Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz martonx #96436 üzenetére

    Bármi is lett anno felrakva, arról készült gázterv, annak tartalmaznia kell a kazán típusát.
    Mi 2 éve béleltettünk kéményt, cseréltünk kazánt és helyeztük át a strang másik oldalára. Gyönyörűen fel van rajzolva a gázterven a gázcső nyomvonala, a kéménybekötés helye, szerepel a gázkazán típusa. Mellette ott a kéményseprő engedélye is jegyzőkönyvvel.
    Minden sorszázomott, több példányos, ami a szolgáltatónál is megvan. Ha a lakás dokumentációi között nem szerepel, akkor kérd ki a szolgáltatóktól.

    Két dolog fordulhat még elő: kazánt cseréltek menet közben, de a bekötések maradtak. Ebben az esetben nem kellett újra papírozni (ha a teljesítmény maradt). Ekkor csak a kazán típusa fog eltérni a papírokon, de ami neked a lényeg, a kémény típusa, tulajdonságai igazolva lesznek.
    Kazánt cseréltek úgy, hogy papírozni kellett volna, de b@sztak rá. A kéményt tippre akkor is lepapírozták, hiszen majdnem az egyik legolcsóbb tétel, 1-2 évente jártak ellenőrizni is, amikor kibukott volna és a kéményseprő a gázszolgáltatóval nem keresi a kapcsolatot, neki tökmindegy, honnan jön a gáz.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák