Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    Hát srácok...
    Most jöttem haza kolléganőtől, "mozidélutánt" tartottunk, egy régebbi, még CCFL-es 40"-es Samsung TV-jük van, talán C szériás, annál biztos nem újabb.
    A MediaMarktban vágták hozzájuk több, mint 2 éve a széria utolsó darabjainak kiszórásnál, egy 100-asért.
    Dirty screen: nincs.
    Inhomogenitás: nincs.
    Felhők: csak az időjárás jelentés alatt.
    Sőt, tökéletesen homogén volt a képernyő teljes fehér háttérnél. Nem tudom, milyen panel van benne, de a mai PVA paneles Samukénál jobb a betekintési szöge (oldalról is csak világosodik kicsit, a színek, főleg a sötétek nem torzulnak, nem buknak be).
    A fekete háttér az, aminél még lámpa mellett is lehetett látni, hogy van háttérfény, de az beállítás kérdése is lehet, de egyáltalán nem volt zavaró, és igazság szerint a nagy fekete hajkurászásban eszembe jutott, hogy a mozikban is baromira nem fekete a fekete. Összességében nagyon kellemes volt az összhatás, a tónusok (bőr) is természetesek.
    Ehhez képest a mai hipervékony, szuperokos TV-k fasorban sincsenek és ez szerintem nagyon gáz. Főleg, hogy még egy teljes LED háttérvilágítású (EH6030) TV-nek is gondjai vannak a homogenitással és a dirty screennel. Az a tv egyébként kb. pont a 6030-assal versenyez, mármint annak a kategóriának felelt meg a maga korában tudásra, de 50Hz-es panel van benne és LAN sincs rajta, tehát elég alapmodell.
    Ez azért eléggé aggasztó. Ha akkoriban ment a normális képminőség, ma miért nem megy?
    Főleg, hogy a Samsung a marketingjében lefikázza a CCFL-es tv-ket a teljes háttérvilágítású LED-esekhez képest, azokat meg az EDGE LED-esekhez képest. Szép dolog a vékonyság, csak épp értelmetlen, mert oldalról igen ritkán néz az ember tv-t. Falra szerelésnél lehet esztétikai oka, de azért ne vicceljünk már, hogy egy 10 centi vastag TV az ma már ciki... Szerintem az idegesítő képhibák a cikik ennyi pénzért. 50 ezres kategóriában talán azt mondanám, oké. De a normális képminőségért cserébe még a falon is kb. lesz@rom, hogy a TV nem pengevékony. Ha a sok agyhalott nem csak fizetné ész nélkül a marketingesek torzszüleményeit, hanem anyázna mindegyik a képminőségbeli visszaesésekért, talán fordulna a kocka, de sokaknak "jójazúgy". És amíg nyereségesen el lehet adni így, addig így fogják eladni.

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák