Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vernaracs

    csendes tag

    Sziasztok,
    1000/25 koax netem van, IPTV-vel, CG3000 ONT. A ház három szintes és a földszinten jön be a koax, ezért sajnos a födémek miatt az emeleten és tetőtérben elég gyenge a wifi jel.
    Ezen a korábban vett Wifi Extra Trio (D-Link C1203) sem segített, úgy, hogy minden szinten van most egy pod. Ráadásul a settopbox is az emeleten van (szakadozik is a TV, ami miatt kapok is a fejemre az asszonytól...), amihez ugye kell egy a három podból, hogy wifi kliensként működjön.
    Mivel a mesh fő AP-jának kábel kell, így most az ONT wifije ki van kapcsolva és csak a C1203 szórja a wifit.
    Sajnos a kábelezés elég körülményes lenne és a powerline sem vált be. Ha valakinek van tapasztalata, ötlete, szívesen fogadom.
    Ha Kaon Okoswifi eszközöket vennék, a wifi6 esetében jobb a lefedettség több szintes ház esetén is, mint a korábbi AC1200-as eszközzel?
    A Kaon az csak AP? Ebben az esetben is az ONT adja a router funkciót? Cserélik ilyenkor az ONT-t is wifi6-ra és azzal is működik a mesh hálózat vagy ugyanúgy kikapcsolt wifivel kell használni, mint jelenleg?
    A jelenlegi C1203 esetében amelyik a settopbox mellett van, az adja a wifit az első emeleten, de elég gyászos eredménnyel. Jó, mondjuk sok eszköz lóg rajta (3 netflixes TV, 4 laptop, 5 okostelefon, 3 tablet, IOT eszközök).
    Arra is gondoltam, hogy 4-es csomagot kérek és az emeleten két KAON-t teszek le. Mennyi a javasolt minimális elhelyezési távolság a KAON-ok esetében?
    Ha az új Telekom TV-re váltok, akkor az is csak kábelen megy, így ugyanúgy wifi kliensnek kell használnom az egyik KAON-t?
    Stabilabb az IPTV jele wifi6 esetében, mint a korábbi wifi5? Gondolom a 1000-es lan port miatt ha jobb a wifi jel, gyorsabb a kapcsolat is.
    Telekom TV esetén automatikusan az android boxot hozzák?
    A korábbi szabadon fogható DVB-C csatornák megmaradnak vagy lekapcsolják őket a váltáskor?
    Előre is köszönöm a válaszokat, ötleteket.

Új hozzászólás Aktív témák