- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz zsoltzsolt #30997 üzenetére
Még egy kérdés: nem fog belassulni a telefon? Interneten azt olvastam hogy igen.
No Sana No Life
-
Spett14
tag
Sikerült!!! P lecserélésre került egy Z1c-re! És most jön a kérdés: Hogy tudom visszatenni a gyári romot a telefonra? Jelenleg Cm11 van rajt.
-
őstag
-
Spett14
tag
válasz bluemirage #31006 üzenetére
Upsz.... :$ Jogos!
-
davidsone
addikt
válasz zsoltzsolt #31009 üzenetére
bagoly mondja
[ Szerkesztve ]
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
davidsone
addikt
válasz zsoltzsolt #31012 üzenetére
Amúgy is poénra vettem de köszönöm szépen!
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
CJ4567
nagyúr
Navbar méretét Gravityboxon kívül mem lehet változtatni? Nem működnek az alsó gombok ezért kell a navbar.u
No Sana No Life
-
BLaci1971
csendes tag
Kedves Xperia P tulajdonosok!
Gyakorlott (Samsung) flash-előként megkértek, hogy segítsek egy Xperia P gatyába rázásához. A készülék független, a bootloader nyitható (de nem nyitott). Jelenleg 4.1.2-es Android build 6.2.A.1.100 fut rajta. A cél: Rootolt készülék, Kitkat-tel.
Az XDA-n böngészve a ROM-okat, mindegyiknek vannak még nem működő részei. Ha valaki megírná, hogy melyik az a Kitkat ROM, amelyik a legjobban használható, azt megköszönném. Nem vagyok lusta utánaolvasni (angol sem akadály), de a Samu-hoz képest kissé többet kell tenni a célért. Valaki légyszi. rakja sorba ezeket a teendőket, hivatkozásokkal, esetleg kiegészítve, javítva:
Rootolás
Bootloader nyitás
Flashtool (v0.9.18.4)?
Recovery telepítés
Wipe
ROM flash-elésElőre is köszönöm!
-
őstag
válasz BLaci1971 #31018 üzenetére
"hogy segítsek egy Xperia P gatyába rázásához"
vs
"Az XDA-n böngészve a ROM-okat, mindegyiknek vannak még nem működő részei. Ha valaki megírná, hogy melyik az a Kitkat ROM, amelyik a legjobban használható, azt megköszönném."Mivel nincs rá KitKat és ha visszaolvasol, akkor egyeseknek még a JB-vel is bajuk volt és visszaléptek ICS-re így SZVSZ durván megszívatod az ismerősödet egy gányolt KitKat-nek nevezett trutyi ROM-al.
Húzd újra gyári JB-vel (Flashtool), Root-old, törölj minden felesleges dolgot róla és egy fizetős Greenify-t rakj rá. Ez utóbbit állítsd be neki rendesen és mutasd meg neki a használatát, hogy ha új szoftot telepít, akkor szükség esetén azt hogyan hibernálja. Névjegyzék és SMS kivételével ne backup-olj semmit.
Kb ez az ajánlható max. Ezzel egy darabig elkocog majd a teló...De az is lehet, hogy idővel a skynet lelkű droid fog győzni az ismerősöd akarata felett. Főleg ha a fentieket maga nem volt képes megcsinálni... csak idő kérdése...
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
BLaci1971
csendes tag
válasz bluemirage #31019 üzenetére
Tehát a sallangmentesített stock ROM a nyerő. Köszönöm a tanácsot.
-
őstag
válasz BLaci1971 #31020 üzenetére
Igen... sajnos ez van. De olvass vissza, előbb utóbb mindenki erre jutott. Volt aki lemondott pl. a BT-ről, mert aztán azaz XDA-s rom egyébként jó... aztán 1 hónap múlva már azt kérdezte, hogy milyen az a másik XDA-s rom, mert cserélné... Az olyannak aki szeret ezzel foglalkozni nem gond... de az ismerősöd ezt nem érdemelné meg
Meliora sunt bono inimica
-
Obyboy
addikt
Kísérletezik valaki rajtam kívül a CM12-vel?
Értetlenül az alábbi szitu előtt.
- feltettem a cm-12-20150116-UNOFFICIAL-nypon verzió.
- beállításokban engedélyeztem az idegen alkalmazások telepítését (USB debugging alapból engedélyezve volt)
- filekezelőben megadtam a Titanium Backup-nak a root jogokat majd telepítettem.
- telepítést követően gond nélkül elindult a TB és visszatettem a saját kis alkalmazásaimat.
- tegnap szerettem volna nyomni egy backupot és közölte a TB hogy van egy kis gond mert nem kapta meg a root jogokat?!?!?!Leszedtem és újratettem a TB-t de így sem kapott újra root jogot.
Van valakinek ötlete, hogy mit és hol nézzek/piszkáljak meg, hogy úja meglegyen a root jog?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
menjapipaba
tag
Sziasztok!
Vettem használtan egy ilyen telót, és most látom, hogy egy honami mw hd v8 ultimate nevezetű rom van rajta.
Mivel a telefonokban nem igazán vagyok otthon, ezért megkérdezném, hogy ez mennyire számít jónak/rossznak.
Köszi előre is
-
Obyboy
addikt
válasz menjapipaba #31023 üzenetére
Nekem még csak Carbon vagy Cyanogen Rom volt fent, így nem tudok róla semmit, viszont ha a fórum keresőjébe beírod hogy honami találsz pár hozzászólást ami segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz menjapipaba #31023 üzenetére
Szerintem eléggé jó rom, de az Enigma 8(2015/01/26) jobb és frissebb
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
Felraktam az Enigmát, szép és jó minden, de első indításnál volt boothang, most már nem, miért?
Ha nincs benne CWM, akkor csak simán fel kell raknom a cwm_1.0_nyponnal?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Obyboy
addikt
Valaki használja még az xperia P-t elsődleges telefonnak rajtam kívül?
Ha igen akkor teszteli-e a CM12-t?Nem vagyok benchmark függő de kíváncsiságból futtattam egy antutu tesztet a
CM-12-20150127-UNOFFICIAL ROM-on és meglepően magas értéket (11551) kaptam.[ Szerkesztve ]
-
bumedli
csendes tag
Sziasztok!
Egyszer csak elszállt a képernyőm: a telefon működik a háttérben, az érintő képernyő működik (fel tudom oldani látatlanul), de sötét marad. Ahogy nézem a státusz led sem működik (töltésnél), viszont az átlátszó alsó sáv világít. Újraindítani tudom, kikapcsolni nem sikerült eddig vakon.
Tud ilyet csinálni egyszer csak egy telefon? Kezemben volt amikor elromlott, nem esett le vagy ütődött meg. 2 szem hó lehet, hogy ráesett az üvegre. Ha esetleg pont eltalálta valamelyik oldalsó gomb helyét mégis egy löttyedt hódarab, akkor tud ilyen történni vele?
Szerintetek megéri foglalkozni vele, vagy kuka?
Köszönöm szépen, ha válaszoltok
-
őstag
-
Obyboy
addikt
válasz bluemirage #31031 üzenetére
Szerintem a hangerő+ és a bekapcs gomb hosszan nyomása = hard reset.
-
razorka777
veterán
-
őstag
válasz razorka777 #31033 üzenetére
szerintem is.. a HR adatvesztéssel járt volna.
http://www.hardreset.info/devices/sony/sony-xperia-p-lt22/Meliora sunt bono inimica
-
bumedli
csendes tag
válasz bluemirage #31031 üzenetére
Lehet, hogy nem hard resetnek hívják: bekapcsoló + felfelé gomb hosszan nyomva újraindul
Nem vesztettem adatot szerencsére
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
addikt
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok. Kaptam egy Xperia P telefont, és szeretnék rá egy Lollipop-ot, mert ez a gyári rom sajnos csapnivaló. Van rá valami értelmes L már? Ha igen, akkor kérnék szépen egy linket, és egy telepítési útmutatót, CWM-el, Root-tal. Zárt bootloaderű a készülék. Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
salgocomp
senior tag
válasz razorka777 #31039 üzenetére
Hajlandó vagyok kompromisszumokra. Egyáltalán nem használható ?
Ha nem megoldható egy normális L, akkor egy valamivel használhatóbb JB-t és egy telepítési útmutatót tudsz nekem küldeni ? ROOT, CWM... köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
razorka777
veterán
válasz salgocomp #31040 üzenetére
El kell, hogy keserítselek, nincs normális custom rom a P-re.
Főleg nem zárt BL-re, sajnos itt a gyári kernel a szűk keresztmetszet.
Feltehetsz valami főzött romot, ami ideig óráig jó, aztán annál is előjönnek ugyanazok a hibák előbb, vagy utóbb.Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
CJ4567
nagyúr
válasz razorka777 #31042 üzenetére
Enigma rom eléggé jó.
Miért váltál meg az LG F6-tól?
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz razorka777 #31044 üzenetére
KitKat tényleg annyira bugos rajta mint ahogy írják?
No Sana No Life
-
salgocomp
senior tag
Hát akkor a nyalókáról meg a főzött romokról letettem. Egy ICS downgradet megpróbálnék viszont, gyári ICS-el. Egy downgrade útmutatót kérhetek ?
Mellesleg most fóliás a kijelző, de már elég rossz állapotban van rajta. Ha leveszem a fóliát, egy átlagos használat mellett mennyire sérülékeny a kijelzője ?
[ Szerkesztve ]
-
salgocomp
senior tag
Na CMW és Root meg van. Valaki tud küldeni egy Lollipopot zárt bootloaderes telóra ? Kipróbálom, hátha..
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm ide adta a telefont, hogy frissítsem (nem igen ért hozzá) A telefonon lévő szoftver ez lenne:
2.3.7
Root nélkül ez a maximum rá? Mert Pc Comapnion sem lát ennél frissebb lehetőséget :/Köszi előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín