- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Már kódneve is van a még meg sem jelent Falcon Shores utódjának
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egyelőre nem sikerül játékra alkalmassá tenni a Snapdragon X-et
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChRiS_RS
aktív tag
Nekem is ez van (pontosabban a 120 gigás verzió), igaz, csak 3 napja, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Remélem hosszú távon is ki fog szolgálni.
[ Szerkesztve ]
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
franc0
őstag
Jelenleg bestbuy, akárhogy is rinyálnak egyesek a TLC miatt.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
a 840 pro és a 830-as nem telejsen ugyanaz, csak 13.000 forint különbséggel?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Meteorhead
aktív tag
Én pont a hosszú táv miatt aggódom egy ilyen cuccnál. Nekem volt egy 120 Gigás Corsair Reactorom, és a 2 éves garancián túl 3 héttel tönkre ment egy cella, és konstans szétfagyott a gép, még egy Windows telepítő sem tudott végigmenni rajta. Rendszervinyónak használtam, és úgyfest ennyire volt elég az összes wear-leveling ami bele volt építve.
TLC-s chipet rendszervinyónak használni szerintem nem kifizetődő, vagy egyszerűen számolni kell vele, hogy 2 év után tényleg kuka lesz belőle. Én legfeljebb olyan gépbe raknám, aminek van két HDD slotja, és egyik egy MLC, a másik pedig egy nagyobb TLC. Előbbi rendszervinyó, másik "háttértár". Ennek leginkább csak natiban van értelme, asztali házban inkább gátlástalanul méretre utazik az ember, senkit nem fog érdekelni, hogy akár rázhatnám is a gépet közben, akkor sem írna félre. Egy notinál ez már lehet szempont.
-
franc0
őstag
Azt azért látni kell, hogy itt a végén már irreálisan olcsón adták a 830-ast.
Ugyanúgy 24 ezer volt a 128 gigás, mint mondjuk az Agility3, ami olcsóbb alkatrészekből épült fel. Ilyen még egyszer valószínűleg nem lesz, hogy Opel áron kapunk BMW-t.A Samsung arra faragott rá, hogy nem volt neki egy olcsó és egy prémium terméke, így a prémiumot kellett olcsón adni a versenyben maradáshoz.
Mert legyünk őszinték: az emberek 90+ százaléka a büdös életben rá nem jönne, ha kicserélnénk éjjel suttyomban az SSD-jét. Főleg akik nemrég jöttek HDD-ről.
Bőven jó az olcsó SSD is.HXY
Nem mindenhol, tudtommal csak A*** és E-*******.
[ Módosította: 7 ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
HXY
addikt
A Windows 8-at mindenhol adják?
Mert az edigitalnál most 5000Ft-al olcsóbb minden termék ha MasterCard Mobile-al fizetünk.És 19.000 Ft-ért igazán megérné a 120GB-os .
-
franc0
őstag
A cikkhez még egy dolog: örülök, hogy ki van emelve a meghajtó alacsony tömege, ez egy nagyon lényeges szempont lett, főleg manapság. Magam is adtam már túl SSD-n azért, mert érezhetően nehezebb lett tőle a gép.
Esetleg ebből is lehetne csinálni egy chartot.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Graphics
Jómunkásember
A 120GB-os is TLC?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
szilagyiv
senior tag
Most vettem 120GB-os 840-et, és nem kaptam hozzá Win 8-at - gondolom azért mert csak 22k volt az ára.
Amúgy meg a fenébe!
Ha tudom, hogy TLC-s lehet meg se vettem volna. Olyan szoftverrel doglozok, ami nagyon aktívan használja a háttértárat. Lehet hogy idő előtt kinyiffantja az SSD-t.
Persze kikapcsoltam minden olyan Windows funkciót, ami nem jó neki (indexelés, előtöltés), sőt most nincs rendszervisszaállítás se, de még virtuális memória se. 8GB elég mindenre (B. Gates után szabadon). -
Graphics
Jómunkásember
válasz szilagyiv #10 üzenetére
Van 3 év gari... Az idő alatt remélem is hogy kinyiffantja ,aztán megyek hisztizni
Amúgy én ezt egyszerűen fogom megoldani. Biztonsági backup az SSD-ről a vinyóra, és ennyi.
Ha megfekszik az SSD, akkor tükörben ott volt a vinyó tartalma, és boot-olok arról.
@Oliverda: ok, csak a második oldalon találtam meg a speckóját. Meg amúgy is mostanság már a fene se tudja...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezek a "program csokrok" elég furán vannak összeválogatva, dehát kitmithogy egyéntől is függ.
-
Z_A_P
addikt
Van 3 év gari... Az idő alatt remélem is hogy kinyiffantja ,aztán megyek hisztizni
Kizart dolog hogy erre vonatkozzon a garancia...
Ez "termeszetes, hasznalatbol adodo elhasznalodas"-nak szamit sztem.------------
Mas: a Crucial M4 miota nincs benne a tablazatban?
[ Szerkesztve ]
OK
-
.mf
veterán
Majd meglátjuk, hogy amikor sorra pukkannak el, akkor ha ezt valaki az orrod alá dörgöli, mit mondasz...
TLC max pendrive, memóriakártya. SSD-be nagyon nem kéne. Jelenleg még csak nem is olcsóbb, mint egy MLC-s, egyszerűen irdatlan hülyeség ilyet venni. Még ha jelentősen csökkenne is az ára, még akkor is erősen meggondolandó, hogy megéri-e, 1000 írás borzasztóan kevés. Ezekkel a "napi xGB írása mellett y évig működik!" dolgokkal meg ne jöjjünk, ez eleve egy nagyon téves leegyszerűsítés (logok egy helyre íródnak felül amíg a vezérlő arrébb nem pakolja; az összes vezérlős pakolászás is írás, ami azon felül van, amit mi írunk; valamint a TLC-nél a még több bit miatt, ha a 3 bit közül csak 1 is változik, már írni kell az egész cellát, magasabb a write amplification. Ezt illene a cikkbe is beírni, a "napi hány GB - hány év" móricka-számítást pedig törölni, mert nem igaz); másrészt, ha ez így lett volna, akkor az eddig eltelt pár év alatt miért volt olyan sok elhasználódás miatt tönkrement lemez normál felhasználóknál is? Pedig azok még 10000 és 5000 ciklusos MLC-k voltak.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Angel1981
veterán
Teljesítményben jobb, mint vártam, valószínűleg pár hónapon belül még jelentősen olcsóbb is lesz.
A Samsung ismét jót alkotott! -
Espla
aktív tag
Hol van ez hivatalosan meghirdetve, hogy Win8-at adnak hozzá?
A legtöbb webáruházban meg sem említik, akkor ők lenyúlják maguknak?
Vagy a dobozban van elrejtve egy serial? De mindben? -
Graphics
Jómunkásember
Átlagfelhasználónak tökéletes választás, ár-érték arány bajnok.
Szerintem meg ha gond is van vele, akkor a szervizben sem fognak mikroszkóppal rámenni, hogy enyje noh hát ez a cella bezony elfáradt. 3 év gari, az jár
Persze lehet ezeket okosan is használni, vagy ott a Pro verzióBest buy
[ Szerkesztve ]
-
Roxbury
őstag
A*ua. Ott vettem (120-ast). Kaptam hozzá Win 8 Pro-t. Aktiváltam, tökéletesen mûködik. Gyorsasággal is tökèletesen elégedett vagyok. 3 év gari van rá. Ha utána romlik el, akkor kidobom, és veszek másikat. 3 évente 24000 forint nekem megfelelõ. 3 év múlva amúgy is cserélné mindenki, addigra már a Terrásak lesznek ilyen áron.
[ Szerkesztve ]
-
rgranc
aktív tag
Windows 8: én az Aquában és az Edigitalban vettem eddig Windows 8-as akcióval. Amit tudni kell róla, hogy ez Win 8 UPGRADE (kell neki teljes Win XP, Vista vagy Win 7 az upgrade-hez), magyar, PROfessional verzió, teljes, dobozos.
Edigital-t NEM ajánlom, nincs nekik raktáron a Win, másnapra ígérték egy hete, azóta kétnaponta hívogatom őket, és még mindig nem kaptak az MS Magyarországtól állítólag. Ha a SSD vásárlásakor megmondják hogy nincs, majd megrendelik, nem tudják mikor lesz a Windows, akkor inkább megveszem pár száz forinttal drágábban az Aquában...
szerkesztve: talán pont a fenti miatt az edigitalnál már nem is látom az akciót
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Valamikor meg venni kell
És ugye a gyártástechnológiát csökkentik majd a jobb hatásfokú termelés miatt, azaz az abból akadó hátrányokat sem tudják egy idő után rendesen kompenzálni.A vevő fogja majd cserélgetni a termékeket, és a fogyasztói társadalom miatt úgy is megvesszük a nagyobbat, idő előtt is akár
-
Balage76
senior tag
BestByteban is elérhető a promó.
-
törölt tag
Van első generációs MLC-s PM800-asom, kettő is. Kíváncsi leszek mennyit fognak kibírni.
Ehhez képest még "drágák" voltak, de nem biztosA "három év garancia" egy idő után megtévesztő lesz, mögé kellene írni: vagy amíg be nem következik a természetes elhasználódás.
Átlag user a boltos fejét fogja a pultba csapkodni, ha "későn" szembesül a dologgal...
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
1000 írási ciklus!? Nincs több kérdésem...
Ez már kimeríti a "fogyó holmi" fogalmát.
(#5) Meteorhead: És az ugyebár még nagyobb csíkszélességgel készült...
(#6) franc0: Személyeskedés helyett inkább érveket!
Kimondottan optimális rendszerpartíciónak, mi?
(#23) Roxbury: Terrásak semmiképp, esetleg terásak. De az sem olyan biztos, hiszen egyre nehezebben tudják csökkenteni a csíkszélességet és a cellánkénti biztszámot sem nagyon lehet (vagy érdemes) tovább növelni. A másik, hogy a végén már csak 100 írási ciklus lesz... Úgy már tényleg csak filmek és más hasonló adatok tárolására lesz alkalmas (de azt is inkább egyben másolva, mint torrentezve, ahol letöltéskor sok-sok kis írás van), mint valószínűleg még akkor is némileg drágább vinyó-alternatíva.
Az, hogy 3 év a gari, nem jelenti azt, hogy valóban kihúzza addig, úgyhogy rendszeres backup ajánlott... Azért merik bevállalni, mert tudják, hogy az átlagfelhasználók többségén üresen konganak a háttértárak, mivel csak leveleznek és böngésznek a gépek többségén, így náluk kihúzza addig.
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Na majd ha lejjebb kúszik az ára benevezek egyre.
-
szilagyiv
senior tag
Akkor nem JÁR minden Samsung 840 SSD-hez automatikusan Win 8 upgrade?
-
nemetza
csendes tag
250GB-ot ezek szerint 20év alatt "fogyaszt el". Akkor elvileg évente 12.5GB-tól búcsúzhatunk? Ennyivel lesz kevesebb az elméletileg felhasználható hely? (30% üresen kell maradjon) Ez így elég fura...
Tudom, hogy valamennyit nem látható a felhasználó számára, de ezek szerint ezt a részt bőven 1 év alatt megeszi? -
Graphics
Jómunkásember
"A TLC chipes termékekből jelenleg egyetlen típust tesztelnek, a Samsung 840 120 GB-ot, ami jelenleg 210 TB-nál tart hiba nélkül (ennél ugye a számolási példában is említett 120 TB a terv, tehát már közel 90%-kal túlteljesítette)."
Egy teszt ,amely az SSD-kre van kihegyezve. Illetve egy írás ehhez kapcsolódóan: [link]
Ez alapján már a 120-as is bőven túlteljesíti a beígértet... Szerintem nem lesz ezekkel gond
@nemetza: nem a tárhely mérete csökken, hanem a ráírható adatmennyiség csökken évente!, mivel egy cella többször is írható!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
A 840pro hozza a 830 tudását, az MLC. A 840 TLC és írásban lassabb, élettartamban kevesebbet tud. Nem lenne ezzel a 840-nel baj, ha meglátszana az rán is, bruttó 20k-ért jó vétel lenne. Minthogy az előállítási ktsg csökkent még nem is lenne irreális elvárás A nagy kérdés az, hosszú távon mennyit bírnak, az semmit nem jelent, hogy most vett valaki és hűdejó'. Majd 1-2 év múlva meglátjuk, igaz ha 3 évet kibír akkor lényegtelen.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nemetza
csendes tag
Ha egy cella már kifáradt, akkor az többé nem írható, tehát 1 cellával kevesebb lesz, tehát fogy a tárhely.
Van X GB nem látható tárhely a fáradt cellák kicserélésére. A kérdésem, hogy ezek fognak elfogyni ha rámegy 120TB, vagy az egész SSD-n található összes cella fog kifáradni ennyi adat után? -
Oliverda
félisten
Olvasd el a cikket újra, ha szükséges, mert elég nagy badarságokat beszélsz.
Egyrészt a cellák nagyjából azonos ütemben fáradnak el a wear leveling miatt, másrészt ahogy világosan le is van írva a cikkben, van tartalékterület!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A samsung hozta a kellőt. Vajon ezután mennyivel jobban indul majd meg a többi gyártó részéről is a TLC özön.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Graphics
Jómunkásember
Fentebb linkeltem az ehhez kapcsolódó cikket.
Kinek hogy, szerintem okos dolog. Főképp ha a nagyobbat azért veszi az ember, mert biztonságra is utazik.
Ettől függetlenül szerintem a többi gyártó is lépni fog ebbe az irányba, ami újabb áresést fog előidézni
-
T_Stark
őstag
Hááát, nekem ez így nem biztos hogy kellene.
Egyszer azért, mert nincs belőle 64-es, az meg nekem rendszer alá bőven elég lenne, másodszor meg ugye TLC...
Lehet mondani hogy jó még ez is stb... De mi van ha mégsem? Én általában hosszú távra veszek gépet, kicsit félnék egy ilyet beletenni, a Pro meg drága.
Inkább vennék 64-es 830-at amíg még kapni, ha most vennék SSD-t.
Ha elfogy a 830, akkor meg passz. -
merkucyo
aktív tag
Szerintem semmi gond nincs az árával , ráadásul a 250 gb- os verziók érik meg a legjobban , mert amellett , hogy GB/Ft-ban olcsóbb mint a kisebb (és nagyobb) társainak , az írási , olvasási sebességben is veri a soványabb modelleket .
Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel !!
-
Killer01
őstag
Hát nem tudom, engem nem győzött meg. Akkor tudnék "rábólintani" a sima 840-es létezésére, ha a 830-as is kereskedelemben maradna a 840 és 840 pro között, és persze a lépcső az árukban is tükröződne. Csak ez a gyártónak ugye nem érdeke, így esélytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest