- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz petya2012 #950 üzenetére
A Serviio települ a c:\Porram Files\Serviio könyvtárba, ha csak mást nem mondtál neki. Illetve 64 bites rendszernél ha 32 bites Serviio-t vágtál fel, akkor a c:\Porram Files (x86)\Serviio könyvtárba.
Ez alatt van egy lib könyvtár, abban én találtam egy ffmeg.exe filet. Méghozzá ugyaazzal a dátummal mint a többi, tehát valszeg a Serviio telepítő vágta fel.
-
ACE-
addikt
Most ezt miért mondod? Egy átlag MKV fullHD film 15Mbit bitrátával készül, amire rájön a max. 1.5 Mbit DTS hang, ehhez miért kéne 60Mbit? A legtöbbhöz 20 is bőven elég. De még a BD50-nek is elég 30-35 Mbit, az pedig meg már szinte tömörítetlen.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Ejelhar
senior tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz petya2012 #953 üzenetére
nekem 20Mbit van,kábel megy a tv-be és nem veszek észre akadást full hd filmnél sem
Az úgy okay, mert 20Mbit az internet felé, de 100Mbit a TV felé. A TV 100Mbiten kapcsolódik a routerhez, a PC 1Gbiten vagy 100Mbiten, de túlképpen mindegy is. A full HD ebbe belefér.
Nálad csak akkor lenne gond, ha BD minőségű anyagokat közvetlenül a netről akarnál lejátszani.
-
seduction3
csendes tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz seduction3 #958 üzenetére
A DVD minőség fér bele. Ez olyan 13 Mbit (számoljunk egy mértékegységben), de ez a sima HD-hoz is kevés.
-
ACE-
addikt
Nekem is apóséknál Wifin akadásmentesen megy a fullHD-s cucc, szóval ezt a senkinek nem megyet nem tudom honnan szedted...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Ejelhar
senior tag
A gyakorlat ezt mutatja.
Igen, egy-két példa akad, ac-s wifi, szerencse hozzá (jó a belső elosztás, nincs a szomszédból rászórás, az eszközök is hajlandóak együttműködni, stb).
Szóval éppen akad példa rá, nagyon-nagyon ritka, de akad. Viszont nem kéne hiú reményeket kelteni a népekben, mert pont a fordítottja az általános, az akadásos full HD a messze több.
A standard helyzet nagy általánosságban az, hogy a TV-re sokszor wifi-vel vágják rá a filmeket, mert kényelmes, majd jön a nagy sírás-rívás. Akad.
Persze, az a (nagyon) kivételes, ha nem.
-
Kerto
tag
Üdv! Ez biztosan a gépen lévő codeceket használja? Ha a Samsung tv-n játszottam le az mkv filmeket csúszik a hang,kipróbáltam ezt a programot és úgyanúgy csúszik pedig elvileg jónak kellene lennie.
-
Horvi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémába ütköztem, hogy egy filmet (avi) nem játszik le rendesen a tv se usbről se serviion keresztül. A hang megy normálisan de a kép az ilyen tized lassúsággal megy. Esetleg ha valaki találkozott már ilyennel és tudna rá valami megoldást azt megköszönném. A tv típusa philips 32pfl3507h/12. Ha esetleg segítség akkor itt vannak az avi tech adatai is. Köszi
[General] Format: AVI
[General] File size: 1.12 GiB
[General] PlayTime: 1h 28mn
[General] Bit rate: 1601 Kbps
[Video] Codec: XviD
[Video] PlayTime: 1h 28mn
[Video] Bit rate: 177 Kbps
[Video] Width: 720 pixels
[Video] Height: 480 pixels
[Video] Frame rate: 25.000 fps
[Audio] Codec: PCM
[Audio] PlayTime: 1h 14mn
[Audio] Bit rate: 1411 Kbps
[Audio] Sampling rate: 44 KHzHello darkness, my old friend...
-
tzimash
őstag
Sziasztok!
Ehhez képest annyit változott a helyzet, hogy most a pc-t kábellel csatlakoztattam a routerhez, a tv maradt wifin. Most még rosszabb lett. max 5-600kbyte/s a sebesség, egy 720p-s film így azonnal meg is áll, mihelyt elindítom és várni kell 2 percet, hogy lássak újabb 10 másodpercet a filmből. Azt vártam, hogy gyorsabb lesz így a helyi hálózat serviio szempontból, de hogy 10-edére csökken... valami ötlet?
-
bodazo
tag
Hát vagy kábelezed a tv-ét, vagy cserélsz routert. De esetleg nézd meg hogy nem nagyon használt a wifi csatorna, ha van lehetőség, akkor válasz egy kevésbé sűrű csatornát. Nálam ez egyik tv kábelen van a hálón a másik wifin. De a wifis az 5GHz, így nem akadnak a filmek, bár az 5GHz tartomány még elég üres nálunk lehet ezért.
-
Ejelhar
senior tag
Piszok nagy mákod van.
A gyakorlatban mértek alapján az N-es wifiből ideális esetben olyan 40-50 Mbitet is ki lehet hozni egy eszköz esetében. Ha a források pont olyanok (BD esetében ennek felette van az elméleti határ, a video stream 40Mbit max, ehhez jön a hang, ami DTS-HD esetében akár 24,5Mbit is lehet csúcsban), hogy nem érik el a limitet, akkor éppen még jó is lehet.
De én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a wifi pótmegoldásként született, és hát olyan is.
-
Ejelhar
senior tag
Meg kéen nézni a szomszédok hol forgalmaznak és máshova pakolni a wifi csatornát. Legalább kettővel ha lehetséges (tehát ha pl. a szomszéd a 6-oson, akkor te a 9-esen legyél ha lehet). Azért, mert a csatornák között átfedés van, a 6-os belever a 7-esbe és a 8-asba is.
Ez a sebesség még wifi esetében is pocsék. Jobb lenne kábelezni, ha ez nem megoldható, akkor powerline adapter, csak az meg nem olcsó, illetve az eszközöknek egy fázison kell csücsülniük.
-
falco1
tag
Azért, mert a csatornák között átfedés van, a 6-os belever a 7-esbe és a 8-asba is.
Igazából még a 9, 10 -be is .
Csak 3 teljesen átfedés nélküli wifi-s csatorna létezik (a G-s szabvány 22Mhz-es tartományai esetében): 1,6,11.
@ACE-
Mégcsak nem is N-es a router, Linksys WRT160NL-el megy és nem akad. Erre varrj gombot.Persze, senki nem állított olyat, hogy ilyen nem lehetséges. A probléma inkább az, hogy azoknak a feltételeknek, amelyek egy ilyen ideális wifi-s hálózathoz kellenek legjobb esetben maximum a felét tudod garantálni. Ilyen pl. a jó hardver és jó szoftveres konfig. A másik fele ellenben teljesen esetlegesen alakul.
Pl. egyáltalán nem te uralod, és nincs befolyásod arra, hogy a szomszédság routerei éppen hogy váltanak csatornát. És még sok más egyéb is ebbe a kategóriába tartozik. -
addikt
inkább kábel, ha nagyon zavaró a hagyományos retekszürke kábel, akkor érdemes a mostanság lepramód terjedő flat (lapos) kivitelt választani, még a szegélylécek alatt is kényelmesen eldugható Nyilvánvaló, hogy rohadt dolog a kábelezés a kényelmes wi-fi helyett, de azért vannak előnyei.
-
Ejelhar
senior tag
Itthon az N-es router-el simán megy a 80/25-ös DIGI net
Ja, mert a WAN interface (ugye az kábeles) még ennél is többet tud.:-)
akkor ez az elméleted is megdőlt...
Olvasgass egy kicsit csak ebben a topicban, ez nem elmélet, hanem a gyakorlat. A wifi megbízhatatlan és kiszámíthatatlan, ergo full HD-ra alkalmatlan.
Vagy ha nem így gondolod, akkor simán meg kell tudnod oldani tzimash problémáját.Menni fog? De wifin ám, nem alternatív módszerekkel:-)
-
Grendar
csendes tag
Eurosport stream-et tudna valaki magyar hangsávval?
-
castiels
addikt
Van egy D-Link dcm 704 router. A tv-vel van összekötve, + a router a sz.géppel is, de néha meg meg jelenik a betöltés a jobb felsö sarokban. 30 megabites net. Lehet összefüggésben azzal, ha közben internetezek a gépen vagy csinálok rajta vmit? régebben volt egy wifi jelvevő a sz. gépben és az utp a tv és a sz.géppel volt összekötve úgy tökéletes volt.. Megint be kellene szereznem egy jelvevőt?
-
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
Van egy Phillips 46PFL4908H/12 tv-m Servioo segítségével szeretném rajta nézni a filmeket, de ha egy FullHD filmet küldök rá (15-20Gb méretben) akkor a 20-30 perc körül megakad a kép és nem megy tovább, addig teljesen jó minden.
A modem a UPC által adott Technicolor TC7200-as. Kábellel van kötve a tvre és a gépre is.Előre is köszönöm!
-
Flashget
félisten
Hali.
Formatálás után felrakjam az serviio 1.4 verziót vagy maradjak az 1.3.1-nél? Mik a tapasztalatok?
nem nagyon követtem a fórumot hetek/hónapok óta.Realme GT Master Edition
-
vittorio7
őstag
Köszönöm !
-
Ejelhar
senior tag
válasz Flashget #988 üzenetére
Nekem bejött, a "D" sorozatú Samsungokon egyértelműen jobb az új verzió.
Samuk esetében -úgy tűnik- tényleg előrelépés az új verzió, a renderert jobban és pontosabban kezeli. *
* Hang problémáim voltak eddig a HD filmeknél, az új, 1.4-es verzió ezt korrektül megoldotta, már nincs akadás.
-
-
Balage^
tag
Sziasztok!
Van nekem is egy philips smart tv-m, amihez kéne egy kis segítsék.
Hogyan lehet a tvguide-ot működésre bírni?
A böngészőt.
Social tvből semmi se működik..Azt hiszem egyelőre ennyi. Tudom hogy kalap szar a smart, de azért működhetne...
Köszönöm a válaszokat.
-
Balage^
tag
Bocsi, rossz forumba irtam, most vettem eszre... :S
-
törölt tag
Sziasztok! Olvasgattam sokat a fórumot de nem találok megfelelő megoldást a problémámra...
Szóval adott egy Samsung UE40D5000PW tv és egy Linksys WRT54GL router, Serviioval használva a DLNA-t.
Egyszerű a probléma...meg meg röccen a hang és a kép is elég sűrűn, másik kábellal és másik routerrel (gigabites portokon) ki lett már próbálva, sőt másik pc-n is ezt produkálta... vajon milyen portja lehet a tv-nek szerintetek? vagy maga a médialejátszó része fos ennek a típusnak? (külső vinyóval tökéletesen megy minden)[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
Ennek se volt értelme amit most írtál... Pár napja már kötözködsz nem untad még meg?
A mondandóját pedig kicsit egyszerűen fogalmazta meg ezzel mi a baj?
A wifi úgy működik, hogy először kilővi az adatfolyamot az elmegy a tévéhez feldolgozza majd szól hogy kéne az újabb adat és küldi újra. Ha ezt nem tudja elég gyorsan megoldani akkor történik az, hogy akad..(egyírányu kapcsolat)
Persze minden plusz dolog amit közbe még lő a wifi az is lassítja a filmlejátszást.
Az elsőre tudom jó ötletlen hangzik, hogy ne 2.4GHz-en küldjük át mert az elég telített pláne lakótelepes környezetbe.
De gondolj bele, hogy ha te átmész egy folyosón hullámzóan mikor vannak nagyobb esélyeid, hogy ne sérülj meg ha 2-szer mész neki a falnak vagy ha 5-szőr míg a végére érsz.
(Közbe láttam, hogy itt már elvesztetek a wifiszabványokba is....)Ha neked sikerült valami csoda folytán összehoznod és megy örülj neki írd le de ne csináld már a parasztvakítást, sőt akkor még trollkodsz azzal aki próbál alternatívát ajánlani. Nála máshogy működik az univerzum és nem megy neki a wifis filmnézés. Ha ebbe tudsz neki segíteni akkor írj ne a másikat szapuld.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest