- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz Piftuka #62942 üzenetére
"Az Edigital/EMAG konszern román, az Alza szlovák tulajdon. Ezek saját, közvetlen beszerzésből tartják készleten a készülékeket; a náluk vásárolt televíziókra nem érvényes a SONY Magyarország hivatalos jótállása; nem lehet megvásárolni a kiterjesztett 5 éves jótállást."
Ez hülyeség, ugyan olyan Sony gyári garit adnak mintha a Központi Szalonból vetted volna. Én 2017-ben vettem a Sony A1-et az Extreme Digitaltól, de már akkor is vehettem volna plusz garit ha akartam volna. Annyi, hogy be kell regisztrálni a Sony oldalán a terméket kód alapján. Az is lehet hogy ma már azt sem kell.[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
A KD50X80J TV átvitel eszközre funkcióját a Comodó tűzfal blokkolja.
Ötlet valakinek? Nem dob értesítést, nem tudom kivétel listára tenni.
A Comodó fórum elég kihalt, amit találtam.
A win tűzfala meg az Epson wifis nyomtatót nem engedi át, azért kellett kiirtani.Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Sztlaci
aktív tag
-
Piftuka
veterán
...
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
wrathchild
tag
Üdv! Páran fentebb beszélgettetek a kiterjesztett, hivatalos Sony garanciáról.
Nekem 55A8(H) Alza-s vásárlás után a Központi Szalonban gond nélkül biztosították 5 évre kiterjesztve.
Kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
ezek után teljesen biztos lehetek abban, hogy a Szerviz ezt el is fogadja?
Nincsen jogi lehetőségük visszautasítani, például arra hivatkozva, hogy nem elismerten hivatalos magyarországi forgalmazótól vásároltam a TV-t és egy ezügyben "járatlan" kolléga indokolatlanul adta el nekem a kiterjesztett garanciát?
(Nagy örömmel vettem én is a kiterjesztett garanciát, de azóta is bizonytalan vagyok kicsit... Szervizt persze még nem kérdeztem... ) -
F-ECT$
titán
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #62957 üzenetére
Ígértem korábban, hogy megírom részletesen a meghibásodott SONY televízióm garanciális ügyintézésével kapcsolatos "kálváriámat", és pár hasznos, fontos információt a hazai szervizhelyzetről és a fogyasztóvédelem bizonyos jogszabályi módosítás tervezetéről. (És persze az új televíziómmal szerzett tapasztalataimat.)
Itt van előttem a TXT file; közel 2,5 órán keresztül írtam, finomítgattam... 116 sor, 13.104 karakter lett. Be is másoltam ide, elküldtem... de aztán gyorsan töröltem is.
Visszaolvastam a topic-ban, és a lényeget korábban már meg is említettem a szerviz és a SONY kapcsán, így nincsen jelentősége. Az egyebeket, a többit pedig majd kinyomozza mindenki a saját szabadideje és telefonköltsége kontójára, ha akarja; ahogyan azt én is tettem.
Az elmúlt néhány napban itt és fórum egy másik topic-jában történtek jelentették azt a bizonyos "utolsó cseppet", így 18 év meglehetősen aktív fórumos jelenlét után ezzel be is fejezem a fórumon az információ átadást és segítségnyújtást. Maradok "read only", "ask only", és időnként "comment only" módban. Magammal törődöm, ahogyan azt mindig is kellett volna.
Nem kívánom minden egyes hozzászólásomat olyan bevezetővel kezdeni, mint ezt, amely szerint:
A következő hozzászólásom a saját, televíziókkal szerzett tapasztalataim alapján, a maximális objektivitásra törekedve íródott. Ettől függetlenül szubjektív véleményt is tartalmazhat. A leírtak kapcsán a tévedés jogát fenntartom. Átfutottam többször a leírtakat, de minden igyekezetem ellenére is lehet benne elgépelés, vagy fogalmazási hiba.
A leírtakkal nem egyetérteni, azt nem elhinni, szíve joga mindenkinek. Ne fáradjon már senki azzal, hogy "kötekedni" kezd a hozzászólásom tartalmával, hogy "tamáskodjon", bizonygassa bárminek az ellenkezőjét, stb., mert nem érdekel.
Mivel többen (privát üzenetben is) kértétek tőlem, hogy írjam meg a tapasztalataimat az új tévéről, megosztom hát, és ennyi. Talán valaki talál benne számára hasznos információt is.
Szóval, a meghibásodást követő ötödik héten megkaptam a csereutalványt, és azt követően beváltottam, és pénzráfizetéssel megvásároltam az új készüléket, egy SONY 65AG8-at.
A tévéről tehát...
A harmadik hete tesztelem. A készüléket eredeti funkciójában, csak és kizárólag televízió adások és filmek (gyári DVD és BD lemezről) megtekintésére használom.
A játék mód, "okos" funkciók, ilyen synch, olyan VRR, amolyan 4K@120Hz, stb. nem érdekelnek. Ezekről nem írok semmit.PRO
*Dizájn
- Masszív kivitelezésű, igényes készülék, rendkívül keskeny kerettel, erőteljes, esztétikus, mattított fém talapzattal, amely esetében külön érdem, hogy középpontos, elegáns, és kis helyet foglal. Az eredeti, süllyesztett pozícióban használom. Aki szeretné megfordíthatja és megemelheti, hogy elférjen egy soundbar is a tévé alatt.Az összeszerelése "hülyebiztos"; nem lehet fordítva becsavarozni a talapzatba a tartó szárakat. A tévé nem tartalmaz "ropogós" műanyagot, a csatlakozók jól elérhetőek, a súlya miatt (~23 kg) pedig két ember biztonságosan és nagyon könnyedén tudja beüzemelni és a helyére tenni.
*Hangzás
- Évekkel ezelőtt, az "55A1" OLED tévét tesztelve megállapítottam, hogy a "lapos tévék hangzásának jövője az 'Acoustic Surface' technológia".Ezt vallom most is. Akkor a sztereo hangkép páratlanul jó volt, a hangzás viszont közepes, "doboz hang" jelleggű. Meglepetésemre utóbbi sokat változott. Még nem tökéletes, de teljesen dinamikusan, jó minőségben szólal meg az esetek többségében, talán csak a sztereo hangképet érzem szűkebbnek. Hangerőben, hangtisztaságban viszont a kifejezetten nagy légterű helyiséghez is bőven sok, ahol én használom. Sőt, időnként olyan mértékű basszust is produkál, amely kapcsán meglepődöm. A párbeszédek pedig kristálytisztán, középről szólnak, ahogyan azt kell.
Aki tehát nem szeretne semmilyen extra hangszórót a készüléke mellé, annak ez egy tökéletes megoldás. (És még csak jobb lehet a további fejlesztésekkel.)
Nagyon tartottam tőle, hogy nem hozza majd a W809c hangzásának szintjét (mert az a méretét meghazudtolóan remekül szól), de szerencsére feleslegesen.*Panel
- Bármiféle tintingtől és bandingtől mentes. A fényerő homogenitása a teljes felületen ugyan nem 100%-ban tökéletes, de mindig mondtam, hogy váltakozó, mozgóképek esetében, ráadásul úgy, hogy az ember úgyis mindig a kompozíció közepére fókuszál (kivétel pár többteres kompozíció) ennek nincsen jelentősége, mert (~20-25% eltérésig) nem észrevehető, nem zavaró.*Színhelyesség
- "Out of the box" elég korrekt. Nem teljesen a W809c-től megszokott színvilág, de természetes színek megjelenítésében remek. Kicsit talán a fehéregyensúlyon kellene hangolni. Ám összességében nagyon jó a végeredmény. Talán egyszer kalibráltatom majd. De ha nem jön össze, az sem érdekel már.*Mozgásmegjelenítés
- Ettől tartottam a legjobban. Szerencsére pozitív meglepetést okozott a készülék! A beüzemelést azzal kezdtem, hogy kikapcsoltam minden képjavító eljárást, és mozgásjavító "sallangot". Így az általam nézett filmtartalmak esetében szinte tökéletes, a "W809c" szintjét majdnem elérő a mozgásmegjelenítés minősége. A panel alacsony válaszideje miatti stutter sokkal kevésbé zavaró/észlelhető, mint gondoltam. (Vagy mint anno az LG OLED tévém esetében.)A különféle televízió csatornák, DVD és BD filmek, (tehát 50p és 24p tartalmak) között minden olyan tartalmat néztem rajta, ami releváns lehet.
Sportrajongók számára info, hogy alaposan leteszteltem az alábbiakkal:
- Nascar
- Formula1
- WTCR
- Formula és Rally E sorozatok
- Motocross EB
- Labdarúgás
- Kézilabda
- Kosárlabda
- Alpesi sí világbajnokság
- Műkorcsolya világbajnokság
- Atlétikai világbajnokság
- Tornász világbajnokság(Az "M4", "Spieler", "Arena4", "Eurosport 1-2" és "Sport 1-2" HD csatornáin.)
Ezek a sportközvetítések felvonultatják az összes lehetséges kamera pásztázási metódust, közeli, távoli és légi felvételekkel kombinálva, gyors és lassú mozgást megjelenítve.
Mindegyik esetben kifogástalan volt a mozgásmegjelenítés, és természetesen a jól sikerült (válogatott?) panel miatt sávosodás sem volt tapasztalható.
Egyetlen esetben volt "röcögés", az Arena HD csatorna egyik labdarúgó mérkőzésénél. Abban az esetben a közvetítés minősége is csapnivaló volt. Nem mondtam volna "HD" adásnak, ha nem tudom, hogy az.
Összességében az "X1 Extreme" processzor jól végzi a dolgát ezen a téren.
*Általános képminőség, HDR
- Megfelelő minőségű HD, 4K és 4K HDR tartalmakkal a látvány egészen pazar. Ezen sok mindent nem érdemes ragozni. A Triluminos panelekre jellemző élettel teli, vibráló színvilág, tűéles kép, az embert magával ragadó képi tartalom. Így tudom leírni. Látni kell a végeredményt.A jó minőségű HD dokumentumfilm, természetfilm csatornák különösen pazar látványt adnak. A legtöbb BD film pedig megint csak magáért beszél. Az összes, tévé által ismert HDR szabvánnyal teszteltem, és hozta az elvárt minőséget, és problémamentes volt a megjelenítése mindegyik formátumnak.
*Grádiens
- Meglehetősen jó eredményt nyújt a készülék az egyes színátmenetek megjelenítésekor. Semmi olyan problémát nem tudnék megemlíteni, ahol azt érezném, hogy a színmélység, a panel vonatkozó tudása nem volna megfelelő.*SDR fényerő
- Alapvetően elegendő, nem kellett azon aggódnom egyetlen típusú tartalomnál sem, hogy a készülék "kifogy" a szuflából. Természetesen a fényerőt nem kellett maximumra hangolnom. Bizonyos napfényes jeleneteknél - összevetve a hasonló SDR fényerővel bíró W809c tévémmel - érzékelhető némi "fedettség"; mint amikor az ember egy napszemüvegben bóklászik odakint. De még bőven a tűréshatáron belül van számomra.Adott beállítások mellett a két tévé között ennyi a különbség. A régi tévén egy fokkal dinamikusabb, élettelibb egyes nappali jelenetek megjelenítése fényerő szempontjából. De igazán szignifikáns különbség nincsen.
*Tükröződés csillapítás
- Meglepően korrekt! 90°-ban ráeső, nagy méretű ablakon oldalről direktben besütő Nap fénye esetén is nézhető a tartalom. Már egy világos színű, lengébb sötétítő függöny elhúzása is, vagy a redőny nem teljes lehúzása pedig tökéletes, zavartalan tévé nézést biztosít. Pusztán emiatt tehát szükséges tehát a "pitch black" room. Figyelembe véve a készülék típusát, fényerejét, ez meglepő és rendkívül jó eredmény.*Image retention, beégés
- Előbbi egyáltalán nem jelentkezik olyan mértékben a gyakorlatban, hogy zavaró volna, utóbbi pedig nem érdekel. Sokan használnak már ilyen korú OLED készüléket évek óta a probléma nélkül. Én pedig úgy vagyok vele, hogy ha 4-5 évet kibír, akkor már jó. A jótállási időn túli minden extra óra üzemidő úgyis "ajándék" manapság.Nyilván még észrevehetően óvatosabb vagyok. Egyelőre kevesebbet használom "háttértévézésre", mint anno az LCD-t, de idővel ez valószínűleg nem így lesz. És nem is akarok ilyesmin aggódni. Használom, és kész. A tévé van értem, és nem fordítva.
KONTRA
*Általános képminőség, gyengébb minőségű HD és alacsonyabb felbontású tartalmakkal
- Ezen sincssen mit szépíteni: gyengébb minőségű HD tartalom, DVD, SD adás esetén elmarad a "W809c" minőségétől. Tartalomtól függően az "elfogadható", "szódával elmegy", és a "nézhetetlen" jelzőkkel tudom illetni a képminőséget. Viszonyítás képpen a "Big Bang Theory", vagy "Jóbarátok" utolsó évadjai az első, a korai évadjai a középső, a "L'art pour L'art" társulat korai évadjai a "Comedy Central" csatornán pedig az utolsó említett kategóriába tartoznak.A vonatkozó, felskálázást segítő képjavító funkciók sem változtatnak lényegében semmit. Nyilván elfogadom, hogy a korábbinál nagyobb képátló és a 4K natív felbontás ezt hozza magával. Talán az AG9 "X1 Ultimate" processzora jobb munkát végez, de csodát az sem tud tenni.
Mindezen most és a jövőben egyetlen dolog tud segíteni: (bármennyire is tiltakoznak ellene sokan, de) a megfelelő minőségű 4K, 8K televízió adások. A DVD lemezeket pedig BD-re, 4K HDR BD-re kell cserélnie a gyűjtőnek. A korábbi gyűjteményhez pedig (ha valaki megtartja, és lehetősége van rá) egy FUll HD, vagy 72 cm-es SONY Trinitron, Pana, vagy B&O CRT televíziót fenntartani.
*Black crush
- Van. Egy fokozattal nagyobb mértékben annál, mint amit alapvetően elfogadhatónak tartok. Pedig ilyen téren nem vagyok kényes, mert a "W809c"-t is az "abszolút kontrasztra és fekete szintre" lőttem be. Nem zavart, hogy elvész az árnyékrészletesség.
De itt pl. a "Black Hawk Down" sátor alatti jeleneteinél, vagy az éjszakai házon belüli jeleneteinél, ahol a Nap, ill. a Hold fénye világít mindössze, a szereplők arcának fele részletes, a másik fele pedig egy összefüggű "fekete lap" bármiféle kontúr nélkül.Már hangolgattam valamelyest, nézem oda-vissza-kontra jelleggel a különféle gyári képmódokat is, de úgy tűnik, hogy alaposabb hangolást fog igényelni ha el szeretnék jutni a megfelelő eredményig.
*HDR fényerő
- A remek HDR képminőség miatt ez mindkét kategóriába mehetett volna, de mégis itt kell megemlíteni. Mivel vannak 1.000 nit-re master-elt HDR demóim, egyes esetekben látványos volt, hogy a megfelelő szín és fényárnyalatokhoz hiányzik még némi plusz.Az jutott eszembe, mint amikor a "Viharzóna" című film végén a kis hajó a legnagyobb hullám tetejére tör, már majdnem eléri a csúcspontot, a kapitány előtt szétnyílnak a szürke vihafelhők, megcsillan a Nap... majd a csúcsponton a hajó megáll, átfordul, és elnyeli az óceán mélye.
Szóval erőlködik, erőlködik a kis tévé, hogy minden árnyalatot megjelenítsen, már majdnem ott van a célnál, de aztán elfárad; a maximális ~600-700 nit csúcsfényerő ennyire képes.Hozzáteszem, hogy egyébként ez az a szint, amit HDR tartalmakhoz kb. a minimálisan elfogadhatónak lehet tekinteni. Mert az tény, hogy adott demo 4K SDR változatához képest, a HDR változat így is sokkal többet ad a látványhoz. Ez tehát nem egy "vészes" hiányosság, de megemlítendő.
*Mozgásmegjelenítés közeli, lassú horizontális kamerapásztázás során
- Eddig néhány ilyen képtartalmat fogtam ki, de ez kifog a tévén. Kőszeg háztetői felett egy drón fordult körbe a függőleges tengelye mentén lassan... úgy, hogy a kamera objektívje egyszerre csak 2-3 háztetőt fogott be.A mozgásmegjelenítés itt elhalt. "ikk-ikk-nyekk-nyekk"... mintha 2-3 FPS-sel forgott volna a filmtartalom annyira szaggatott.
Hasonlóan az olyan jelenetnél, amikor egyszer a labdarúgó közvetítéskor a kapust deréktól felvelé, közeliben mutatta a kamera, lassítva, amint az a labdát pattogtatva kirúgáshoz készülődött. Nézhetetlenül rángatott a kép.
Ezen kívül még egy-két ilyen "röccenős" közeli, oldalra pásztázós jelenettel találkoztam. A szerencse, hogy arányaiban az összes tartalomhoz képest annyira kevés alkalommal, anyira rövid ideig fordult elő, hogy abszolút el tudom fogadni. Nyilván nem örülök neki, és azért ezt itt fontos volt megemlíteni.
A "W809c" esetében soha az üzemideje alatt a legapróbb röcögést sem észleltem. Az a tévé zseniális volt!
MARGÓ
*Fekete poszterizáció
- A "Pitch Black" azon jeleneteinél, ahol az űrhajón belülről látszik a fényárban úszó bejárat, vagy a barlangból ugyanaz, a fekete részek teljes felületen poszterizációval jelentek meg.Érdekes módon a "Ninja Assasin" (ami tökéletes az OLED, ill. bármilyen tévé kontrasztjának, fekete szintjének életszerű tesztelésére) esetében viszonylag ritkán jelentkezett, viszont több esetben a fekete nem fekete volt, hanem inkább barnás-fekete, és zajos. Pedig az OLED ugyebár kikapcsolja a háttérvilágítást, a látvány mégis az LCD panelek (szűrő réteg általi) "fényt supresss-áló" megoldására emlékeztetett.
És szó szerint nagy volt a kontraszt a képernyő alsó és felső részén látható csíkhoz képest, mert azok mintha egy fényes, fekete műanyag volnának, a képtartalom fekete részei pedig nem tűntek tökéletesen feketének. Mintha háttérvilágítás lett volna a kép azon része mögött, ami nyilvánvalóan nem így van, hiszen OLED tévéről van szó.
Mivel a "Star Wars" BD lemezeim megtekintésekor ilyen probléma nem jelentkezett, ezért azt gondolom, hogy az említett filmek túlságosan tömörített voltuk (Film+ HD) miatt produkálták a jelenséget.
Bízom benne, hogy BD lemezekkel tehát nem fog soha jelentkezni ez a hiba.
*"WOW!"-faktor
- Az elmaradt. Ne értsetek félre... szerintem a fentiekben is látszik, hogy ez egy kiváló készülék, és alapvetően nem bántam meg, hogy erre esett a választásom. A "blooming" és "rainbow effekt" jelenségeket nem tudom elfogadni, így megkötöttem ezt a kompromisszumot.Az viszont elgondolkodtató, hogy fekete szintben, kontrasztban a gyakorlatban "írd és mondd" semmi különbséget nem jelent a 4 évvel korában gyártott, fele annyiba kerülő "W809c"-hez képest, hogy mozgásmegjelenítésben némileg elmaradt attól, HD és gyengébb minőségű tartalmak esetén pedig képminőségben jelentősen gyengébb eredményt produkál.
Ilyen téren természetesen bármelyik elérhető 4K LCD esetében is ez lett volna az eredmény.
Nem először mondom: ha "SONY W755c", vagy "W808/809c" készüléked van, akkor el ne add soha! Használd, amíg csak működik! Jobbat nem találsz.
*Méret
- A készülék "kicsi". Nyilván, meglepetés nem ért. 75 colos tévét akartam venni... Tudtam, mit vállalok a 65 colosra váltással. A rendelkezésre álló szűk választék erősen korlátozta a lehetőségeimet. A képminőség érdekében feláldoztam hát a nagyobb képátlót. Egyébként két nap kellett hozzá, hogy a szokásos távolságokból nézve semmivel ne érezzem nagyobbnak, mint a korábbi tévémet.Ezek után persze később 75 colra váltani már nincsen értelme, mert éppen annyira nem jelentene különbséget, mint a 65 col az 55-höz képest. A 85 colos hagyományos tévé pedig itt és így már nem férne el szépen.
Szóval ha a dolgok úgy alakulnak, szerintem a következő készülékem egy 100-120 colos, 4K UST projektoros lézer tévé lesz, ha produkál legalább ilyen fényerőt, mozgást, és minimum 5.000:1 feletti natív kontrasztot.
+1 Ha már ismét bent jártam az áruházban, alaposabban szemügyre vettem a kiállított "Samsung 65QN90a", "SONY 49XH9505" és "Hisense 65U8QF" készülékeket. Igazából kicsit tanakodom is azon, hogy a csereutalványra csak minimális összeg ráfizetésével azt vegyem meg, annyira meggyőző volt. Semmi "blooming", jó (bár nem tökéletes) színvilág, rendkívül jó általános képminőség, és korrekt mozgásmegjelenítés.
A Samsung meglepett; korábban a "Q90R"-t és a "QF9"-et teszteltem, és főleg az utóbbinak egészen kiváló volt a "blooming" csillapítása. Ennek a "Neo Qled"-nek nem. A fekete demókkal a fényárban úszó közegben is tisztán láttam a derengést a fényes képrészek körül, a fekete háttér előtt.
Ahogyan az "XH9505" esetében is. Az egyébként színhűségben az összes kiállított tévét verte. Meg merem kockáztatni, hogy "out of the box" közel teljesen helyes, kalibrált képe volt. Csodálatos színek, elképesztő részletesség és képminőség. Viszont az egyetlen FALD-os készülék, amely ilyen körülmények között is érezhetően csak szürkés feketét tudott megjeleníteni, és nagyon látszott rajta így is a "blooming".
Ezek miatt, és az eddigi tapasztalatok alapján nem bántam meg a döntésemet.
Mivel a "SONY 75XH9505" volt a másik kiszemelt jelölt, már tudom, hogy a "W809c"-nél gyengébb kontrasztot, a "blooming"-ot (és az azon már jelentkező "szivárvány effektet") nem tudtam volna soha megszokni.
Várhattam volna persze hónapokat, éveket még a döntéssel, mert a csereutalványnak nincsen lejárati dátuma, de hát akkor addig nem lett volna tévém.
Summa summarum: használom a "65AG8"-at, remélhetőleg jó egészséggel, és hiba nélkül még nagyon sokáig!
Salapp fórumtársnak pedig köszönöm a lelki támaszt, és hogy figyelmembe ajánlotta ezt a típust!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
lemmy9
őstag
válasz wrathchild #62958 üzenetére
Szerződésed van, az abban leírtak a mérvadóak, rájuk nézve és rád is.
Szerintem!
-
DmnK
friss újonc
,
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Piftuka #62960 üzenetére
Minden tiszteletem a hosszú és alaposan kifejtett véleményedért, de ugye nem gondold komolyan, hogy az új tv-d 2-3 fps mozgásfeldolgozásra képes? A lassítás meg darabos, mert milyen lenne.
Nem tudom mennyi a W800C frame hold time értéke, valószínűleg kisebb mint az OLED-é, ami az OLED darabosabb mozgás érzését magyarázza. Volt aki itt emiatt vált meg az új csúcs LCD-jétől és váltott lassú paneles olcsó TV-re. De abban egész biztos lehetsz, hogy nem dob el egy árva képkockát sem a tv-d.
BTW, ha ennyire érzékeny vagy a folyamatos mozgásra, az életben eszedbe ne jusson samsung tv-t venni.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
Ami a TV-be megy tápkábel, annak mi a pontos neve?
Ez simán cserélhető másikra?
Mert túl rövid és nem ér el az elosztóig. :( -
modflow
veterán
válasz modflow #62967 üzenetére
[Ez megfelelő?]
Mondjuk furcsa módon tápkábelből is látok horror árút... számit ez amúgy?
Ez nem HDMI kábel... -
einstein
senior tag
Sziasztok!
Láttam, már többször is szerepelt a kérdés itt a fórumon, de végleges megoldást még nem olvastam... Ezért beírom, hátha valaki megtalálta már.Szóval a guide-ban a csatornák beduplázódnak, minden csatorna kétszer szerepel, és nem is lehet benne navigálni. Igen, az újrahangolás működik, megoldja a duplázódást, de csak pár napig. Majd újra ugyanez történik...
Sony w755C-m van, adroidos, de ahogy olvastam, másnak más tévével is ugyanez volt. Szolgáltató vodafone, de erről is mintha azt találtam volna, más szolgáltatónál is előfordul. -
gudpikcs
tag
Hello all
Olyan gondom van hogy adott egy 50w755
Regeben is csinalt olyat hogy mikor kivolt kapcsolva utanna amikor beaakrtam kapcsolni nem ment elsore
Varni kelet vele 10 percet is vagy aramtalanotani
Most délután meg ment
Kikapcsoltam es most semmi
Percekig volt kihizva,tavrol se es panelrol sem kapcsol be
Vkinek otlet? -
Bugarov
aktív tag
válasz Piftuka #62960 üzenetére
Köszönöm a részletes beszámolót
"Az viszont elgondolkodtató, hogy fekete szintben, kontrasztban a gyakorlatban "írd és mondd" semmi különbséget nem jelent a 4 évvel korában gyártott, fele annyiba kerülő "W809c"-hez képest, hogy mozgásmegjelenítésben némileg elmaradt attól, HD és gyengébb minőségű tartalmak esetén pedig képminőségben jelentősen gyengébb eredményt produkál."
Ez nagyon kemény.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nyílván össze sem hasonlítható a 2 feketeszintje és kontrasztja, főleg sötét környezetben való tv-zés mellet.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
salapp
addikt
válasz Bugarov #62983 üzenetére
Hát igen, merész kijelentéseket tett. Ugyanakkor fiamnál van a GT60 plazma, ami előtt nagyjából leborult a szakma, csak két további plazma volt minimálisan jobb az utolsó szériából. És azt kell mondjam, eszméletlen szép képe van a GT60-nak, de a W8-on nincs false contouring, poszterizáció, plazma flicker (ezek engem sajnos érzékenyen érintenek), nagyon világos képi tartalom mellett tápzúgás és tévézésre, nagyobb környezeti fény mellett a nappaliban sokkal jobb megoldás. A W809C képalkotása pazar, a feketéje, mivel mindig van kis háttérfény mögötte, este is tökéletes, a filmezésre használt 55GZ950 számomra elfogadhatatlan full hd alatti felbontás megjelenítésére, illetve nem szenvedtetném tévézés statikus elemeivel. A médialejátszóról vagy S6700 blu-ray lejátszó által 4K-ra felkonvertált filmekkel wow.
A lényeg: a W8C-t baromira megalapozott sztárolni. Egy OLED fullos forrásokból nyilván jobb, nem véletlenül ajánlottam a topiktársnak a W8 lehetséges utódjául, de tévézésre sosem használnám. Persze ez én vagyok.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Vhiktor
veterán
válasz Bugarov #62983 üzenetére
Nem veszik el fekete részlet, ha jól be van állítva a tv. Főleg a sonynal nem, inkább lg oledre jellemző de az is rendes kalibracio után megtart minden részletet.
Poszterizacio is lgre jellemzőbb, de tény hogy azzal számolni kell.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
sztothj
tag
Sziasztok! Van egy Sony kdl-65xfx7596 TV-m. DLNA-n egy Synology kiszolgálóról szeretnék tartalmakat lejátszani. A TV valamiért nem látja a szervert, de a kiszolgáló diagnosztika alatt látszódik. A bemeneteknél nem lehet kiválasztani a NAS kiszolgálót. Másik TV-n tökéletes. Régebben működött... Mi lehet a gubanc?
Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli.
-
Zilko87
tag
Üdv!
Adott egy Sony XF9005 tv. Eddig annyi történt ha filmet néztünk róla, hogy bedugtam a külső hdd-t, a tv beépített videólejátszó beolvasta, indít és kész. Ma szerettünk volna filmezni de a "videó" alkalmazás eltűnt. Amit találok az alkalmazásokban az a médialejátszó pedig nem olvassa a hdd tartalmát. Kodi van, de sokszor rosszul játssza le a hangokat, és a dolbyvision-t sem kezeli. Azért fájó mert eddig nekem a tv belső lejátszója mindent vitt. Ilyenkor mi a teendő? -
Celtis
veterán
válasz Zilko87 #62987 üzenetére
Rémlik, hogy a 9-es droid frissítés lecseréli a gyári videó lajátszó alkalmazást.
Egyfelől feltételezem, hogy az új appnak is kéne kezelnie a hdd-t, hiszen ez alap. Másrészt a Kodi is általánban tud mindent. Szóval a beállításokat javasolnám átnézni, még ha konkrétan nem is tudom megmondani mit állíts. -
szaszapi
őstag
válasz Zilko87 #62987 üzenetére
XF9005 soha nem vitt egy rendes dv releast sem, ezt elmondom neked, amit megjelenített profil 5-öt is anno azt is színhibásan! Egy két demo dv elindult rajta jól, de semmi több. Mióta az SL 8.1 profil az elterjedt, azt Kodin kívül nem viszi semmi, de ott igen hangokat kukázhatod! Én anno egyből megvettem az Oppo klónt, csak avval lehet normálisan DV anyagokat nézni, belső player és társait el kell felejteni!
-
szkutyi
addikt
sziasztok!
Jelenlegi tv-m helyett szeretnék venni egy méltó utódot.(hisense u8qf)
65" ban ebben az árban az xh9077-et tudnám megvenni!
amire használnám: youtube,, tv adás és zidoo z9x-en 4k hdr és dolby vision.
Van valakinek személyes tapasztalata, milyen a tv, hátrányok, előnyök?
Köszi szépen előre is -
Zilko87
tag
válasz Celtis #62988 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Igen, valószínűleg a frissítés után tűnt el a megszokott lejátszó és az alkalmazásokban kellett kikeresni az újat. A hdd-t továbbra sem tölti be, de pendriveról simán ment a 4k hdr tartalom. Nekem a friss kodi semmit nem hajlandó lejátszani, pedig az felismeri a hddt is. A DV tartalom full fakó, a HDR is szintúgy. A hangokat vagy nem játssza le, vagy szaggat össze vissza. -
Ronam
addikt
Sziasztok!
Van egy XE90 tv-m, és pár napja azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom, nincs wifi, mármint kikapcsolás után lekapcsolja a wifit, és manuálisan kell visszakapcsolnom. A hdmi cec sem működik jól, bekapcsolom az Xboxot, és nem vált át a hdmi 2-re. Szerintetek ez mitől lehet? 1 hete még semmi baja nem volt, és azóta semmi frissítés nem jött a tv-re.
[ Szerkesztve ]
-
DriftD1GP
tag
Lehet valamit trükközni a TV-n hogy a play áruházból több játékot és appot lehessen letölteni? Androidos mediaplayernél pl lehetett telepíteni valamit amitől a play úgy érzékelte mintha egy Samsung S8 lenne.
Apk fájlokat tudom hogy lehet telepíteni HDD-ről. Ez azért nem olyan jó mert mindenféle kétes oldalról nem akarok kétes apk-t telepíteni. -
borbas666
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Sony 55XE8505 tv-m teljesen elégedett vagyok vele, viszont most szeretnék egy 55XH9096-ot venni mellé.
Igazából az érdekelne, hogy a képe hasonló lesz mint a jelenleginek? Esetleg valamiben tud többet/kevesebbet?
Annyit láttam hogy az XE8505 ez Edge Ledes, az XH9096 pedig LCD, de sajnos ez nekem sokat nem mond.
Nem értek nagyon hozzá, a jelenlegit is itt ajánlotta valamelyik fórumtárs. -
kissdani
senior tag
válasz borbas666 #62997 üzenetére
Az xh9096 az hdmi 2.1, tudja a vrr-t, és az earcot. Jobb tv jó választás de a te helyedben nagyobbat vennék mindenképp, ha már cseréled.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Celtis
veterán
válasz borbas666 #62997 üzenetére
Mind a kettő LCD. A régi edge LED-es, azaz a képernyő oldaláról jön a háttérvilágítás, míg az új esetén a képernyő mögött vannak a LED-ek, és a képtartalomtól függően zónánként világítanak (FALD vagy helyi sötétítés)
A képe hasonló lesz, de tényleg érdemes nagyobbat venni. Ma már a 65 az 55.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs