Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz zkiss0 #15481 üzenetére

    Kuka, ezeket a 20k körüli UPS-eket nem érdemes megjavíttatni, sokba kerül + ha meg is lenne javítva érdemes lenne bele már új akkut is venni de a javíttatás és az új akku árán egy új garanciás UPS-t is lehet venni.

    Ha veszel egy olyan APC-t amin van USB akkor az itt leírtak szerint megoldható: [link]
    Pl. ezt: [link] normál konnektoros vagy az IEC csatis változata ami olcsóbb: [link]

    FONTOS!!! Veszvédős elosztót csak a FALI konnektor és a UPS közé szabad (és célszerű) tenni! A UPS és a védendő eszközök közé NEM.
    Ennek oka, hogy a kvázi szinuszos jelalakot a feszvédős elosztó hálózati zavarnak érzékelheti és leold, de gyakorlati haszna is van mert így a UPS-t is tudja védeni mivel a fali konnektor és a UPS között van.

    salieven

    Mennyit szánnál rá kb. 15-55k közötti áron több is van, ami drágább az jellemzően már tiszta szinuszos kimenet jobb elektronika stb.

    Neked egy 800-1000VA-es Line-interaktív típus lenne a legmegfelelőbb pl.: [link] [link] [link] [link] [link] [link] (ez már tiszta szinusz ezért - is - drágább)
    [link] [link] ezek is tiszta szinusz kimenetűek a csatlakozók eltérőek (normál vs. IEC)
    [link] (ez sem rossz bár csak kvázi szinuszos és viszonylag drága)
    [link] ez is szinuszos és ennyiért nem drága
    [link]

    Amin IEC csati van attól sem kell félni - főleg ha 3-4k-val is olcsóbb mint a normál konnektoros változat mert elég egy ilyet venni: [link] 700 forintért.

    Az áthidalási idő mindig véleményes, ha mondjuk a gépet IDLE állapotban kapja el az áramszünet - tehát épp nem játszol, hanem max csak böngészel - akkor ott meg lehet a 10 perc simán, több is, persze ahogy öregszik a UPS és az akku ez az idő csökken.

    De a pillanatnyi áramszünetek áthidalására és a feszültségingadozások kiszűrésére jó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák