- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyutyesz01
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi eszközöket szeretném szünetmentesre tenni:
- router
- fibaro home center 2 okosotthon vezérlő
- mikrós parabola antenna tápja.Az lenne a cél, hogy legalább 1 órás áramszünet esetén és működni tudjanak az eszközök.
Tudnátok ajánlani ehhez megfelelő típust?
Köszi!
-
cinemazealot
addikt
válasz tyutyesz01 #13151 üzenetére
Írd össze, melyik eszköz mekkora teljesítményigénnyel bír.
-
-szabi-
őstag
Hi
Van egy APC SU1000Inet szünetmentesem.
Ezek közül melyik akkupakkot érdemes venni.
EMOS, MULTIPOWER vagy FIAMM?üdv
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Nálunk olyan gond lenne hogy, kb heti 4-5 alkalommal elmegy az áram kb 1 másodpercben többször is.
Szeretnék mindenképpen nagyobb védelmez biztosítani az eszközöknek de már bosszant hogy, 15 év alatt az utcában nem tudják megcsinálni a hibás készüléket, vezetéket vagy (mit).?.
A témához nem értek teljesen de ha elmagyarázzák megértem.
Az alábbi eszközökhöz kellene: mivel rengeteg idő mire újra normálisan használhatóvá tesszük.
-Kazán
-Mosogép-PC (Chieftec GPE-500S)
Igen 2 PSU-t szeretnék. Jelenleg ezt néztem ki:
https://legrand.hu/termekek/szunetmentes-aramforrasok/keor-mNem szeretnék 1 másodperces áramszünet miatt mindenféle drága eszközöket venni amik több percet is áttudnának hidalni. És ha jól gondolom ennyi idő alatt a részlegesen szinuszos jel sem tehet tönkre semmit sem.
Esetleg létezik olyan mérő eszköz ami a hálózatról érkező káros hatást megméri esetleg ha szükséges lenne később beszerezni egy arra alkalmas készüléket?
Előre is Köszönöm a segítséget.
-
cinemazealot
addikt
válasz Vibalazs #13154 üzenetére
3 gondolat:
1. Az Általad kinézett Legrand legfeljebb a PC-det fogja tudni védeni... már ha nem vész össze a PC-tápoddal a kvázi-szinuszos jelalakja miatt, és ha az 500 W-os tápodon keresztül igazából max. ~300 W teljesítményt vesz fel a géped. Ha többet, akkor ennél erősebb UPS-re lesz szükséged.
2. A mosógépet meg se próbáld szünetmentesíteni (több kilowatt is lehet a pillanatnyi teljesítmény igénye, hiszen egy böszme nagy fűtőszál van benne).
3. A kazánnak pedig mindenképpen tiszta szinuszos jelalakra alkalmas UPS-t nézz.
Ha visszakeresel itt a topic-ban, a kvázi- és a tiszta szinuszos UPS-re is tonnányi ajánlott modellt találsz, még akár esettanulmányokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
Gergasz
csendes tag
válasz Cs1csó #13146 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Ha lehet akkor minél kevesebbet, közszféráról van szó....
Amit linkeltél szinuszos USP, ennek az elődje van most de haldoklik. Két-három hetente reggelre kikapcsol, nehezen lehet visszakapcsolni. LED-ek alapján az akksik 100%-ra feltölve vannak és alig van terhelve az UPS.
Inkább kicsit nagyobb USP-t vennék de sajnos a szinuszos már drága.
-
Cs1csó
félisten
válasz Gergasz #13156 üzenetére
Azt az APC-t a 100e forint körüli SMART-okat nagyon dícsérik, ami külön fontos, hogy viszonylag - versenytársakhoz képest - nagy akkuk vannak benne.
Azt írtad haldoklik akkor gondolom elég öreg már tuti közelebb van már a 10 évhez mint az 5-höz, semmi sem tart örökké.
Komoly, fontos, drága infrastruktúra elé egyértelműen ilyet kell venni. A fél milla körüli megoldásokhoz képest ez teljesen emészthető még.
Nemrég volt itt valaki aki egy kb. 700 ezer - 1 millió forint közötti gépet akart védeni és többen is azt írtuk, hogy egy ilyen gép megérdemel egy ilyen UPS-t.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Hali!
Elegem lett az egyre többször jelentkező apró áramkimaradásokból, amik főként közeli viharok esetén jelentkeznek (az otthoni hálózattal elvileg nincs gond, pár éve lett újrahúzva minden), úgyhogy szeretnék a közeljövőben egy szünetmentest tenni a PC köré, lehetőleg minél olcsóbban.
Rendszerint pár másodperces kimaradásokat kellene kibírnia, hosszabb szünet esetén meg annyit, hogy rendben lekapcsoljak mindent (max. 1-2 perc).
Amit rákötnék, az egy viszonylag keveset fogyasztó PC, XFX Pro 450-es táppal, i5-8400-as procival, 1 SSD-vel, és két HDD-vel, videókártya nélkül (nem mértem pontosan, de terhelve talán 100W körül fogyaszthat, alapjáraton meg max. 30-40-et), egy Dell U2311H monitor (30W körüli fogyasztás), meg egy-egy modem és router, rajta egy külső merevlemezzel (ez mennyi lehet, talán újabb 30W), meg esetenként egy Sony MHC-NX1 hifi, minimum közeli hangerőn (gondolom, ez így szintén nem lehet sok)
Elég lenne nekem egy CyberPower BU600E, vagy inkább nézzek valamit 20 ezer körül, pl. Eaton 5E 850i, vagy APC Back-UPS 700VA?
Nem lenne rossz, ha nem fogyasztana sokat, illetve hangja sem nagyon lenne.
A melóhelyen ilyeneket használunk a munkaállomások mellett, alapvetően rendben is vannak, de 30+ ezret nem akarok/tudok költeni az otthoni cuccra.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Vibalazs
tag
válasz cinemazealot #13155 üzenetére
Értem, hogy nagyobb meg csak szinuszos kell de 1 másodperces kimaradások miatt nem fogom egyből megvenni a 100K+-os UPS-eket. Egyből 2-t is.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy 1 másodperc alatt nem kellene szerintem, hogy tönkre tegye a rajta lévő eszközöket.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A CP-ben nincs USB-s port ezért nincs lehetőség a PC szoftveres vezérlésére - leállítására - ha tartós áramszünet esetén nem lennél a bekapcsolt gépnél és a UPS lemerülése után a gép ugyanúgy elszállna mint UPS nélkül. Ezért jobb az Eaton vagy a linkelt APC mert azokhoz van szoftver
Vibalazs
Ahogy írta cinemazealot az a Legrand lehet a PC-nek kevés lenne, jó lenne tudni mennyi a fogyasztása mert amit linkeltél az 360W hasznos teljesítményt képes adni és ha a géped aminek egy 500W-os tápja van maximális terhelésnél 400-450W-ot eszik akkor ugyanúgy el fog szállni egy áramszünetnél mint UPS nélkül. Üzembiztosan legalább egy 800VA-es legalább 450W tartásra képes UPS kellene: Gembird Power Cube 850VA vagy Eaton 5E 850i USB DIN 850VA ezek USB-s csatival szerelt UPS-ek. Mivel a 800VA-es UPS-ek között amikben van USB-s port és amelyekben nincs azok között nem nagy az árkülönbség ezért én PC-hez (tehát olyan eszközhöz amit szoftveresen le lehet állítani) mindig USB-s UPS-t ajánlok.
KAZÁNHOZ:
mindenképpen szinuszos UPS kell a legolcsóbb: Kstar Microsine 1000VA LCDDe ebben nincs túl nagy akku tehát a pillanatnyi vagy rövid ideig tartó áramszünettel megbirkózik vagy akár egy komolyabb feszültségingadozással is de ha tartós áramszünet van pl. télen akkor oda már vagy egy aggregátor kell amivel az üzemanyag folyamatos utántöltésével a végtelenségig ki lehet tolni a működését vagy olyan UPS ami akár több nagyobb akkut is tud egyszerre használni és ezáltal akár 1-2 napra is kitolva a kazán működését pl: SPS SOHO 600 ezt az eszközt direkt erre találták ki de EHHEZ nem jár akkumulátor hanem neked kell venni hozzá a pénztárcádhoz és az igényeidnek megfelelően mondjuk 2db 12V-os akkut akár 50Ah-at is tudsz rákötni. Fontos hogy ez csak 600VA-es "inverter" tehát sok mindent erre sem lehet rákötni.
MOSÓGÉP:
Egy mosógép simán felvesz 2500W-ot is tehát egy olyan UPS kellene ami 3000W körüli tartásra képes és szinusz ami kb. 200 ezer ft. -
cinemazealot
addikt
válasz Vibalazs #13161 üzenetére
Hiszed vagy sem, a fizika mai állása szerint 500 W teljesítmény 1 másodperc alatt is 500 W, és 15 percen keresztül, de még egy óra alatt is 500 W. Ha pedig a UPS-ed nem képes 500 W-os teljesítmény igényt kiszolgálni, akkor az akár egy tizedmásodperc alatt is elfüstölhet és ránthatja magával (értsd: tönkreteheti) az egész mindenséget, amit ráakasztottál.
A tiszta szinuszos jelalakról:
Többször agyaltunk itt a topic-ban, hogy ha a piacot amúgy is elárasztják a gyártók a kvázi-szinuszos UPS-ekkel, akkor miért sokkolunk minden új érdeklődőt azzal, hogy "lehet, hogy nem ártana oda egy tiszta szinuszos"? A válasz roppant egyszerű: azért, mert nem akarjuk, hogy a delikvens pofára essen... aztán ide jöjjön ujjal mutogatni, hogy de hát ezt mi ajánlottuk neki, most meg dobhatja ki a több-százezres gémer PC-jét. Jelenleg nincs rá írott szabály/szabvány (nevezd ahogy akarod), hogy mikor érdemes egy mai korszerű PC-t inkább tiszta szinuszosra kötni, és mikor elég neki a kvázi szinuszos is. Nem tudjuk. Fingunk sincs! Sőt, senki nem tudja. Aki azt állítja, hazudik. Ki kell próbálni. De még az is lehet, hogy a kipróbált PC táp is megdöglik egy sokadik (akár azonos termék családból származó) kvázi szinuszos UPS-től. Csernus dokit idézném: bevállalod? Ha igen, akkor tökös legény vagy, mi pedig gazdagodunk egy újabb kompatibilitási információval... már ha leszel olyan jó fej, hogy elárulod nekünk a tapasztalataidat.
A kazánról:
A kazán elektronikájával talán még nem is lenne gond, a többség tápja szerintem kb. olyan bonyolult, mint bármelyik USB töltőfej, bármilyen UPS-ről elvegetál. De ha van benne keringető szivattyú (feltételezem, van), az egy olyan motor, ami a szinuszos jelalakra épít. Ha ez a szinusz nem tiszta szinusz, akkor a motor elkezd zörögni, egyenetlen lesz a járása, már ha egyáltalán beindul, esetleg beragad, aztán meg elfüstöl. És ugye egy fűtés rendszernél ez akár háztüzet is okozhat. Szóval oda szinte kötelező a tiszta szinuszos UPS. Abból a legolcsóbb 40k körül van, és többeknél bevált.
A mosógépről:
Igen, tudom, hogy a mai mosógépek elektronikusak, és az újraindításuk néha felér egy Windows újratelepítésével. </sarcasm> De a fűtőszál az egy tisztán ohmos amperzabáló, ami akkora, amekkora. Ha szünetmentesíteni akarod, akkor számolj 3 kW-tal, mert kb. annyira lesz szükséged, még ha csak 1 másodpercre is megy el alóla az áram. Ide viszont nem feltétlenül kell tiszta szinuszos.
[ Szerkesztve ]
-
tyutyesz01
csendes tag
válasz cinemazealot #13152 üzenetére
Ezeket az adatokat tudtak összevadászni innen-onnan.
- Home Center: 48W
- Router : 5,4W
- Antenna: 12W
- 2 db kamera: 2 x 5,5W.Megmondom őszintén az elektronikában teljesen outsider vagyok. :-)
A fenti értékek valósak lehetnek?Illetve ehhez a konfighoz tudsz ajánlani valamit?
-
cinemazealot
addikt
válasz tyutyesz01 #13164 üzenetére
Teljesen reálisak ezek az értékek. Az életben tartásukhoz a legegyszerűbb 600 VA-es UPS is megteszi, de ha legalább 1 óra áthidalás a cél, akkor picit feljebb kell kukkantani. Az egyik legolcsóbb FSP Nano 600 új korában pl. 100 W-ot 11 percig tartott életben.
Ha nézünk egy 50 eFt alatt megkapható FSP FP 2000VA-t, akkor az a hivatalos doksi szerint egy 120 W-os PC-t 30 percig képes életben tartani.
Viszont ekkora teljesítményre nincs szükséged, ezért lehet, hogy érdemes inkább az áthidalási időre gyúrva építkezned: van pl. a 35 eFt körül induló (bakker, ez drágult tavaly óta) SPS SOHO 600, ami mögé bepakolhatsz akármekkora akkumulátort, de egy 10-15 Ah-ással 100 W már el tud ketyegni egy óráig. Akksi ügyben sajnos nem tudok segíteni, azokhoz hülye vagyok.
-
tyutyesz01
csendes tag
válasz cinemazealot #13165 üzenetére
Ha jól értem ebben nincsen beépített akkumulátor, hanem egy szabadon választott kapacítású külső akkumulátort kell még venni hozzá?
-
tyutyesz01
csendes tag
válasz tyutyesz01 #13166 üzenetére
Na, visszaolvastam a topicban..
Ez lesz a tökéletes választás, nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
Vibalazs
tag
válasz cinemazealot #13163 üzenetére
Azta. Köszönöm a részletes leírását mindennek.
Akkor csak PC-hez melyik gyártó modelljét ajánlanád/ajánljátok?
Jelenleg CPU meg egy HDD van a gépben így biztos vagyok benne, hogy nem fogyaszt 500W-ot. (ja meg egy jó pár usb-s eszköz van rákötve).
-
cinemazealot
addikt
válasz Vibalazs #13168 üzenetére
PC táp és a processzor típusáról írsz valamit? Mert mondanám, hogy elég lesz a legolcsóbb 600 VA-es PSU is, de lehet, hogy valaki már írt korábban itt a Téged is érintő modellekről, akkor meg jobb nem lyukra futni.
(#13166) tyutyesz01
Ha az SPS SOHO 600-ra gondolsz, akkor igen, jól érted. Az csak egy elektronika, az akksit külön kell megvenni hozzá. De ez egyben a szép is benne, hiszen Rajtad áll, mekkora akksival mekkora áthidalási időt biztosítasz az eszközeidnek.[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Cs1csó #13162 üzenetére
Mégegyszer köszi! Akkor lehet, hogy inkább hozzáteszek egy kicsit, és Eaton 5E 850i lesz. Schuko csatlakozó van rajta, vagy csak IEC? Pár helyen írják, hogy van, viszont a termékfotókon nem nagyon látom. Ha nincs, akkor elég egy darab IEC»Schuko átalakító, plusz egy sima elosztó, és abba mehet minden eszköz, vagy inkább bontsam többfelé?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Cs1csó
félisten
válasz Vibalazs #13168 üzenetére
Ha nem tervezed bővítenie ezt a PC-t akkor egy 600VA-es, de ha bővítésen gondolkodsz akkor érdemes venni egy 800VA-es UPS-t mivel nem sokkal drágábbak. Egy már valamire való 600VA-es UPS 12-13 ezer forint egy 800VA-es UPS 15-18 ezer forint.
Ár/érték-ben ez a nyerő 600VA körül: Eaton 5E 650i 650VA 360W és USB-s szoftveres kommunikáció a PC-vel.
800VA körül: Eaton 5E 850i USB DIN 850VA
Lehet választani mást is: APC, FSP, CyberPower, Legrand, Gembird, PowerWalker
Az egyik korábbi hozzászólásomban is írtam azért ezeket ajánlottam mert 1. alapban nem drágák a kategórián belül (600 és a 800 VA-esek között) van bennük USB-s szotveres vezérlés PC-hez ami jól jön ha a gépet bekapcsolva hagyod de nem vagy ott mellette és jön egy tartós áramszünet ami alatt a UPS ugyanúgy lemerülne és a gép ugyanúgy szabálytalanul állna le de a szoftver még időben szabályosan leállítja.
-
-
Vibalazs
tag
válasz cinemazealot #13169 üzenetére
Tápot írtam "Chieftec ECO 500W GPE-500S"
Proci 65W-os. -
Cs1csó
félisten
válasz Vibalazs #13173 üzenetére
Nem ezek nem szinuszos UPS-ek de valószínű, hogy el fognak menni a tápoddal. A legolcsóbb szinuszos UPS-ek 40-50 ezer körül kezdődnek. Nyugodtan megveheted a 13 vagy a 18 ezres EATON-t. A későbbi esetleges bővítés és a kicsit nagyobb akku miatt talán jobb a nagyobb EATON.
Vásárold weben keresztül - személyes átvételt és fieztést is kérhetsz nem az a lényeg - hanem vásárlás legyen online elindítva és akkor megillet a 14 napos elállás joga. Ha gebasz van vissza tudod vinni.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Írtam nemrég, hogy egy 2013-ban vásárolt SMT1500I APC 5 évet állt mert el volt dugva az egyik raktárban. Ezt májusban felhoztam és beüzemeltem szépen tette a dolgát mert nagyon jól ellátott 2 Dell poweredge szervert. Szombaton itt Szabolcsban voltak villámlások rendesen majd vasárnap gondoltam ránézek a hálóra és sajnos nem volt. Bementem melohelyre és sajnos a szünetmentes lekapcsolt ezzel a hibaüzenettel: Fault State: AVR Relay Weld.
Na most kicsit utánaolvastam és írnak is rá megoldást meg nem de nekem viszont SOS-ben kell egy másik.Tudnátok ajánlani hasonló tényleges teljesítményűt?
Annyi volna még, hogy 2 szerver megy de ugye ezen is csak 1 usb port volt, hogyan lehetne megoldani mind2-t le tudja állítani.
Azt is olvastam van ezzel az AP9631 UPS Network Management Card 2 egész jól managelheto.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Cs1csó
félisten
válasz anonymus89 #13176 üzenetére
Az APC Smart UPS-ekről döntően jókat hallottam egy ugyanilyenbe lenne érdeme beruházni. A menedzselését nem ismerem de a neten található leírás szerint több eszközt nem is USB-n hanem valami smart slot-os hálózati vezérléssel kellene kezelni. Tehát a rá kötött több gépet is le kellene tudnia állítani, vagy akár újraindítani de ahol vásárolnád ott biztos tudnak segíteni ha valami komolyabb boltban veszed.
-
cibus
aktív tag
Sziasztok. Van egy kérdésem, gondom.
Akartam venni egy itt ajánlott eaton 850i-t usbset.
De mondtátok, h kicsi lesz, vegyem az 1100i usbset. Oké.
Megvettem az 1100at, haver a 850et.
Ma megjött, havernál bedugom, full semmi hangja. Na de jó. Most haza érek, feldugom ezt is tölteni, erre az 1100asnak akkora hangja van, h besz*rás... Megy itt hátul a kis ventilátora, de mint a barom, nem értem, h miért kell neki ilyen hűtés, vagy ha kell neki már ekkora hűtés, akkor miért egy ilyen kis ventilátort raknak rá, h pörög vagy 3000et. Komolyan hangosabb az UPS, mint egy 5 évvel ezelőtti amd gép 40 fokos szobában gyári hűtővel.
Nézem a papírját.
Noise level 850nel less than 40db, ennél less than 45db.
3 programmal megmérem.
2 méterről 38-42db
Fél méterről 46-51db
Fölé rakom nem hozzá érve, 54-58db
Mögé rakom kb 30centire, 78-82db.Mi ez már? Emellett tévét nem lehet nézni, nem hogy aludni.
38 ezerért.
Jaaah, és tegyük hozzá, h ennyibe nem fért bele a csomagba se egy áram kábel, se egy usb...Hangról vélemény?
Most jöttem át a másik szobába. Oké, h csak behajtva van az ajtó, de rendesen tisztán hallom hogy megy. Még ennyi hang is mellettem durva lenne, nem h a másik szobában.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Először is dugd be az áramhálózatba - ne kapcsoljál rá fogyasztót - és egy napig - 24 óra - hagyd rajta, ha feltöltött akkor kapcsold ki dugd rá a gépet, monitort stb. majd kapcsold be a UPS-t majd a gépet monitort stb.
Ekkor már nem kellene hogy menjen a ventilátor. A ventilátor általában két esetben kapcsol be:
1. ha elmegy az áram és a rá kötött eszközöket akkuról látja el és az inverternek kell az áram
2. ha töltésnél túlságosan melegeden az akkuEgyéb esetben nem kellene zúgnia, úgyhogy adj neki időt amúgy minimális a két UPS között a különbség 250VA.
HA már egy napi töltés után rácsatlakoztatott eszközök mellett is folyamatosan megy a ventilátor akkor vidd vissza és mond meg hogy cseréljék ki vagy kéred vissza a pénzt, ha azt állítják hogy ez a rendes működése akkor kérd vissza a pénzt.
Nem az lehet esetleg, hogy mikor bedugtad lecsapta a kismegszakítót és ezért egyből átvált akkura? Gondolom feltűnt volna ha abból a konnektorból elmegy az áram.
Nekem ez volt mikor 3 éve megvettem az APC-t a gép mellett fali konnektor cask A-es volt (az egész ház el lett baxva 3 fázis miatt amin korábban 20-25 amperes biztosítékok voltak de jött a kedves áramszolgáltató és azt mondta ez nem jár nekünk csak a 32 amper erre úgy osztották szét hogy 16-10-6 és a 6A nem volt elég neki egyből levágta.
Az én APC-mnek is iszonyat hangja van mikor az áram elmegy, de töltés közben neki sincs max egy kis zizegés vagy nagyon halk sípolás jobb fülü emberek érzékelik.
Lényeg egy napig terhelés nélkül töltsd, majd, már rácsatlakoztatott fogyasztókkal nem kellene, hogy hangja legyen.
[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
válasz Cs1csó #13179 üzenetére
Nagyon reméltem, h ezt a választ kapom, h csak ilyenkor megy a venti. De ez akkor is brutál. 80+ db??? Rettentő hangos, komolyan.
Áram nem ment el. Nem kapcsoltam be. Bedugtam és egyből . Szerintem csak tölt. Este /holnap kiderül. Még jó, h nem a szobában dugtam be xD
Hirtelen nem találtam más AC kábelt, mivel ugye az nem jár hozzá... :@ mint egy régi ilyen monitor/tv ac-ja. De gondolom az nem lehet ludas. Szerintem ezek ugyanolyanok, nem? -
Cs1csó
félisten
Persze, ezek ugyanolyanok, érdekes az APC-nek nem levehető hanem fix kábele volt, de USB kábelt ahhoz sem adtak csak egy rövid modem(?) kábelt vagy valami olyasmi - nem az RJ45 hanem a kisebbet -
Sajnos ez jellemző manapság.
LÉNYEG: Ez egy Line-Interaktív UPS azaz emberek is tartózkodhatnak abban a helyiségben ahol üzemel és akár PIHENHETNEK IS, ez az ONLINE UPS-ekről nem mondható el mert ott folyamatos az akku töltés mert folyamatosan az akku szolgáltatja az áramot ezért nagyon tiszta és stabil kimenetet garantál de ennek az ára hogy ez tényleg csak olyan helyen érdemes alkalmazni ahol nincsenek emberek: kazánház, szerverterem stb.
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
Sziasztok!
Vásárolnék egy szün. mentes tápot és érdekelne, hogy mit javasoltok.
A CPU i7-7700K, jelenleg nincs tuningolva (4.5GHz-en megy max), emellett van egy Zotac 1080 Ti Amp Extreme és 16 GB RAM (3200Mhz). SSD-ből egy M2-es Cosair MP500 van, illetve egy Samsung EVO 860 egy WD Red és egy WD Black. A Tápom pedig EGA 650 G1.
Ugyan erről az elosztóról fut még a Logitech Z906 v2 és 2 db monitor is, de tervezek váltani 3-ra és gondolom.
Sajnos ezeket is bele szeretném számolni, ugyanis mi van ha tényleg elmegy az áram (ami ma 3x történt) és ugye képernyő híjján kikapcsolni sem tudom a gépet normálisan (köszönve ezt a Windows új frissítésének, amivel még külön néha meg kell erősíteni a kikapcsolást)
Köszönöm előre!
-
cinemazealot
addikt
A 3 monitor közül elég csak egyet szünetmentesíteni, a másik kettő maradhat a hálózaton, így a lekapcsolás azzal az egy monitorral is megoldható. Saccra 600-800 W-ra lenne érdemes méretezni, így én legalább az 1500 VA-es UPS-ekkel kezdenék el barátkozni. Hogy tiszta vagy kvázi szinuszos legyen-e a gép, az főként a pénztárcádtól és a tökösségedtől függ. Ha pedig visszalapozol kicsit, csicso82 kolléga e kategóriában írt javaslatai közül tudsz bőven mazsolázni.
-
sqpp
őstag
válasz cinemazealot #13187 üzenetére
Köszi, speciel márkákban van valami érdemesebbet választani? Tehát arra gondolok, hogy pl tápoknál az EVGA, Seasonic, FSP elég jó, itt ugyan így vannak tuti márkák?
Ez eddig úgy néz ki rendben van. Bár csatlakozásilag ez pl nem megy rá pl a hangfalra, szóval valószínűleg még sem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Amit linkeltél az pont nem lenne jó mivel az egy Online UPS ami alapjáraton egy folyamatos zajjal üzemel, egy szerverterembe vagy irodába jó megoldás, de otthonra hálószobába, nappaliba már kevésbé, a másik hogy a technológia miatt hamarabb kipurcannak benne az akkuk.
Az 5.1-es hangrendszer mennyit fogyaszt, azt is szeretnéd rákötni?
Mondjuk ezek:
- Eaton 5E 1500i USB ez a legolcsóbb tudja a szofteveres leállítást tartós áramszünet esetén a hátránya hogy nem szinuszos - ha van pénze az embernek ne kockáztasson kísérletezgessen hanem vegyen szinuszosat.
- CyberPower CP1500EPFCLCD 1500VA ez szinuszos UPS egyfajta aranyközépút a következő jóval drágább termékekhez képest és az előbbi nem szinuszoshoz képest. HÁTRÁNYA: nincs túl nagy akkumulátora ezért amikor tartósan elmegy az áram akkor lehetőleg azonnal érdemes kilépni az erőforrás zabáló alkalmazásokból és leállítani a gépet mivel ez a UPS sokáig nem tudja tartani, de 87 ezerért egy 900W tartásra képes szinuszos UPS-t kapsz, szoftveres vezérlés ezen is van.- APC Smart-UPS 1500VA LCD ez értelemszerűen a legjobb, szinuszos UPS, és az előzőekhez képest nagyobb akkukkal, de ez 150 ezer körüli áron van.
Természetesen ezeken kívül is van még ÉLET de ezek nagyjából lefedik a fontosabb variációkat.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
APC, Eaton, CyberPower, FSP, Kstar... ezek mostanában a népszerűbb márkák a topic-ban. Az APC-ből még a felújított használtakra is van kereslet.
De a gép fenekén lévő aljzatok miatt nem kell feltétlenül lemondanod róla, mert lehet olyan elosztót kapni, ami IEC-ből (ezt látod az Általad linkelt gépen) több Schuko-t (ez az itthon és Európa több országában elterjedt) csinál.
-
sqpp
őstag
válasz Cs1csó #13189 üzenetére
Köszi és köszi cinemazealot!
Hát max 500w de annyit nyilván nem megy folyamatosan?! Legalább is max sztem 250-et mehet, esetleg még kevesebb. Általában 50%-ra is csak akkor veszem már a hangerőt ha filmezek DTS-ben, mert amúgy semmi értelme.
Csak nem akarom, hogy tönkrecsessze az áramkimaradás azt is... Az APC lesz akkor.
Egyébként tudom, hogy ezt nehéz megmondani, de így mennyi időm van lekapcsolni a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
sqpp
őstag
válasz cinemazealot #13192 üzenetére
Óh! Köszönöm!
De ugye max 650-et úgy sem enne, mert effektíven max 300 ha van.. (ugye a vga munka közben nem megy semennyire kb)
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
EZ az effektív teljesítmény amit lead zenében de amit a hálózatból vesz fel az talán kevesebb a fene tudja ezt hogy kell számolni, azt is megcsinálhatod hogy valószínűleg a mélynyomó aktív tehát annak van külön tápkábele és azt nem szükséges a UPS-re kötni. A vezérlőjét amiről a kisebbek hangszórók mennek azt rákötheted de a lényeg hogy csinálj terheléses teszteket.
AZ is igaz, hogy ezek a MAXIMÁLIS értékek azaz mindent csutkára tekersz akkor sem fog x áramnál többet felvenni de számolni ezzel kell. Volt itt olyan akinek játék közben szállt el a UPS mert amikor csak böngészgetett azt még bírta gép de amikor rákapcsolt a PAC-MAN-re akkor ott már kevés volt a UPS
-
norbert1998
nagyúr
Üdv!
Korábban már kérdezgettem egy tápról, az APC Back Ups RS 800-asról. No, ő meghalt. Vagyis az aksik, mostmár tényleg. (Eddig kiszolgált).
Ez ugye egy Line interaktív volt, megközelítéses szinuszhullámmal. Az aktív PFC-s tápom ezt nagyon nem szerette. Ha veszek egy másik tápot, ami nem Pure Sine Wave-et állít elő, akkor ugyanez a probléma jelentkezni fog a többinél is?
FSP Nano 800-at meg Kstar MicroPower 800-ast nézegettem a helyére. Előbbi márka, de offline, utóbbi meg Line-Interactive. Viszont mindkettő lépésenként közelít.
-
Cs1csó
félisten
válasz norbert1998 #13195 üzenetére
Lehetséges. Milyen tápod van?
Három dolgot megtehetsz:
1. veszel egy olyan UPS-t amit kinéztél ONLINE intézed a vásárlást (az átvétel és a fizetés módja mindegy) és ha nem jó akkor 14 napos elállással visszaviszed )
2. veszel egy OLCSÓ SZINUSZOS UPS-t: [link]
3. veszel egy új tápot ami vélhetőleg jobban tűri a kvázi szinuszos jelalakot. Nekem egy FSP Raider 550 van és egy APC Back-UPS-el jól együttműködik.A tápot azért ajánlottam mert a legolcsóbb tiszta szinuszos is 40 ezer amiket te szeretnél azok megvannak 20 ezer alatt és 15-ért már lehet venni új tápot, a régit eladod és olcsóbban jössz ki.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Cs1csó #13196 üzenetére
FSP Raider 550-em van, mint neked. Viszont ettől az APC-től olyan hangja volt, hogy kifejezetten nem tetszett. Gerjedés egy kis zörgéssel vegyítve, így tudnám leírni, elég hangos volt.
Szóval lehet, hogy csak a régi UPS volt a hibás a gerjedésben és ennek a tápnak bírnia kell a modern, kvázis UPS-eket?
A tiednek van valami zöreje, ha aksiról megy?
-
Cs1csó
félisten
válasz norbert1998 #13197 üzenetére
Nem tudom - amikor akksiról megy akkor bekapcsol a UPS-en a ventilátor az mindent elnyom de nem érzékelek semmi problémát. Lehet a UPS régi típus.
Amúgy ezen elgondolkodtam legközelebb letesztelem - kilövöm az áramot mikor megy a gép bekapcsol a UPS és odahajolok a TÁP-hoz hátha hallok valami szokatlant olyan helyen van hogy két asztal között a földön macerás hallgatózni.
[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
Üdvöz lehellet!!
Most dugtam össze végül az 1100i-t.
És már itt is egy vihar. Kérdésem az lenne, h ha vihar van, ha nagyon ide érnek a villámok, akkor az UPS-t ki kell huzni? Vagy a hatuljabol ami rá dugva?, H bele ne csapjon a villám?
Mert azért mikor nagyon itt van a vihar, akkor azért ilyen számítógépet, routert, tvt ki szoktam húzni. Ti hogyan csináljátok? Vagy hogy kell? KösziMindjárt össze dugom usb-vel. Fel fogja ismerni, vagy le kell szedni hozzá valami telepítőt? Mit hogy állítsak? H pl soha ne sipoljon. És ha kevés esetleg az áram és nem vagyok itthon, akkor kapcsolja le a gépet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest