- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Más gyártókkal az a gond, hogy VA panel alig van. LG-ből van
Más gyártók nem csak LG-ből vannak. Bőven van VA paneles készülék más gyártók kínálatában.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
klaya86
senior tag
Volt szerencsém megnézni élőben egy Philips ambilight tvt, hát brutálisan jó. Éppen emiatt hagyom is szerintem a sima fehér háttérfény vásárlását. Ambilightnak tényleg van értelme, de sima fénynek számomra nem sok: )
-
sb
veterán
válasz blakey #99954 üzenetére
Mesélj légyszi. Egy rakás gyártó használ LG vagy saját, de IPS panelt.
Legalábbis pár éve erősen így volt. Azóta meg nem hiszem, hogy erősödött volna a mezőny a gyártók között, Toshiba, Sharp nincs ha minden igaz. Philips van de úgy volt, hogy megszűnik tudtommal. Pana? Mondjuk ez a 3-4 gyártó is IPS-t használtak túlnyomó részt. Talán a túlárazott Sonyk voltak fele-fele arányban régebben, most nem tudom mi a helyzet. -
blakey
titán
Sony 90%-ban VA panelt használ, Panasonic 75%-ban VA panelt használ. Korábban a Toshiba is többnyire VA panelt használt, Sharp szintén, utóbbi 2 már nem "pálya". Más gyártók termékei egyelőre nem érdekelnek. Régen a sony szinte csak VA panelt használt, Panasonic meg Hitachi félét, de ahogy már írtam, VA a jellemző.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sb
veterán
válasz blakey #99958 üzenetére
A Pana nagyrészt IPS-t használt szerintem. LG-t is.
Itt is egy rakat IPS van.
http://www.panasonic.com/in/consumer/tv.htmlDe a többi, döglődő cégre is jellemző volt, hogy saját panelt már nem fejlesztettek.
-
blakey
titán
Rosszul látod, ott több év azonos kategórái vannak felsorolva ráadásul amerikai modellek, én meg egy adott év modelljeire írtam, ilyet a Samsungról is lehet írni, mert ő is használ IPS-t, rengeteg tv-vel volt dolgom, hidd el, Sony, Panasonic nagyobb arányban használ VA paneleket, viszont egy adott típus íránt érdeklődni kell, ez tény. Volt Panasonicom, Sonym is, mind VA paneles volt.
Amúgy Samsung nem jelöli, hogy IPS panelt használ, csak otthon a felhasználó döbben rá, hogy ezzel valami nem kerek.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dabgergo
őstag
Van valakinek tapasztalata a Sasmung UE40KU6400 tévével?
Sokan mondják h inkább csak FHD-t érdemes venni, ugyanakkor ez árban még beleférne és eléggé dicsérik. Mit gondoltok?
-
dethroner
veterán
válasz dabgergo #99962 üzenetére
eléggé dicsérik
Kik dicséri? Akik megvették. És miért dicsérik? Mert jól kicsesztek a samuval, hogy egy középkategóriás FHD áráért UHD-t vettek Nesze neked, samu, az élelmes magyart nem tudod átverni, megtalálja ő a kedvező árú UHD-t, nem fog a kétmillás szarodból venni, ha tizedannyiért is lehet kapni[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz dabgergo #99965 üzenetére
Te a KU6400-at szemelted ki. Nos, ez a 6-os sorozatból való, ami alacsonyabb mint a 7-es. Ezen nem lehet vita.
Sajnos a KU6400-ről ezen az oldalon nem találtam tesztet, de a KU7000-ről igen. [link]
Aztán itt egy olyan UHD, amit azt hiszem javasolna a többség KS8000
Azt hiszem ha átfutod a cikkeket, rájöhetsz a lényegi különbségekre. És a KU6400 még egy szinttel a 7-es alatt kell hogy legyen. Sajnos nincsenek csodák, ezek a kapitalisták megkérik az árát a minőségnek.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dabgergo
őstag
-
Batib
őstag
válasz dethroner #99966 üzenetére
Ugy tudom, hogy a KU6400 és a KU7000 azonos készülék, csak piactól függően más a modellszám. Nem vagyok teljesen biztos benne, de jelzem majd ha megerősítést kapok.
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Halley
tag
válasz justaview #99948 üzenetére
Ok. Valami hasonlóra gondoltam, de jó volt a részletes leírás.
Egyébként arra gondoltam hogy FHD képet mindkettő egyformán jelenít meg(minőségben)?
Mert akkor hiába alsó kategória a JU6400, egy picivel többre képes.Vagy a H6400 az FHD-t is szebben jeleníti meg, mint a JU6400?
Gondolok itt arra hogy a H6400 nem alsó kategórai z FHD-k között. -
Flashget
félisten
az akkor megint szép átverés lenne a samsung részéról, hogy ide 7000-es felső kategóriásnak árulja azt, amit máshol középkategóriásnak...bár nem ez lenne az első átverésük.
hírekbe volt, hogy a Gödi Samsung gyár újra termelni fog csak nem tv-t hanem akksikat, európai piacra szánt elektromos autókba...
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
gyeniko
őstag
válasz Flashget #99972 üzenetére
Ez csak azon múlik, hogy a paraméterei alapján melyik kategóriába tartozik inkább. Amennyiben a felső kategóriába, akkor az "átverés" úgy néz ki, hogy közép kategóriás áron és néven felső kategóriás TV-t ad. Amennyiben így van, rajtad kívül kevesen reklamálnának...
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Samsung UE40H6400-as tvhez néztem ki egy Hama 108748-as fali konzolt!Ugye kompatibilis a tv ezzel a konzollal?!
Előre is köszi a gyors választ!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
digikábeles
aktív tag
válasz dabgergo #99962 üzenetére
"Az Active Crystal Colour technológia egy plusz fényforrással, kék LED-del egészíti ki a LED-es megvilágítást. Ezzel tisztább fehér fény érhető el, szélesebb színteret és természetesebb színeket eredményezve. És mindemellett még az energiafogyasztást is csökkenti. "
Véleményem szerint a LED-es tévéknek nem a kékkel, és a fehérrel van gondjuk, hanem a pirossal. Ebben a régi CCFL háttér világítású LCD tévék jobbak voltak. -
dethroner
veterán
válasz Flashget #99972 üzenetére
Rtings szerint a KU7000 csak 60Hz-es. Ez a samu jövőképe. Vagy rászánsz egy évi jövedelmet és kapsz minőséget, vagy beéred a gyengébbel. És már szó sincs középkategóriáról. Lesz a felső és az alja szint.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dabgergo
őstag
Húha, én kezdek teljesen összekeveredni, most 200e körüli árkategóriában jó ez a KU6400-es vagy van nála jobban javasolt?
-
dethroner
veterán
válasz dabgergo #99985 üzenetére
Igen, van. Ebben az árkategóriában nem kapsz minőséget ha UHD-t veszel. Maximum, ha fényképnézegetésre vagy monitornak használnád. H6400 vagy J6200 ajánlott. Ezek csak FHD, de ennyiért ez a legjobb samu amit vehetsz.
-
sandró60
addikt
válasz AG Sheppard #99987 üzenetére
Ha jól látom a fekete az fekete?
Nem látom a "felhőket"vagy mit kéne néznem?
Amúgy nálam is így nézne ki,ha futtatnám a tesztet.
Szintén H6400-55"-ban -
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz AG Sheppard #99992 üzenetére
Sajnos nekem csak egy CoolPix L25-öm van, ezzel is próbálkozhatok?
-
AG Sheppard
csendes tag
válasz SunMount3r #99994 üzenetére
Csak, ha be tudod allitani rajta az iso-t, a rekeszt es a zaridot.
-
dethroner
veterán
-
nagyúr
válasz sandró60 #99988 üzenetére
"Ha jól látom a fekete az fekete?"
Az nagy mértékben függ a fényképezőgép beállításaitól és a környezeti fénytől is. Nagyon csalókák tudnak ám lenni a fotók.
(#99980) dethroner Köszi!
(Mondjuk ahány fényképező-típus, ahány környezeti fényviszony, annyi fajta kép születik azonos beállítás mellett is. )[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz AG Sheppard #99987 üzenetére
Irigyellek ám rendesen Mondjuk ennél a tesztképnél nem is jön át igazán az, hogy ha sötét jelenet van a képernyőn, mennyire bele tud mocskolni a bal felső és picit a jobb alsó sarokból átlósan a képernyő közepe felé tartó bevilágítás. Ha nem leszek lusta, ma este csinálok egy ilyen képet is és feldobom.
-
PuMbA
titán
válasz sityupityu #99993 üzenetére
Felhősödés vizsgálat
(#99990) klaya86: A J5500 ebből a szempontból pont jó TV, nem ez a "baj" vele
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs