Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz karabacak #18463 üzenetére

    Nem tudom, én egyelőre nehezen tudom elképzelni ennek a "gémer" mivoltát. :( Ahogy a gémer laptopokra is csak pislogva nézek: mi értelmük?

    Ha nagy teljesítményt kell szünetmentesíteni, akkor ott nagy áramok fognak folyni, melegedni fog minden, ezáltal ha tényleg minőségi (szinuszos) az invertere, akkor még normál üzemben is simán túlkiabálhatja a gépet, amiben már eleve ott süvöltenek a proci, a ház és a VGA ventijei. Ha meg ennek okán inkább elrejtenénk, akkor meg nincs értelme a színes világításnak és egyéb szolgáltatásnak (pl. USB töltő), és máris csak egy jó (esetleg prémium) minőségű, nagy teljesítményű és nagy kapacitású UPS-ről beszélünk, aminek a hétköznapi UPS-eknél is nagyobb tömege miatt is már inkább erénye, ha nincs szem előtt.

    Jó minőségű, nagy teljesítményű és nagy kapacitású UPS-re valószínűleg volna kereslet, de ami ma létezik ilyenből (pl. akku pakkal bővíthető modellek), már most is nagyon drágák. Nem vagyok biztos benne, hogy ha egy ilyenre ráakasztunk néhány színes LED-et, akkor majd kívánatosabb lesz. Nekem az egyik UPS-em lent van az asztal alatt, másik lent van a pincében, így egyiket sem látom. És az igazat megvallva egyikbe sem érzem igényét USB-s eszközöket dugdosni. Végezze a dolgát, de tegye a lehető legmegbízhatóbban. Minél több (egyébként eredeti célját nem szolgáló) kiegészítőt építünk bele, annál nagyobb lehetősége lesz a meghibásodásnak. Ráadásul a UPS-nek az a dolga, hogy a gépet életben tartsa, ha elmegy az áram. Ha mindenféle kiegészítővel felvértezzük, pont az eredeti célját csonkítjuk meg, hiszen minden extra a tárolt energiát fogyasztja.

    Bocs, ha túl őszinte a reakcióm. :R

Új hozzászólás Aktív témák