-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
válasz modflow #57798 üzenetére
Vincent Teoh és mások is megírták. Szinte minden gyártó esetében ezeken a helyeken olyan kiszervezett call centeresek ülnek, akik a neten is elérhető, Sony által kiadott sablonokból próbálnak válaszokat adni, mivel az userek többsége egyszerű problémákkal jön, hanem kb.: " nem kapcsol be a tévé, nincs hang, mert lenémította, hogy állítsa be a csatornákat, wifit..." típusú kérdésekkel. Ha valamit nagyon nem tudnak, akkor fentebb eszkalálják.
A vásárlók 80%-ának fogalma sincs mi az eArc, VRR, ALLM. Örül, ha az alap setup-on hiba nélkül végigmegy.
Ha nagyon nem jutsz előre, kérd, hogy eszkalálják a dolgot magasabb szintre, mert a javasolt dolgok nem oldották meg a helyzetet.
De mindemellett a neten olvasottak alapján valószínűnek tartom, hogy ezt a problémát csak egy újabb FW verzió fogja kezelni.
Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy ha a soundbarod esetén hibás az eArc implementáció, a Sony pedig egy, a hdmi szabványnak megfelelően csinálja, úgy ez sem oldja meg majd a dolgot. Ebben az esetben majd a soundbar gyártója az irányba kell tovább kutakodnod, vagy eldöntened, hogy lecseréled-e valamelyiket.
Persze ezek csak tippek, gondolatok.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Nem pont SONY téma de mivel ilyen tévét fogok tenni bátorkodok feltenni itt a kérdést.
3m ről nem túl nagy egy 65" tévé? Jelenleg az ágyból pont 3m ről nézek egy 42W805 tévét, nem mondom, hogy mozi élmény, de azért el lehet vele lenni (Lehet csak megszokás).
A nappaliba keresek tévét de ott faltól falig 3,5m a távolság, a konzol plusz a kanapé háta miatt úgy gondolom, hogy kb 3m lenne a nézési távolság.
4K esetében azt mondom, hogy rendben is lenne, viszont tévé adás esetében már lehet zavaró lenne. Nem mintha az menne rajta éjjel nappal, de azért Forma1, vagy néha egy kis Natgeo vagy History azért befigyel.
Azért is lenne fontos, mert t van egy igen nagy szakadék árban az 55 és a 65" között, tehát 55" nál bele férne a keretbe egy OLED, 65" nál pedig egy XH90 kaliber.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz szbence115 #57796 üzenetére
Szia!
Nekem van ilyen tv-m és a blooming nekem hasonló mint az XH90-en volt. Normál használat közben ritkábban látszik, de pl. a netflix logó körül az indulásnál, vagy a vége felirat scrollozása közben egyértelműen. Cserébe a sötét jelenetek sokkal több információt tartalmaznak, a "black crush" jelenséget nagyon visszaszorították.
A local dimming szerintem kifejezetten jól működik, nálam nincs DSE, se foltok se semmi csak vakító fehér és homogén kép és erős fekete. A game mode szintén tökéletes.
Összességében egyértelműen elbírt volna még 10-20+ zónát, de a többi tulajdonságával kárpótol.
-
Gigicuci
senior tag
válasz Derron #57803 üzenetére
Szia!
Ezen én is filóztam sokat, általában a többség azt mondja, hogy a lehető legnagyobbat vedd, de én ezzel pl. nem értek egyet. Egy-két véleményt olvastam, hogy túl nagy volt és szédült tőle és nem tetszett neki de ez tényleg nagyon kisebbség.
Az a helyzet, hogy ez nagyon szubjektív. Egyáltalán ha már felmerült benned a kérdés, és nem automatikusan 65" a válasz, akkor érdemes kartonból kivágni a méretet, odatenni és barátkozni vele.
A 65 már alkalmas arra, hogy uralja a teret, kikapcsolt állapotban is ezért nem mindegy, hogy milyen környezetbe helyezed el, az 55 jelentősen kisebb. 3m-ről 50"-t néztem és tökéletes volt. Aztán volt egy ideig 55 az is jó volt, de 65-öt nem vennék.
-
Totatti(Hun)
tag
-
istvan170
aktív tag
válasz Derron #57803 üzenetére
Helló!
42-es tv-t kellett lecserélnem. 210 cm-ről néztük. Nem akartam nagyobbat. Végül úgy alakult, hogy egy 55" XF90 lett. 3 nap alatt megszokod, és teljesen jól látható. Eleve a tartalmak 90%-a nem tölti ki az egész tv-t. Ilyen méretnél már számít ez is. Én azt gondolom, hogy a mai napig igaz, hogy képátmérő szorozva 1.5 - 1.6-tal a jó nézési távolság. Nyilván régen ez kivitelezhetetlen volt, vagy csak projektorral, ezért furcsa átállni. Egyébként projektorom is van, ott is így vetítek és működik a szabály. A szem értelmezhető látóterét már elég régen megfejtették, leginkább ez számít. Szerintem vedd a nagyobbat! Amikor megszokod, majd nagyon fogsz örülni, hogy így tettél.
-
Derron
aktív tag
válasz Gigicuci #57806 üzenetére
6,3 x 3,5m a szoba, a nagyobbik fal 2/3 nál lenne a tévé, vele szemben pedig egy hatalmas U alakú kanapé. Egy 2,4m es tévé szekrény lenne majd alatta.
Lakásfelújítás kellős közepén vagyok, még a bútorok sincsenek meg, de a tévé kiválasztása már folyamatban .
Az nem probléma ha uralja a teret, csak megbánni nem szeretném a vásárlást.
Anno vissza küldtem egy 42" tévét, mert ez túl nagy ide, aztán 3 hónap múlva vettem egy másik 42"-t. Ez még 2015 ben volt. -
modflow
veterán
válasz Totatti(Hun) #57807 üzenetére
Na végre, akkor nem egyedi a hiba.
Köszi a visszajelzést. -
-
karmaresz
senior tag
válasz Totatti(Hun) #57814 üzenetére
Megint csak a magam kis összeszedett gondolatait osztom, úgyhogy javítsatok nyugodtan, ha valahol tévednék.
Lehet, hogy igazad van, de szerintem ugyanúgy nagy az esélye annak is, hogy nincs.
A Sony a HDMI konzorcium egyik alapító tagjaként tuti nagyon figyel arra, hogy a készülékei a leginkább megfeleljenek a szabványnak. Maga a HDMI kapcsolat felépítése nem egy egyszerű eljárás. A két eszköz egy csomó adatot, információt (EDID, HDCP, autentikációs kulcs) megoszt, egymással a handshake protokoll során. A kapcsolat, akár észrevehető hiba nélkül is létrejöhet abban az estben is, ha ez nem ment végig tökéletesen. A 2.1-es szabványnál azonban nagy változás, hogy a korábbi TDMS helyett helyett új FRL (Fixed Rate Link) jelrendszert vezettek be a nagyobb sávszélesség érdekében.
Ez elméletileg kompatibilis visszafele, de úgy tűnik, hogy a nem tökéletes implementációk miatt a gyakorlatban mégsem ez a helyzet mindig.
Elég sok olyan készülék kerülhetett ki a piacra, amelyek olyan hw, vagy sw elemeket is tartalmaznak amik nem teljesen felelnek meg a szabványnak. Ennek leginkább az az oka, hogy aki nem jön ki az új szolgáltatással az lemarad a piacon, mert a felhasználók többsége inkább az ígéretes szavakat nézi és nem azt, hogy ezek mennyire működőképesek a gyakorlatban.
Emiatt lesznek azután olyan problémák, mint az egyébként leginkább kompatibilisnek tűnő LG tévék 2020-as sávszélesség limitációja a hdmi 2.1-es szabvány által előírt 48 helyett 40 Gbps-ben, a Samsung 4k/120 hz screen flickering, illetve HDR gondja, vagy a tavalyi 2.1-el ellátott házimozi erősítők problémái.
Így lehetséges az is akár, hogy egy, a szabványt jól implementáló cég terméke kevésbé lesz kompatibilis más, azt rosszul implementáló eszközökkel.Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Sony mindent jól csinál, hiszen tudjuk, hogy jelenleg több funkció sem érhető el, vagy nem teszi megfelelően a dolgát, de úgy gondolom, ezt nekünk, átlagos felhasználóknak az eddig kiszivárgott információk alapján gyakorlatilag lehetetlen eldöntenünk.
[ Szerkesztve ]
-
-
karmaresz
senior tag
válasz Senior60 #57820 üzenetére
Mivel nálam nem jelentkezett, ezért nem tudom a megoldást.
Először ezzel próbálkoznék, mert tudtommal a STN is a tévén beállított billentyűzetet veszi alapul.
To change to different language keyboard, follow the steps below:
Press HOME button on your remote control to go Home Menu. Select Settings.
Select Keyboard under System Preference.
Select Current Keyboard.
You can find list of available different language/type keyboard. Select the keyboard which you want to use.Ha nem megy, akkor mehet az uninstall, reinstall szerintem.
-
vlevi
nagyúr
válasz Gigicuci #57823 üzenetére
Azt sajna nem tudom.
Más kérdés. A Sony központi szalonban a kifutó szériák között mutatják a 2020-as TV-ket. Vajon ez jelentheti-e azt, hogy ennek az árával, akciózásával már nem foglalkoznak többet, és marad pl. az 55XH90 sorozat a 330 körüli áron? Vagy valamikor majd rájuk tör a szükség, és leakciózzák, és eladják aprópénzért?
-
Senior60
kezdő
válasz karmaresz #57821 üzenetére
Na sikerült.
A "rendszernyelvek" használata-nál a az arab(egyiptomi) volt beállítvaDe ki állította át angolról ?
Ezek szerint igaz lehet az állítás, miszerint kívülről, központilag is belepiszkálhatnak a TV rendszerszoftverébe ?
Vagy megfigyelnek az arab terroristák
Vagy természetes hogy előfordulnak néha ilyen anomáliák?
Persze ezek csak költői kérdések, nem feltétlen várok válaszokat rájuk. -
karmaresz
senior tag
Ugye hogy ugye?
Nekem is eszembe jut néha, hogy ha az AV Landnál nincs a 75"-esre az a kiszállítási probléma, akkor nem alakítom át a rendelést 65"-re.Érdekes ez a dolog, mert bár elméletileg kb. ugyanazt a 30 fokos látószöget fedi le a 65"-es 2,7 méterről, mint a 75"-es 3,2-ről, számomra mégis más, "mozisabb" élmény, ha messzebbről nézve is ugyanolyan nagy a kép.
A 32"-es monitoromat kb. 75 centiről nézem, ami majdnem 50 fokos látószöget jelent, de mégsem az a hangulata így egy filmnek, mint egy hatalmas tévén.lovi8
Hát igen, 4,5 méterre a 85" az 24 fokos látószöget jelent.
Egy kicsit még kisebb, mint nekem 3,3-ra a 65". De hangulatban biztos jobb.[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
Ezért mondtam, hogy ha meg tudod engedni magadnak, vegyél addig egy olyan LG-t, amit ajánlottam.
Nekünk az van a hálóban. Semmi extra, de a maga nemében korrekt kis készülék. Aztán, addig megérhet benned az is, hogy elég-e az 55", vagy kicsit hozzátéve fentebb lépsz egy méretkategóriát, ha esetleg akkor a 65"-es is lemegy 370 közelébe.
Utána ezt eladva biztos kevesebbet buksz, mint egy bolti új, de átmeneti tévén.[ Szerkesztve ]
-
mr.dana
aktív tag
Hali ! XF 9005 ön nyomtam ma egy frissitést mivel "kéredzkedett " .. de akkor nem nyomtam rá , mert kb félperc volt , így elkezdtem keresni .. De először baromira nem találtam majd a netre mentem fel - a TVn) beütöttem a típust és kiadott egy firmware frissitést .. de ez USB - ről műxik ha jól láttam .. Aztán csak megtaláltam az adott frissitést : az "információ"- ban volt .
Akkor ez most "csak" android frissités volt igaz ? H ajól láttam 8 - ról 9 re ..
Érdemes nyomnom a fimware frissitést is ? ha minden igaz 2020 .11.28 ki volt a kiadása...ez az android frissités viszont annyira nem jött be - sztem sokkal jobb volt az előző - ez elég hülyén van, pl a BT . beállításokat nem is találom
-
Joshi
titán
Nagyon jól tudod hogy az év melyik szakában vannak akciók, nem értem mit vársz a fórumozóktól amikor neked kell eldöntened hogy mikor mit veszel. Ha a lehető legkevesebb pénzt akarod tévére költeni, akkor most vegyél egy 32"-os használt gagyit, aztán majd veszel egy normális tévét ha itt lesz az ideje.
-
Senior60
kezdő
-
mr.dana
aktív tag
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Nem tudom jól fogalmazok-e de a háttér világítás egyenletességét mivel lehet korrekten tesztelni? Egy 55XG9505-ről van szó és néhány filmnél, ahol időnként fut az úgymond tartalom nélküli film felület, elég látványosan foltos a felület. Persze azt se tudom mi a még elfogadható foltosodás, mi az a mérték és milyen beállításnál, amikor már reklamálhatok.
Ezt a TV-t kiállítási utolsó darabként vettem, és lehet nem tett jót neki az egy éves napi 8 órás folyamatos üzem. -
salapp
addikt
Már többször eszembe jutott, hogy megkérdezzek valamit, amióta a Sony "nagy bejelentése" megvolt, de mostanra jutottam el idáig.
Persze beletekerve, de végigfutottam az XR proci bejelentését.
Csak én éreztem úgy, hogy hihetetlenül gagyi marketing bullshittel akarták fényezni a vödör szart és hogy "nézd, nem fejlesztettünk semmit, de vedd meg drágábban az újabbat"?
Lehet, már kibeszéltétek, bocs akkor...[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Joshi
titán
válasz salapp #57841 üzenetére
Igazság szerint semmi mást nem tudnak fejleszteni, mint az Interpolációt. Már az X1 Extreme-nél is volt adatbázis használatos képjavítás/akármi, szóval ez már sok-sok éve nem újdonság. Azt nem tudom hogy van-e említve AI, mert igazán az lenne előrelépés, feltéve ha már van olyan szinten a tech.
Amúgy marketing maszlag az egész. Ugye az elmaradott filmipari technikákat tudja minden gyártó (24p, valamilyen felskálázás stb), ezzel eddig se volt gond. Nagyon nyögvenyelősen mennek itt a dolgok.
-
sting2
addikt
Tegnap nálam is megjelent az új frissítés lehetősége a készüléken.
Miért jó az, ha ezután egy gyári Vissza állítás is követi mindezt?Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Celtis
veterán
Egyik LCD sem tökéletesen homogén, de nincs egzakt mérőszám az elfogadható felhősödés mértékére. Teszteléssel csak magadat idegesíted. Akkor kell reklamálni, ha téged zavar normál körülmények között. Viszont nem jellemző, hogy a sok használat okozná, tehát nem hiszem, hogy azért lenne foltos mert kiállított darab volt.
Ezen kívül érdemes a helyi sötétítést közepesre vagy magasra állítani, ami szinte teljesen megszünteti ezt a jelenséget.
-
Bargain
tag
Szia!
A tv-n a play strore-ban van a TV Calibration nevű progi.
Abban a mono tesztábrák alkalmasak lehetnek.
Én a fehér és fekete színnel ellenőriztem az enyémet.
Pl a színhőmérsékletet is így állítottam be magamnak.
Kiraktam a fehér képet, majd képi beállításoknál a színhőmérsékletet. A Hideg és Semleges az én szememnek kékés színárnyalatot adott, a profi1, profi2 meg olyan mustársárgásnak tűnt nekem. Ezért a meleg színhőmérsékletet használom már régóta.Cukor az élet, csak tudni kell szopogatni!
-
salapp
addikt
válasz Derron #57846 üzenetére
Sajnos ettől tartok én is. Ha minden Sony, Pana tévénk bedöglik és csak ilyen kínálat lesz indokolatlan árazással, akkor sem fogok Samsungot venni. Inkább csináltatok egy háromszor akkora ablakot budaörsi panorámára és azt nézem tévé helyett.
Azt reméltem pár éve, hogy mostanra a Samsung elmegy a sunyiba a sok hulladékjával, erre még mindig tolják, és a normálisabb gyártók évről-évre gagyítják a felső-középkategóriát, most eljutottak odáig, hogy a felső kategória is posványba süllyed szép lassan.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Senior60
kezdő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest