- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
Szerintem a 18-200 lesz a még ki nem szivárogtatott. Bár mivel már tudunk róla ezért már kiszivárgott
Hát nem tudom. Végülis ha jó minőségű lenne a 18-200 és jó áron esetleg kitben meg lehetne venni akkor én benne lennék
Bár egy kicsit félek ezektől az ultrazoomoktól....
De videózásnál is mondjuk előnyös lehet, hogy zoomolás közben nem kell objektívet cserélni -
rozsdee
tag
a HVL-F20AM elég lagzira és egyéb családi összeröffenésekre?
-
sbazsi
veterán
válasz rozsdee #2004 üzenetére
javaslom nézz szét más országokban is.
amikor én vettem vakut, akkor 20 ezerrel volt olcsóbb bécsben megvenni, mint itthon.
75 vs 55 nem mindegy. igaz el kell menni érte...
most meg azt nézem, hogy az itthon 125 ezres 18-250 tamron amazonon 306 euro (82000huf), amsterdamban 320 euro (85000)
és nem csak fotós cuccoknál látom azt, hogy külhonban még az itthoni netto ár alatt árulják áfával a cuccokat, hanem sokminden másnál is...[ Szerkesztve ]
-
rozsdee
tag
Egy kérdés még: raw konvertálásra ti mit használtok?
Frissítettem az Image data convertert 3.2-es verzióra. Lőttem pár raw+jpg-t, és azt látom a gép (1.00-ás firmware) egy az egyben ugyanolyan dinamika tartományúra alakítja át a raw-ot jpg-be, viszont az image data converter a fényképezőgép által konvertálthoz képest egész mást hoz ki a raw-ból. Hiába kapcsolom ki a d-range optimizert, állítok mindent auto-ra, alapbeálíltásra, vagy off-ra... mégsem sikerül a raw-hoz hasonló képet kihozni. Elég nagy dinamika tartományú képen próbálgatom (naplemente, fehér fal, fény-árnyék, zöld fű), mégis az általam konvertált jpg kifakul, kiegyenlítődnek a fény-árnyék részek... Mit csinálok rosszul?
Továbbra is raw-ban fogok fotózni, de szeretném, ha extra fáradozás nélkül tudnám magam jpg-re konvertálni a képeimet, ha épp nem találom azok változtatását szükségesnek... viszont per pillanat eddig úgy fest, a raw+jpg -féle nem túl helytakarékos mentés a megoldás -
Sziasztok!
Szeretnék venni tájfotózáshoz (tenger és sivatag többnyire) valami nagyobb látószögű objektívet. Jelenleg 18-70-es és 55-200-as objektíveim vannak.
Láttam 8mm-eset, de az inkább halszem, szerintem az túlzás erre a célra. Aztán találkoztam 12mm-esel és 16mm-essel, ezeknek az átfogása jónak tűnt.
Van valami ajánlatotok 100e-ig? (tudom ez alacsony kategóriát jelent nagy látószögű termékeknél, de ennyit tudok a hobbimra most fordítani).Üdv
BalázsI'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
Peo1942
csendes tag
válasz rozsdee #2013 üzenetére
Lightroom .. ha hozzá tudsz jutni. Nekem beimportálja az egész kártyát, aztán a képeknél lehet fehéregyensúlyt állítani, meg később "digitálisan előhívni" a képeket, a végén meg fel lehet tölteni flickr-re, meg picasára (ehez plugin kell), vagy flashes webgalériát tudsz exportálni belőle. Érdemes utánanézni.
-
rozsdee
tag
Na, a legegyszerűbb szoftverrel sikerült az arw-ből a hozzá legjobban hasonlító jpg-t kihozni...
Az image data converter ha minden alapbeállításon és off-on van, akkor is változtat a beolvasott raw képen, bármennyire is erőlködöm..
A faststone-nal érdemes beolvasni az arw-t egyszer és megnézni teljes méretben (alapból az is lebutítva olvassa be az arw-t - kisebb méret, kontrasztosabb kép,... hogy gyorsabb legyen a megjelenítés).. Ott látszik igazán milyen is a módosítások nélküli raw... Ott egy mentés másként, jpg, egyéb beállításokkal finomítás és máris egy kompromisszummentes, raw-hoz legjobban hasonlító jpg-m van..
Persze biztos lehet a lightroom-mal, capture one-nal, miegymással (csak még hiányzik a tudás), de azok nekem alapból más dinamika tartományú képet hoznak be... Azért nem adom fel, még tanulgatom... -
St3venson
tag
válasz rozsdee #2017 üzenetére
Nekem a faststone nem igazán jött be, az arw-t mikor beolvasta még az élességgel is volt gond vele, de ha bármelyik konvertálo progival nyitottam meg, ott mindig éles volt, és ahogy exportáltam jpg-be utána a fs-el is éles maradt. Szóval én az arw-hez nem igazán használom az fs-t. Nálam is befuto a lightroom lett.
-
-
St3venson
tag
válasz rozsdee #2019 üzenetére
Alapból nem teljes méretben olvassa be, csak ha belenagyitok, akkor tölti be teljesen a képet.
Igazából ha nem csak 2 képet akarok megnézni, hanem válogatni, vagy egy csokorra való összegyülik, akkor már szerintme is jobb az LR. Amugy a standard képkezelő nekem is a Faststone. Csak észrevettem, hogy arw-ben téveszt.
-
olee0625
csendes tag
A minap felmerült bennem a kérdés, hogy ha veszek egy filmes minoltát, akkor azon tudom használni a digitális obikat?
-
nagyfejü
őstag
Hali egy kérdés a hozzáértőkhöz.
Panasonic DHC FZ38 vagy
Sony DSLR A 230L
Melyiket érdemesebb megvenni??
üdv -
pdave
aktív tag
válasz futo001 #2012 üzenetére
sigma 10-20 lesz a te embered, 80-100 között szokott lenni használtan
egyébként ott van még a sigma 12-24, az ff-re is jó, de drágább, és nagyon ritka használtan a-bajonettre, meg az a 2mm elég sokat számít nagylátónál.
illetve sony 11-18 is van még.https://www.facebook.com/pasztordavidphotos
-
tailor
őstag
válasz nagyfejü #2024 üzenetére
Szeretnéd a későbbiekben továbbfejleszteni a rendszert optikákkal, hajlanadó vagy a nagyobb átfogást több objektívvel lefedni - cserébe a jobb képminőségért? Szeretnéd elsajátítani komolyabban a fotózást? Ha igen akkor a Sony.
Ha csak egy jó fényképező kell, akkor a Pana megteszi. A két gép nem egy kategória. -
Mandarinn
senior tag
Valaki érdekelt még rajtam kívül videós DSLR-ben?
Mert állítólag mostanában jön ki a Sony videó funkcióval Alpha vonalon de érdekes lesz az AF. Szerintem az Alpha obik nem nagyon lesznek képesek videó alatt halkan, gyorsan folyamatosan beállítani a fókuszt nem? Tehát akkor ha AF-es videó akkor E-mount?Mi a véleményetek?
-
belluska
tag
Hali. Az a gondom, hogy 4-dioptriás szemüveget hordok rövidlátásra. A Sony-dioptria állitó csak 3d-ig állitható. Sok manuális felvételem életlen lett. Van összefüggés, ha manuális obit használok ? Valami extrém megoldás létezik ?
-
belluska
tag
válasz ballington #2032 üzenetére
Időközben kaptam egy optikustól ajánlatot ( nem kevés pénzért ) aki belecsiszol erőssebb korrekciós lencsét. Lehet, hogy jó lesz ?
-
Mandarinn
senior tag
Ezek szerint videós obik jöhetnek az új videós Alpha szériához? Mit gondoltok?
-
tailor
őstag
válasz Mandarinn #2034 üzenetére
Hejj, ki tudja? Nagyon kíváncsi vagyok... Nemrég rendeltem egy 50/1.8-ast a nagy vízen túlról, de szomorú leszek, ha ugyanezért az árért egy hónap múlva már SSM-et megközelítő (javított SAM) fókuszmotoros verziót árulnának... Izgalmas dolgok vannak most a Sony háza táján.
(u.i.: mi ez a nagy sírás-rívás a NEX topikban? )
-
Mandarinn
senior tag
Hát nagyon kötözködősek ott a kollégák De legalább pörög a topik
Nekem nagyon kis szimpatikus gép a NEX-5. De most ezzel az obis hírrel elbizonytalanítottak. Ha olyasmi halk obival esetleg optikai stabival vagy olyan belső stabival ami halkan tud dolgozni videó alatt (nem tudom ezt a mondatot már helyesen befejezni de értitek) Szóval van erre esély, hogy az új Videós Alpha vázhoz össze hoznak egy ilyen obit? Vagy marad a NEX ha fontos a videó?Szerintetek?
-
tailor
őstag
válasz Mandarinn #2036 üzenetére
Nekem is nagyon bejön. Szerintem gyönyörű a design, bár a zoom-okkal valóban érdekes a balansz - de épp ez benne az egyedi. Kinek tetszik, kinek nem... Maga a kialakítása, (képek alapján) a minősége szuper.
Szerintem a 290-ben nem lesz videó, a 390-ben talán 720-as... (A nevek kiszivárogtak). A stabi maradhat a vázban, gondolom én, hiszen a NEX-nél is csak a kis vázméret miatt tették az obiba... Viszont a videó alatt a csavaros AF-et szerintem el kell felejteni - talán erre jön az update-verzió a fentebb említett obikból.
A 390-től az A700 utódig szerintem mindben benne lesz a videófunkció, az tuti. -
Mandarinn
senior tag
A váz stabija tud ennyit dolgozni halkan a videó alatt? Melegedés vagy mit tudom én. Gondolom az érzékelő nagyobb nehezebb mint egy lencse amit mozgatnak, bár ki tudja. Hát ha 720-as lesz a videó akkor nagyon morcos leszek Mert akkor azzal rontják le az összképet, mivel úgy néz ki a markolat is jó lesz a kiszivárogtatott 290-es után. Ha videót tud akkor az a CMOS lesz gondolom mint a NEX-5-ben és az szerintem jó.
Bár valahol azt olvastam, hogy ezekben nem az EXMOR HD. lesz. Remélem tévednek
-
Mandarinn
senior tag
Jó kis gép szívesen kipróbálnám
-
Mandarinn
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.