Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz cinemazealot #9690 üzenetére

    Kösz, megnéztem. :R

    Ezt futottam még át: Technical Comparison of
    On-line vs. Line-interactive
    UPS designs @ APC
    és segített kicsit jobban átlátni a dolgot (mit rejtenek ezek a kifejezések a belső felépítésre/működésre nézve).
    Ez is azt írja, hogy általában mindkettőben van valamilyen zajszűrő, nem csak feszültség védő/szabályzó. Viszont normál üzemben az AC jelalakot csak az online módosít(hat)ja, a line-int. erre nem is képes (AC->AC módban marad a hálózati jelalak, azt csak akkus DC->AC üzemben szabja ő).

    Szóval a "placebó" igényeket csak az online elégítené ki, de annak az induló és üzemeltetési költsége is jelentősen magasabb, így szerintem inkább kihagyom. A line-int. viszont még mindig több szűrés szempontból is (na meg nyilván szünetmentesítésben), mint a semmi, miközben még elfogadható az ára.

    Itt vidéken elég sűrű a pár másodperces, és ritka, de létezik a több (akár több tíz) perces kimaradás is.
    A kis fogyasztású hálózati eszközöknél azért lenne jó, ha akár egy fél órán át is életben maradnák (miután a számítógépek, TV, stb már alszanak/kikapcsolnak), mivel a internet szolgáltatónál van UPS, de a felhasználók többségénél nincs, így áramszünet után mindig túl van terhelve az internetszolgáltató szervere és sokszor az áramkimaradástól hosszabb ideig eltart, mire visszakapom az IP-m (a környéken többnyire olyan Cisco kábelmodemeket használnak, amiknek van beépített akku helye, de a szolgáltató nem tesz bele - még egyedileg kérésre és felárért sem).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák