Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    Sziasztok,

    Kb. egy hete hirtelen idíttatásból vettem egy Sonly 65" KD-XE85-ös TV-t. Tényleg hirtelen indíttatás volt (várni kellett a családra, én meg bementem addig nézelődni a mediamarktba és egy ilyen TV-vel jöttem ki :) ), de azért 1-2 hónapja már megfordult a fejemben, hogy TV-t kéne cserélni, és akkor valamelyest utána néztem, szóval nem teljesen vakon döntöttem.

    Szóval a tapasztalataim eddig alapvetően jók. Bár az LCD technológia láthatóan nem fejlődött olyan hűdenagyot az elmúlt 10 évben - a tíz éves 55" inches Samsung C650-ösöm - ezt cseréltem most le a Sonyra - mellé berakva az új TV-t a Samu képe simán megállja a helyét a Sony mellett. A 10 év nyektetés (napi 5-6 órát simán elment a TV, szóval van benne kilométer rendese) nyilván látszik rajta, de még ezzel együtt sincs az a "basszus, ez aztán új világ" érzés. Jobb, jobb, mert újabb, nagyobb, satöbbi, de a különbség nem veri ki az ablakot. De ezt tudtam, nem ért csalódás, csak azért a történethez hozzátartozik ez is. A képfeldolgozás viszont sokat javult, ezt a Sony-t egész szépen be tudtam lőni az igényeimnek megfelelően. És így belőve, akár nappali körülmények között, akár esti mozizáskor sötétben (én is azok közé a hülyék közé tartozom akik sötétben moziznak), azért már markáns tud lenni a különbség. Szóval ennyi pénzért megérte.

    Az android TV részre voltam kíváncsi, mert arról elég sok rosszat olvastam. Nekem tulajdonképpen bejön. Kellett 2 nap, hogy hozzászokjak, mert nem volt még android boxom előtte, így a régi Samu felületéhez képest eleinte nem találtam semmit :D, de amint hozzászoktam, meg is szerettem. Azt a pár appot amit én/mi használni fogunk vele (youtube, nfl gamepass, netflix, és még 1-2 összesen) sikerült feltennem, és korrekten, jól is működnek. A GamePass igényelt egy kis utánajárást, mert a beépített store-ból nem tölthető le, emiatt ha pc-ről ráküldtem a TV-re, nem jelent meg az appok között a főmenűben. De egy kis utánajárással megoldottam, most már ez is szépen ikonnal ott van, kedvencekbe rakható, stb. Szóval összességében tetszik.

    A Youtube app ill. a netfix app kimondottan tetszenek, mindkettő teszi 4K HDR-ben is a dolgát, nincs limit - végülis ez el is várható egy magát 4K HDR-nek hirdető multimédiás TV-től. Viszont éppen ezért csalódás, hogy a natív DD/DTS bitstream hangot csak a saját lejátszó viszi ki erősítőre, semelyik másik nem (se VLC, se Kodi). Lehet ezen segíteni valahogy? Nektek kimegy a hang natívan? Enélkül azért béna kacsa a TV-s filmlejátszás... Hozzáteszem, nekem annyira nem fog hiányozni, mert a házimozizás eddig is és ezután is külső Kodi medialejátszóról ment és fog menni, a TV-re telepített Kodi-t csak (főleg sport) streamek nézegetésére és ad-hoc egy-egy USB-n rádugott film megnézésére használnám, arra meg jó a PCM hang is. De azért, ha van rá megoldás, megcsinálnám, úgy lenne kerek a történet.

    Más. Állítólag a TV hangvezérelhető, elindíthatóak vele alkalmazások, váltható csatorna, stb. De nekem nem sikerül, akár magyarul, akár angolul beszélek hozzá, nálam mindig az interneten keres. :) (Szóval nem rendszer parancsként értelmezi, hanem keresett kifejezésként.) Mit rontok el, vagy mit nem állítottam be jól?

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák