- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
ballington
addikt
na lehetséges obik közül Ti melyiket választanátok:
MAF 35-105/3,5-4,5 (macro) 15k
MAF 24-105/3,5-4,5 D 49k
MAF 24-85/3,5-4,5 34k
MAF 28-85/6,5-4,5 25k (első szériás)Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
priusz
aktív tag
válasz ballington #1801 üzenetére
Én a másodikat vagy a harmadikat. Én is ilyeneken agyalok. De van egy harmadik verzióm is: eladogatok egy két obit kicsit hozzáteszek és veszek egy Sigma 17-70 2.8-4,5 obit.
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
-
tailor
őstag
Én speciel egyiket sem - hacsak nem lenne mondjuk egy Sigma 12-24-em "alá".
-
-
tailor
őstag
válasz ballington #1804 üzenetére
Sigma - pont feljebb olvasható szegény wector81 fórumtárs kínlódása vele...
Ha a nagylátó nem szükséges (de amúgy miért nem ?), akkor valóban a 2. és a 3. obi a bejövős.
(Én amúgy egy kicsit "egybegyúrt" átfogást hsználok a 16-105 személyében, és meg kell mondjam, szuper jó. Ki merem jelenteni, hogy az esetek többségében szinte hozza a 16-80 tudását...) -
rumos14
nagyúr
35-105-öt rövid ideig próbáltam, meglepően jó obi! aps-c-n persze nem ideális ez az átfogás, így csak akkor érdemes ilyet venni, ha van alá egy nagylátód.
a 24-85 és a 24-105 között nincs nagy különbség, 24-85-öm volt sokáig, szerettem, de egy kicsit azért le kell rekeszelni. ajánlom, de a 24 (ekv. 36) alatt tartomány bizony nagyon hiányozna nekem.
a 28-85 mellett semmi sem szól, az itt a leggyengébb láncszem.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
7D-n tényleg nem az igazi - és ez nem a váz, hanem az obi sara, de "modernebb" vázon jól muzsikál, már ha pontos a fókusza.
szerintem igen nagy különbség van a 16-80 és a 16-105 között, linkelgethetnék teszteket, meg a saját véleményem is ez, de az a lényeg, hogy Te elégedett vagy az obiddal -
pdave
aktív tag
válasz ballington #1808 üzenetére
a felsorolt obik mellé mindenképpen kell egy nagylátó (hacsak nincs rá szükséged)
az obik közül csak a 35-105-öt ismerem (az van nekem is) meglepően jó teljesítményt nyújt. alatta ott van nekem az általad említett 17-35, 50 körül van általában az ára.
ez így együtt nem rossz kombó sztemhttps://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
tailor
őstag
válasz ballington #1810 üzenetére
MAF 17-35 3.5G
MAF 17-35 2.8-4(D)
Sigma 17-35 F2.8-4 EX Aspherical
Sigma 17-35 F2.8-4 EX DG Aspherical
Tamron SP AF 17-35 F2.8-4 Di LD Aspherical IF
-
ballington
addikt
ezeket Én is megtaláltam dyxumon, de a 3,5G-s kiesett, elég komoly ára van, nomeg sztem nem is lehet kapni.
Amit találtam az egy sigma DG Asph.50k-ért.
Illetve találtam egy MAF 3,5-4D-st, de Ő az A700 adná el és nem hiszem hogy megbontaná.amúgy úgy értettem, hogy neki milyen van
[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
pdave
aktív tag
válasz ballington #1812 üzenetére
nekem a maf 17-35 2.8-4D változat van
https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
wector81
csendes tag
Nagyon úgy fest, hogy csak a 7D-t nem szereti, újabb vázakon jól muzsikál. Persze ez nekem nem vígasz...
Most én is dilemmázok... A Sigmákat úgy tűnik el kell felejtenem a 7D-n, nincs kedvem kísérletezni... A Tamron 17-50 próba után kiderül, hogy tud-e rendesen dolgozni a 7D-n. Ha az sem, akkor én is leteszem a voksom a "jó öreg" MAF 17-35 f/2.8-4D mellett. Nekem kell a nagylátószög és a lehetőleg 2.8-as fényerő. A CZ 16-80 meg k.drága nekem.
Viszont a 17-35 és a 75-300 közé kell majd valami, és erősen húzok a "jó öreg" MAF 50/1.4 felé, betölteni az űrt, esetleg felhajtani egy MAF 35-70 f/4 wery little Beercan-t(rumos SAM 50/1.8-a is nagyon tetszett. Penge kis mütyűr és a 7D-n 1.7-es )
-
rumos14
nagyúr
válasz wector81 #1814 üzenetére
nemtom ti hogy vagytok vele, de én olyan nagyon azért nem szeretek obit cserélni, nekem a 17-35, 35-70 már túlságosan "darabolós", legalább a 17-50 tarományt szeretném egy obival lefedni. a 17-35 "tele" vége nagyon kevés nekem (persze egy CZ 16-35-nél lehet h annyira azért nem zavarna...)
Tamival tegyél egy próbát, két embertől is hallottam, h 7D-n jól muzsikál. nem olcsó, újonnan 110k, használtan igen ritka, és sztem nagyon lecsapnak rá, ha egy megjelenik. nagy becsben tartom a sajátomat, főleg h a fókusza is pöpec.
ettől függetlenül egy 50-es fix sztem mindenkéép elké, MAF 50/1.7 vérmérséklettől függően 25-30k körül szokott gazdát cserélni. -
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #1815 üzenetére
"nemtom ti hogy vagytok vele, de én olyan nagyon azért nem szeretek obit cserélni, nekem a 17-35, 35-70 már túlságosan "darabolós""
Képzeld el a fix fetisisztákat, akiknek gyakorlatilag csak fixeik vannak - na, az a darabolós
Nem mellesleg, ha annyi pénzem lenne, amennyi nincs, valószínűleg ebbe a sorba állnék be én is -
pdave
aktív tag
válasz rumos14 #1815 üzenetére
hát igen ez egy kicsit kényelmetlen benne, én is gondolkodtam néha, hogy lecseréljem emiatt, de a 35-105-el együtt ár/értékben nem nagyon van jobb - szerintem.
a 16-105 lehetne alternatíva, de az is 100k körül mozog használtan, a sigma ugye nem mindig megbízható, tamron gyakorlatilag nincs használtan..https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #1817 üzenetére
én hobbi fotós vagyok, nem több... tudom, a fix az egy másfajta életérzés, de én csak a fényerő / makró képesség miatt használok, használnék fixet. lehet h 20 éve egy fix jobb élességet produkált mint egy zoom, de van szerencsém 2 olyan alapzoom-ot használni, ami tág rekeszen is pöpec, igaz, nem f1.4, de tájképekre, turistáskodásra nem is kell az.
-
pdave
aktív tag
válasz rumos14 #1820 üzenetére
hát annyi fajta lehetőség van (szerencsére) hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt - csak bírja a pénztárcája bár végül is ez fogja úgyis megszabni, hogy melyiket választja. én pl szoktam lábzoomolni, legalább mozgok egy kicsit
én is vennék 10-20-at, csak akkor át kellene variálni az obiparkot, még többet cserélgetni - meg azért a pénzért mi minden mást lehetne venni...
akkor már inkább megvárom a sigma 8-16-othttps://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #1819 üzenetére
Én is abszolút hobbifotós vagyok, és maradok is annak. Pont a más életérzés miatt tetszenek a fixek.
A hivatásosok szerintem gyakrabban nem engedhetik meg a fixeket maguknak, pontosabban a fixekkel járó idővesztést és rugalmatlanságot. A hobbisták pedig könnyedén megengedhetik maguknak -
ballington
addikt
Így van ahogy wector is mondja...
Ahhoz, hogy egy jobb fajta obi legyen ami nagylátó és kis telének is jó, az megint csak 100k körül mozog használtan. Annyit nem akarok kiadni egyszerre egy obiért. Akkor már inkább cserélgetek, úgy is van időm, ha néha elmegyek egyet kattintgatni. Tudom macerás, de a lóvé is macerás.Én is sokat vaciláltam egy fixen, sőt most is vacilálok egy 28/2,8-on, de lehet hogy a fixek nekem nem jönnének be.
Most egyelőre a 17-35 + 35-105-re vagyok ráindulva, de később lehet kinövöm. Más lenne, ha mondjuk Pesten lennék, sztem akkor már a 6. obit próbálgatnám, de így hogy vidéki vagyok és alig van alkalmam elmenni Pestre vagy máshova obit nézni, így sokat gondolkodom milyet vegyek. De már nagyon kellene egy.
Lehet az lenne a geljobb, ha vennék egy 28/2,8-at és egy 50/1,7 (vagy 1,8)-et, ez még árban sem gáz, olyan 50-60k körül meglenne. Aztán vennék még mellé egy beercant. De akkor megint csak hiányozna lehet egy nagylátó, akkor meg már megint ott vagyok, ahol elkezdtem.
Nehéz dolog ez.
[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
nasinas
tag
Na Urak, ma nagyfiú vagyok...
Ma megvettem a Tamron 17-50/2.8-at egy extrém boltban meg hozzá a szűrőszettet,Hoyát. Lekaptam gyorsan, mellé tettem a Sony kitobikból a 18-70-est.
Van hozzá napellenző, ilyen cikkcakkos trendi szélű, a Hoyákhoz meg van szűrőtartó neszeszer ,négy részes, úgyhogy egy még fér bele. ( Tényleg olyan mint egy kis női kézitatyó a lóvénak... ). Az egyik képen tele állásban vannak a másikban meg nem. Nehezebb és nagyobb a Sonynál - mer több benne a zanyagAmi ami, az az !
-
nasinas
tag
Szóval a másik kép:
Ami ami, az az !
-
rumos14
nagyúr
válasz Szten Márs #1822 üzenetére
hát ööö a hivatásos (pl. sportfotós) a fényerő miatt inkább a fixet használja sztem. esküvőfotós szintén, vagy talán egyik vázon fix, másikon zoom?
nédd meg itten eztet a képemet [link] lementem a rakpartra, gép állványra, aztán a komponálást, tehát hogy mi is legyen benne a képben csak a zoom-mal tudtam megtenni. -
nasinas
tag
Köszike! Amikor először a kezembe vettem, akkor jóval nehezebbnek tűnt mint a kitobjektív, de az is már régen volt a kezemben....
Majdnem akkora, de érezhetően nehezebb és nagyobb - viszont nem annyival,hogy nehezebb lenne használni, abban nem lesz érezhető különbség,úgy értem hamar meg lehet szokni.Ami ami, az az !
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Valakit érdekelne egy kiváló állapotú M42-es 135/3.5 Zeiss Jena MC Sonnar? átalakítóval?
Tehát lehet használni Sony/Minolta Digitális gépekkel. Az állapota tényleg gyönyörű mintha új lenne, selymesen csúszó fókusz állítással. Beépített kihúzható napellenzővel.Megfelelő ajánlat esetén megválnék tőle.
-
freeapro
senior tag
-
tailor
őstag
válasz Mandarinn #1834 üzenetére
Tudtommal az A300 csak a chip-es adapterrel fogadja az adapteres obikat. De persze lehet, hogy rosszul tudom. Te milyen vázon használtad? (Igazából izgat ez MF dolog, de van egy nagy félelmem - mégpedig a 300-as kicsi keresője. Hiába van rajta OVF nagyító, az bakfitty.)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz rumos14 #1828 üzenetére
Megkésve bár...
Sportfotós max azért, mert nagytelében a fixek könnyebben beszerezhetők, mondjuk nem is rájuk gondoltam. Esküvőfotósok többnyire zoomobjektívekkel dolgoznak, bár van kivétel is, nyílván.
A kép tetszik, viszont a fixnek ez a hátránya az egyik előnye. Nem mindig tudunk azt, és úgy belekomponálni a képbe, ahogy szeretnénk. Gondolkozni kell, hogy most akkor hogy is, mit is, meg kell erőltetni magunkat, hogy abba a fix tartományba hogy is tegyük bele a témát. Kreativitásra sarkall - engem mindenképpen. Sokkal jobban "érzem" és élvezem a fotózást velük, sokkal jobban megdolgoztatja az agyam és a fantáziám. De persze ki hogy. Valószínűleg én vagyok kisebbségben ezzel a nézetemmel -
-
tailor
őstag
Van valakinek tapasztalata MAF 100-300 APO (D)-vel? Vagy inkább BB? (+ egy kis gyúrás? )
-
-
pacorro
aktív tag
Ezek közül a 24-85, ha aktuális még.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
pacorro
aktív tag
Ha ezek a lehetőségek, akkor én a simát venném. Jó kis obi az.
Az APO D-k általában drágábbak szoktak lenni."Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs