Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Robbertho

    aktív tag

    Halihó, van valakinek tapasztalata egy olyan speciális kombóval, mint
    XBOX Series S, Sonos Beam Gen 2 és Plex videolejátszás?
    Azt szeretném elérni, hogy TrueHD és DTS menjen a Plex-en lejátszott tartalommal a soundbar-on, passthrough segítségével (mert a Samsung TV ezeket nem támogatja natívan). A TV-n passthrough beállítva, az Xbox-on Passthrough bekapcsolva, a soundbar eARC-on van csatalakoztatva, de sajnos a Plex-en belül nincs passthrough opció sehol (pedig úgy olvasom, kéne lennie), és így a TrueHD és DTS tartalmakat enkódolni akarja a plex szerver, ami miatt nem játszhatóak le.
    Azt is olvastam, hogy a DTS passthrough sosem fog működni ezzel a Samsung TU8 szériás TV-vel, de a Dolby TrueHD-nak mennie kéne.
    Mit csinálok esetleg rosszul, van valami ötlet? Egyébként ha feldolgozás nélkül küldi a digitális bitfolyamot az XBOX a TV-n keresztül a soundbar-nak, miért ne mehetne a DTS is?

    Legtöbb esetben a TV-n natív Plex klienst használva mennek a filmek, Atmos is (DDP). Érdekes módon egy DTS és DTS-HD MA filmet próbálva az is ment natívan a TV-n, bár a Sonos app DDP-t írt arra is. Lehetséges, hogy itt volt valami kódolás.

Új hozzászólás Aktív témák