratot is váltani.
Érdemes extroot-ot tenni a Pendrivera? -
Zirowe
nagyúr
Szerintem amúgy ez az egyik leglassabb megoldás, tehát hogy egy meghajtó két partíciója között másolgatsz, ennyi erővel akár mkvmergezhetnél, beállítva az alap dolgokat és kiszedve a fölösleget, ugyanarra az ext4 partícióra, az gyorsabban meglenne, de szerintem pár héten belül rá fogsz jönni, hogy a lelki nyugalmad megér +15k-t, amennyibe egy mediaplayer van.
-
Zirowe
nagyúr
Ott vmi nagyon el lehet állítva, mert wifin mindenképpen kéne mennie, 2.4-en is, de 5-ön mindenképpen.
Szerintem tesztelgesd a beállításaid.[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
hasonló véleményen vagyok
a transmission és a DLNA átköltöztetlése a routerre, pont a kényelemről szól
ez amit ő akar csinálni, semmiképpen nem nevezhető kényelmesnek
egy olcsó médialejátszó sokkal praktikusabb (nem gondoltam volna,hogy leírok ilyet a saját rendszerem létrehozása után......gyűlölöm a + eszközöket) -
arty
veterán
igen, hely és távolságfüggő.
de a 3600as, N-es wifi esetén 2.4ghz = 5ghz, elméleti sebességet tekintve.sokakat megtéveszt a nagyobb szám, holott az csak annyit tesz, hogy más frekvenciatartományban sugározza át az adott mbitet ... s míg a 2.4ghz a sok adó/vevő okozta interferenciától szenved, addig az 5ghz egyelőre csak a könyvespolctól, faltól, stb-től
(nálam otthon pl a router szobájában ugyan az a két freki sebessége, míg ha egy fal mögé viszem a vevőt, az 5ghz szenvedi kezd ... )elnézést az okoskodásért, csak nekem az jött le, h van aki azt gondolja, hogy az 5ghz wifi egy gyorsabb szabvány (ami igaz is, csak nem az N-es, hanem az AC-s szabvány esetén, amit viszont a 3600 nem tud)
-
vargalex
félisten
Igaz nekem D-Link DIR-825-öm van, de ugyan azon a helyszínen a NAS-ról 2,4 GHz-en 10-12 MB/s-el, míg 5 GHz-en 17-18 MB/s-el másolok. A kapcsolódási sebesség természetesen mindkét esetben 300 Mbps és még csak interferenciáról sem beszélhetünk, mert nem nagyon van wifi a környéken (családi házas övezet). Szóval más az elmélet és más a gyakorlat...
Alex
-
Zirowe
nagyúr
Senki nem beszélt a gyorsaságról, hanem arról, hogy míg nálam 2.4en van vagy 35-40 hálózat, addig 5ön az enyém az egyetlen.
-
nylon111
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja senki hogy tudnám elérni hogy müködjön a kamera is és a net is egyszerre?
-
Zirowe
nagyúr
Nem igazán, mert azonos net mellett, ha 2.4es nem hozza a maximumot, de az 5ös igen, akkor mégis "gyorsabb" az 5ös, anélkül, hogy ténylegesen gyorsabb lenne, csak kevesebb az interferencia.
-
-
Zirowe
nagyúr
Igen, e itt arról van szó, hogy úgy értette, hogy úgy beszélünk az 5ghz-ról, mintha az gyorsabb lenne, pedig nem.
30-40mbit wifis teljesítmény már elegendő szerintem filmnézéshez.
-
Rick4
félisten
Az elég, persze, de ha már itt tartunk, szerintem az 5GHz a telítettségtől függetlenül is gyorsabb.. Érdekes dolog állt elő, van itthon noti, ami tudja az 5GHz-et, 2.4-en is, meg 5GHz-en is 22-25Mbit-et mértem a 120-as nettel.... Megcsináltam egy szobával arrébb, 30-as válaszfal mögött, ill a routertől 2 méterre, közvetlen rálátással is... Ehhez képest még a párom notija a sima 2.4-en is elmegy 50-55 mbit-ig. Akkor most mi az igazság?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
tamas.nick
aktív tag
-
vargalex
félisten
Elméletben a DIR-825 is, ennek ellenére a tapasztalat mégis mást mutat. De megnézhetsz néhány tesztet is, azok is pontosan ezt a tapasztalatot mutatják. Ahogy pl. a TL-WDR3500-as tesztje is.
Alex
-
arty
veterán
válasz vargalex #5147 üzenetére
az én tapasztalatom az, hogy családi házas környezetben, a szobán belül 1:1 ugyan azt a 17-18mbyte/s másolást tudja mindkét frekin a 3600asom, ha pedig kiviszem az előszobába a notit, az 5ghz-es szépen beszakad 11-12 környékére, míg a 2.4es gyakorlatilag nem lassul. a fördőszobában az 5ghz-es már meg-megszakad (ujrakapcsolódik), pedig csak két fal van ekkor a router és a gép közt
(párom telója meg már az első fal tuloldalán is meg-megáll - nem disconnectál, de nem jön adat, le-leáll a weboldal betöltődése)
házon kívüla telók nem látják az 5ghz-et, 2.4-en viszont még lehet netezni, notebook pedig néha látja, de nem tud kapcsolódni se
-
csixy
addikt
Lehet, hogy pontosan ez az 5ghz előnye, hogy túltelített házgyári környezetben sem tudnak 5ghz-en a szomszédaim belepofázni a wifimbe, de viszont én sem tudok kikiabálni a falaim közül?
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! A problémám a következő. Most vettem pár napja egy ilyen routert és a jelerőssége nem éppen az amit elvártam ettől (3/5-ös jelerősség). Vagyis a 6 éves linksys routeremnek erősebb volt a jele mint ennek (5ös jelerősség ugyanazon a helyen, ugyanazon a laptopon). Mi lehet a probléma? A legújabb gyári firmware van rajta, mivel a netmegosztáson kivűl nem akarok mást használni, igy gondoltam ez lesz a megfelelő számomra. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest