Új hozzászólás Aktív témák
-
poweradi
csendes tag
válasz benvolio #1601 üzenetére
Igen, már olvastam aztán, hát mindegy... De akkor sem értem, hogy a TV-t a sima HDMI bemenetre dugva a soundbarba miért nincs hang... Még az utolsó mentsváram, ha optikai kábelen keresztül átviszi a hangot a PS4-ből is ami a TV-re van dugva. Ha igen akkor úgy már elviselhetőbb, csak hát ugye a két távirányítót kell kezelni, ki-be kapcs és hangra... Ja amúgy igen az SB450 kellett vna de az 150 ezt meg 100-ért vettem... majd talán jövőre...
-
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki próbálta e a JBL Cinema Base-t?
Illetve melyiket ajánlanátok egy kb 17nm nappaliba.JBL SB350
JBL SB400
JBL Cinema Base???
Harman Kardon SB20
Harman Kardon SB26Kipróbálni sajnos nincs lehetőségem
Köszi szépen[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
Közben szűkítettem a kört. Sony tv-m van.
Sony Ht-Ct380 vagy Lg Sh5
Melyiket ajánljátok? Vagy esetleg ebben az árban egy használt Jbl 350.Az Lg Sh4 és Sh5 között nagy a diffi?
-
F e Z o
veterán
Az mitől lehet, hogy ha egy helyiségben bluteoth-on keresztül küldöm a soundbar-ra (Samsung HW-K450) a hangot, akkor néha megakad a zene kb 1 másodpercre. Telefonról és gépről is jelentkezik a hiba.
H2O über alles!
-
skristof
tag
sziasztok!
samsung tv-hez egy 20nm-es nappaliba milyen belépő kategóriás soundbar-t ajánlanátok?
filmezéshez, xboxhoz és telefonról/laptopról tolnék még rá spotifyról zenét, ha ez számít valamitabszolút laikus vagyok a témában
köszi
[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
JBL SB350-nek keresek alternatívát. A nappalimban jó ideje tökéletes elégedettséggel használok egy ilyen soundbar-t, de most felmerült, hogy a hálóba is kellene valami.
100ezernél sokkal többet nem szánnék rá, már csak azért sem, mert a JBL 350 is tökéletesen kielégít ennyiért, ez meg tényleg csak másodlagos rendszernek lenne.Harman Kardon SB20 is a JBL SB350-nel egyenértékű, esetleg teljesen megegyező rendszer, vagy az gyengébb valamivel?
Vagy vegyek egy Sony 390-et, nem fogok csalódni abban sem a JBL után?Köszönöm szépen!
-
kicn
csendes tag
Sziasztok!
Ha veszek egy hangprojektort, van arra lehetőség, hogy a saját fejhallgató kimenetén keresztül rákössem a jelenlegi 2.1 rendszeremet, és kvázi 3.1-ként működjön? Esetleg tudtok konkrét példát mondani, ami a Philips 43 puh6101 tvvel hdmi-arc-on keresztül tud kommunikálni? Max 25-35k a keretem rá. -
Beni2360
félisten
Szia.
1: Ha egy fejhallgató kimenetére kötsz valamit akkor az alap gép nem szól. tehát kvázi 3.1 nem lesz sehogy mert nincs meg a technikai lehetőség gondolom centert szeretnél csinálni.
2: Olyan hangprojektort amin van HDMI bemenet nem nagyon találsz 25-35K-ért max használtat.
3: Általában a TV-ben van a lehetőség a hdmi-arc beállításra, általában kezelik egymást.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
HagaNRG
őstag
-
tadis
csendes újonc
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Panasonic TX 40 CXW404 4K 3D TV-m hangzását javítandó, hangprojektor -t szeretnék vásárolni, a
Panasonic SC-HTB485 EG-K 2.1-s típust választanám.
Semmi tapasztalatom e téren, kérem hogy segítsetek a választásomat illetően.
Milyen a hangminősége, hogyan kell összekötni a hangrendszert a TV-vel, elhelyezése hogy az optimálisabb.
A TV távirányítója kezeli e a hangrendszert, hogyan kell összehangolni, stb. -
HagaNRG
őstag
Szia!
Semmi bonyolult nincs a dologban. Ha ez tetszik, vedd meg nyugodtan. Sajnos hangprojektorok terén elég nagy a választék, ellenben itt a fórumon relatíve kevés ember mozog, többnyire inkább segítségkérők.
Nehéz tapasztalatot szeretni bárkitől is bizonyos típusokat illetően. Nagyobb sikerrel jársz, ha a googleből indulsz keresgélni, néha még a youtube tesztvideók is segítenek, ott azért általában a legtöbb ismert típusból van fenn 1-2 review. (persze audio termékekenél, ne arra alapozzunk, hogy a youtube videóban milyen volt a hangja, mert hangfalat nem mobiltelefon-video minőség alapján veszünk).
Az angol avforums.com is sokat tud segíteni. (épp múlt héten volt egy összegző -best soundbars of 2016- cikkük. Bár ott az olcsóbbak közül a Samsung-talán 450-esét említik.Vagy max. bemész a Mediaba, ott meghallgatsz telefonodról párat. Ennyi a max. amit ma megtehetsz magadért. Sajnos többnyire vaktában tapogatózunk mindannyian
Én is próba-szerencse alapon vettem meg a JBL SB350-et, most megint soundbart keresek, aztán megint agyalok és ha lehet, most még nehezebb a dolgom, mert húz az újdonság varázsa más típusok, más márkák felé is, de benne van a pakliban a csalódás is ilyen formán.
Panasonic TV általában jól együtt kell, hogy működjön Pana soundbarral, de azért ne 6 éves TV legyen lehetőleg, mert a visszafelé kompatibilitás nem tudom, mennyire megoldott. Ha aránylag új, 1-2 éves a készüléked, akkor nem lőhetsz nagyon mellé a kompatibilitást illetően egy Pana soundbarral.
Csatlakoztatást illetően nem kell félned, a soundbarok 99%-a plug and play működik, egy kábellel tápot adunk neki, (vagyis kettővel, mert a sub és maga a soundbar is általában külön tápról üzemel, ha wireless a sub). Meg egy hdmi, vagy optikai kábellel összekötöd a TV-vel és kész.
Az esetben kell csak vigyázni, ha trükközni akarsz és még Xboxot, Playstationt, médialejátszót is szeretnél a soundbarra kötni, mert ugye mindennek jobb, ha nem megy még a TV-n keresztül a hang és onnan a soundbarba, hanem közvetlenül csatlakozik minden a soundbarhoz, de előfordulhat, hogy régebbi modelleknél csak esetleg 1 hdmi, 1 optikai van.
Ilyenkor a TV-be fog menni minden külső eszköz és onnan 1db hdmi_ARC-n keresztül a hangprojektorba. -
psajti
aktív tag
Helló mindenki. Hangprojektor vásárlásán gondolkodom elég sok hsz-t elolvastam már a fórumban és kettő gép van ami jobban megfogott. Az egyik egy Samsung HW-H430/en, a másik pedig egy LG SH5 lenne. A kettő között kb 10-15 ezer forint különbség van. Na már most a kérdésem az lenne, hogy megéri-e az LG azt a plusz pénzt, tud-e annyival többet nyújtani mint a Samsung? Egyenként olvastam már mindkettőről pozitív véleményeket, viszont jó lenne ha lenne valaki aki esetleg mind a kettőt hallotta/próbálta is már és össze tudja hasonlítani. Előre is köszönöm a segítséget!
-
HagaNRG
őstag
Sony 790-eset láttam 74 ezerért valahol. Gondolom, az nagyon megérne ennyi pénzt a JBL/Harman rendszerekkel szemben
-
HagaNRG
őstag
Már tárgytalan.Sajnos mire kiértem, közölték, hogy nincs raktáron, meg kéne rendelni valahonnan központiból, de az nekik is minimum 2 hétbe telne, majd a boltban átvehetném. Végül szomorúan hazajöttem.
Persze, most már azért is a Sony 790-re pályázom, az is lehet, hogy elhozom a központi szalonból 120-ért.Nagyon izgat, hogy milyen hangja lehet.
-
HagaNRG
őstag
Nem tudom, én most kicsit leálltam a témával, úgy érzem, picit elvesztem a választék-erdőben.
Az LG-Pana-Samsung, stb. márkákhoz egyszerűen nem tudok úgy viszonyulni, ahogy kellene. Sokkal inkább húz a szívem a JBL, Harman, Focal, stb. márkanevekhez, amik már letettek valamit a hangfalgyártás terén.
Másrészt meg bennem van az is, hogy az építési és működési elvükből fakadóan nagy valószínűséggel óriási különbségek itt bizony nem lesznek a márkák között.Adott esetben egy Panasonic, vagy LG csúcsmodell is meglehet, hogy simán van olyan jó, mint egy JBL. (csak mivel nekem is ez az első egyetlen soundbarom, így nehezen lépek más márkák felé)
-
englishman
csendes tag
Üdv!
Én szintén e között a két típus között vacilláltam, aztán 3 hete a Samsung HW-H430/en-t vettem meg. Nálam a döntő szempont az ár volt, és az, hogy az LG SH5 esetén többen is panaszkodtak alacsonyabb hangerőn történő zúgásra, amitől tartottam. Nos a Samsungnál nincs ilyen probléma. Szépen szól, persze akárcsak a led tévék képe esetében, a soundbarnál sem mindegy a forrás minősége, mert a jót kellemes nézni/hallgatni, de a rosszabb, élményben is hagy kívánni valót maga után.
Nekem LG tévém van, ezért a Samsung HW-H430/en irányítása a tévé távjával nem lehetséges, valamint "csak" optikai kábellel lehet összevezetékelni a két eszközt, HDMI csati nincs a soundbaron. De ezekkel tisztában voltam a vásárlás előtt is, az ár miatti kompromisszumként bevállaltam a +1 távirányítóhasználatot.
Bluetoothon keresztül szoktam mobilról zenét hallgatni, szintén jól kezeli, és szépen szól.
Ha a Samsung mellett döntesz, igyekezz, mert már nem sok helyen forgalmazzák, kifutó termék. -
Grande Ale
őstag
Unokahugom szeretne soundbart. Euronicsba Sony htrt3 75 ezer. Amúgy Sh5-öt szeretne,nekünk az van, nagyon tetszik neki. Sajnos az most nincs. Milyen ez a Sony, van olyan, mint az Sh5, vagy hajtsunk fel egy olyat inkább?
-
BaLee
addikt
Na végre sikerült szereznem egy Sony HT-C380-at. Régóta vadásztam rá erre itt a hardveraprón találtam rá. Igaz UK modell, de két átalakítóval simán működik. Amit még imádok benne, hogy simán működik a Panasonic GT60 plazmámmal ARC-n keresztül a hangerő kikapcsolás meg az auto power off is.
Én is a HT-CT790-el szemeztem de így sikerült megúsznom kevesebb, mint feléből. Filmeztünk és zenét is hallgattunk rajta. Imádjuk.
-
psajti
aktív tag
válasz englishman #1622 üzenetére
Végül SH5 lett a választás, mert csak az volt éppen akkor a boltban. Szerencsére az említett zúgást nem tapasztaltam. Nagyon jól szól, egy hátránya van, hogy másokhoz is alkalmazkodnom kell néha De majd hétvégén kieresztem ami benne van :p
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Nekem is megérkezett a Sony 390. Hatalmas piros pont a Sony Központi Szalonnak. Tegnap dél körül rendeltem tőlük és ma reggel 8-ra- az ország másik végében- már nálam volt a soundbar.
Én egy hónapja egy JBL SB350 tulaja vagyok. Anno meg is ejtettem egy próbát az MM-ben, de nem nyűgözött le a 390-es, így a drágább JBL-t választottam. Ezzel én tökéletesen elégedett is vagyok és már többször mondtam, gyönyörűen szól, erős, dinamikus, komoly, valódi mélyhangokkal. A lényeg, hogy nem érzem sem kényszer-, sem ha nincs ló, jó a szamár is jellegű megoldásnak.
Úgy adódott azonban, hogy a hálószobába is akartam valami kis morgós eszközt. Nagyon nem tudtam belefolyni a témába, mert vidékről kb. esélytelen, hogy a netes olvasgatáson kívül bármit élőben megnézzek, meghallgassak. Kb. két hétig variáltam, mi legyen, végül tegnap kb. megrendeltem a Sony 390-et.
(a végére már képbe jött az LG SH7, a Pana 6-os, 8-as sorozatú modelljei, stb.) A JBL SB450 is lógott a levegőben erősen, de végül győzött az anyagiasságÖsszehasonlítva a JBL-el elsőre nem volt egyértelmű, hogy van-e mínusz, vagy plusz bármerre is. Gyors kábelcsere után egy találomra előszedett Edge of Tomorrow jelenettel kiderült, hogy a JBL közvetlenül a Sony után bekapcsolva azért kicsit nyomatékosabbnak érződik. Akarom mondani, mélyebb és erősebb a subja.
Vehettem volna még egy JBL 350-et, de annyira izgatott, hogy más márkát is kipróbáljak, hogy most győzött a kíváncsiság.
Végülis beillesztetem a helyére mindent (az összekapcsolás és beállítás nem vett igénybe 2 percnél többet, elképzelni sem tudom, egyesek hogy tudják órákig állítgatni ezeket a soundbarokat. Eleve alig van rajta beállítási lehetőség. (de még így is több, mint a JBL-en. A saját kijelző és menü azért elég nagy plusz pont a Sonynak a JBL-lel szemben). Néha jó lenne tudni ott is, hányas a hangerő, milyen álláson van a sub, nem csak min-max. között találomra állítgatni. De úgyis hallja az ember, hogy hangos-e, vagy épp halk, szóval ez nem a világ vége.
Szóval a helyén beüzelemve, a Sony subja is életre kelt. A titka, hogy ne a TV mellé rakjuk szembe a hallgatóval, mint a marketingfotókon, hanem kicsit a sarokra fordítva, a tv-nek és a nézőnek majdnem épp háttal a reflex nyílást és a hangszórót).Mikor így megszólalt az épp az Xboxon futó Batman játékban a kellemesen morajló Gotham alapzaja, abban a percben megnyugodtam. 1-2 films demo, a Grand Tour legelső epizódjában kezdetén a Mustangos képsorok alatt megszólaló I can see clearly now dallamok, majd a Spielberges Big Friendly Giant első képsorai, mikor az óriás lépeget Londonban pont kiválóan illusztrálták, hogy mit is tud a Sony 390.
Még egyszer hangsúlyozom, nem számottevő a különbség a Sony-val szemben. Terességről, hangszínpadról nem szeretnék nyilatkozni, mert 5.1-es, elég komoly házimozit váltottam le ezekre alig egy hónapja, így most nekem eléggé leszűkült a megszokott hangtér, kicsit kevesebb a magas, kevesebb a mély is, de minden mégis olyan minőségben szólal meg, amivel semmi gondom és amire azt tudom mondani, hogy nekem ez arra a kevés filmre, amit szeretnék jobban megszólaltatni, bőven elegendő.
Ráadásul a JBL-lel töltött pár hét alatt rájöttem arra, hogy aki hozzám hasonlóan halkan, néha minimál hangerőn akar filmezni, az még sokkal jobban is jár egy ilyen kompakt hangprojektorral, mert bizony a régi aktív subom (ami 40kg volt szemben a JBL 4.5kg-s dobozával) csak akkor volt hajlandó megszólalni, ha kellő hangerőt kapott. Ehhez képest a JBL (és a Sony 390 is) szépen, halkan, de mégis érezhetően morajlik és dübörögés nekem most ez hatalmas plusz pont az egyébként lenézett soundbarok felé!Szóval aki most gondolkodik, mit vegyen, ár/érték arányban én mindenképp javaslom a Sony 390-et, mert nem fog csalódást okozni. (pedig tudom, novemberben az MM-ben leteszteltem és akkor hatalmas csalódásként éltem meg a hangját. Na, most már a helyén kezelve mégis nagyon pozitív csalódást okozott)
-
-
HagaNRG
őstag
válasz junior11 #1629 üzenetére
Hát, elvileg mindegyiknek ez kéne, hogy legyen az értelme.
Bár az igazi Yamaha, vagy Bose hangprojektorok 400-600 ezerbe kerülnek. Azokat tényleg lehet hangprojektornak nevezni, azokról azt mondják a tulajok, hogy valódi 5.1 élményt nyújtanak, szó szerint.
De ez alatt az árkategória alatt azért ne várjunk csodákat.
A JBL nekem mondjuk elég jól működik e téren is, de surround módban a beszédhang elég rendesen a háttérbe kerül... -
Gsx-rr
veterán
válasz englishman #1622 üzenetére
Hol lehet még kapni? nem találok sehol.
-
HagaNRG
őstag
Természetesen, mind a JBL, mind a Sony így működik.
A saját távirányítókat nem is használom, kizárólag a TV-jét.
TV bekapcsolásra be, kikapcsolásra pedig a soundbar is kikapcsol.De, ha TV nézés közbe a saját kis távjval kikapcsolom a soundbarokat, akkor azonnal a TV hangszórók lépnek a helyükre. Visszakapcsolva azonnal visszaáll a hang a soundbarra.
-
Joezyka
senior tag
válasz HagaNRG #1626 üzenetére
Nem kötözködni szeretnék, de azért az áruk is más.
Sony 390 ~ 80-90e Ft
JBL 350 110+e Ft.Szerintem ez eléggé jelentős árkülönbség.
Amúgy a leírásod nagyon jó, tetszik!
Én is pont a Sony-t néztem ki magamnak (mert Sony tv-m van), de még agyalok.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
didros
senior tag
Sziasztok!
Egy kb. 6 éves TV hangzását (Samsung 40C650) szeretném feljavítani hangprojektorral de vannak kétségeim.
1. ha optikai kimeneten keresztül kapcsolom össze a két eszközt, akkor nem fog csúszni a hang? Vannak rossz emlékeim egy onkyo erősítővel kapcsolaban…
2. Működtethető lenne a rendszer egyetlen távirányítóval is úgy hogy a TV hangszórói automatikusan állandóan némák, amikor a projektor be van kapcsolva (figyelembe véve, hogy régebbi típusú TV-m van)?
Illetve hogyan célszerű összekapcsolni a TV-t a projektorral? optikai kábelen vagy HDMI-n? Hogyan kapunk jobb hangzást?[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Szerintetek melyik lenne a legjobb hangzású hangprojektor ebben az ár kategóriában?
A Tv Sony Bravia KDL-50W805C.
Elsőre sorban Sony márkákat néztem,mivel a tv is sony gondolom egyforma márka jobban passzolna egymáshoz.Fontos hogy sony tv-hez sony márkát válasszak?
Melyik lenne a legjobb hangzású szerintetek?
Illetve lenne nagy előre lépés a gyári beépített tv hangszóróhoz képest észre lehet venni BD filmek esetén?Mivel az 2X10W csak.
[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
Szia!
Elvileg nem jelent csúszást az optikai kábelen történő csatlakozás. Nekem ilyen soha nem jelentkezett.
Viszont optikain úgy tudom nem, csak HDMI ARC portra csatlakoztatva fogod tudni a TV saját távjával kezelni a projektort. Ahogy szeretnéd, tehát ha kikapcsolod külön a soundbart, akkor a TV szól, ha külön bekapcsolod, akkor a soundbar szól. (alapból pedig bármikor, ha a TV-t bekapcsolod, akkor a soundbar is kapcsol be és ki vele együtt). -
HagaNRG
őstag
válasz demmer123 #1637 üzenetére
Ha picit visszaolvasol, akkor láthatod a tapasztalataim.
A JBL SB350-em a "hands down" jóval többet tud, mint amit elvártam és egyáltalán, amiben valaha is reménykedtem. Legközelebb tutira kipróbálom az SB450-et is
Tehát a Gravity az elejétől a végéig nagyon masszív, komoly mély-háttérhangzást produkál. Ha valakit beültetnél egy ilyen elé úgy, hogy van mellette egy nagy, 2.0 álló hangfalpáros és egy komoly, méretes subláda és közben megszólaltatnád a JBL-t, senki nem mondaná azt, hogy nem a nagy hangfalakból szól a hang.
A Sony egy kategóriával olcsóbb az SB350-nél és máris kevésbé erős, tiszta és dinamikus. Ahogy a Sony boltban mondták, egy átlagos panel szobát a Sony 390-nel is szét lehet robbantani, de nekem a JBL óriási és egyértelmű vonzereje abban rejlik, hogy minimál hangerőn is roppant erő és dinamika van benne.
Ezt a Sony nem tudja ilyen jól, a 390-et jobban kell hajtani, hogy megjöjjön az ereje és ott sem lesz az a mindent elsöprő mélyhang, mint a JBL esetén.Másik alapvető erénye a JBL-nek a Sonyval szemben, hogy a center bizony áll, mint a cövek a TV-be ezzel picit bele is takar. A Sony gyönyörű "slimfit", egy fekvő lap az egész, és itt azért picit el is marad a beszédhangok reprodukálásában. Szóval ilyen fekvő Sony annak a jobb választás, aki falra szerelve használja.
Összességében nem kell komoly mínuszokra gondolni, még mindig tartom, hogy aki úgy veszi meg akár a Sony 390-et, hogy előtte nem egy több százezres mozit hallgatott évekig komoly, nagyméretű fadobozos hangfalakkal, 40kg-s subbal, az nem fog tudni sem a beszéd tisztaságba, sem a dinamikába, sem a mélyhangokba belekötni a Sony esetében sem. Mert önmagában az is tökéletes.
Miért írtam le ezt megint?
Azért, mert ahogy látom a 40 ezres kategóriában nézelődsz és én épp most tapasztaltam meg, hogy még a dupla ennyibe kerülő soundbarok is meglehetősen alul tudják múlni az ígéreteket, tehát valóban a 130-150 ezres az a kategória, ami már egy átlagos nappaliban, mondjuk úgy, hogy egész élvezhető mozi feelinget tud varázsolni.
40 ezerért én nem mernék semmit bevállalni, mert egész egyszerűen itt nem akkora összegekről beszélünk, ami miatt megérné erővel is az olcsóbbat venni.(Tehát én azt hiszem, hogy a 30-40 ezres kategória az kb. az átverés, vettem is valamit, meg nem is történet. 70-től fölfelé már kiemelkedő vételek vannak, akár a Sony, akár az LG és a Samsung táján. De a JBL SB250 is lefogadom, hogy tud rendes mély, közép és magas hangokat is már, van ereje és dinamikája is)
Ha csak egy módod van rá, a 40 ezres soundbarokat ne nagyon erőltesd, mert én fogadni mernék, hogy csalódás lesz és visszacsere fog következni az első nap után.
Akkor már inkább jobb egy aktív PC-s 2.1 Logitech, vagy ilyesmi -
HagaNRG
őstag
válasz Joezyka #1635 üzenetére
Így van, abszolút igazad van, nem egy árkategória és úgy gondolom reális a differencia közöttük!
(Tehát nem nagy összeg a 30 ezer különbség, én is gondolkodtam sokat-túl sokat is- hogy merre mozduljak. Nyilván, ha rászántam 80-90-et, akkor 120-at is ki tudtam volna adni egy soundbar-ért. Tudod, van az a hülye helyzet, mikor van egy termék adott kategóriában, amit birtokolsz, amit ismersz, szeretsz és bízol benne. Mivel másik szobába szerettem volna még egy soundbar-t, így nagy volt a nyomás, hogy maradjak-e a bevált receptnél, de ugyanakkor az is izgatott, hogy a piac másik jeles képviselőjének, a Sony-nak talán a legkapósabb és a legjobb ár/érték arányú készülékét is ki szerettem volna próbálni, így adtam neki egy esélyt).
Én mondjuk az a fajta ember vagyok, hogy ha valami csak picit is hibádzik, akkor én világfájdalomként vagyok képes megélni, de most ez esetben bizony én is azt mondtam, hogy ez nekem ennyit ér és kész. Nem kell minden esetben a végletekig húzni a büdzsét és erőn felül megvenni olyan dolgokat, amiket később nem használunk ki teljes mértékben. (bár ez ellentmond az előző kommentemben írottakkal, miszerint, megéri a többet kifizetni a jó soundbar-ért) De épp ezért hangsúlyozom most már sokadszorra, hogy annyiért, amennyibe a 390 kerül, tökéletes és csalódásmentes választás. Tehát azt a plusz 30-40 ezret bizony nem kötelező mindenkinek kiadni... (én is első körben a hálóba kerestem soundbar-t, most meg az lett a felállás, hogy a nappaliban megy a Sony, mert ott még sokkal kevesebbet mozizom, a JBL meg a hálóban megy valódi mozirendszerként, kizárólag HD filmezéshez).
Amúgy más fórumokon sok ember alapvetően megkérdőjelezné a soundbarok létjogosultságát, mert ár/érték arányban nem mindenkinek hozza azt, amit szeretne. Na, most lássuk be, egy Harman Kardon HKTS5 hangfalrendszer olyan 60 ezer ft, egy belépő Pioneer erősítő is max. 70k, ami kb. a JBL SB350 ára.
Én őszintén mondhatom, hogy mindkettőt birtokoltam és mielőtt bárki azt gondolná, hogy egyértelműen bénább a soundbart választani ebből az összegből, annak azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem így van. Ha valakinek nem hiányzik a valódi 5.1-es térhangzás és főleg nem hiányzik neki a sokhangszórós, kábeles "rendetlenség", az nem feltétlen csinál rosszabb vételt és gyengébb hangot egy, az említett árkategóriába tartozó soundbarral.
Nevetséges a dizájnt emlegetni akkor, ha a hangzás miatt veszünk egy terméket, de az én szememnek bizony kellemes a szobám látványa, mióta eltűntek a pici Harman hangszórók a polcokról és csak a TV alatt árválkodó, az összképbe amúgy nagyon esztétikusan és kellemesen illeszkedő soundbar van jelen, mint hangkeltő
-
demmer123
őstag
-
HagaNRG
őstag
válasz demmer123 #1641 üzenetére
Szia!
Sajnos igenis, meg nem is.
A kinézett hangfalak nem rosszak ár/érték arányban, de sub nélkül még a dög nagy méretük ellenére sem fognak csodát tenni. (nekem ettől 3x drágább 3 utas fadobozos Clarus hangfalam volt és azért a lényeg, hogy hangszeres zenében csodálatosak, sőt párbeszédet is minden bizonnyal gyönyörűen szólaltatnak meg, de egy Transformers film alatt bizony nem érik el egy drágább soundbar szintjét sem. A sub egyszerűen nem pótolható). Ja és volt már nekem olyan álló hangfalam is, amiben oldalt dedikált mélyhangszóró is volt, az sem tett csodákat, max. ha nagyon meghajtottad, de az nem normális, filmnézős hangerő.Az általad mutatott kis stereo erősítő inkább fejhallgatókhoz való.
Az az RCA bemenet egyszerűen hiányzik már manapság mindenhonnan. Gyakorlatilag Xboxot, bármilyen újabb TV-t nem fogsz tudni rákötni sehogy sem...Ez egy rendes házimozi erősítő. (pontosabban itt kezdődnek...)
https://edigital.hu/erosito/yamaha-htr-2067-51-hazimozi-erosito-fekete-szinben-p359374
-
K Norbi
addikt
Sziasztok Sony HT-CT390 2.1 szeretnék vásárolni. Ahogy olvasom már van tapasztalat róla, megvárom mire újra 75 ezer lesz.. mert akkor rittig nem vettem meg.
(#1626) HagaNRG Te vagy az én emberem!
Lenne pár kérdésem, mennyire takarja ki az infrát a 390? Hol a legjobb elhelyezni? Falon? tv alatt felett.Neked hogy van összekötve? Tv-m Sony KDL-50W805C
PCM az pontosan mi is? Hogy érdemes beállítani a kimenetet? 5.1 Hangzás jön ki rajta?
Ha forrás 5.1
A lényeg az lenne hogy kössem össze és állítsam be hogy a legjobban szóljon.
Lehet választani TV Hangszórót, csak Audiot.HDMI/DVI hangforráson belül mit jelentenek ezek? Automatikus HDMI Audio, PC audio.
Valamint Optikai kimentél: Automatikus 1. tömörített Automatikus 2. tömörített. PCM.Házmozit csak képről láttam eddig, szóval analfabéta vagyok ezekhez.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Üdv!
30.000 Ft-ig keresek hangprojektort TV-hez. BT legyen rajta.
Ez jó lehet?
Samsung HW-J250 2.2Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Joezyka
senior tag
ma láttam, hogy akciós: Harman/Kardon SB20 hangprojektor
Kérdésem is van: a 6db hangszoró az nem egyenlő a 6 db hangfallal, ugye jól értem? Tehát ez is 1 bárból és 1 mélyből áll. (tudom, hogy le van írva, csak ilyen bontásba még nem találkoztam vele)
[ Szerkesztve ]
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
demmer123
őstag
Mégis csak hangprojektort lesz.
Azt olvastam Ha a hangprojektort közvetlen a tv elé rakom akkor a tv nem reagál semmire mert infrát el takarja.
Tv mögé rakom akkor romlik a hangzás?
A másik megoldás tv egy állványon van ha 2 üveg. részbe rakom akkor is romlik a hangzás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest