- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi67
addikt
Jó hir akit érint.Ügyes magyar srác.[link]
-
BaLee
addikt
Egy gyors kérdés. A telefonon amit rendeltem elvileg német régiós rom van. Kint van már ezekre az ICS frissítés, vagy melyik a legújabb szoftver ezekre?
-
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! PartneroGSM-el valakinek tapasztalat? Garancia? Elég jó áron adják most P-t!
-
Csaszi87
tag
Az első hozzászólásban lévő ICS-t tettétek fel ti is a telefonra? Az most a legújabb?
-
eami
veterán
válasz Ranger^41 #7007 üzenetére
nekem onnan volt az előző telóm. német vodafoneos pakk volt... szóval esélyes hogy a P akkor zárt bootloaderrel érkezik majd... Garanciát szerencsére nem kellett érvényesítenem
(#7008) Csaszi87: azért én még várnék azzal...
"Not working:
Wifi
"Reboot to recovery" option don't work, you can boot to recovery with "vol down" button
No radio"[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
-
darvinya
titán
válasz csacsi67 #7011 üzenetére
Egy kis tévédésben vagytok.
Minden telonak zárt a bootloader-e.
Ez igaz a függetlenekre is.
A különbség annyi, hogy a függetleneknél nyitható.(szerviz menü-config-bootloader allowed: yes a függőknél no van).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Jaffa75
őstag
válasz darvinya #7013 üzenetére
Ez tökéletesen igaz az összes xperia telóra is...S-nél ha nyitod akkor a DRM kulcsok ugranak, vszeg ezt keresik meg a a Cordonnál és pattintják vissza a garanciás javításokat!
A P-nél is igaz, hogy az ICS frissítéssel az NFC fogyasztása 0 lett (544-es rommal)...
Éjjeli teszt: 8 óra alatt 3G-re kapcsolódva, no repcsit, bekapcsolt NFC-vel 97%-ra merült... -
csacsi67
addikt
Ha csak a recoveryt rakod fel az nem érinti a Wi-fit.Max ha ha olyan fözött romot raksz fel akkor nincs wifi.De vannak olyan romok aminél van.Az U-nál igy van.Most nincs P-m nem tudom kiprobálni.
darvinyae szolgáltatos telon nem nyitják.Valamint nem is lehet nyitni még nem hivatalos uton sem.
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
a .559-es Ics-vel mi a bajotok? Mert mindenki a .544-est ajánlgatja,csak azért kérdem!
[ Szerkesztve ]
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
Allure
aktív tag
válasz Ferenczi Áko #7019 üzenetére
Jobban meríti a telefont, mint az 544-es.
-
Allure
aktív tag
válasz Ferenczi Áko #7022 üzenetére
Én nem emlékszem semmi látványos különbségre az akkuzabáláson kívül.
-
somadog
tag
Ha a lecserélem a bootloadert, utána hogyan tudok vissza állni eredeti állapotra?
Köszönöm
-
darvinya
titán
Nem csak a FancyWidgets szívja az aksit, hanem az olyan típusú widgets.
Az csak példa volt semmi más.
Ez lehet Viber is, mert ugyanazt használja,
azaz android op. rendszer -t.
És ha ez van az akkumulátornál akkor bizony jó magasan tartja az CPU órajelét még lezárt képernyőn is.
Értsd úgy, hogy ha nincs használva képernyő és nem futtasz semmit akkor is 1GHz-en ketyeg.
Ekkora teljesítményt el kell látni energiával.
Lehetne „szigorú mód”-ot alkalmazni e kivédítésére, de elég rossz minden alkalommal újrarajzolást kivárni.
Alaphelyzetben lezárt képernyőn ilyenkor 250-400MHz-en megy.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7031 üzenetére
nézem icsben van a fejlesztői eszközök között egy "háttérfolyamat korlátozás" rész.. igaz, ott csak a számát lehet beállítani a maximális háttérfolyamatoknak, de lehet érdemes kísérletezni vele (már ha jól értem mire is való ez a funkció).
Egyébként telefon akadás:
Nekem egyedül egy naptár widget akasztja be a telefont [link] .
Tud valaki olyat ami nem generálja mindig újra magát egy idő után pont akkor mikor lapoznék és rátérne a képernyő? (abban a pillanatban tölti mindig be a listát és egy 2-5 másodperces beakadást okoz)Csak annyi a követelmény vele kapcsolatban. hogy mindenképp jó lenne ha ugyan így több napot tudna előre mutatni (ha máshogy nem akkor egy táblázatos naptárat mutasson ahol látszik, hogy mely napokra van esemény, de a listás volna a legjobb).
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
darvinya
titán
Bizonyos mértékben igen, de mint írtam a várható következmény elkerülhetetlen.
Ez csak akkor jó ha az alapképernyőn max. a gyári óra és SMS, telefon van kirakva.
Azaz kapunk egy butafon kinézetett.
Ekkor energiát lehet sporolni, de nem túl sokat, mert nem erre lett kitalálva az android.
Ez is csak paraszt vakítás.A naptár mindig megfogja akasztani, mert amikor rátérsz kéri a frissítést.
A lejobban akkor akasztja meg, mikor a rendszer memo elfogy és sorra lövi ki a „home” tárból a dolgokat.
Erre visszatérve újra rajzolja.Ez android hiba.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
somadog
tag
Valakinek sikerült a recovery menüt előhozni?
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7034 üzenetére
ehh.. nem nagy találmány szerintem pedig valami cache és háttérfolyamatként való frissítési folyamat mikor kirajzolódik.. legalábbis csupán annyira, hogy ne akasszon agyon (elméletileg lehetségesnek gondolom)... lehet megnézek pár fajta widgetet.. ha nem találok semmit akkor lehet le kéne egyet fejlesztenem (?) ... csak ez eddig még sose csináltam androidos alkalmazást, bevallom fogalmam sincs jelenleg, hogy hogyan is kéne nekilátnom (mostanában csak weboldalakat és weboldalmotorokat készítettem.. évek óta nem foglalkoztam még a java-val se sajnos, csak tervezem már egy ideje, hogy ráfekszek arra a területre..)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
darvinya
titán
Akkor nagy fába vágtad a fejszét.
Bevallom, hogy Wm6.5-os op ezerszer jobb mint a droid.
Ezt onnét tudom, hogy az X1-en lévő HTC Energy Construm ROM sokkal jobb.
Maga ezt a jelenséget nem tárolja fix, helyen csak a memoba.
Nincs semmi bejegyzés „registy”-ben(droid alatt data).[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
s4tch
veterán
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=33731680
CM9 zárt bootloaderes telefonra. Próbálta már valaki? Mondjuk még erősen alpha:
Not working:
Wifi
"Reboot to recovery" option don't work, you can boot to recovery with "vol down" button
No radio -
Ferenczi Áko
addikt
Na,most elhatároztam magam,felrakom a .559-es ICS-t,kivárom a 2-3 hét akksi kalibrációs időszakot,és meglátjuk mi lesz. Addig majd szakaszosan leírom a tapasztalataimat!
Este fél 11-től nekem is 24 %-ot fogyott a telefon reggel 8-ig úgy,hogy hozzá sem nyúltam..[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7038 üzenetére
Nem vágtam még semmibe, csak feltételezem, hogy nem volna szerintem lehetetlen, de lehet, hogy nem egyszerű.. mint mondtam sose fejlesztettem androidra mivel sose voltam ezidáig hajlandó, hogy egyszer leüljek és elkezdjek vele mélyen ismerkedni (bár igazából ezen telefon előtt nem is volt androidos eszközöm, így addig max emulátorral tudtam volna "bohóckodni", részben ezért is vettem akkor már egy komolyabbat, hogy majd ezen elkezdek androidos programok fejlesztésével foglalkozni... majd valamikor.. csak valahogy a 4 hónapban nem volt rá időm vagy ép kedvem mióta megvan a telefon)..
Nem ismerem jelenleg az androidban levő ez irányú lehetőségeket és mint említettem az utóbbi bár évben a webprogramozással kapcsolatos területekkel foglalkoztam főképp (ezen a területen dolgozom).
De már az első megjelent androidos eszközökben is nagy lehetőséget láttam és sajnos nem kezdtem már el akkoriban foglalkozni vele.. ezidáig csak halasztottam.. nyáron szántam rá magam egy androidos készülék vásárlására, de ezidáig csak felhasználóként használtam (egy ideig valószínű, hogy még fogom is, szerencsére van most eléggé sok melóm a "szabadidőmre" is, és a maradékot meg az egyéb irányú tanulmányaim teszik ki.. ott is közeleg a vizsgaidőszak.. jaj... nincs időm most sajnos egyből egy "új" nyelvre.. talán februártól tudok szorítani rá időt... addig csak vizsgálódnék).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Ferenczi Áko
addikt
Ics-nél el lehet tüntetni,hogy ne mutassa a %-os kijelzést az akksi mellett?
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
válasz Ferenczi Áko #7043 üzenetére
Alapból nem, root-tal igen.
-
DrPepper
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a P-mhez egy fejhallgatót venni. Ezt néztem ki:
http://www.extremedigital.hu/Fejhallgato/Sony_MDR-ZX300_fejhallgato_fekete-p326096.html
Annyi lenne a kérdésem, hogy ehhez gyári garanciát adnak e? Nem találom sehol az oldalon.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
makesz1989
tag
Sziasztok!
Mostanában nagyon erősen gondolkodom, hogy beszerezzek én is egy Xperia P-t, mert elég szimpi kis készülék, azonban ma mikor bementem kicsit megnyomogatni a T-mobile-nál, feltűnt 1-2 dolog.
Egyfelől, hogy annyira nem volt könnyű megakasztani a szoftvert...bár valszeg ez a millió féle programnak, meg a millió ember általi nyomkodásnak volt köszönhető, hiszen a teszt videókban, amiket nézegettem, sehol akadásnak nyoma sincs, meg ahogy olvasgattam Ti sem nagyon panaszkodtok erre, de ha vmi infót mondanátok erről, azt megköszönném (a telón még GB volt)
A másik problémám pedig a sárga szín...ami igazából nem is sárga, hanem inkább valami zöldes árnyalat. Annyit olvastam a dologról, hogy ez a technológia miatt van, és ELVILEG csak a white magic bekapcsolása esetén, full fényerőn jelentkezik, de hiába vettem lejjebb a fényerő, nem tapasztaltam ilyen téren semmilyen azonnali változást (azt leszámítva, hogy sötétebb lett a képernyő ) A kérdésem az lenne, hogy egyfelől ezen a problémám változtatott-e vmit a ICS frissítés, illetve hogy ezzel a jelenséggel kapcsolatban mi az általános tapasztalatotok?
előre is köszi az infókat! -
Knight666
aktív tag
A gyári naptár widget nem csinál ekkora akadást és szerintem jól sikerült (ráadásul illik a gyári launcher kinézetéhez).
Egyébként én is most tervezem komolyabban belevetni magam a fejlesztésbe. Eddig csak J2ME-vel foglalkoztam, Androiddal csak érintőlegesen. Elkezdtem olvasni egy könyvet a témában és elég jól összefoglalja a dolgokat. Induláshoz megteszi: "Android-alapú szoftverfejlesztés" a címe és tudtommal idén jelent meg. -
nintendojet
tag
válasz makesz1989 #7047 üzenetére
Sárgulás: csak és kizárólag akkor észlelhető, amikor a whitemagic működésbe lép. Ez csak az utcán jön elő nálam (azon belül is, ha nagoyn ivlágos van), de amikor az ember örül, hogy látja a kijelződ, akkor ez szerintem 0%-ot számít. Szerintem, teljesen elhanyagolható a dolog, fényképeket meg úgysem a napsütésben nézegeti az ember.
Sony Xperia P [CM] > Motorola Moto G 2014 [CM12.1] > Oneplus 3 [stock], Sony VAIO VPCCA2S1E [Arch Linux]
-
fmfizikus
tag
Érdekes dolog ez a sárgulás!
Én T-s GB alatt semmit sem tapasztaltam. Amióta felfrissítettem ICS-re azóta sajnos megjelent nálam is. A legjobban a billentyűzet használatánál látszanak a foltok, pl, email írásnál. A szürke háttér sajna nem homogén szürke. És teljes sötét képernyőnél tök zavaró a háttérvilágítás miatti foltosodás a sarkokban.Kedves "P" Guruk!
Az létezhet, hogy a szoftver frissítés miatt jelentek meg ezek a hibák? Hogy gondoljátok?
Egyébként ICS alatt sajnos továbbra is lassúbb a telefon. Főképpen valamilyen alkalmazás használata után a főképernyők visszatöltése idegesítő. Hiába volt full újratelepítés. Össze sem lehet hasonlítani a GB-s sebességgel. Én visszasírom .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia