- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
kompromisszum az, ha csak a gyári firmware verziótól eltérő alatt nem működik valami megfelelően, hiszen a gyárinál okés a wifi, a módosítottnál nem, de ha valakinek feltétlenül kell a moddolt firmware, akkor erősen kompromisszumos a helyzet...
az openwrt fórumán is leírták, hogy nem minden verzión fut megfelelően a módosított firmware, bár attól még nem a típussal van probléma, az 1.2 a pláne nyűgös adott szempontból, de akit érdekel, az elolvashatja a teljes leírást.
ez a téma egy adott router típusról szól, nincs konkrétan meghatározva, hogy gyártói vagy módosított firmware verziókról lehet csak írni, ahogy az sincs, hogy ki melyikkel használja az eszközt.
nem látok külön készített első hozzászólást, de ha hozzáértő megírja, aki módosított firmware verziókkal is foglalkozik, annak biztos sokan hasznát látják.sutszi; a megfelelő régióra beállítva, és más/minden csatornán is kipróbálva a mobiltelefonokkal a wifi kapcsolat?
mert a mobiltelefonok pláne nem szeretik a szélsőséges csatornákat.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MODERÁTOR
-
MrSealRD
veterán
Ugyanaz a router, ugyanaz a telefon...régió U.S. a routerben de kb mindegy is, mert a csatorna nálam 11, nála 6-os. De próbáltam másikat is...és nálam -40 körüli értékek vannak addig nála most láttam -80, -100-as értékeket...nem csoda ha szakadozik neki.
(#5652) Intruder2k5 Igaz, ezt lehagytam. Neki is kék ledes v1 van és nekem is.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
legenda
válasz MrSealRD #5653 üzenetére
magyar régión (is) és azonos csatornán kellene kipróbálni, mert a csatorna eltérés eleve okot ad a jel erősségének az eltérésére, illetve sebesség...stb szempontjából sem mindegy.
Intruder2k5; ááá, én direkt zöld ledes 1.4 verziót hajkurásztam, és tegnap sikerült végre venni!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hát én csak azt mondom amit itt olvastam, és nagyon efelé tendál a dolog, hogy a zöld ledesben nem csak a ledeket módosították, hanem egyéb alkatrészeket is! De ha nem akarsz rá OpenWrt-t tenni, akkor lehet ez Téged nem is érint, mert a különbség ott érezhető inkább!
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Várj. Először azonos csatornát állítottam be neki is vagyis a 11-et. De nála a környező hálózatok miatt előnyösebb volt a 6-osra váltani. De tökmindegy volt, mert ugyanazt a rossz értékeket látom mindkét esetben...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
legenda
válasz Intruder2k5 #5655 üzenetére
nem, nem akarok, megfelelő a gyári is, csak kellett router, mert holnap lesz bekötve a digi, a t-s hgw meg megy vissza a szolgáltatónak.
annyira kihegyzetem a dolgot, hogy rengeteg helyen teszteltem korábban a különböző tl-wdr3600 verziókat, volt benne bőven digi netes lakás is, haza is hoztam több típusból is, és végül erre a zöld ledes 1.4 verzióra esett a választás.
bánt kicsit az asus rt-n56u visszapasszolása, erő felett teljesített, tetszik is külsőre, csak nyűgös a router elforgatása, hiszen látható helyen van, és hülyén nézne ki...
a tl-wdr3600 esetén elég volt megfelelő szögben beállítani az antennákat, és minden frankó.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
cimp
senior tag
Azt tudom, hogy az enyémnek tuti nincs belső antennája mert a dual band helyére tettem egy 2.4 -es yagi antennát hogy a másik szobába is legyen megfelelő jelerősség. Ekkor végig játszottam az antenna levevős jelmérős dolgokat amikről te is beszéltél.
Amúgy a belső antennáról szóló rémhírek forrása.Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
legenda
a linkelt írások hozzászólásainál is jelezték, amit én, hogy csak a tl-wdr4900 esetén van beépített (2.4 gigahertz) antenna, meg aztán a gyártói leírás a mérvadó, illetve a témával komolyabban foglalkozóké, mint például az, amit korábban is linkeltem; link
elég rendesen szétszedték, lehetne látni, ha lenne beépített antenna, meg aztrán követik a verziós változásokat is, szóval port kavarna, ha ilyen szinten eltérne két verzió egy típuson belül.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cimp
senior tag
Lényegtelen mivel ez csak egy szösszenet volt a zöld ledek és a tapasztalható működésbeli anomáliák (véletlenszerű wifi elhalások) együttes megjelenése kapcsán. Amit egyébként én is tapasztaltam mert én is több ilyen routert üzemeltem be különböző környezetekben, de a kékekkel azóta sincs gond (kivéve, hogy a jelerősség a fospermet és a szar közötti skálán mozog) míg a zöldekkel meg minddel. openwrt alatt. mielőtt elölről indulna az egész.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
poli27
veterán
Ha a két fajta ledes szét van szedve nem lehet felfedezni semmi eltérést rajta az alkatrészekben?Mert sztem ha lenne ilyen akkor az észrevehető lenne nem?
-
legenda
tiszta sor, azt én egy percig nem is vitattam, hogy módosított firmware verziók alatt működésbeli eltérések lehetnek a különböző verziók alatt.
a pontos verziókra nem emlékszel véletlenül?
mert mérvadó lehet, amit például az 1.2 verzió kapcsán írtak az openwrt fórumon, hogy nem minden esetben működik rajta megfelelően a módosított firmware.poli27; a komolyabb/mérvadó változtatásokat biztos kiszúrnák a tesztelős, moddolós...stb oldalak, mert olyan szinten elemzik és dokumentálják, hogy a kinagyított képeken még az apróbb elemek típusszáma is leolvasható, lásd például az általam korábban is linkelt openwrt leírást.
[ Szerkesztve ]
-
trance89
őstag
valószínű hogy csak pár smd kondi értékén változtattak, ezekről pedig pusztán ránézéssel meg nem mondod hogy milyen értékűek, mindenképpen mérni kell
az smd ellenállások viszont megállapíthatók mérés nélkül is, vagy számozva vannak vagy színkóddal jelölve[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
Nem hála a jóistennek! A zöldek ismerősöké. Amikor telepítettem őket még nem is volt egyértelmű, hogy gázosak. Azt tudtam, hogy az fw rámegy itt volt már szó róluk de akkor még nem volt ennyi nyavalygás velük kapcsolatban.
Xiaomi Mi4 W. & Xiaomi Mi3 W. & Xiaomi MiPad & Xiaomi Mi2 & Xiaomi Redmi 1S & Xiaomi Piston & Xiaomi Piston 2 & Mi Headphones (Brutálisan gyönyörű hangzás!!!)
-
MODERÁTOR
-
cimp
senior tag
válasz Intruder2k5 #5666 üzenetére
Ebben az esetben a gyári fw-t sem tudnák normálisan megcsinálni.
-
suste
veterán
válasz MrSealRD #5656 üzenetére
ha jól értem, akkor eleve azért váltottál nála routert,mert az előző is gyengén teljesített
ha ez így van, akkor simán lehet a közelben egy olyan zavaró tényező, ami az egész 2,4Ghz-et agyonüti
és akkor megint csak nem a router a hibás
az lenne az igazi teszt, ha a tiedet vinnéd el hozzá, vagy fordítva -
MODERÁTOR
-
-
legenda
rá, de akkor a másik - párhuzamos - kimeneten inkább ne legyen antenna, úgy meg kevésbé van értelme, ellenkező esetben viszont anomáliák adódhatnak.
illetve ha nem dual band képes antenna megy rá, akkor csak az egyik sáv is bukó.[ Szerkesztve ]
-
cimp
senior tag
Ahogy nézem, ott a harmadik antenna helye is bal szélen! Bár abban a kvadránsban hiányzik egy félmarék smd. nyilván ugyanez a panel van a 4300-ban is.
-
MrSealRD
veterán
A távolság miatt szállítmányozás kizárva.
Bár most legutóbb az 5Ghz-re is szakadozás van, jó jelszint mellett...azt mondtam neki szerezzen kölcsönbe pár eszközt...laptop, mobil...aztán üljenek rá és próbálgassák mert még a telefon is lehet a hunyó...
De egyébként tényleg nagyon gyanús, hogy valami így agyonvágja a 2,4Ghz-et...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
csixy
addikt
Igy van !
40mhz felette beállítással beindult a wifi 5Ghz-en , de gyenguska , még a 2Ghz-től is gyengébb.
a routertől 3 méterre az ajtónyílásban a 2ghz 60dbi , az 5Ghz 80 dbi.ver1.1 TL-WDR3600 kék ledes routerem van.
#5635-Edenyke:
Canada nem csinál semmit, csak 5mhz-n megengedi a felső csatornákat is.
De ugyanúgy max 20dbm 2ghz-en , ill 17dbm 5ghz-en a plafon.Jelenleg Poli27 1.3.3 owrt van rajta.
További terv
1. Gargoyle próba
2. Gyári vissza , majd erre a legujabb bootos gyári vissza (hátha az uj boot csinál valamit?)
ezekkel is próbák.
3. Az uj bootosra Gargoyle vissza és ujabb próba.
4. Vargalex 1.1.7 vissza (mert az nem logol és minden része hibátlanul megy (a 2,4 ghz valamikor jó volt rajta , az 5ghz-t pedig eddig azzal elhanyagoltam) , a suste féle verzióba beakadt néha a wifi kapcsolgató script, a poli27-ben pedig a kezdő áttekintő képernyő nem töltődik le itéletnapig és ha megy a torrent akkor logol a releyakarmi és az IPv6 valamelyik része).[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Shummo
senior tag
segítsetek kérlek, hogy kell külső hdd-t ext4 re formázni. Windows alatt csináltam egy minitool partition wizard nevű progival, de a gyári FW nem ismerte fel. A másik partíciót, amin ntfs van azt pedig igen.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Akkor próbáld meg usaval, a 2.4-et fel lehet húzni tényleges 27dbm-re, ssh-n iwconfig parancssal tudod ellenőrizni.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Én a hálózatok --> ipv6-nál mindent kikapcsolták, de továbbra is kapom a logba a sok hibaüzit tm-el kapcsolatban.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
suste
veterán
nálam US-en van (és volt mindíg is), de nem megy 20 fölé, akárhova állítom
de az is igaz,hogy nincsen vele bajom
szerintem tök feleslegesen nyomatjuk itt az igét, mert így semmit nem ér az egész, nem lehet összehasonlítani
nekem/nálam is más körülmény/elvárás, meg mindenkinél
csak akkor lehetne biztosra menni, ha egy elégedett emberke elvinné egy elégedetlenhez a routerét
majd talán vargalex le tudja tesztelni rendesen, ha lesz rá ideje, meg megkapja az ismerőse zöld ledes, problémás eszközét -
Zirowe
nagyúr
Kigyomlálás nélkül nem lehet tenni a hibaüzenetek ellen?
-
Zirowe
nagyúr
Most poli 1.3.2 van fent és azt vettem észre, hogy ha Kanadára állítom, majd úgy maxra (27dbm), akkor átvált ténylegesen arra.
Ha visszaváltok a megszokott 20dbm-re és onnan vissza 27-re, akkor marad 20-on (persze luciban továbbra is 27-et mutat, de az a kijelzés eddig is rossz volt, lucinak nem kell hinni ).
Ha innen atvaltok usára és azt állítom 27-re, akkor megint rendbe, vissza 20-rá majd megint 27-re és megint nem okés.
Tehát itt is megy a 27dbm, csak trükközni kell, azt hiszem Alexén megy rendesen.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
csixy
addikt
Nem !
Én nem kezeltre tettem a WAN6-ot és úgyis logolt.
Ha a transmissiont teljesen leállítom akkor talán nem logol.
De az első lap akkor se tődik le rendesenMár nem USÁzok , mert fent van a Gargoyle 1.6.0
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MrSealRD
veterán
Tényleg megy.Alap US volt és 27 a LUCI felületén, de valójában(putty megmondta a tutit) csak 20 meg 15 volt.
Most átváltottam Bolíviára és 27-re váltott mindkettő....Azért Bolívia, mert google-ba openwrt fórumok ezt dobták...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Zirowe
nagyúr
Igazából, ha azon kívül, hogy csak teleszemeteli a logot nincs más mellékhatása, akkor nem nagyon zavar.
Hálózatok --> ipv6 fülön minden disabledre állítva és az összes pipa kiszedve.
Kell ezen kívül mást állítani?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
csixy
addikt
Én azt nem babráltam,mert az szerintem jó, csak a WAN6-ot próbáltam mindenhogy kilőni.
Más: Gargolyléval sikerült a 153-as csatornát 40mhz second channel below beállítással beröffenteni .
Kb ugy muzsikál, mint a 2,4 Ghz, csak 5dbm-mel gyengébb.
A 2,4 Ghz ugyanolyan gyenge mint az owrt-ben volt szoval ratyi az egész.
2,4Ghz routertől 10 cm-re 30 dbm , 3 méterre 50 dbm , 8 méterre 65 dbm ; az 5Ghz 5dbm-mel ratyibb.Na teszem a boot nélküli legutolsó gyárit fel.
-
Zirowe
nagyúr
Nekem ilyen értékeket ad most:
2.4ghz 20dbm-re állítva, router a másik szobában, távolság kb 7-8méter lehet+fal, a felső a mobilom, amiről éppen írok, az alsó a tv, amin éppen egy kb 25mbites film megy wifin minidlna-val a rákötött hdd-ről, ezalatt tölt maxon a transmission (30mbit) kb 15 torrentet, terhelés 1.20 körül.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Nem, rendes tégla, bőven '56 előtt épült társasház.
-
csixy
addikt
Jelenleg gyári verzió.
3.13.31 Build 130320 Rel.55761nUnited States
11.csat 40mHz bgnmixed és 157.csat. 20mHz 11an mixedMérési helyek:
A: asztallap az antennától -- 20 cm-re
B: jó hely a szobában kb -- 3 méter
C: Ajtórésben (szilikát fal) kb -- 4 méter
D: Előszobában a tartóoszlopnál -- 7 méter
E: Étkezőben az asztalnál (már két szilikát fal) -- 11 méter.......................2,4gHz............................ 5gHz
A: .....................27............. dbm.............. 33
B:..................... 47.................................. 51
C: .....................58.................................. 62
D: .....................70.................................. 80
E: .....................82.................................. 90
82-vel még ment a net az asztalnál.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Jelenleg gyári verzió.
3.13.34 Build 130909 Rel.53148n
tehát a boot is felül lett írva (nem tudhatom, hogy ez nem másabb-e a régi boothoz képest)továbbra is az ujabb fajta "dual bandos" gyári ék alakú antennák, de az eddigi ferde állásból függőlegesbe fordítva
United States
11.csat 40mHz bgnmixed és 149.csat. 40mHz 11an mixedMérési helyek:
E: Étkezőben az asztalnál (már két szilikát fal) -- 11 méter.......................2,4gHz............................ 5gHz
A: .....................25............. dbm.............. 26
B:..................... 45.................................. 48
C: .....................55.................................. 58
D: .....................60.................................. 66
E: .....................78.................................. nem mérhető
78-vel még ment a net az asztalnál a 2,4gHz-en.
-
wwenigma
Jómunkásember
Lehet nem kellett volna az antennaálláson változtatni ha 2 verziót akarsz összehasonlitani. Sőt frekvenciát és sávszélességet se.
Esetleg még az adóteljesítményt csesztethetnéd, na akkor lehetne még hasztalanabb.
mod: meg lehetne próbálni, hogy a ledeket kicserélitek kékre.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
cimp
senior tag
válasz wwenigma #5694 üzenetére
Igen! Azt, hogy szoftveresen van-e javulás (romlás) azt egyéb szempontból azonos körülmények közt kellene nézni.
-
csixy
addikt
Igen ,igen de pl. közben jöttem rá, hogy a tabom az 5gigából a felső sávokat szereti.
Most meg már függőleges állásban folytatom tovább és a végén lesz a csattanó.
Tehát most már lehet hogy ujabb a boot.Device Name:Gargoyle
Gargoyle Version:1.6.0
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Device Configuration:GatewayUnited States
11.csat 40mHz-másik alatta bgnmixed és 149.csat. 40mHz-másik felette 11an mixedMérési helyek:
A: .....................29............. dbm.............. 25
B:..................... 59...................................51
C: .....................56.................................. 56
D: .....................69.................................. 66
E: .....................79.................................. 90
79-vel még ment a net az asztalnál a 2,4gHz-en.
-
wwenigma
Jómunkásember
Hehe, érdekes. Tegnap forditottam egyet hogy nezzem mi valtozott a forditasban, de nekem még 1.5.x lett
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
csixy
addikt
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4United States
11.csat 40mHz-másik alatta g+n és 149.csat. 40mHz-másik felette a+nMérési helyek:
A: .....................25............. dbm.............. 25
B:..................... 50...................................50
C: .....................62.................................. 55
D: .....................60.................................. 67
E: .....................87.................................. 89
ment a net az asztalnál mindkét sávon
-
csixy
addikt
Most ugyanaz de két régi 5dBi omni-directional 2.4gHz "rendes" antennával.
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WDR3600 v1.1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4United States
11.csat 40mHz-másik alatta g+n és 149.csat. 40mHz-másik felette a+nMérési helyek:
A: .....................27............. dbm.............. 39
B:..................... 47...................................55
C: .....................56.................................. 66
D: .....................60.................................. 76
E: .....................82.................................. nem mérhető
82 dbm-mel működött a net az asztalnál
Szerintem az Alex buildje is tud annyit mint a gyári fw.
Ettől függetlenül "ilyen" az általam vizsgált kütyü.
Hát nem egy radarállomás , de nekem otthonra így is megfelel.
Azt hiszem , hogy szabálytalanul bár, de meg fogok hozzá próbálni két darab 5gHz szempontjából "hangolatlan" 2,4gHz-hez gyártott 8dBi antennát.[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
8dbi 2,4ghz unibandos antennákkal még a 2,4 mhz is rosszabb lett egy picit, az 5ghz természetesen még rosszabb lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs