-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
taki01
őstag
Azt akartam még kérdezni hogy ilyenkor nem nekem kell fizetni a futárt ugye?
-
krx21
nagyúr
válasz taki01 #18199 üzenetére
Nem nézted sokat a pókembert, vagy a bogár élete című filmet?
Ki kéne csalogatni? Nincs valami illatos bogárcsalid?Amúgy mozog, mászik? Hát ilyet se láttam még...
Szerintem meg lesz a következő évi fejlesztés: bogárvédő rácsos szellőzés!Minden esetre biztos te leszel a bogaras vevő...
[ Szerkesztve ]
-
tuctuc
aktív tag
válasz tuctuc #18164 üzenetére
Sziasztok!
Német honlapon találtam megoldást a műholdas, dvb-s2, disecq kérdésre, gondoltam megosztom:
http://download.sony-europe.com/pub/manuals/consumer/Bravia_Pocket_Guide.pdf
http://pdf.crse.com/manuals/14HE652111/HU/c_digi_europeonly_listtrans.html
http://www.sony.de/support/de/content/cnt-dwnl/prd-tvhc/sony-editor/KDL-46HX755
Ha kell segítség a témában vkinek, írjon nyugodtan.
Sanya
22 éve a PH-n
-
arpi6k
addikt
Sziasztok!
TV vásárlása előtt állok, és ebben kérném a segítségeteket.
Az biztos hogy Sony-t szeretnék.
Méret: 40"
Felbontás: Full HD
Amire használni fogom: Főleg PS4, időnként pár film, pár sport műsor (foci) + PC kerülne rá. A keret 130-140k rá. Nem kell 3d, meg semmi extra, lényeg hogy az Input lag alacsony legyen. Sajnos ez a paraméter legtöbb helyen nincs feltüntetve... Melyik típust tudnátok ajánlani? Sony Bravia KDL-40R550C-ról van valami tapasztalat játék téren?Előre is köszönöm a segítséget!
Intel & ATI
-
limpi
aktív tag
Köszi, akkor lehet, hogy majd megpróbálom!
Cserének sok értelmét nem látom, a másik példány is ugyanolyan lenne, csak kicsit máshogy felhős.
És ez nagyjából az összes jelenleg kapható edge LED LCD TV-re is igaz sajnos.Amit belinkeltem kép, az még nagyon jónak számít!
Csak engem akkor is zavar...Itt lehet megnézni a 2015-ös és 2014-es modellek feketéjét:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/black-uniformity-clouding-flashlighting
[link]Ami igazán durva, az ez:
Ez persze egy IPS paneles LG (UF7700, ezévi model).
Na, ez a durva!
Persze ezek a képek némileg felnagyíthák a problémát.<:v)
-
PpenoO
őstag
Minimális felhősödésre kell törekedni. Amit linkeltél korábban az inkább orbitális és nem kicsit lehet zavaró esti tv nézésnél sötét jelenet/képszünet hatásnál. De te tudod, lehet masszírozni, csavart lazítani/meghúzni is bár ezek a technikák kevés tvnél működnek. 1-2 pozitív tapasztalat van itt is, de többnyire nem működik.
Annak az IPS LGnek gyönyörű feketéje van .
-
limpi
aktív tag
válasz PpenoO #18212 üzenetére
Persze, igazad van, szerintem is gáz a clouding!
És egyébként még 1 hétig el is állhatok ettől a TV-től.
Csak akkor mit veszek helyette? J-(A teljes sztorim ugyanis ez:
Sajnos 7 év után tönkrement a Sony KDL-40W4500 TV-m, amivel egyébként teljesen elégedett voltam (2008-ban 340 eFt-volt, szóval nem olcsó, de akkor elég jónak számított). A feketéje annak sem volt tökeletes, de azért sokkal jobb volt annál, mint amiről most elsőként képet beszúrtam.
Nagyon sok utánajárás után vettem helyette egy Samsung UE40H6400-at, a legtöbb review agyondícsérte, hogy milyen jó a képminősége és mennyire highly recommended meg minden. Na, ennek a feketéje tényleg nagyon jó volt és a kontrasztja, fényereje, színei is. Szóval nagyjábol minden, csakhogy a mozgóképek megjelenítése az nem ment jók neki. A legfrisebb szoftverrel a Motion Plus durván hibás volt! SD tartalomnál durván akadozott. De a 1080p/50Hz sem ment neki. Csak a 24Hz. Ha viszont kikapcsoltam, akkor nem volt folyamatos a kép (kivéve SD). És még volt csomó egyéb apró baja. Szóval visszavittem.
Aztán vettem egy Sony KDL-40W705C-t, ennek is jó sok baja volt: túl kicsi max. fényerő, valódi mozgáskiegyenlítés hiánya, az első pixelsor csak szemből vagy magasabb szögből latszott jól, ...
Ja és clouding-ja ennek is volt. Ezt is visszavittem.Aztán egy Philips 40PFH6550-et vettem, hátha a Philips már tud jó TV-t gyártani. Hát, nem tud,
nagyon nem... Az ambilight tetszett benne legjobban, de nem filmnézéshez, hanem hangulatvilágításnak.
Ennek a TV-nek volt a legtöbb baja. De egyébként a feketéje ennek is nagyon jó volt, akárcsak a Samsungnak. De a panelja egyébként totál gáz. A Perfect Natural Motion 800 Hz borzalmas, minden beállításánál, bár legalább nem akadozik. Ezt is visszavittem.Szóval most a negyedik TV amit próbálok ez a Sony 43W809C. És ezzel elégedett vagyok, kivéve ezeket:
- Backlight clouding/bleeding és banding/DSE - a szokásos edge LED bajok
- A game mode-ja használhatatlan, durván remegnek a kép nagy kontrasztú részei (gondolom a panel lassú válaszideje miatt), szerintem tényleg használhatatlan (de a MotionFlow bekapcsolása sokat segít rajta, viszont akkor ugye némlieg nő az input lag és bejön a soap opera effect, meg néha látszansk artifact-ok is)
- Panel lassúsága néha filmnézés közben is feltűnik (hiába marketing 1 000 Hz MotionFlow, LOL)Összességében a 2008-as W4500-am jobb volt tulajdonképpen mindenben.
Annak a game mode-ja is rendben.Szóval ezt akkor vinném vissza, ha létezne helyette egy most kapható biztosan jobb, ami meg tudja közelíteni a régi tévém minőségét... És legyen jó mozgáskiegyenlítése minden tartalomra (ilyet leginkább csak a Sony tud).
[ Szerkesztve ]
<:v)
-
Janaboy
veterán
Bar biztosra nem tudom, de szerintem a legjobban egy 50w755cvel jarnal (vagy 805c ha kell 3d), ezekben valodi 100hz van es jo kepjavitas..
Az talad irt 43asban sztem nem 100hzes panel van es a mozgasjavitas se nagyon..Ha nagy hulyeseget irnek, majd a tobbiek kijavitanak..
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
-
cotagg
tag
Ha nem kadencia helyes lejátszót használok kényelmi okokból, de zavar a 24p hiány érdemes lehet bekapcsolni a True Cinema motion flow-t? Ezt írja róla a Sony oldal:
"True Cinema is effective for 2-3 pull down signal (*). Optimized frame order presents the original frame-rate on TV. When set to Off, its function does not work. *2-3 pull down signal: convert from 24Hz frame to 60Hz field."
Vagy inkább maradjon offon, mert ez így csak a szar pofozgatása?
-
blakey
titán
A helyedben vissza vinném, vannak még alternatívák. ( pl. Pana CS630)
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
limpi
aktív tag
válasz Janaboy #18215 üzenetére
A KDL-43W809C a Sony jelenleg kapható legjobb 43"-os még nem UHD-s modellje, ezért vettem ezt.
A panel elvileg egy 100 Hz-es VA (AU Optronics vagy vmi noname kínai), persze hivatalos infó erről a Sony-tól nincs. És 1 000 Hz MotionFlow-t tud (ami marketing bullshit természetesen).
De a gond azzal van, hogy a panel natív frissítése nem elég jó, 17.2 ms (lásd: [link]). Game Mode-ban a magas kontrasztú képrészletek nagyon durván remegnek, nem is láttam még ilyen rosszat soha. De mint írtam, Game Mode-on kívül, Cinema Pro-ban és bekapcsolt MotionFlow és Film Mode mellett viszonylag használható (a remegés persze így sem szűnik meg teljesen, csak sokkal jobb lesz). Ekkor azonban az amúgy is relatíve magas input lag (37.4 ms) megnő 54.1 ms-ra. Mondjuk ez szerintem nem egy tényleges gond, talán egyetlen frame-mel többet késik így és én amúgy is csak single player játékokat játszom és azt is ritkán.Csak az a szomorú, hogy a 2008-as KDL-40W4500-am Game Mode-ja viszont tökéletes volt, nem remegett. És az input lag-je is csak 10 ms körüli volt (lásd: [link]). Game Mode-on kívül egyébként ott is 50 ms körüli volt, csak ugye ott a Game Mode jó volt, így lehetett használni azt. Valamint ennek a TV-nek a feketéje is jobb volt (ezen is volt clouding csak kevésbé gázos).
Szóval 2008-hoz képest sikerült némileg visszafejlődni. De ez nem csak a Sony-ra igaz, a többi gyártónak még gázosabb modelljeit fogtam ki. Úgy néz ki most azon megy a verseny, ki tud olcsóbban "okos" TV-ket gyártani, a lehető legolcsóbb panelekre épülve. Lehet, hogy a vásárlók többségének ez kell, sajna nekem nem.
Egyébként én még azt sem tartom kizártnak, hogy a Sony a W80xC szériában különböző minőségű panelokat használ és én pont egy rosszat fogtam ki. De ez mondjuk nagy gáz lenne. Elvileg a panel típusa ugyanaz kéne legyen egy szérián belül...
A 43"-os UHD-sat meg azért nem vettem meg, mert annak meg borzasztó rossz a kontrasztja, de tényleg: [link]
Valamint nincs is (még) szükségem UHD-ra, szerintem még évekig nem is lesz.
Nagyobb TV meg azért nem jó nekem, mert nem tudok elég távol ülni tőle (viszonylag kicsi szoba van nekem berendezve házimozinak). Ja és nagyobb képátló esetén még nagyobb a clouding veszélye (már ha a gáz edge LED-es technológiával készül).U.I.:
Az miért jó, hogy a hozzászólásomat csak egy rövid ideig tudom szerkeszteni, aztán már nem, így később az esetleg bent maradt hibákat már nem tudom kijavítani? Ez ugye egy fícsör?![ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #18220 üzenetére
Erre gondolsz, hogy jó lenne helyette?:
PANASONIC TX-40CS630E 3D Smart LED televízió (5 év garancia)
[link]
Itt egy teszt:
http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-40cs630e-p26729/test.html [link]Clouding-ra ez is 3/5-öt kapott csak, sajnos nem fényképezték le, hogy hogy néz ki, csak valami hőkamerával (ez biztos érdekes nekik, de nekem kevésbé J-)... Viszont azt is írták, hogy nem találtak rajta semmi kifogásolni valót. Itt látok némi ellentmondást.
Ez a TV szerinted biztosan jól tudja a következőek mindegyikét?:
- Judder-free 24p
- Judder-free 24p via 60p
- Judder-free 24p via 60i
- Motion Interpolation (30 fps)
- Motion Interpolation (60 fps)
(Ha másban nem is, abban jók a Sony TV-k, hogy ezeket mind stabilan tudják.)A review ezt írja:
"Motion compensation, baptised Intelligent Frame Creation, is still included. Artefacts are minimal, even when this option is set to max, and the added smoothness does no end of good to 24 fps sources. We'd recommend setting it to medium to get a smooth picture, and without soap-opera effect. If this effect doesn't really both you, then set the Intelligent Frame Creation to maximum; Panasonic's algorithms do a brilliant job. It's worth noting that the motion compensation system also adds BFI, which helps reduce judder. It's just a shame that these two features can't be controlled separately."
Ami alapján a mozgáskezelés teljesen okés, de ki tudja tesztelték-e az összes módon vagy esetleg csak 24p-vel...(A Samsung TV-k pl. egyáltalán nem tudják a 24p via 60p-t és 24p via 60i-t, de vannak UHD modelljei, melyek még a legegyszerűbb 24p-t sem tudják!)
Ezt a TV-t nézegettem már egyébként, a biztosan jó MotionFlow miatt vettem végül a W809C-t.
Persze azt nem gondoltam, hogy mögötte a panel meg a gyakorlatban valójában lassú...[ Szerkesztve ]
-
theballa32
tag
Sziasztok!Frissítettem a tévét,és végre látja a Serviio-t.Elsőként úgy állítottam be,hogy tv is,meg a számítogép is wifin keresztül kapcsolódott a netre,így akadt a 3d film.Most úgy van,hogy tv,és a router is kábelesen van összekötve,de így nem látja a Serviio-t,ha a tévé kábelen van,és a router wifin,akkor megy a film,de nem folyamatos a kép,hanem minimálisan akadozik.Tudnátok nekem segíteni,hogy működjön?Előre is köszönöm a segítségeket! (Sony kdl 50W828b)
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #18220 üzenetére
Na, rendeltem egy Panasonic TX-40CS630E-t a Best Byte-tól ([link])!
Ha ez tényleg jó lesz, örök hálám lesz a tiéd, blakey!Csak mert ez 35 eFt-al olcsóbb, mint a Sony és eleve 5 év gyári garancia van rá (állítólag),
így nem kerül külön pénzbe kiterjeszteni. Így nézve 55 eFt-al olcsóbb.De ami a legfontosabb, ettől azt remélem hogy a feketéje és a képfrissítése eléri (netán meghaladja?)
majd a 2008-as Sony KDL-40W4500-am szintjét.Mondjuk ilyen optimistán álltam az előző négy TV-hez is... J-)
[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Mit szólsz ehhez:
Panasonic 50" Full HD TX-50CS630E
[link]
Garancia: 60 hónap Panasonic szervízben
269 990 Ft BruttóViszont az 5 év garancia csak akkor van, ha még ebben az évben veszed:
[link]De mondjuk a TV-ről még nem tudok semmit, most vettem egy 40"-ost (az imént, szóval nem érkezett még meg ).
Arról a review: [link][ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Erre gondolok. Nekem AS640-em van és nincs felhősödés meg bevilágítás.láttam CS630-ast és annak sem volt. Példány függő is lehet. Sonykat láttam és amik a Pana mellett voltak, felhősebbnek tűntek, típust nem tudok, talán 705-ös volt. Szóval példány függő is lehet a felhősödés.
Panasonic is tudja stabilan, max firmware-rel ronthatnak el valamit amit javítanak is, de ez ugye minden gyártónál előfordul.
(#18225) limpi
Rendelés előtt azért érdemes lett volna megnézned hogy hogyan teljesít a W809C-hez képest. Ahhoz nem tudom miként viszinyul. Gondolom, ha nem jó akkor én leszek a …Mi lesz a Sonyval, vissza vitted?
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
limpi
aktív tag
-
blakey
titán
Második mondatban szerepel a típus.
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #18232 üzenetére
Ja, bocs, azt a bejegyzésed csak most olvastam!
Megméred nekem a tiéd lábának a szélességét? Hátha ugyanaz a szélesség?
Nézek egy review-t a tiédről (lehet, hogy a képátló más):
https://www.avforums.com/review/panasonic-as640-tx-48-40-55-as640b-LED-TV-review.10436
Ebben: "The first thing to deal with here is a very odd quirk. Without the Intelligent Frame Creation (IFC) setting engaged at all, content via a 50Hz signal is near unwatchable owing to a very distracting judder. We at first suspected it might have been that the Film Cadence mode was set to on and the AS640 was treating our TiVo’s 1080i50 signal as progressive, but it’s not that."
Ezt ugye azóta szoftveresen javították? Mondjuk nekem azért mindegy, mert gondolom bekapcsolom majd az IFC-t. (A régi Sony-mon a 100 Hz MotionFlow mindig be volt kapcsolva közepes erőséggel, ez nekem okés volt.) (Néha nézek 50 Hz-es tartalmakat is, pl. Star Trek DVD-k vagy akár a Doctor Who új részeinek 1080p WEB-DL változata...)Hogy érted, hogy hogyan teljesít? Megnéztem a review-kat, azok alapján a Panasonic nekem tényleg mindenben megfelelőbb. Modern op.rendszer nekem nem kell rá és szemből nézem. De a puding próbája úgyis az evés.
A Sony-t még jövő szerdáig vissza tudom vinni (akkor van a 14. nap). Ha a Pana jobb, a Sony-t viszem vissza, ha meg valamiért mégsem jönne be a Pana, akkor azt. Így nézve nincs sok veszíteni valóm, max. a velük töltött idő.
És mivel hitelkártyával vettem a Panát, ténylegesen csak akkor kell kiegyenlítenem az árát, ha megtartom (egyébként visszavétel után 14 napon belül visszatérítik, még azelőtt, hogy nekem törlesztenem kéne .
Szóval köszi a tippet, majd beszámolok az eredményről!
Igen, tudom, hogy a felhősödés példányfüggő is, remélem most végre egy jót fogok majd ki.
(A nálam járt két Sony-nál volt csak felhősödés gond: KDL-40W705C és KDL-43W809C,
a mási két TV-nél teljesen szép volt a fekete: Samsung UE40H6400 és Philips 40PFH6550.)
Egyébként a Best Byte 1 db-ot mutatott készleten, remélem az nem egy bontott / visszaküldött darab
és azt is, hogy tényleg készleten van (merthogy a sikeres megrendelésemet követően még mindig mutat 1 db-ot készleten... J-).[ Szerkesztve ]
-
limpi
aktív tag
Nem, ha nem fér el, nem küldöm vissza. A Philips sem fért el, egy lapot tettem alá.
Ja és a Samsung sem teljesen, annak a hátsó lábai alá kellett tennem kis lapokat.3 TV-t küldtem eddig vissza, de nem szórakozásból, tényleg durván rosszak voltak.
A jelenlegi Sony határeset, ezzel el tudnék lenni, ha nincs jobb (csak rosszabb, mint a 2008-as
Sony-m, ami azért mégiscsak nonszensz, nem?).<:v)
-
limpi
aktív tag
válasz Elekem #18235 üzenetére
Köszi a Panashop tippet! A 40"-os mondjuk 5 eFt-al drágább, mint a Best Byte-ban, de az 50"-os meg tényleg jobb.
A Best Byte nekem azért is jobb, mert ott gondolom nem problémáznak az elálláskor (a Media Marktban pl. a visszavitt TV árát azonnal odaadták készpézben). Legrosszabb tapasztalatom eddig a Sony Központi Szalonnal volt, ahol nem hajlandóak visszaadni készpénzben az árát (pedig én azt készpénzben fizettem, így a törvény szerint abban is kötelesek visszaadni), hanem majd utalják és gondolom csak majd a 14. napon...
Nem baj, bosszúból visszaviszem majd nekik a másikat is (ha a Pana tényleg jobb lesz).[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Akkor még ott a Sony és berendelted a Panasonic -ot is? És a jobb marad?
Nem mondom, te aztán jól kihasználod a visszaküldési jogot...
Azért kíváncsi leszek melyik tetszik jobban.Nekem a Sony központi szalonban visszaadták a pénzt, pedig nem is neten vettem a tv-t... Mondjuk én szímélyesen próbálom megtekinteni, hogy ezeket a helyzeteket elkerüljem... Mondjuk azért ez a otthoni teszt hagy némi etikai kivetni valót, pláne ha tudod, hogy sok lcd-s hiba zavar.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
Esküszöm azt hittem hogy a pana topicba léptem be.
-
limpi
aktív tag
Ja, tele vagyok TV-vel, volt hogy három volt itt egyszerre.
Pedig tényleg nem akarok szórakozni ezzel, csak egyetlen igazán jót szeretnék!2008-ban megvettem a Sony-t (W4500) és kész, azzal nem volt olyan érzésem,
hogy vissza kéne vinnem, sőt... Az a baj, hogy mindent ahhoz mérek.Bár azt én elég szomorúnak tartom, hogy a 2015-ös TV-k egyszerűen gyengébbek,
mint az egyik legjobb (középkategóriás) 2008-as volt...Én is kiváncsi vagyok.
(Egyébként a Sony W809C-ben már egész jó Android van, nem lassú,
nem is nagyon bugos már. Csak minek. Minden olyasmit, amit tudna, iPad-en csinálok,
sokkal kényelmesebben, bárhol.
Valamint a mozgáskiegyenlítése is tényleg nagyon jó, csak nyilván a lassú panellel nagy csodát
azért nem tud tenni...)<:v)
-
limpi
aktív tag
Egyébként a Sony KDL-40W4500-am kb. 6 évig tökéletesen működött, aztán néha elkezdett szétugrani a kép... Használtam még úgy fél évig (néha kellett csak megmozgatni), de aztán egyre gyakoribb lett, végül már nagyon nehéz volt visszahozni a rendes képet.
A Sony szervíz azt mondta, hogy oda-vissza szállítással 230 eFt+ÁFÁ-ért (!) javítja (panel cserével, meg sem próbálják javítani...). Ellenben a http://www.sontech.hu/ meg azt mondta,
hogy 90% eséllyel meg tudják javítani tökéletesre, 42 eFt bruttóért. Ha meg nem sikerül, akkor visszahozzák és visszaadják a pénzt (de akkor teljesen rossz TV-m lesz). Hát, hozzájuk beadtam.Aztán megérkezett, képe tényleg stabilan mindig volt. Viszont bal oldalon a sötétszürkék pirosas árnyalatúak lettek, amitől bal oldalon a sötétszürke jelenetek, de még az emberek arca is vöröses színnel jelent meg.
Számomra élvezhetetlen lett a korábban teljesen tökéletes képe! Végül vissza is adták a pénzt, a TV-t meg a beleszerelt pótalkatrésszel (új vezérlő panel) megtarthattam. Azt mondták nem tudják megcsinálni olyanra, mint volt. Szerintem egyébként elrontották a javítást, túlmelegítették a panelt vagy ilyesmi. Szóval az a TV-m is megvan, csak már nem olyan a képe, mint volt. De mondjuk egy nyugdíjas néninek biztos megfelelne.
Szerintetek egy ilyen TV-t mennyiért fair árulni? Eredetileg 2008-ban 340 eFt volt... Én ezzel a hibával 60 eFt körül gondoltam meghirdetni...Szerintem szemétség, hogy a Sony szerviz nem is próbálja megjavítani a TV-ket...
-
limpi
aktív tag
Amennyire tudom ennél fordított a helyzet: a CPU gyors (ezért is tud 1 000 Hz MotionFlow-t elméletben).
Ellenben tényleg egy gagyi lassú panel van beleszerelve. Ez game mode-ban látszik vagy bármi más tartalomnál, ha a MotionFlow és a Film mode ki van kapcsolva.De egyébként a 2015-ös Sony TV-k input lag-ja is rosszabb lett a 2014-es modellekéhez képest,
de nem jelentősen. Viszont nekem az input lag nem fontos. Nem azt látom, hogy "késik" a kép,
hanem azt hogy közepes vagy gyorsabb sebességű kameramozgásoknál nagyon "remeg".Input lag-et nézve egyébként a Sony-m és az érkező Panám szinte teljesen ugyanazt az értéket tudja majd.
-
blakey
titán
Az enyémet hiába mérem le, nem ua. a modell és méret.
Javították az interlaced hibát, mondjuk nálam már eleve a javított firmware volt uh. nem tudom milyen volt előtte.
Panával nem itt kéne offolni
IFC alacsony állásban használom, így nagyon jó.
-
limpi
aktív tag
válasz blakey #18244 üzenetére
Köszi!
A CS630 review-ben még ezt is írják:
"Motion compensation, baptised Intelligent Frame Creation, is still included. Artefacts are minimal, even when this option is set to max, and the added smoothness does no end of good to 24 fps sources. We'd recommend setting it to medium to get a smooth picture, and without soap-opera effect. If this effect doesn't really both you, then set the Intelligent Frame Creation to maximum; Panasonic's algorithms do a brilliant job. It's worth noting that the motion compensation system also adds BFI, which helps reduce judder. It's just a shame that these two features can't be controlled separately."Ez nálad is így van, hogy az IFC-t és a BFI-t nem lehet külön állítani?
Ha jól értem, BFI-t az IFC bizonyos beállításai mellett csinál automatikusan.
Gondolom maximális IFC beállítás mellett. Vagy közepes beállítás mellett is?
Az IFC-t a review és Te is közepesre ajánlod állítani (és egyébként a régi TV-men is a közepes beállítás tűnt optimálisnak), szóval azt nem tudom, hogy BFI ilyenkor van-e illetve hogy az nekem egyáltalán kell-e...[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest