Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    3499-re továbbra is választ várok.

    Egy picit pedig muszáj hozzászólnom, mert nagyon megy itt az elégedetlenkedés.
    Ha valaki egy telefontól olyan képminőséget vár, mint egy dogotális géptől, az rossz helyen keres. Egy olcsóbb, 20000 forintos gép csinál olyan képet, mint egy jelenlegi csúcs. Egy 40000es gép már simán körözi a jelenlegi csúcstartót is, még ha az 8 megapixeles is.

    Napfényben a legtöbb telefon szép képet gyárt. Az a jó, ha egy telefon sötétben is képes alacsony zajszintű képeket gyártani (volt ilyen teszt a Mobilarénán). Ha pedig valaki a megapixelek alapján dönt, az nem kicsit laikus (Ti pancsernek nevezitek). Az EXIF adatok pedig azok, amik a képben vannak, információkat tartalmaznak (Windows alatt: képen jobb gomb, tulajdonságok, Összegzés fül, Speciális gomb). Legtöbbször a gyártó, gép típusa, felbontása, bitmélysége, expozíciós idő és korrekció, záridő, blende (F szám), kép készítésének ideje, lehet Geo-tag is, még ha ezek egy része konkrétan nincs is az adott készüléken.

    A teszt alapján pedig szerintem egész tűrhető képeket gyárt a telefon napfényben, este nem csoda, hogy leszerepel. Az N82-m is van ennyire zajos. A legnagyobb különbség, hogy a képek ott élesebbek (autófókusz), és hogy sötétben nem mosódnak el (Xenon vaku)...pedig kis különbség van a két készülék között árban...Úgy gondolom ennyiért egész jó. Van ilyen áron sokmegapixeles csodatelefon, de ott nincs tapi...

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák